Německo – Slovensko 2:0 (kon.) | Švýcarsko – USA 4:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
USA
sk Sobota 09.11.2013, 19:45Německý pohár
Partner:
     
    Potom, čo sa na začiatku tretej časti presadil po druhý raz v zápase Šimek viedli Švajčiari už 3:1 a zdalo sa, že zápas je vybavený. Američania sa však skvele vrátili do zápasu, dokázali vyrovnať a v samom závere strelil rozhodujúci zásah Steve Moses. Myslím, že my ako nezainteresovaní fanúšikovia môžme byť spokojní. Sledovali sme pekný hokej, s deviatimi zásahmi. To je najlepšia reklama na to, aby ste si v našich prenosoch pozreli aj posledný hrací deň nemeckého pohára. Zajtra na vás čaká zápas našich proti Švajčiarom a Američanov proti domácim Nemcom. Je čas, aby som sa ja s vami pre dnes rozlúčil, poďakoval vám za pozornosť a poprial dobrú noc. Dočítania, priatelia ! (21:52:37)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Američania vyhadzujú do obrannej tretiny Švajčiarska, no odkrytú bránu netriafajú.
     
    58:44
    Švajčiari to skúšajú so šiestimi korčuliarmi. Meili je na striedačke !
     
    58:34
    USA dalo gól!
    Z víťazstva v tomto zápase sa pravdepodobne bude tešiť výber USA, aj keď ešte nechceme robiť predčasné závery. STEVE MOSES si na ľavom kruhu vylepšil streleckú pozíciu a pokusom medzi nohy prekonal Meiliho. Asistencia : Ryan Shannon.
     
    57:20
    Američania usadení v pásme. Od modrej prišla tiahla strela Dehnera, s ktorou si švajčiarsky brankár poradil.
     
    57:00
    Švajčiari sa zatiaľ dobre bránia. Puk dostali až za bránu Zapolskiho.
     
    56:35
    Tak, možno sa budem mýliť. Američania totiž majú dobrú šancu na strelenie rozhodujúceho zásahu. Po faule Schaapiho si zahrajú v početnej prevahe.
     
    54:30
    Dá sa očakávať, že vo zvyšku zápasu sa už ani jeden z tímov nebude hrnúť dopredu a zbytočne riskovať. Výsledok. Stavil by som si, že sa rozhodne v predĺžení, respektíve v samostatných nájazdoch.
     
    53:03
    USA dalo gól!
    Je to tam ! Američania vyrovnávajú stav tohto zápasu ! Rýchly brejk zámorského tímu, do ktorého sa zapojila trojica hokejistov. Bourque poslal prihrávku na Petra Muellera, ktorý len tak vložil hokejku do puku, ten sa dostal k TIMOVI STAPLETONOVI, ktorý najprv zakončil len do bočnej siete, no následne puk zasunul do brány za ležiaceho Meiliho. Asistencie : Peter Mueller, Chris Bourque.
     
    52:00
    Zápas je, čo sa týka striel takmer vyrovnaný. O jeden jediný strelecký pokus vedú v tejto štatistike domáci hokejisti – Švajčiari.
     
    51:00
    Američania v tlaku, kombinujú v útočnom pásme, no je to zatiaľ bez takých streleckých pokusov, ktoré by smrdeli vyrovnaním.
     
    49:25
    Do konca zápasu niečo cez desať minút. Čo myslíte, milí fanúšikovia ? Podarí sa Američanom vyrovnať a uvidíme predlženie tohto zápasu ?
     
    47:56
    USA dalo gól!
    Veľmi pekný a napínavý zápas pokračuje ! Američania dávajú kontaktný gól. Američania využili viac miesta na ľadovej ploche. Pred bránu si neohrozene nakorčuľoval CLAY WILSON, ktorý backhandovým zakončením do vinkľa nedal Meilimu šancu.
     
    47:14
    Michael Liniger si takisto ide sadnúť na trestnú lavicu, z čoho vyplýva jediné – Američania si zahrajú v presilovke štyroch proti trom !
     
    46:56
    Presilovka však z toho nebude, kedže trest dostal aj Švajčiar Dominik Schlumpf.
     
    46:56
    Dan Sexston dostal dvoj minútový trest.
     
    46:00
    Po štvrtom švajčiarskom zásahu sa udiala výmena v Americkej klietke ! Do brány išiel Zapolski, ktorý nahradil Frazeeiho, ktorému dnešné stretnutie príliš nesadlo.
     
    46:00
    Ak sa doma pýtate, že čože to je za Švajčiar s menom Juraj Šimek, tak vám prezradím zaujímavosť. Je to síce reprezentant Švajčiarska, no pôvodom je Slovák. Narodil sa v Prešove.
     
    44:53
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je tu to, čo sme možno aj očakávali. Švajčiari dobre bránia svoj brejk dokázali využiť. Strelecky sa po druhý raz v zápase presadil JURAJ ŠIMEK, ktorý vnikol do útočného pásma, nemal v ňom podporu spoluhráčov, tak to vzal na sebou a strelou švihom cez dvoch brániacich hráčov prekvapil Frazeeiho. Asistencie : Michael Liniger, Julien Sprunger.

    Michal Bakoš

    Branky a nahrávky: 17. Juraj Šimek (Etienne Foridevaux), 19. Julien Sprunger (Michael Linger), 24. Reto Schaapi (Julien Sprunger), 45. Juraj Šimek (Michael Liniger, Julien Sprunger) – 11. Jeremy Dehner (Peter Mueller, Tim Stapleton), 26. Tim Stapleton (Jeremy Dehner), 48. Clay Wilson (Chad Kolarik, Steve Moses), 54. Tim Stapleton (Peter Mueller, Chris Borque), 59. Steve Moses (Ryan Shannon)


    Švýcarsko: Meili (Manzato) – Geering, Huguenin, du Bois (C), Loeffel, Guerra, Schlumpf, Chiesa, Kukan – , Bärtschi, (A) – Reese , Liniger, Sprunger (A)- Schäppi, Scherwey, Wieser – Šimek, Hofmann, Walser
    USA: Frazeei (Zapolski) – Reese, Wozniewski ("C"), Wilson, Bailen, Dehner, Lewis, Guentzel – Palmieri, Kolarik, Moses – Borque, Stapleton ("A"), Mueller – Sexston, Connolly, Shannon ("A") – McRae, Macarthur, Ryan.

    Rozhodčí: Schukies – Hofer A., Hofer M.
    bahis siteleri