Německo – Slovensko 2:0 (kon.) | Švýcarsko – USA 4:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
USA
sk Sobota 09.11.2013, 19:45Německý pohár
Partner:
     
    58:44
    Švajčiari to skúšajú so šiestimi korčuliarmi. Meili je na striedačke !
     
    58:34
    USA dalo gól!
    Z víťazstva v tomto zápase sa pravdepodobne bude tešiť výber USA, aj keď ešte nechceme robiť predčasné závery. STEVE MOSES si na ľavom kruhu vylepšil streleckú pozíciu a pokusom medzi nohy prekonal Meiliho. Asistencia : Ryan Shannon.
     
    53:03
    USA dalo gól!
    Je to tam ! Američania vyrovnávajú stav tohto zápasu ! Rýchly brejk zámorského tímu, do ktorého sa zapojila trojica hokejistov. Bourque poslal prihrávku na Petra Muellera, ktorý len tak vložil hokejku do puku, ten sa dostal k TIMOVI STAPLETONOVI, ktorý najprv zakončil len do bočnej siete, no následne puk zasunul do brány za ležiaceho Meiliho. Asistencie : Peter Mueller, Chris Bourque.
     
    47:56
    USA dalo gól!
    Veľmi pekný a napínavý zápas pokračuje ! Američania dávajú kontaktný gól. Američania využili viac miesta na ľadovej ploche. Pred bránu si neohrozene nakorčuľoval CLAY WILSON, ktorý backhandovým zakončením do vinkľa nedal Meilimu šancu.
     
    47:14
    Michael Liniger si takisto ide sadnúť na trestnú lavicu, z čoho vyplýva jediné – Američania si zahrajú v presilovke štyroch proti trom !
     
    46:56
    Presilovka však z toho nebude, kedže trest dostal aj Švajčiar Dominik Schlumpf.
     
    46:56
    Dan Sexston dostal dvoj minútový trest.
     
    46:00
    Po štvrtom švajčiarskom zásahu sa udiala výmena v Americkej klietke ! Do brány išiel Zapolski, ktorý nahradil Frazeeiho, ktorému dnešné stretnutie príliš nesadlo.
     
    44:53
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je tu to, čo sme možno aj očakávali. Švajčiari dobre bránia svoj brejk dokázali využiť. Strelecky sa po druhý raz v zápase presadil JURAJ ŠIMEK, ktorý vnikol do útočného pásma, nemal v ňom podporu spoluhráčov, tak to vzal na sebou a strelou švihom cez dvoch brániacich hráčov prekvapil Frazeeiho. Asistencie : Michael Liniger, Julien Sprunger.
     
    44:00
    Z bezprostrednej vzdialenosti od brankára Meiliho zakončoval forhendom Nick Palmieri, ktorý to však napálil priamo na švajčiarskeho muža v maske !
     
    41:00
    Američanom vyšiel perfektne prechod do útoku, Mueller dostal výbornú prihrávku na ľavý kruh, no svojim zakončením nechal vyniknúť len Frazeeimu,
     
    38:07
    V závere prostrednej časti sa bude vylučovať na strane Švajčiarov. Michael Liniger oslabil na dve minúty svoj tím.
     
    33:40
    Gregory Hofmann sa pekne prešmykol okolo svojho súpera, z ľavej strany si puk naviedol viac do stredu, no jeho strelu švihom dokázal Frazeei zneškodniť !
     
    31:10
    Švajčiari sa nepresnou prihrávkou sami vyhnali z pásma, no nakoniec to zahralo v ich prospech, využili to, že súper strieda a dostali sa do samostatného nájazdu z ľavej strany. Strelou švihom zakončoval Reese, ktorý si vylámal zuby na skvelom zákroku Frazeeiho !
     
    29:25
    Po vhadzovaní v obrannej tretine Švajčiarov vyslali Americký hráč, mená vám ostanem dlžný, dve tvrdé strely. Ani jedna však Meiliho nepreverila, leteli totiž mimo troch tyčí.
     
    25:07
    USA dalo gól!
    Zápas sa nám krásne rozbehol, čo nás môže len a len tešiť. Američania sa počas oslabenia dostali do brejku, ktorý zakončil z pravého kruhu Dehner skvelou prihrávkou na os ihriska TIMOVI STAPLETONOVI, ktorý puk poslal do medzierky medzi Meiliho betónmi. Asistencia : Jeremy Dehner.
     
    23:17
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari ukázali Američanom ako sa majú hrať početné výhody. Julein Sprunger si všimol RETA SCHAAPIHO, ktorý si nakorčuľoval do tesnej blízkosti Frazeeiho. Svojim prvým zakončením SCHAAPI ešte gól nedal, no z dorážky sa už dokázal presadiť.
     
    22:20
    V presilovej hre si po Američanoch zahrajú aj Švajčiari. Na trestnú lavicu si sadol Reese za krošček.
     
    19:41
    Už sa zdalo, že v prvej tretine sa zaobídeme bez vylúčenia, no porušil to Dino Wieser, ktorý daroval Američanom presilovú hru.
     
    18:57
    Švajčiarsko dalo gól!
    Neuveriteľné, Švajčiarom sa v závere prvej časti podarilo dostať od vedenia ! Po vhadzovaní v útočnom pásme sa strhla veľká bitka o puk, ktorú vyhral JULIEN SPRUNGER a pohotovou strelou prekonal Frazeeiho. Asistencia : Michael Linger.
     
    16:30
    Švajčiarsko dalo gól!
    Vyrovnanie Švajčiarov prišlo ako blesk z jasného neba. Etienne Foridevaux skvele zaviezol puk po pravej strane do útočného pásma, prenechal puk JURAJOVI ŠIMEKOVI, ktorý strelou švihom prepálil Frazeeiho, ktorý toto mal a mohol chytiť ! Asistencia : Etienne Foridevaux.
     
    10:50
    USA dalo gól!
    Američania sa dostali do vedenia po krásne zahratej akcii. Na ľavom kruhu dostal prihrávku od Stapletona, Mueller, ktorý nezakončil, prihral pred bránu voľnému DEHNEROVI, ktorý z prvej nedal švajčiarskemu brankárovi šancu. Asistencie : Peter Mueller, Tim Stapleton.
     
    10:12
    Predsa len sme sa dočkali konečne aj nejakého vzruchu, konkrétne pred bránou Švajčiarska. Američania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, ktoré zakončili strelou. Meeli si svoje miesto zastal !

    Michal Bakoš

    Branky a nahrávky: 17. Juraj Šimek (Etienne Foridevaux), 19. Julien Sprunger (Michael Linger), 24. Reto Schaapi (Julien Sprunger), 45. Juraj Šimek (Michael Liniger, Julien Sprunger) – 11. Jeremy Dehner (Peter Mueller, Tim Stapleton), 26. Tim Stapleton (Jeremy Dehner), 48. Clay Wilson (Chad Kolarik, Steve Moses), 54. Tim Stapleton (Peter Mueller, Chris Borque), 59. Steve Moses (Ryan Shannon)


    Švýcarsko: Meili (Manzato) – Geering, Huguenin, du Bois (C), Loeffel, Guerra, Schlumpf, Chiesa, Kukan – , Bärtschi, (A) – Reese , Liniger, Sprunger (A)- Schäppi, Scherwey, Wieser – Šimek, Hofmann, Walser
    USA: Frazeei (Zapolski) – Reese, Wozniewski ("C"), Wilson, Bailen, Dehner, Lewis, Guentzel – Palmieri, Kolarik, Moses – Borque, Stapleton ("A"), Mueller – Sexston, Connolly, Shannon ("A") – McRae, Macarthur, Ryan.

    Rozhodčí: Schukies – Hofer A., Hofer M.
    bahis siteleri