Groznyj – Zenit 1:1 (kon.) | Samara – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Spartak – Volga Novgorod 6:1 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
1:0 (0:0)
FK Krasnodar
Neděle 01.12.2013, 13:00 • Stadion Metallurg, Samara • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u fotbalu zase někdy nashledanou. (14:56:16)
     
    V závěru utkání se ještě oba týmy kočkovaly mezi sebou, nakonec ale jejich zbytečné spory vyřešili spoluhráči, náhradníci i rozhodčí. Samara se díky jedinému gólu Drahuna propracovala ke svému čtvrtému vítězství v sezóně a odpoutala se ještě více sestupovým pozicím. Krasnodar naopak ztratil body do svého boje o evropské poháry.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Callagov (KSS) dostává ještě žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+3
    Tohle domácím vyhovuje, standardku u levé lajny rozehrál Caballero s Callagovem nakrátko, aby ušetřili co nejvíce vteřinek.
     
    90+1
    Sudí Kazmenko nastavuje druhý poločas o tři minuty.
     
    90
    Teď měla Samara velkou kliku! Isael poslal dlouhý centr do vápna ze standardky, kde se k hlavičce probojoval Gohou. Jeho střela skončila nad brankou jen o pár centimetrů.
     
    89
    Poslední změna zápasu. Adžindžal dnes předvedl rovněž solidný výkon, v závěru zápasu ho nahradí Verchawcow.
     
    87
    Jedrzejczyk přihrál dozadu na Márcia Abreua, ten si však proti dvěma protihráčům neporadil. Hosté alespoň zůstávají u míče zásluhou autového vhazování.
     
    86
    Mahmudov toho dnes naběhal opravdu dost, nyní už si jde odpočinout. Do hry jde na poslední minuty Vorobjov.
     
    85
    Němov se snažil narazit si se spoluhráčem ve středu, nakonec ale Mahmudov nezpracoval následnou přihrávku. Křídla Sovětů mají připravené střídání...
     
    83
    Do jednoho protiútoku se dostával po ponechané výhodě Mahmudov, bál se ovšem vystřelit, a nakonec u něj byl včas jeden z krasnodarských beků.
     
    82
    Krasnodar je nyní více u míče, bohužel pro něj nenachází recept na obranu Samary. Čím více se bude blížit utkání, tím více hosté budou spoléhat na brejky.
     
    80
    Hosté mají ještě deset minut na to, aby s výsledkem něco udělali. Herní projev není špatný, ale chybí povětšinou daleko lepší koncovka.
     
    79
    Dvě změny na straně hostů. Ze hřiště odchází Pereyra s Joaozinhem, nahrazují je Gohou a Isael.
     
    78
    Tak tohle bylo na poslední chvíli! Pereyra poslal pěkný centr na Wandersona, jenž se chystal vypálit z voleje, do střely se mu nakonec vložil vracející se obránce Callagov.
     
    76
    Závar před Veramkovou brankou. Po skrumáži nakonec pálil Joaozinho, ovšem jen do ležícího protihráče, od něhož se míč odrazil do zámezí.
     
    75
    Moc pěkná akce Křídel Sovětů! Drahun poslal balón na hlavu Adžindžala, jenž sklepával ještě na zadní tyč na nabíhajícího si Jelisejeva. Ten nestihl jeho přihrávku o jeden, dva kroky, jinak by pálil do poloprázdné branky.
     
    73
    Obě mužstva tohle utkání bolí. Hraje se opravdu celkem dost tvrdě – žádné zákeřné souboje nebo nervózní reakce hráčů, ale zkrátka pravý anglický styl. Granqvist se nyní nechce zvedat ze hřiště.
     
    72
    ... Pereyra chtěl najít na bližší tyči své spoluhráče, nicméně Samara měla tenhle prostor dobře pohlídaný.
     
    71
    Tohle nebyl rozhodně souboj v rukavičkách. Z prvního pohledu se zdálo být vše čisté, ale Brown Forbes přece jenom Joaozinha trefil. Standardka pro hosty...
     
    69
    Samara právě vstřelila branku!
    Adžindžal chtěl svým centrem ze středu najít nabíhajícího si Caballeru, který zmátl gólmana Filcova, ten tak balón vyrazil pouze k nohám STANISLAVA DRAHUNA, jenž z první uklidl míč přesně k tyčce.
     
    68
    Oba týmy mají dnes hodně mizernou koncovku! Po krkolomné kombinaci na pravé straně odcentroval Mahmudov do ohně, míč se nakonec odrazil k nohám Jelisejeva, jenž z dobré pozice pouze přestřelil.
     
    66
    Dost nešťastný souboj pro Martynoviče. Zezadu ho totiž nechtěně podrazil Němov, kterému podjely nohy. Hostující kapitán se nakonec ze země zvedl sám.
     
    65
    Granqvist nyní fauloval gólmana Varemka, rozhodčí kvůli tomu přerušil hru. Švéd se přišel protihráči omluvit.
     
    64
    Největší tutovka zápasu! Pereyra sklepl balón do středu na úplně volného Wandersona, proti němu skvěle vyběhl Veramko a fantasticky jeho střelu tečoval do zámezí.
     
    63
    Hosté jsou nyní daleko více u míče, Varemko se musí mít hodně na pozoru. Joaozinhova další dělovka nyní skončila jen mimo.
     
    61
    Granqvist vybojoval alespoň rohový kop. Po něm se k hlavičce dostal Martynovič, jehož střela na bližší tyči minula bránu pouze o kousek.
     
    60
    Márcio Abreu se ihned po nástupu na plac uvádí aktivitou. Nyní dobře zpracoval pas od Joaozinha, poté centroval zprava do vápna, tam však našel jen hlavičku protihráče.
     
    58
    První střídání Krasnodaru. Dnes nevýrazný Pizzelli je stažen ze hřiště, do hry nastupuje Márcio Abreu.
     
    57
    Joaozinho hezky nahrál do středu na Šipicina, ten vypálil z celkem slušné vzdálenosti, jeho pokus ovšem mířil pouze do rukavic Veramka.
     
    55
    Gazinskij (KRS) je prvním potrestaným hráčem žlutou kartou. Přece jenom přidržel za dres Mahmudova, jenž se tak k míči nemohl dostat.
     
    54
    Taranov poslal dobrý balón na své spoluhráče, ti mezi sebou dobře kombinovali, ale jejich snahu nakonec utnul Kazmenko, který trochu se zpožděním odpískal ofsajd.
     
    53
    Úvodní minuty druhého dějství nám žádné strhující momenty nepřinesly. Prakticky se celá hra odehrává ve středu hřiště.
     
    50
    Jedrzejczykův centr z púravé strany se nakonec o pár vteřin později dostal ke Gazinskému do středu hřiště, odtud hostující záložník pálil jen vysoko nad.
     
    49
    Joaozinho na levé straně míchal se svým soupeřem, pak z velké dálky z úhlu vypálil, a dopadlo to s jeho střelou tak, jak se předpokládalo – zkrátka velmi špatně.
     
    48
    Amisulašvili zezadu podkopl Wandersona, sudí Kazmenko na celou situaci dobře viděl a faul to podle jeho názoru nebyl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Domácí o přestávku udělali jednu změnu v sestavě. Ze hry odešel José Nadson, na jeho místo přichází Jelisejev.
     
    Křídla Sovětů jsou na hřišti o něco lepším týmem, vytvořili si i více gólových možností, přesto se skóre po prvním poločase neměnilo. Krasnodar zatím praktikuje celkem tvrdou hru a slušně brání, především Granqvist s Martynovičem soupeři jasně dokazují, že projít přes ně nebude žádný med.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Poslední atak Samary! Caballero si nabíhal na parádní přihrávku Adžindžala, na poslední chvíli mu míč odkopl do zámezí Martynovič.
     
    45
    Rozhodčí Kazmenko nastavuje první poločas o jednu minutu.
     
    43
    Velká skrumář před brankou hostů! Nakonec Němov hlavou sklepl balón na nohu Adžindžala, tomu ovšem střela vůbec nesedla, a tak skončila jen vedle.
     
    42
    Joaozinhova přihrávka nebyla přesná, takže se do útoku dostával Mahmudov. Protože však kolem sebe neměl spoluhráče, celá akce se přibrzdila.
     
    40
    Martynovič se pořádně opřel do Mahmudova zezadu, do kterého tvrdě vrazil, ani v tomhle případě však Kazmenko žlutou kartu neukázal.
     
    39
    Krasnodar kombinoval u pravé lajny, nakonec se po centru chtěl uvolnit Jedrzejczyk, jenže byl opravdu velmi dobře bráněný.
     
    37
    ... nakonec to tak nebezpečné ze strany Krasnodaru nebylo. Z celé akce zbyla jen střela Wandersona z dálky, kterou Veramko v pohodě polapil.
     
    36
    Brown Forbes se na pravé straně neprosadil. Naopak soupeř může spěchat do dobrého brejku...
     
    35
    Pereyra se neohroženě vrhl do vápna, snažil se přihrát ještě ke druhé tyčce, míč byl ovšem tečován soupeřem do zámezí.
     
    34
    ... Křídla Sovětů zkusili signál, jenže s centrem do šestnáctky si hostující defenzíva v pohodě poradila.
     
    33
    Oboustranný souboj je posouzen ve prospěch domácích. Samara má k dispozici dobrou standardku...
     
    32
    Granqvist se s domácími opravdu nemaže. Teď se proti němu snažil prosadit Mahmudov, ovšem bez úspěchu. Švéd soupeře udeřil rukou do břicha.
     
    29
    Hosté jsou nyní pod tlakem! Brown Forbes se dostal do šestnáctky, od brankové čáry zprava přihrál do vápna na volného Caballera, který z vyložené pozice špatně trefil míč, a ten tak skončil pouze mimo.
     
    28
    Caballero se řítil do vápna, už už se chystal vypálit směrem na Filcova, až se mu pod nohy včas a skvěle vrhl Granqvist. Velké štěstí pro hosty.
     
    27
    Hodně sporný moment na posouzení rozhodčího. Wanderson se řítil sám na bránu, byl možná zezadu stažen za dres. Faul ale pískán není.
     
    26
    Taranov zkusil vypálit asi z třiceti pěti metrů, jeho pokusu však chyběla větší přesnost. Míč skončil jen hodně vedle Filcovovy svatyně.
     
    25
    Oba týmy zatím měly po jedné větší šanci, jinak moc pohledný fotbal nevidíme. Samara je asi více u míče, Krasnodar celkem slušně brání.
     
    23
    Granqvist v hlavičkovém souboji udeřil rukou Caballera, ten leží na zemi a drží se za obličej. Dokonce si vyžádal i ošetření na hrací ploše.
     
    20
    Joaozinho se snažil proběhnout podél levé strany, jenže proti obráncům soupeře nedokázal vymyslet nic, čím by ho více překvapil.
     
    18
    Wanderson v dosud největší šanci hostů! Dloubáčkem ho vyslal jeho spoluhráč do běhu, Brazilec se dostal do úhlu, přesto zkusil vypálit z voleje. Brankář Veramko měl prostor u tyčky pohlídaný.
     
    17
    Pizzeli měl nějaký problém s kopačkami, proto se šel za lajnu přezout do jiných. Na hřiště ještě vpuštěn není, hosté nyní hrají o deseti.
     
    16
    Wanderson si dělal prostor kolem sebe, až nakonec zhruba z dvaceti pěti metrů vypálil. Jeho střela skončila pouze vedle brány, navíc byla slabá a letěla navíc po zemi.
     
    14
    Hosté se opět zkoušeli prosadit u levé lajny po vhazování, nicméně narážečka Kalešinovi hrubě nevyšla.
     
    12
    Mahmudov dostal až příliš dlouhou přihrávku do levé strany, o pár vteřin později jen lomil rukama, jak špatně mu spoluhráč nahrával.
     
    11
    Veramko vyběhl z brány, aby sebral odražený míč padající ze vzduchu. Měl trošku problémy, před dotírajícím Wandersonem si ale dokázal nakonec poradit.
     
    9
    Drahun se nyní ocitl ve stoprocentní pozici! Objevil se sám před Filcovem, trefil však z bezprostřední blízkosti pouze jeho nohy. Přitom napravo měl volného Caballera.
     
    8
    Caballero si seběhl z levé strany na nádhernou kolmici, obrana hostů se ale stačila vrátit. Paraguayec byl nakonec ozbrojen.
     
    6
    Domácí dlouho kombinovali a obléhali házenkářsky prostor za vápnem. Všechny přihrávky šly povětšinou přes Taranova, který ale nic zajímavého nakonec nevymyslel.
     
    4
    ... hostům z akce zbyl nakonec rohový kop, po němž jednoruč pryč odboxoval míč do bezpečí Veramko.
     
    3
    Rozhodčí Kazmenko celkem často píská, už asi pošesté musel hvízdnout do píšťalky. Po faulu na Martynoviče budou mít hosté standardku...
     
    2
    Kalešin špatně rozehrál aut, takže se těsně po jeho vhození Šipicin dopustil faulu na soupeřovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Křídla Sovětů Samara: Veramko – Brown Forbes, José Nadson, Amisulašvili, Callagov – Němov, Drahun, Mahmudov, Taranov, Adžindžal – Caballero
    Náhradníci: Vavilin, Zeballos, Jelisejev, Kuzmičev, Verchawcow, Semšov, Baljajkin, Fjodorov, Božin, Deljkin, Vorobjov, Maksimov

    FC Krasnodar: Filcov – Kalešin, Martynovič, Jedrzejczyk, Granqvist – Gazinskij, Šipicin, Joaozinho, Pereyra – Pizzelli – Wanderson
    Náhradníci: Markov, Andjelkovič, Nachušev, Isael, Márcio Abreu, Gohou, Tubič, Lanin, Bolov, Sinicin, Petrov

    Rozhodčí: Kazmenko – Voroncov, Deušev.
     
    Utkání bude řídit rozhodčí Kazmenko, na čarách mu budou asistovat Voroncov a Deušev. Čtvrtým arbitrem byl delegován pan Charlamov.
     
    Krasnodar je na tom s počtem tříbodových výsledků daleko lépe, získal jich totiž už devět a bojuje o účast v Evropské lize pro příští rok. Na hřištích soupeřů přitom patří k těm lepším, v této statistice je už lepší pouze Spartak, Zenit a Lokomotiv.
     
    Trochu s podivem se Křídla Sovětů drží nad hranicí sestupového pásma, na kontě mají totiž pouhé tři výhry. A to až do října dokázali porazit pouze Tomsk. Právě na něj mají v současné chvíli šestibodový náskok, jenž by minimálně chtěli udržet na stejné cifře.
     
    Souboj dvou celků ze středu tabulky, v němž Samara, která má na kontě nejvíc remíz z celé ruské ligy, přivítá FC Krasnodar, jenž je v těsném závěsu za pohárovými příčkami. Hosté vyhráli poslední dva ligové zápasy, zatímco soupeř naopak vytěžil za toto období jen jeden bod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Patrik Sandev

    Branky: 69. Drahun

    Karty:   90+3. Callagov (KSS) – 55. Gazinskij (KRS)


    FK Křídla Sovětů Samara: Veramko – Brown Forbes, José Nadson (46. Jelisejev), Amisulašvili, Callagov – Němov, Drahun, Mahmudov (86. Vorobjov), Taranov, Adžindžal (89. Verchawcow) – Caballero
    Náhradníci: Vavilin, Zeballos, Jelisejev, Kuzmičev, Verchawcow, Semšov, Baljajkin, Fjodorov, Božin, Deljkin, Vorobjov, Maksimov

    FK Krasnodar: Filcov – Kalešin, Martynovič, Jedrzejczyk, Granqvist – Gazinskij, Šipicin, Joaozinho (79. Gohou), Pereyra (79. Isael) – Pizzelli (58. Márcio Abreu) – Wanderson
    Náhradníci: Markov, Andjelkovič, Nachušev, Isael, Márcio Abreu, Gohou, Tubič, Lanin, Bolov, Sinicin, Petrov

    Rozhodčí: Kazmenko – Voroncov, Deušev
    bahis siteleri