Kometa Brno – Žďár n/S 3:2 (kon.) | Písek – Ústí n/L 7:0 (kon.) | Havířov – Třinec 4:7 (kon.)
Slavia – Pardubice 2:4 (kon.)
konec
AZ Havířov
4:7 (1:0, 2:3, 1:4)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 28.11.2013, 17:30 • K&K Pneu aréna • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u sledování zápasu 17. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Proti sobě se utkají týmy AZetu Havířov a třineckých Ocelářů.
     
    AZ Havířov
    Svěřenci trenéra Martina Janečka si v minulém kole spravili chuť a po dvou porážkách s Přerovem a Opavou zabrali. Na domácím ledě to tak odnesl Vsetín, který s AZetem prohrál 3:4. Tento výsledek je však jednou z mála vlaštovek, kterým se Havířovským letos podařilo ulovit. Přestože je soutěž již ve své druhé polovině základní části, připsala si družina trenéra Janečka teprve pátou výhru v sezóně.

    V tabulce však Havířov stále drží krok se středem tabulky a se ziskem 15 bodů mu patří aktuálně sedmá příčka. Nejlepším střelcem mužstva je s 12 zásahy Daniel Kurovský. Právě tento hokejista dostal letos pozvánku do reprezentačního kempu jako jediný člen mladšího dorostu Havířova. V popředí kanadského bodování týmu je také Dominik Cihlář (3+11), Oskar Rzekanowski (5+7) a Pavel Lenomar (5+6). V brance vykazuje lepší statistiky Václav Sonnek (90,16%), ale prostor v brance dostává poměrně často i Vít Kováč.
     
    HC Oceláři Třinec
    Oceláři se nachází na druhé straně tabulky a ve čtvrtečním zápase budou platit za jasného favorita. Se ziskem 39 bodů okupují Třinečtí druhou příčku v tabulce, když na vedoucí Zlín ztrácí pět bodů. Svěřenci trenéra Vlastimila Wojnara se aktuálně vezou a čtyřzápasové vlně bez porážky. V průběhu základní hrací části navíc utrpěli pouhé dvě prohry, zbytek zápasů Třinečtí ovládli. Recept na úspěch zní v Třinci jasně – drtivý útok. Ten mají totiž Oceláři skutečně špičkový. Se 112 vstřelenými brankami je Třinec jasně nejlepší v extralize, druhý Zlín zaostává v této herní činnosti o 34 branek!

    Oceláři se hned pětkrát dostali v zápase na dvojciferný počet vstřelených branek, přitom jejich forma v posledních kolech ještě graduje. No posuďte sami: Proti Vítkovicím – 14 vstřelených branek, proti Olomouci 9, proti Brnu 11 a v posledním kole s Opavou dalších 10 branek. Podobně dopadl i zatím jediný vzájemný zápas Havířova s Třincem, kdy si Oceláři na domácí ledě připsali hladké vítězství v poměru 13:1. Kanadské bodování týmu vede s 33 body Patrik Hrehorčák, hned druhý je David Kofroň s 30 body. Podobně vysoká čísla vykazují další tři útočníci: Lukáš Kaukič, Kryštof Stuchlík a Miloš Roman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:10
    Hned z počátku zápasu se hráči Třince nastěhovali před branku domácích a tam se takřka s železnou pravidelností drží již pět minut. Jinak se omlouváme za nedostatky v onlajnu, ale měli jsme drobné technické problémy s internetovým připojením. Už je však vše v pořádku a o přestávce doplníme sestavy obou týmů.
     
    05:41
    Kalus se dvakrát dostal ke střele, ale domácí brankář Kováč si připsal dva úspěšné zákroky.
     
    06:58
    Pavel Lenomar (HAV) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    07:35
    Brankář Kováč se musí při oslabení ohánět, Oceláři na něj pálí jednu střelu za druhou.
     
    06:00
    Nástupní brankáři: Vít Kováč (HAV) a Jakub Ovčaří (TRI).
     
    08:06
    Valíčkova střela od modré čáry mířila pouze do výstroje Kováče.
     
    08:53
    Kaukič pálil z mezikruží, ale netrefil brankovou konstrukci.
     
    09:16
    Domácí v plném počtu.
     
    09:26
    Cháňa ujížděl do přečíslení, zvolil střelu a prověřil připravenost brankáře Ovčařího. Ten si až v polovině první třetiny snad poprvé připsal regulérní zákrok.
     
    12:02
    Radim Bárci stál zcela sám s pukem před brankou a mohl si v klidu promyslet, jak brankáře Kováče překoná. Zvolil kličku do bekhendu, ale přestože jeho pokusu se nedá nic vytknout, branka nepadla po skvělém zákroku havířovského gólmana, který puk vytěsnil ramenem mimo!
     
    12:46
    Krása se dostal do dobré pozice a po střele dokonce i dorážel. Oba jeho pokusy pokryl brankář domácích, o zbytek se postarali obránci.
     
    13:13
    Havířov právě vstřelil branku!
    MARTIN HONSA otevírá skóre tohoto zápasu po nenápadné akci, kdy se po přihrávce Petra Hyseka dostal sám před branku. Bekhendovým pokusem pak překonal bezmocného brankáře Ovčařího.
    Asistence: Petr Hysek, Viktor Konečný.
     
    14:30
    I po inkasované brance jsou na ledě aktivnější hráči Třince. Brankář Kováč je v permanentní zátěži.
     
    15:24
    Cháňa mohl jet do brejku, ale přihrávku od svého spoluhráče nedokázal zpracovat.
     
    15:24
    Timotej Marguš (TRI) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    17:04
    Oceláři ujeli v oslabení do přečíslení, a i když byla jejich pozice takřka ideální, nic z ní vytěžit nedokázali, protože si skvělý obranný zákrok připsal jeden z obránců Havířova.
     
    17:48
    Hosté v plném počtu.
     
    18:13
    Brankář Kováč si v této třetině připisuje další zákrok, na kontě už jich má určitě přes tucet.
     
    18:47
    Skóre se nemění ani po střele Radzienciaka, jehož projektil skončil v lapačce brankáře domácích.
     
    19:01
    Rzekanowski se dobře tlačil s pukem před branku, ale obránce Třince jej nakonec od puku dokázal odstavit.
     
    19:52
    Domácí v závěru zápasu tlačí, Adámek a po něm i Mrowiec vyslali na branku soupeře nebezpečné rány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina patřila z hlediska herního projevu hostujícím Ocelářům. Ti si takřka s železnou pravidelností kombinovali s pukem v útočném pásmu. O jejich převaze jasně svědčí i počet střel. Brankář domácích Vít Kováč si připsal celkem 24 úspěšných zákroků! Přesto vede po první dvacetiminutovce Havířov, který se zásluhou Martina Honsy ujal vedení s ním vstoupí i do druhé části utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:03.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Havířov: Kováč (Sonnek) – Kalus "C", Hudeček, Pawlas, Srníček, Kozubek, Adámek, Szturc – Honsa, Hysek, Pawliczek "A", Rzekanowski, Konečný, Lenomár, Cháňa, Mrowiec "A", Matějík, Frojda, Ligocký, Kurovský

    HC Oceláři Třinec: Ovčaří (Prokop) – Rufer, Klocek, Marguš, Krzak, Radzienciak, Mach "A", Krása, Valíček – Najsar, Molin, Plitko, Kaukič "A", Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Bárci "C", Veselý, Papaj, Hladoník

    Rozhodčí: Krenželok – Charvát, Patrman.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Oceláři se hned po buly tlačili do pásma, ale zastavil je ofsajd.
     
    20:34
    Patrik Srníček (HAV) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    20:56
    Radzienciak zlomil při střele od modré čáry hůl, puk se přesto dostal až k Kováčovi, který musel neposedný kotouč rychle uklidit do výstroje.
     
    21:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    MATĚJ MACH zajel s pukem do útočného pásma, s ničím neotálel a vystřelil na branku. Svou střelu schoval za obráncem tak šikovně, že brankář Kováč nic neviděl, a tak puk pohotově skončil v horním růžku branky domácích.
    Bez asistence.
     
    21:57
    Michal Papaj (TRI) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    22:18
    Mach se nyní dostal k podobné pozici jako u vstřelené branky, ale tentokrát jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    23:25
    I v oslabení jsou paradoxně aktivnější Oceláři a Havířov se nyní v příliš dobrém světle neukazuje. Prakticky celé dvě minuty se brání, přestože má na ledě o jednoho hráče navíc.
     
    24:01
    Hosté v plném počtu.
     
    24:22
    Další bezchybný zákrok brankáře Kováče.
     
    24:37
    A po střele Rufera má další.
     
    25:15
    Pavel Lenomar (HAV) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    25:51
    Ani Třinec nehraje přesilovku ideálně, připisuje si už druhý icing a marně hledá cestu k brance soupeře.
     
    26:26
    Po drobném závaru před brankou se domácí opět osvobozují.
     
    27:18
    Domácí v plném počtu.
     
    27:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    PATRIK HREHORČÁK se nacpal až před Kováče a v předbrankovém prostoru si počínal tak dobře, že se dostal hned ke třem dorážkám. Ta třetí už byla úspěšná, a tak hosté poprvé v zápase vedou, to vše už při rovnoměrném počtu hráčů na ledě.
    Bez asistence.
     
    27:58
    Havířov právě vstřelil branku!
    Ondřej Cháňa dobře nabídl puk OSKARU RZEKANOWSKIMU, který s ním po levé straně najížděl před branku. Krásnou kličkou obehrál obránce Třince a vstříc brankáři dokázal skórovat, když po pěkném forhendovém blafáku poslal brankáře Ovčařího k opačné tyčce.
    Asistence: Ondřej Cháňa.
     
    29:57
    Havířov právě vstřelil branku!
    Po zmatcích v rozehrávce Třince se puku za brankou zmocnil Jaroslav Mrowiec, který si před svatyní hostů všiml PAVLA LENOMARA. Ten puk uklidil pohotově do branky, když využil zmateného brankáře Ovčařího.
    Asistence: Jaroslav Mrowiec, Daniel Kurovský.
     
    32:15
    Jan Kalus jel s pukem sám na branku, ale vstříc brankáři Kováčovi neuspěl!
     
    33:34
    Hrehorčákova střela málem skončila v brance, když si po jeho střele švihem do protipohybu nebyl brankář Kováč příliš jistý. Po jeho zákroku vyrážečkou puk poskakoval u levé tyčky, nakonec však skončil v rohu.
     
    34:52
    Matějkova střela je sražena až do ochranné sítě.
     
    36:04
    Kaukič dostal nabito do prostoru mezikruží, což byla pro třineckého útočníka ideální palebná pozice. I přesto však tato šance zůstává nevyužita, protože Kaukičův pokus mířil těsně mimo branku.
     
    36:50
    Oceláři se vrací ke své typické hře a ostřelují branku soupeře jedním projektilem za druhým.
     
    38:12
    Mach pálil švihem na branku Kováče, ale mířil těsně mimo.
     
    38:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Radim Bárci poslal skvělou přihrávku napříč pásmem přímo na hůl ADAMA MATĚJKY, který se střelou z první prosadil. Brankář Kováč mnoho šancí na zákrok nedostal.
    Asistence: Radim Bárci, Michal Papaj.
     
    39:40
    Hladoník mohl poslat hosty opět do vedení, ale při své kličce, kdy stál sám před brankou, nedokázal přehodit již překonaného brankáře AZetu! Ten tak puk ještě dostal šanci pokrýt, až už v brance pouze ležel!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už byla z hlediska herního projevu vyrovnanější a s brankami se roztrhl pytel. Zdá se, že se střelci obou mužstev v první části pouze zastřelovali, a nyní už vidíme jejich velké představení. Přestože malinko více ze hry má stále hostující Třinec, stav po dvou částech je nerozhodný – 3:3. Havířov totiž na ledě ukazuje velkou bojovnost a v naskytnutých šancích dokázal být produktivní. Zatím jsme viděli šest branek, ale zdá se, že jich v dnešním zápase můžeme vidět ještě hodně. Proto zůstaňte s námi!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Oceláři si ihned po buly osvojují puk a kombinují s ním v útočném pásmu.
     
    42:30
    Tempo hry se zvyšuje a je jasné, že oba týmy se s remízou jen tak nesmíří.
     
    43:09
    Mach se už chystal ke střele, tu ale zblokoval svou holí jeden z obránců domácích.
     
    43:58
    Mrowiec se po špatné rozehrávce soupeře málem dostal s pukem před branku. Ten mu však nakonec přeskočil přes hůl.
     
    44:00
    Matyáš Frojda (HAV) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    45:10
    Hrehorčák se nacpal s pukem před branku a dvakrát dorážel do branky už takřka překonaného brankáře Kováče. Přesto však nedokázal skórovat, protože mu při druhé dorážce zablokoval hůl obránce AZetu.
     
    45:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovku využívají! Po krásné přihrávce přesně na hůl se dostal k puku PATRIK HREHORČÁK, který střelou z první našel prostor ve výstroji přesouvajícího se brankáře Kováče.
    Asistence: Matěj Mach, Filip Rufer.
     
    47:42
    A opět Hrehorčák! Třinecký útočník se ve velké rychlosti nacpal s pukem před branku a zkoušel vystřelit do protipohybu brankáře Kováče. Ten byl však pozorný a puk ukryl ve výstroji.
     
    48:14
    Kaukičova střela končí na rameni Kováče.
     
    48:33
    Další střelu si připisuje opět Hrehorčák, který za jedno střídání vystřelil na branku snad čtyřikrát.
     
    48:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN VALÍČEK se po závaru před brankou domácích dostal ke střele a zamířil puk tak přesně, že si našel mezírku mezi betonem a lapačkou brankáře Kováče.
    Bez asistence.
     
    49:14
    Třinec začíná koncovku zápasu ovládat a soupeře z Havířova nyní takřka nepouští ke kotouči.
     
    50:07
    Przybyla se po nepříjemném odrazu puku dostal ke střele, ale Kováč byl v brance připravený.
     
    50:29
    Havířov právě vstřelil branku!
    DANIEL KUROVSKÝ ujel po levém křídle a v pravou chvíli vyslal na branku přesný projektil. Puk si našel cestu v levém horním růžku branky Ovčařího!
    Bez asistence.
     
    51:39
    Hrehorčákova rána mířila příliš vysoko, a tak si brankář Azetu zřejmě hodně oddechl.
     
    52:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    DAN PRZYBYLA po krásné individuální akci dává na hokejky Třineckých opět potřebný klid, když svou střelu poslal přesně k pravé tyčce Kováčovy brány.
     
    52:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    V krátkém sledu za sebou skóruje i PATRIK HREHORČÁK, který našel ve výstroji brankáře Kováče skulinku. Třinec tak závěr zápasu přeci jen v poklidu kontroluje.
     
    54:31
    Mrowiecova střela sice byla obráncem Třince zblokována, přesto puk poskakoval u levé tyče branky Ovčařího, který situaci neměl vůbec pod kontrolou!
     
    56:36
    Oceláři nyní po závaru před brankou trefují tyčku!
     
    57:28
    Lenomar stál sám před brankou, ale kličkou do bekhendu brankáře Ovčařího nepřekonal. Maskovaný muž Ocelářů sklapl betony včas.
     
    58:29
    Patrik Hrehorčák útočil na čtvrtou vstřelenou branku v zápase, ale jeho mířena střela po zemi do protipohybu úspěch nakonec neslavila. Brankář Kováč svůj beton dokázal vytasit včas.
     
    59:26
    Oba týmy při rozhodnutém zápasu už jen poslední vteřiny dohrávají.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas tak po velkém brankovém představení obou mužstev končí poměrně jednoznačným poměrem – 7:4 pro Třinec. Hosté se po dvě třetiny museli o výsledek zápasu strachovat, neboť Havířov se jim svou bojovností herně dokázal vyrovnat. V poslední části hry však Oceláři vzali zápas do svých rukou, k čemuž jim značně pomohl Patrik Hrehorčák – autor hattricku.
     
    Tímto se s vámi loučí David Motloch a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (19:22:19)

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 14. Honsa (Hysek, Konečný), 28. Rzekanowski (Cháňa), 30. Lenomar (Mrowiec, Kurovský), 51. Kurovský – 22. Mach, 28. Hrehorčák, 39. Matějka (Bárci, Papaj), 46. Hrehorčák (Mach, Rufer), 49. Valíček, 53. Przybyla, 53. Hrehorčák


    AZ Havířov: Kováč (Sonnek) – Kalus "C", Hudeček, Pawlas, Srníček, Kozubek, Adámek, Szturc – Honsa, Hysek, Pawliczek "A", Rzekanowski, Konečný, Lenomár, Cháňa, Mrowiec "A", Matějík, Frojda, Ligocký, Kurovský
    HC Oceláři Třinec: Ovčaří (Prokop) – Rufer, Klocek, Marguš, Krzak, Radzienciak, Mach "A", Krása, Valíček – Najsar, Molin, Plitko, Kaukič "A", Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Bárci "C", Veselý, Papaj, Hladoník

    Rozhodčí: Krenželok – Charvát, Patrman
    bahis siteleri