Toronto – New Jersey 2:1 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Nashville 5:0 (kon.) | Colorado – Calgary 4:2 (kon.)
Anaheim – Buffalo 6:2 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 4:2 (kon.) | Ottawa – Florida 3:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Edmonton Oilers
Sobota 09.11.2013, 19:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji vám příjemný sobotní podvečer a s potěšením vás vítám u on-line přenosu ze zámořské NHL. Proti sobě se dnes postaví domácí Philadelphia a její soupeř z chladného Edmontonu. Utkání ve Wells Fargo Center startuje v 19 hodin.
     
    Uvidíme premiéru brankáře Bryzgalova?

    Dnešní souboj nám nabídne střetnutí dvou trápících se týmů. Jedním z nich bude hostující Edmonton Oilers. Tým s Alešem Hemským v sestavě dokázal zvítězit pouze čtyřikrát ze sedmnácti zápasů a leží na dně Západní konference. Jeho 42 vstřelených branek není úplně hrozné číslo, ale celkem 66 inkasovaných gólů je nejhorším číslem soutěže.

    Vedení Edmontonu na to zareagovalo a během včerejšího dne a dnešní noci udělalo několik změn v týmu. Nejdříve se dohodlo na výměně s Calgary a k Jiřímu Hudlerovi putoval Ladislav Šmíd, zatímco k Oilers se stěhoval útočník Roman Horák. Největší ryba byla ovšem ulovena o pár hodin později. V brance Edmontonu by měl řádit Ilja Bryzgalov, který ještě v minulé sezoně oblékal dres Philadelphie.

    Kanadskému bodování týmu vládne se třinácti body Jordan Eberle, jenž nastřílel tři branky a na deseti brankách se podílel jako asistent. Tabulce střelců vládne třio hráčů se čtyřmi brankami na kontě. V tabulce pravdy je na tom nejlépe Ryan Jones, který se drží třech kladných bodech.
     
    Letci se trápí, dojde také na Holmgrena?

    Philadelphia Flyers neprožívá příliš povedený vstup do sezony a je na tom podobně jako její dnešní soupeř. Stejně jako Edmonton zvítězila pouze čtyřikrát, ale narozdíl od Oilers má odehráno pouze patnáct zápasů. Letci nastříleli tragických 22 branek, což je jednoznačné dno letošního ročníku NHL. Za 42 inkasovaných branek by se ovšem nemusela stydět řada týmů z vyšších příček tabulky.

    Trápení, trápení a ještě jednou trápení. Claude Giroux už se musí pousmát nad svým střeleckým trápením. Lídr Flyers zatím nevstřelil ani jednu branku, ale se sedmi asistencemi vládne kanadskému bodování svého mužstva. V posledních dnech se vyrojila otázka, zda ve Philadelphii udělali dobře, když celkem nepochopitelně neprodloužili smlouvu s Jaromírem Jágrem. Český veterán si hru s Girouxem užíval a kanadský útočník vedle něho rostl.

    O první místo statistik se dělí s Vincentem Lecavalierem, jemuž se podařilo nastřílel pět branek a získat stejný počet asistencí. Bývalý hráč Tampy je zároveň nejlepším střelcem týmu. V tabulce +/- je na tom nejlépe Tye McGinn. Ten se jako jediný z týmu drží v kladných číslech, ale pouze na jednom kladném bodě.
     
    Češi v akci:

    Čtyři kanadské body z patnácti zápasů. Jakub Voráček si určitě představoval daleko lepší vstup do sezony, ale trápení celého týmu se podepsalo také na něm. Jediná branka a tři asistence jsou slabým příspěvkem českého útočníka. V tabulce pravdy má na kontě tři záporné body.

    Výměna Aleše Hemského se stala každoročním tématem, ale při aktuální situaci Oilers už by nemuselo skončit pouze u spekulací. O držiteli osmi kanadských bodů za tři zásahy a pět asistencí se údajně Olejáři bavili dnes večer právě se zástupci Letců . Kaňkou ve statistikách českého forvarda je ovšem jedenáct mínusových bodů.

    Pardubický rodák přišel o svého kolegu z obranné dvojice. Ladislav Šmíd se dnes večer stěhoval do Calgary v rámci čtyřčlenné výměny, jejíž součástí byl také Roman Horák. Ten strávil většinu času na farmě Flames a během letošní sezony zasáhl pouze do prohraného duelu na ledě Phoenixu, kde odehrál čtyři minuty a čtyři vteřiny.
     
    Oba týmy naposledy prohrály...

    Philadelphia přivítala v noci ze čtvrtka na pátek New Jersey, kterému podlehla 0:3. Třetí branku Ďáblů dokázal vstřelil Jaromír Jágr, jenž využil chybné rozehrávky obránce a dvě vteřiny před koncem uklidil puk do prázdné klece.

    Kanadský tým zavítal na slunnou Floridu, kde změřil síly s Tampou Bay. Proti Bleskům se Olejáři drželi a deset minut před koncem utkání prohrávali pouze o gól. O jejich porážce 2:4 ovšem definitivně rozhodla branka střela Filppuly, jenž minutu před závěrečnou sirénou rozvlnil síť v prázdné brance Oilers.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Coburn, Timonen, Streit, Grossmann, Gustafsson, Schenn L. – Schenn B., Giroux "C", Read – Simmonds, Lecavalier, Hartnell – Raffl, Couturier, Voráček – Rosehill, Hall, Rinaldo.

    Edmonton Oilers: Dubnyk (LaBarbera) – Petry, Ference "C", Larsen, Belov, Fedun, Schultz – Hemský, Gagner, Hall – Eberle, Nugent-Hopkins, Perron – Arcobello, Gordon, Joensuu – Jakupov, Smyth, Gazdic.
     
    Oba týmy už vjíždí na ledovou plochu Wells Fargo Center a utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní buly vyhráli Oilers, ale jejich úvodní útok ovoce nepřinesl. Po následném protiútoku Letců si připsal první zákrok Devan Dubnyk, když likvidoval střelu z pravé strany z hole Wayna Simmondse.
     
    00:38
    Boyd Gordon získal kotouč a pokoušel se projít středem hřiště, ale proti důsledně bránícím hráčům Philadelphie neuspěl. Zakázané uvolnění domácích.
     
    01:11
    Sam Gagner sice dostal kotouč do útočné třetiny, vzápětí o něj ovšem Edmonton přišel a Flyers opět vyhazují.
     
    01:51
    David Perron se pokusil prověřit pozornost domácího brankáře, ale Steve Mason byl pozorný.
     
    02:04
    Na druhé straně bylo rušno kolem Dubnykovy branky, až se do zakončení prodral Michael Raffl, ale svou střelu mezi tři tyče neposlal.
     
    02:44
    V zajímavé pozici se ocitl Philip Larsen, který se prodral po pravé straně až před Masona a beckhendem se pokusil vystřelit k přední tyči a nahoru. Steve Mason puk pokryl, ale zůstal v křeči, jelikož nevěděl, kde kotouč má. Nakonec mu vypadl z výstroje a obránce Philadelphie ho uklidil pryč.
     
    03:11
    V ofenzivě se ovšem dlouho nezahřál a Edmontonu se podařilo zaútočit okamžitě po převzetí kotouče. Nakonec se ke střele z pravé strany dostal Mark Arcobello, ale na Masona nevyzrál.
     
    04:24
    U puku jsou hráči domácího týmu, který několikrát pokoušel projít přes polovinu hřiště, ale obrana Olejářů žádný rozruch nedovolila.
     
    05:37
    Snahu nelze odepřít ani jednomu z týmů. Oba se snaží hrát aktivně, ale nebezpečnějším a lepším týmem je rozhodně Edmonton.
     
    06:16
    Tomu se podařilo zamknout svého soupeře na jeho polovině a do zakončení se dostal Ryan Smyth. Svou střelu ovšem neusměrnil mezi tři tyče Masonovy branky.
     
    06:39
    Letci brání své obranné pásmo a podařilo se jim vyhodit kotouč zásluhou Vincenta Lecavaliera. Oba týmy střídají...
     
    06:57
    Steve Mason si příliš neodpočinul a musel řešit další zapeklitou situaci. Po nebezpečné střele Marka Arcobella vznikl šrumec před brankou Flyers, ale vše proběhlo bez potyček. Komerční přestávka.
     
    07:20
    Máme tu první přesilovou hru zápasu. Na trestnou lavici zamířil Anton Belov (EDM), jenž nedovoleně bránil útočícího Girouxe.
     
    07:50
    Letci už obsadili útočné pásmo Olejářů. Ke střele od modré čáry se dostal Kimmo Timonen, jehož střelu tečoval Simmonds a po něm se pokoušel dorážet Hartnell. Ani jeden z nich ovšem neuspěl...
     
    08:14
    Prudká střela z Girouxovy hole mezi tři tyče nemířila. Pár vteřin po něm se dostal do zakončení také Jakub Voráček, ale jeho střelu Dubnyk pokryl.
     
    09:24
    Edmonton už hraje v plném počtu, ale krátce po Belově návratu musel Devan Dubnyk zasahovat proti jedovaté střele Braydena Schenna.
     
    10:18
    V posledních vteřinách se hraje převážně před brankářem Edmontonu. Letci se ovšem sami vyhodili z útočného pásma a musí začít od své branky.
     
    10:56
    Přechod přes útočnou nadělal domácímu týmu problémy, až se to podařilo Jakubu Voráčkovi, který posunul na Braydona Coburna, ale jeho ostrá dělovka trefila pouze hlouček hráčů před Dubnykem.
     
    11:33
    Domácí tým je v posledních minutách aktivnější a stále útočí...
     
    11:56
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nakonec to přináší ovoce. Na modré čáře se k puku dostal Grossmann, posunul ho na Streitovu hokejku, a ten nahodil křížem kotouč. Před brankou stál osamocený JAY ROSEHILL, jemuž se podařilo usměrnit kotouč do sítě – 1:0! Asistence: Mark Streit, Nicklas Grossmann.
     
    12:19
    Mohlo být daleko hůř, protože přečíslení domácího týmu zakončoval nebezpečně Brayden Schenn. Jeho pokus ovšem Devan Dubnyk za svá záda nepustil.
     
    12:46
    Střela z hole Michaela Raffla mířila mimo branku Edmontonu a následně se oba týmy přetahovaly o kotouč v rohu kluziště. Úspěšnější byli hosté a dostávají kotouč do středního pásma...
     
    13:39
    Philadelphia převzala otěže zápasu a na hřišti v posledních minutách dominuje. Brankář Dubnyk se musel ohánět za několika střelami, ale ani jedna z nich nemířila mezi tři tyče.
     
    14:18
    V aréně to pouze zahučelo po střele Scotta Hartnella a následně také po protiútoku Edmontonu, jenž byl zakončen střelou Aleše Hemského a zákrokem domácího brankáře.
     
    15:37
    Olejářům se podařilo vybojovat kotouč a roztočit kolotoč kolem Masonovy branky. Domácí obrana si s touto situací ovšem poradila bez problémů a kotouč je opět ve středním pásmu.
     
    16:17
    Tam o něj domácí přišli, ale dostali ho alespoň k Dubnykově brance, kde ho drží hosté.
     
    17:16
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci získali kotouč zpět do své moci a u mantinelu se k němu dostal Streit. Zkušený obránce našel krásným pasem SCOTTA HARTNELLA, jenž z pravého kruhu pro vhazování poslal kotouč do Dubnykovy branky – 2:0! Asistence: Mark Streit, Braydon Coburn.
     
    17:52
    Mohlo být sníženo. Edmonton se dostal až před Masona, kde se ujal kotouče Taylor Hall a z mezikruží prověřil strážce domácí svatyně!
     
    18:14
    Zakázané uvolnění Oilers končí vhazováním po boku Devana Dubnyka. Následuje komerční přestávka a pár desítek vteřin odpočinku.
     
    18:23
    Hra je teď hodně kouskovaná a přelévá se ze strany na stranu. Neustále je hra přerušena a vhazuje se před jednou z branek.
     
    18:42
    Tentokrát se vhazovalo před tou domácí, až se do zakončení dostal Mark Arcobello, který je v první třetině nejaktivnějším střelcem domácích. Ani jeho třetí střela se ovšem neujala a dopředu mohou jít Flyers.
     
    01:00
    Tvrdá střela od modré se odrazila na hůl Couturierovu hůl, ale centrovi třetí útočné formace domácích se nepodařilo zakončit přesně.
     
    19:57
    Kimmo Timonen pobídl Scotta Hartnella, jenž stál v zajímavé pozici, ale na Devana Dubnyka tentokrát nevyzrál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, do které vstoupily oba týmy velmi aktivně. Úvod zápasu ovšem patřil Edmontonu, který byl výrazně aktivnější, ale od vyloučení Belova se průběh hry změnil. Otěže převzala Philadelphia a ve zbývajícím průběhu první třetiny byla jasně lepší. Za svou snahu byla odměněna brankami, o které se postaral Jay Rosehill a později ho doplnil Scott Hartnell. Druhé dějství začne přibližně ve 20:03.
     
    Statistiky zápasu po první třetině:

    Střely na branku: 13 – 10
    Vhazování: 7 – 10
    Přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Hity: 10 – 10
    Zblokované střely: 5 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Úvodní vhazování prostředního dějství vyhrál domácí borec a Letci okamžitě zaútočili. Po přetahované v rohu kluziště ovšem o puk přišli.
     
    20:44
    Touš ovšem vybojovali vzápětí zpět a donutili Edmonton vyhodit za cenu zakázaného uvolnění.
     
    21:00
    Ke střele z pravé strany hřiště se dostal Sam Gagner, ale kotouč poslal pouze do výstroje pozorného Masona!
     
    21:16
    Pěkně akce Edmontonu zaváněla, když Nail Jakupov hledal chytrým pasem najíždějícího Ryana Nugenta-Hopkinse, kterému se ovšem nepodařilo zkrotit kotouč...
     
    22:14
    Olejáři se opět osvobodili zakázaným uvolněním a vhazování po levici svého brankáře vyhráli. Edmonton může zaútočit...
     
    22:28
    Steve Mason se musel vytasit s dalším zákrokem, když musel zasahovat proti střele Boyda Gordona.
     
    22:39
    Svou první přesilovou hru si zahrají také hráči hostí. V osobním souboji u mantinelu si počínal nedovoleně Wayne Simmonds (PHI) a za držení Ference si odpyká menší trest.
     
    23:16
    Edmonton okamžitě prověřil pozorného brankáře domácích, ale následně útočné pásmo ztratili.
     
    23:39
    V podstatě okamžitě se do něj vrátili, ale po nepřesné střele se domácí tým vysvobodil a vyhodil kotouč. Edmonton je zatím bezzubý.
     
    24:11
    Nail Jakupov dostal přihrávku od svého krajana Antona Belova a okamžitě poslal kotouč na Masonovu branku – nepřesně.
     
    25:08
    Philadelphia toto oslabení ustála bez větších problémů, ale početní nevýhodu si zopakuje. Menší trest si odpyká Zac Rinaldo (PHI).
     
    26:08
    Polovina přesilové hry je fuč a její průběh byl stejný jako u té první. Edmonton se nedokázal usadit v útočném pásmu soupeře a tato přesilová hra mu zatím nevychází.
     
    26:27
    Philadelphia se bez problému brání a hra je v posledních minutách bez větších šancí.
     
    27:41
    Oba týmy spíše nahazují puky a perou se o něj za brankami. Na nějakou větší šanci stále čekáme...
     
    28:26
    Období ticha přerušila střela Jakuba Voráčka, jehož pokus skončil v lapačce připraveného Devana Dubnyka.
     
    28:38
    Na pravé straně hřiště ujel Aleš Hemský a opřel se do puku. Jeho dělovka ovšem letěla pouze vedle pravé tyče domácí branky!
     
    28:58
    Další útočná akce Edmontonu skončila ztrátou kotouče na útočné modré čáře a dopředu mohou jít hráči domácího týmu.
     
    29:49
    Aktuálně jsou na kotouči častěji Letci a kombinovali s ním kolem Dubnykovy svatyně. O svou pozici ovšem přišli a museli se vrátit až ke svému brankáři.
     
    30:33
    Oba týmy útočí a nechávají otevřená zadní vrátka. Ani jeden z brankářů ovšem nemusí řešit žádnou zapeklitou střelu.
     
    31:19
    Tentokrát už Devan Dubnyk musel ukázat něco ze svého umění, když ho prověřil Adam Hall. Brankář Olejářů odešel z toho souboje jako vítěz.
     
    31:45
    Jay Rosehill (PHI) velmi tvrdě dohrál hostujícího Gordona a v rohu kluziště vznikla mela. Hostující Luke Gazdic (EDM) přijel pomstít svého kolegu a oba dva hráči si po menší strkanici odpykají dvouminutový trest.
     
    32:19
    Také Steve Mason měl práci, když se po pravé straně prodral Philip Larsen a svou dělovku poslal přímo do výstroje domácího brankáře.
     
    32:36
    Krásný individuální průnik Vincenta Lecavaliera po pravé straně kluziště skončil přihrávkou, která hledala před brankou svého spoluhráře. Tím byl Wayne Simmonds a pokusil se dotlačit puk do sítě. Devan Dubnyk se ovšem nedal.
     
    33:51
    Lvi byli vypuštění na hrací plochu! Jakmile dvojice potrestaných hráčů opustila trestné lavice, tak se do sebe pustila ve středním pásmu. Více ran rozdal domácí bijec...
     
    33:51
    Zatímco právě Jay Rosehill (PHI) zamířil zpět na trestnou, jeho protějšek Luke Gazdic (EDM) odešel do kabiny.
     
    35:05
    Přetahovanou přerušila až obrovská šance Philadelphia. V obrovské šanci se ocitl osamocený Claude Giroux a tváří tvář se pokusil zakončit beckhendovou kličkou. Domácí kapitán je ovšem stále prokletý a ani teď nevstřelil svou premiérovou branku sezony...
     
    35:50
    Naopak svou druhou branku zápasu nepřidal Scott Hartnell, jenž nedokázal svou střelu usměrnit mezi tři tyče.
     
    36:52
    V závěrečných minutách druhého dějství bude mít Edmonton přesilovou hru po hákování Adama Halla (PHI).
     
    36:59
    Okamžitě se ke střele dostal jeden z hostujících hráčů, ale Steve Mason své čisté konto uhájil.
     
    37:55
    Letci vyhazují kotouč až za branku Devana Dubnyka a Olejáři musí začít od svého brankáře.
     
    38:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Zdá se, že nás čeká ještě pořádné drama. Hemský se ujal kotouče na pravé straně hřiště, zajel s ním za Masonovu branku a před ní našel zcela volného DAVIDA PERRONA, kterému se podařilo prostřelit domácího brankáře – 2:1! Asistence: Aleš Hemský.
     
    39:43
    Steve Mason musel ještě zasahovat proti pokusu Ryana Smythe, ale tentokrát svou branku uhájil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Siréna zazněla a v prostředním dějství jsme se dočkali branky až v samotném závěru. Hra se vyrovnala a prosadili se pouze hosté, když David Perron využil přesilovou hru minutu a půl před koncem. Poslední dramatická část začne přibližně ve 21:01.
     
    Statistiky zápasu po druhé třetině:

    Střely na branku: 22 – 18
    Vhazování: 21 – 24
    Přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Hity: 23 – 17
    Zblokované střely: 11 – 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    U kotouče jsou v úvodu třetí třetiny domácí hráči.
     
    40:57
    Letci vstoupili do třetí třetiny aktivnějí, ale Devan Dubnyk zatím zasahovat nemusel. Edmonton se zatím úspěšně brání.
     
    41:30
    Olejáři se osvobozují a Philadelphia musí začít zpoza své branky.
     
    42:19
    Hraje se na obě strany, ale stále tomu chybí nějaké větší šance. Když už se jeden z týmů dostane do zakončení, tak míří mimo tři tyče.
     
    43:39
    Čeká nás ještě zajímavý průběh zápasu, protože domácí vedou pouze o jedinou branku a oba týmy hrají velmi aktivně.
     
    44:43
    Tentokrát to byli oni, kdo dokázal zahrozit, ale střelecký pokus Adama Halla minul Dubnykovu branku.
     
    45:37
    Akce Edmontonu skončila nepřesnou přihrávku, po které šla do přečíslení Philadelphia. Celou akci táhl Matt Read, který také sám zakončil z kruhu pro vhazování a mířil svou střelu mezi ruku a bok brankáře Dubnyka. Ten ovšem kotouč udržel.
     
    45:46
    Okamžitě po vhazování šel dopředu Edmonton a celou akci zakončil jedovatou střelou David Perron. Podruhé si ovšem na brankáře Flyers nepřišel.
     
    46:10
    Olejáři jsou směrem dopředu aktivnější a po jejich dalším útočném výpadu Steve Mason raději přikryl kotouč. Vhazuje se po levici domácího brankáře.
     
    47:04
    Přestože se hraje na obranné polovině Edmontonu, tak u kotouče jsou právě hosté. Výborné napadání soupeře jim ovšem dělá problémy.
     
    47:17
    Nakonec vše dospělo až k zakázanému uvolnění, po kterém se vhazovalo po pravici domácího brankáře a vyhození kotouče se opakovalo.
     
    47:51
    V posledních vteřinách je v útoku aktivnější domácí tým a Olejáři pouze vyhazují kotouče ze své obranné třetiny.
     
    47:59
    Anton Belov na domácího kapitána, který přebral puk na modré čáře a potom dostal tvrdý hit. Rozhodčí se radí, zda to bude za dvě minuty nebo většá trest. Claude Giroux je ovšem v pořádku, což je potěšující a možná i polehčující okolnost pro hostujícího obránce.
     
    47:59
    To by mohl být rozhodující okamžik zápasu, protože Anton Belov (EDM) byl potrestán pětiminutovým trestem a v dnešním utkání už si nezahraje.
     
    48:14
    Domácímu týmu se tedy nabízí slibná příležitost k navýšení náskoku a možná i rozhodnutí celého utkání!
     
    48:32
    Úvodní útok Letců byl ovšem odvrácen a následně jejich snahu přerušilo ofsajdové postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    48:53
    Edmonton se zatím úspěšně brání a dostává kotouč za Masonovu branku. Philadelphia musí začít znovu.
     
    49:26
    Letci už roztáčí kolotoč v obranném pásmu Edmontonu a zasypávají Dubnyka střelami. Žádná z nich ovšem nebyla přesná.
     
    49:37
    Mezi kruhy se zjevil Matt Read a nebezpečně střílel na branku Olejářů. Devan Dubnyk ovšem reflexivně vystrčil pravý beton a střelecký pokus domácího útočníka perfektně zastavil!
     
    50:13
    Naprosto zbytečně se Philadelphia zbavuje početní výhody. Na trestnou lavici zamířil Wayne Simmonds (PHI), jenž za Dubnykovou brankou nedovoleně krosčekoval hráče soupeře a vyrovnal síly na ledě.
     
    50:50
    Hra čtyř proti čtyřem zatím vyzněla lépe pro Edmonton, který byl se v jejím úvodu dostal do útočného pásma a nakonec zakončoval Ryan Nugent-Hopkins, ale branku nevstřelil.
     
    50:54
    Buly po Masonově pravici vyhráli domácí a Mark Streit pelášil s kotoučem podél mantinelu. Jeho útok ovšem zastavil ofsajd.
     
    51:26
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ve Well Fargo Center propukla vlna nadšení. Voráček zachytil na své modré čáře nepřesnou kombinaci soupeře a posunul puk. Pro ten si došel CLAUDE GIROUX a dojel s ním až do útočné třetiny. Tam zamýchal s kotoučem a přes Andrew Ference prostřelil Devana Dubnyka a prolomil čekání na gól. Naposledy se kapitán Flyers trefil v dubnu – 3:1! Bez asistence.
     
    51:57
    Do zajímavé příležitosti se dostal Sean Couturier, jenž prověřil Dubnyka a celou akci ještě dohrál Kimmo Timonen. Finský obránce ovšem spadl a smetl také brankáře soupeře. Oba to brali s úsměvem.
     
    52:19
    Střela příklepem v podání Marka Streita pouze korunuje euforii, ve které se aktuálně Philadelphia nachází.
     
    53:08
    Ke střele se dostal Kimmo Timonen, ale střela finského zadáka se neujala...
     
    53:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ještě není rozhodnuto. Edmonton se dostal do útoku a Gagner nahodil kotouč z pravé strany. Ten se odrazil před branku a ve zmatku se nejlépe zorientoval TAYLOR HALL – 3:2! Asistence: Sam Gagner, Philip Larsen.
     
    54:24
    Sam Gagner (EDM) důrazně dohrál Nicklase Grossmanna a po tvrdém faulu si odpyká menší trest.
     
    54:29
    Claude Giroux vyhrál vhazování a pouze posunul kotouč na hůl Scotta Hartnella, který překvapivou střelou vyděsil Devana Dubnyka. Stav se ovšem nemění.
     
    54:41
    Philadelphia kombinuje v útočném pásmu a občas někdo z jejích hráčů vyšle střelu na branku Devana Dubnyka, leč bez úspěchu.
     
    55:49
    Letci kombinují s pukem na útočné polovině hřiště a spíše hlídají kotouč, aby Edmonton nemohl zahrozit.
     
    56:22
    Nebezpečná střela z Lecavalierovy hole mířila mimo branku hostujícího brankáře...
     
    56:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Napodruhé ovšem VINCENT LECAVALIER uspěl, když se k němu dostal kotouč a zkušený útočník z rohu kluziště překonal brankáře Dubnyka – 4:2! Asistence: Brayden Schenn, Matt Read.
     
    57:11
    Z rychlého protiútoku Edmonton neudeřil, přestože se Steve Mason pravděpodobně dost zapotil, ale s obránci tuto situaci zvládl.
     
    57:49
    Z levé strany kluziště stříle Michael Raffl, ale jeho střele chyběla přesnost.
     
    58:55
    Edmonton útočí a Devan Dubnyk už je na střídačce!
     
    59:26
    Olejáři se pokoušeli usadit v útočném pásmu, ale na důslednou obranu Flyers nevyzráli. Vybojovali si alespoň faul, kterého se dopustil Mark Streit (PHI). Edmonton musí udeřit velmi rychle, aby mohl pomýšlet na bodový zisk.
     
    59:34
    Buly sice prohrál, ale dokázal se udržet v útočném pásmu a kombinuje kolem Masonovy klece.
     
    59:47
    Letci ovšem vyhodili do útočného pásma a následný útok Edmontonu zastavil ofsajd. Domácí tým může slavit teprve páté vítězství sezony.
     
    59:51
    Olejáři musí pro kotouč až za svou branku.
     
    59:57
    Ke střele na prázdnou branku se dostal ještě Kimmo Timonen, ale v rychlosti nedokázal zamířit přesně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí části padly tři branky a oba týmy předvedly daleko zajímavější podívanou než ve druhé třetině. O dva góly jsou nakonec lepší domácí hráči a Philadelphia může slavit. Edmonton se rozhodně stydět nemusí, ale vítězství domácích je zasloužené. O výhře svého týmu rozhodl Claude Giroux, jenž prolomil svou střeleckou smůlu a připsal si první branku sezony.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 34 – 26
    Vhazování: 31 – 36
    Přesilové hry: 0/4 – 1/4
    Hity: 30 – 26
    Zblokované střely: 14 – 17
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Mark STREIT (PHI) – 0+2, 4 střely, +3, 21:16
    2. Claude GIROUX (PHI) – 1+0, 4 střely, +2, 23:59
    3. Jay ROSEHILL (PHI) – 1+0. 1 střela, +1, 4:12
     
    Čeští hráči v akci:

    Jakub VORÁČEK – 0+1, 2 střely, +2, 17:56

    Aleš HEMSKÝ – 0+1, 1 střela, -1, 16:55 (21:57:50)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 12. Rosehill (Streit, Grossmann), 18. Hartnell (Streit, Coburn), 52. Giroux (Voráček), 57. Lecavalier (Schen B., Read) – 39. Perron (Hemský), 54. Hall (Gagner, Larsen)


    Philadelphia Flyers: Mason – Coburn, Timonen, Streit, Grossmann, Gustafsson, Schenn L. – Schenn B., Giroux "C", Voráček – Simmonds, Lecavalier, Hartnell – Raffl, Couturier, Read – Rosehill, Hall, Rinaldo.
    Edmonton Oilers: Dubnyk – Petry, Ference "C", Larsen, Belov, Fedun, Schultz – Hemský, Gagner, Hall – Eberle, Nugent-Hopkins, Perron – Arcobello, Gordon, Joensuu – Jakupov, Smyth, Gazdic.

    Rozhodčí: G. Kimmerlyl, D. Sutherland – D. Nansen, T. Nowak

    Diváci: 19.725
    bahis siteleri