Německo – Slovensko 2:0 (kon.) | Švýcarsko – USA 4:5 (kon.)
konec
Německo
2:0 (1:0,1:0,0:0)
Slovensko
sk Sobota 09.11.2013, 16:15Německý pohár
Partner:
     
    Slováci nedokázali ani v poslednej časti hry streliť gól, výsledné skóre je teda také, ako po druhej tretine a síce 2:0.
    Zajtra nás čaká posledný zápas a síce proti Švajčiarsku, nezabudnite teda držať palce i v tento tretí deň turnaja.
    Ďakujeme za pozornosť, dovidenia. (18:30:18)
     
    Najlepší hráči na oboch stranách sú brankári, teda Nemec Dennis Endras, ktorý dnes neinkasoval ani jeden gól. A na našej strane Rastislav Staňa.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Nemci sa pár sekúnd pred koncom zápasu dokázali dostať z obranného pásma, no v konečnom dôsledku si môžu dovoliť zápas už len dohrávať.
     
    59:14
    Slovákom sa darí vyhodiť puk a predchádzať tak nemeckému útoku.
     
    58:52
    K najväčšej šanci počas presilovej hry sa dostal Kettemer, ktorý pálil na Staňu spoza nášho obrancu z ľavého kruhu. Nebezpečný puk ale Staňa zneškodnil.
     
    57:38
    10-minútový trest dostáva náš reprezentant Andrej Šťastný, pomyslenia na strelenie gólu sa môžme azda vzdať.
     
    56:40
    Naši hráči stále pred Endrasom, nemeckí obrancovia ale bránia každej jednej strele. Aj Hossa sa môže pripísať na zoznam tých, ktorí nastrelili len domácich obrancov.
     
    55:00
    Slováci však opäť v útočnom pásme, Špirko triafa ale len nemeckého obrancu.
     
    54:19
    Aj Miklík to tento raz skúšal, no jeho strela od modrej preletela nad bránku a po odrazení od mantinelu sa puk dostáva na hokejky Nemcov.
     
    53:27
    K puku sa konečne dostali i naši chlapci, konkrétne Zuzin to skúšal strelou švihom po prihrávke od Mikuša. Endras je ale samozrejme pozorný, ako počas celého zápasu.
     
    53:14
    Naša tretia formácia stále v obrannom pásme, no Nemci akoby si nevedeli vytvoriť vhodnú pozíciu na strelu na bránku. Opäť a raz je hokej len o prihrávkach.
     
    52:58
    Protiútok Nemcov, Mezei ale puk vypichol a posiela ho do stredného pásma. Tam je však prichystaný ďalší nemecký hráč, puk sa im azda sám lepí na hokejky.
     
    51:59
    Rýchly hokej, no súčasne neefektívny. Schütz opäť preveroval Staňu, teraz ho podržala jeho lapačka.
     
    49:50
    Obe mužstva pôsobia, že už chcú len dohrať zápas. Slovákom chýba akási odhodlanosť bojovať. Množstvo prihrávok, no žiadne strely na bránku.
     
    49:20
    Hager si sám nakorčuľoval do útočného pásma, na Staňu to skúšal nebezpečnou strelou od kruhov, nášho brankára trafil len do výstroje. Pukmu z rúk vypadol, tu keby bol ďalší Nemec na možné dorazenie puk, mohol byť z toho tretí gól.
     
    47:59
    Špirko vyhráva puk, no vzápätí on Slováci prichádzajú. Schütz posúva svoj tím do útočného pásma, hľadá spoluhráča na prihrávku a následne možné zakončovanie.
     
    47:49
    Slováci sa usadili v útočnom pásme, niekoľkokrát vystrelili na Endrasa z každého uhla, no ten je vo svojej bráne pozorný. Bartovič to skúšal i strelou švihom z pravého kruhu, brankár preveril svoju lapačku.
     
    46:18
    Naši reprezentanti prišli o puk, spoza Endrasa rozohráva Pietta.
     
    46:00
    K puku sa konečne dostávajú i Slováci, Kudroč to skúšal od ľavého kruhu, Endras puk vyrazil. Švárny ešte na dvakrát dorážal, no nemecký brankár je dnes azda neprekonateľný.
     
    45:19
    Viac ako minútu si nemeckí hráči doslova dirigovali štýl hry. Cítiť však maximálnu pohodu, Maurer osamotený s pukom namiesto rýchleho korčuľovania zvolil štýl a lá verejné korčuľovanie. Akoby už mali vyýhru istú.
     
    44:00
    Veľmi individuálny hokej z našej strany, Nemci naopak veľmi kolektívne napádajú. Tvrdá strela síce chýba, no Staňovu pozornosť nejeden raz overili poslaním puku spoza obrancov.
     
    43:05
    Radivojivič už nasťahovaný pred Endrasom, prihrávka spoza brankára mu ale len preskackala k hokejke, na zakončenie to bola skutočne škaredá prihrávka. Opäť teda bez šance streliť kontaktný gól.
     
    42:30
    Dlhšie sa nám teraz hralo len zo strany na stranu, žiadne vyslovene gólové šance. Oba tímy len prihrávali, vážnejšej strely sme sa nedočkali.
     
    41:40
    Nemeckí hráči hrajú s maximálnym prehľadom a pokojom, skúšajú to na Staňu z každého uhla. Sersen dokázal vypichnúť puk, ďalšia zo šancí domácich je tak skazená.
     
    40:40
    Kohl napáda azda každého, kto mu stojí v ceste. Dravo posiela puk do útočného pásma, Nemci môžu zakladať útočnú akciu.
     
    40:20
    Nemci vybojovali úvodný puk, Švárny v boji s Kohlom. Domáci reprezentant úspešnejší, prihráva svoju spoluhráčovi, no tomu puk uniká.
     
    Aj v druhej časti hry sme videli len jeden gól, no a opäť do našej bránky. Počas presilovej hry o dvoch hráčov prekonal Staňu Daryl Boyle po skutočne krásnej šanci. Išlo o rýchlu akciu – útok so zakončím na jeden dotyk. Ako sa tento zápas skončí, či dokážu naši chlapci Nemcom ešte pohroziť, sa dozvieme o krátku chvíľu, kedy začne tretia tretina hry.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Plachta drží puk, no už sa ani len nesnaží korčuľovať dopredu a ohroziť nášho brankára. Oba tímy len dohrávajú tretinu.
     
    39:00
    Pietta drží puk na svojej hokejke v strednom pásme, zo strany Slovákov len márna snaha o jeho získanie.
     
    39:37
    Ebner to zľahka skúša na Staňu, ten vyráža puk pred seba. Dostáva sa k nemu Mezei a posiela ho do nemeckého obranného pásma.
     
    38:40
    Boj o puk za našou bránkou, Boyle ho poľahky posiela na Petermanna. Tomu však preskočil cez hokejku, nemohol zakončovať, ba práve naopak – ešte musí poň korčuľovať pár metrov za seba.
     
    37:27
    Slovenskí tím sa vo veľkom trápi, naopak nemci hrajú v úplnom pokoji. Puk si s prehľadom prihrávajú, bez problémov i striedajú. Naši hráči dávajú najavo nepokoj – akosi sa nevedia ani len dostať k puku.
     
    36:45
    Nemecko dalo gól! Na jeden dotyk zahratá presilová hra, rýcho, efektívne. Prihrávka – prihrávka – gól. Staňovi dokonca jeden z Nemcov clonil, takže ten nevidel azda ani 10cm pred seba. Na 2:0 zvyšuje DARYL BOYLE.
    Asistencie: Frank Mauer, Felix Schütz

    Súčasne je vylúčený Kristián Kudroč za sekanie.
     
    36:18
    Nemecká agresivita stúpa, opäť sa bude vylučovať. A bohužiaľ, opäť na našej strane. Švárny si odchádza odpykať trest.
     
    35:57
    Mezei teraz nepomohol svojmu tímu, oslabí ho ku koncu tretiny na dve minúty.
     
    35:40
    Chybná rozohrávka, k puku sa dostávajú naši súperi. Tí puk miešajú, nie a nie však vystreliť. Staňa ostáva zatiaľ pokojný.
     
    35:00
    Slováci stále v útočnom pásme, puk lieta z hokejky na hokejku. Mnohé prihrávky, no žiadna strela. Takto len ťažko vyrovnáme.
     
    34:40
    Naši hráči nepoľavujú ani v hre piatich na piatich, do šance sa dostal Zuzin. Jeho strela bola vyrazená, Mikúš dorážal. Endras opäť čaruje, slovenským hráčom nič nedaruje.
     
    34:01
    Nemci sú už prebudení, Ankert osamotení medzi kruhmi pripravený strielať na Staňu. Prihrávka na spomínaného Nemca bola však nepresná, náš brankár si pre tento raz môže vydýchnuť.
     
    33:21
    Slovenskí hráči vyslali skutočne veľa striel na Endrasa, no ani jedna z nich nedokázala preletieť za jeho chrbát. Nemci sa už dostávajú k puku, táto presilová hra zrejme ostane nevyužitá.
     
    32:30
    Rýchla strela hneď po vyhratom buly, otestovaná je ale len výstroj nemeckého brankára. Špirko i Švarný niekoľkokrát strieľajú, puk je zakaždým vyrazený.
     
    31:50
    Chybné striedanie na strane Nemecka, Maurer si to odsedí za svoj tím.
     
    31:40
    Záver našej presilovky je úprimne povedané biedny, nedokážeme si na dlhší čas podržať puk na vlastných hokejkách. Opäť je tu ale vylúčenie na strane Nemecka.
     
    30:49
    Nemci dokázali vyhodiť puk, Bartovič sa poň vracal. Následne chyba v rozohrávke zo strany našich hráčov, čo sa snažil využiť Barta.
     
    30:32
    Už tu máme i prvú osobnú šarvátku, no možno ju nazvať nevinnou. Tej predchádzala strela od Radivojeviča, ktorú nemecký brankár vyrazil
     
    30:02
    Seidenberg vylúčený, začína sa 2-minútová slovenská presilová hra.
     
    29:25
    Práve spomínaný Tybor si to nakorčuľoval až pred Endrasa, striela švihom, no opäť sa nemecká sieť nerozvlnila.
     
    29:10
    Nemci držia puk za Staňovou bránkou, popod nohy im ho berie Tybor.
     
    28:30
    Rýchly nemecký protiútok, naši obrancovia sú tentokrát ale v strehu, pozornosť im nechýbala. Strelu na Staňu stečovali na ochrannú sieť.
     
    27:58
    V obrovskej šanci i Tomáš Záborský, spoza obrancu striela. Hokejka jedného z nemeckých hráčov tu však zohrala dôležitú úlohu, puk neletel tak, ako si to Tomáš predstavoval.
     
    27:48
    Po veľkom tlaku Nemcov sa na dlhšie dostali k puku i naši hráči, Miklík na dvakrát pálil. To čo predviedol Endras je až neskutočné. Azda treba len prelomiť tú smolu, šance tu skutočne sú.
     
    26:53
    Švarný atakovaný spoluhráčom, snaha o rozohrávku stroskotala. Stále sa teda hrá pred Staňom, no nemeckí hráči si nevedia vybojovať šancu, aby vystrelili na nášho brankára.
     
    26:08
    Opäť šance zo strany nemcov, Peter Mikuš bojuje o puk najviac ako sa len dá. Pietta sťahovačkou cez obrancu sa pokúšal ohroziť Staňu, no ten dokázal dokonale prečítať jeho úmysel.
     
    24:57
    Vhadzovanie pred nemeckým brankárom, Kreuger korčuľuje s pukom do útočného pásma. Jemo kolegovia mu však akosi nestačili, čo sa rýchlosti týka, a tak si nemal s kým vymeniť puk. Ten sa teda ocitol na hokejke slovenského reprezentanta.
     
    24:30
    Nemci si akosi nerozumejú v rozohrávke. Niekoľkokrát sa mohli pokúsiť o protiútok, vždy im však puk odskočí, alebo im ho niektorí zo slovenských obrancov vypichne.
     
    23:46
    Tak toto sme tu dnes ešte nemali – chybné striedanie na strane našich hokejistov, na ľade boli, nepočítajúc Staňu, až šiesti. Znamená to presilovú hru pre našich súperov.
     
    22:58
    Tybor opäť v šanci, tentokrát ale strieľa zo vzdialenosti hrukov, zasiahol ale len Endrasove rameno.
     
    22:15
    Pred nemeckým brankárom je menší zmätok, Tybor sa snažil prepasírovať puk za jeho chrbát. Betóny sú však dostatočne veľké, v tomto prípade brankárovi pomohli, nemusí veľmi zasahovať.
     
    21:24
    Švárny s Kinkom sa vzájomne masírujú pri mantineli, puk im hradne Kohl a uniká k Staňovi.
     
    20:45
    Surový forčekuje, no nemci sú stále veľmi aktívni. Avšak neustále posielajú puk len pri mantinel klasickým nahodeniami.
     
    20:10
    Puk v útočnom pásme Nemcov, toľko si ho ale hráči prihrávajú, až sa im odkotúľal. K šanci sa dostávajú Slováci, Švárny uniká do útoku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Hráči oboch mužstiev sú už na ľade, druhé dejstvo môže začať.
     
    Veľká aktivita a nasadenie zo strany oboch celkov, gólovo úspešnejší nemeckí reprezentanti. V 6. minúte Michael Wolf prekonal nášho brankára, ďalšie góly sme napriek veľkým šanciam nevideli. Po prvej tretine tak náš tím prehráva 0:1, ďalšia časť hry začne približne o 17:05.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    Hráči nemecka držia puk, tretinu už len dohrávajú.
     
    19:07
    Aktivita zo strany Slovákov, no úplnou zbytočnosťou prichádzajú o puk. Nemeckí hráči poľahky kazia našim reprezentantom všetko, čo sa dá.
     
    18:45
    Maurer drží puk v strednej časi ihriska. Záborský mu kradne puk a spoza nemeckého obrancu strieľa na bránku. Jeho strela však letela asi meter od Endrasovej svätine.
     
    17:56
    Dve minúty pred koncom má zápas ešte väčie napätie ako na úvod. Tybor prehral buly, Hager idividuálne pred Staňu. Neviem-neviem, či to náhodou aj nebola tyčka.
     
    17:34
    Mikúš si sklepol puk, skúšal to spomedzi obrancov. Je to azda až neuveriteľné, ako veľmi pozorný je nemecký brankár. Jeho strela nad rameno v bránke nekončí.
     
    15:58
    Surový bojuje pri mantineli o puk, no prichádza oň. Nemecký protiútok sa rúti na Staňu, avšak akosi si hráči medzi sebou nerozumeli a sami si pokazili vyslovenú šancu poriadne ohroziť nášho brankára.
     
    14:49
    Špirko sa uvoľnil spomedzi dvoch súperov, strela bola ale príliš ďaleká, Endras mal dostatok času na spozorovanie jeho úmyslu.
     
    13:50
    Nemeckí hráči sa dostávajú k puku, pomaličky zakladajú útočnú šancu. Festerling to teraz krásne skúšal pomedzi Kudročove nohy, Staňa aj so šťastím puk chytá do lapačky.
     
    13:00
    Peter Mikuš strieľa od modrej, Endras nebezpečnú strelu vyráža. Hra je prerušená.
     
    12:20
    Miklík to skúša z diaľky, Surový tečuje. Opäť ale neúspešne.
     
    12:00
    Nemeckí reprezentanti dokázali vybojovať puk a držia ho na svojich hokejkách.
     
    11:38
    Slovenská presilová hra sa kráti a tých vyslovene gólových šancí sme zatiaľ videli veľmi málo. Naši hráči sa nevedia na dlhší čas usadiť v útočnom pásme.
     
    10:55
    Sersen a Kudroč sršia aktivitou, no puk sa stále šmýka len popri mantineloch. Marcelo Hossa to skúšal z pravého kruhu, teraz mal nemecký brankár veru aj kusisko šťastia.
     
    10:07
    Hra opäť pred Endrasom, no slovenský hráč zlomil hokejku práve v tú najmenej hodnú chvíľu. Nemci sa opäť oslobodzujú.
     
    09:39
    Nemci sa oslobodzujú, Vydarený korčuľuje po puk. Hager bol v boji o puk o čosi úspešnejší.
     
    09:04
    Miklík posúval puk Surovému pred bránku, ten ho ale nestihol tečovať.
     
    08:45
    Vyhrali sme buly, Starosta so Záborským miešajú puk pred nemckou bránou. Zatiaľ však žiadna strela.
     
    08:22
    Wolf svojou hokejkou fauloval nášho kapitána, znamená to teda presilovú hru v prospech Slovenska. Spomínaný hráč dostáva trest 5+do konca zápasu.
     
    08:08
    Schütz sa snažil taktiež ohroziť nášho brankára, ten však jeho snahu vyrazil. Radivojevič sa dostáva k puku, Bartovič je práve faulovaný.
     
    07:07
    Ullmann prekorčuľoval našich obrancov, rútil sa pred Staňu, jeho strela napokon letela azda meter od brány. Hrá sa zo strany na stranu, veľká aktivita na oboch stranách.
     
    06:20
    Za Endrasovou bránkou bitka o puk, Slováci sú o krok vpred. Ani jedna strela, ktorú Slováci vyslali, však nedokázala nemeckému brankárovi pohroziť.
     
    05:53
    Náš brankár reflexívne vyráža strelu, puk je v strednej tretine.
     
    05:44
    Nemecko dalo gól! Veľký zmätok pred Staňom, MICHAEL WOLF si všimol, že náš brankár nič nevidí a posiela puk za jeho chrbát. Aj naši obrancovia boli v tomto prípade bezmocní.
    Asistencie: Mathias Plachta, Florian Kettemer
     
    05:09
    Nemci vyhrali buly, ktoré sa vhadzovalo po Staňovej pravici. Okamžite korčuľovali, aby sa väčšmi posunuli pred Staňu, no Mikúš bol proti tomu, aby sa pokúsili o čo i len strelu.
     
    04:25
    Niekoľkonásobne Slováci ohrozili Endrasa, ten je zatiaľ pozorný, naša presilová hra sa končí. Slováci sú v obrane veľmi pozorní. (Len to nezakríknime.)
     
    03:52
    Hra sa presúva neustále zo strany na stranu. Tento raz sa vhadzovalo pred Staňom, Špirko puk dokázal podržať na hokejkách slovenských hráčov.
     
    03:16
    Nebezpečný prienik zo strany Wolfa, nemeckí reprezentanti korčuľujú, ako keby hrali presilovú hru. Napriek veľkej dravosti sa im nedarí dostať do vyslovenej gólovej šance.
     
    03:07
    Slováci rozohrávajú, Kudroč potiahol útok. Vhadzovať sa bude po Endrasovej ľavici.
     
    02:44
    Pomer síl na ľade sa vyrovná, Plachta odchádza na trestnú lavicu.
     
    01:46
    Seidenberg sa dostal do vyloženej šance, Tybor sa pokúsil o pomoc svojmu tímu zakázaným spôsobom. Je teda vylúčený na dve minúty.
     
    01:07
    Tybor rozohráva spoza bránky, puk smeruje ku Kudročovi. Tomu už ale Kink puk ukradol a hra sa presúva do stredného pásma.
     
    01:00
    Záborský si podržal puk, nakorčuľoval pred Endrasa, skúšal to strelou švihom, nemecký brankár zatiaľ v pozore.
     
    00:10
    Prvé prečíslenie zo strany Nemecka, išli dvaja na jedného, no slovenský obranca im prekazail šancu na čo i len ohrozenie Staňu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Už doznela i nemecká hymna, hráči oboch celkov sú pripravení, nič nebráni tomu, aby sa dnešný zápas začal.
     
    Práve nám znie slovenská hymna, o krátku chvíľu teda začne zápas.
     
    Príjemný skorý podvečer, vážení hokejoví priatelia. Vítam vás pri sledovaní tretieho zápasu v rámci Nemeckého pohára 2013, v ktorom sa stretne domáci celok, teda reprezentačný výber Nemecka, s hráčmi zo Slovenskej republiky.

    Oba tímy včera odohrali zápasy. Slovensko zápasom proti tímu z USA otvorilo tohtoročný turnaj. Hoci slovenskí reprezentanti začali zápas aktívne, góly strieľali zo začiatku len Američania. Tí dokonca už vyhrávali 3:0, no naši chlapci nehodili flintu do žita, zabojovali, skóre vyrovnali a vynútili si predĺženie. V nadstavenej päťminútovke sa ale o víťazovi nerozhodlo, na rad prišli samostatné nájazdy. Po márnej snahe Mikúša či Záborského, bol Branko Radivojevič jediným hráčom, ktorý dokázal prekonať brankára Zapolskeho. Slovenský brankár Ján Laco nebol v samostatných nájazdoch prekonaný ani raz, takže napokon sa z víťazstva tešili hráči s dvojkrížom na hrudi.

    Nemeckí reprezentanti majú za sebou zápas proti výberu Švajčiarska. Ako aj pri prvom spomínanom stretnutí, aj v tomto rozhodli o konečnom víťazovi až samostatné nájazdy. Od 16. minúty viedli domáci zásluhou Wolfa a dlho sa im darilo pokrývať obranné pásmo, teda predchádzať inkasovaným gólom. Priebeh stretnutia narušila istá nepríjemnosť a síce poškodené ochranné sklo v 39. minúte, čo spôsobilo pomerne dlhé čakanie nielen zo strany fanúšikov, ale i hráčov. Práve po výmene skla pôsobili aj švajčiarski reprezentanti ako vymenení, rýchlo strelili dva góly a dostali sa do vedenia. Lenže Nemci opäť preukázali svoje odhodlanie, vyrovnali a išlo sa predlžovať. V päťminútovom predĺžení ale gól nepadol, svoj priestor preto dostali samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hráči Švajčiarska.

    Aj Slovensko aj Nemecko má teda za sebou zápas, v ktorom rozhodli o konečnom víťazovi až samostatné nájazdy. Ako tomu bude dnes, kto sa bude tešiť z výhry, to sa dozviete, ak budete sledovať náš prenos, ktorý začne o 16:15 hod.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Janka Danková

    Branky a nahrávky: 6. Wolf (Plachta, Kettemer), 37. Boyle (Mauer, Schütz)


    Německo: Endras (Pätzold) – Schopper, Ankert, Krueger, Ebner, Kohl, Kettemer, Boyle, Petermann – Mauer, Hager, Pietta – Barta, Ullmann (A), Maurer – Kink (A), Seidenberg, Festerling – Wolf (C), Plachta, Schütz – Rőthke
    Slovensko: Staňa (Laco) – Sersen, Vydarený, Starosta (A), Mezei, Švárny, Kudroč, Mikuš P., Zuzin – Bartovič (C), Mikúš J., Radivojevič (A) – Surový, Záborský, Miklík – Špirko, Tybor, Hossa – Handlovský, Sýkora, Šťastný
    bahis siteleri