Chabarovsk – Minsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Vladivostok – Záhřeb 0:2 (kon.) | Novokuzněck – Doněck 0:2 (kon.)
Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 2:0 (kon.) | Riga – Čerepovec 1:2 (kon.)
Lev – Jaroslavl 0:1 (po pr.)
konec
Admiral Vladivostok
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Medveščak Záhřeb
Pátek 06.12.2013, 10:00 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Medveščak Záhřeb začal trip po dálném východě skvěle a nehodlá na tom nic měnit ani ve vzdáleném Vladivostoku. Domácí, balancující na hranici postupu do play-off, sice nejprve podlehli Spartaku, pak ale porazili silný Donbass. Takže na chorvatský celek si rozhodně budou věřit.
     
    Admiral díky poslednímu zápasu věří v lepší zítřky. Vítězství 4:1 nad doněckým klubem bylo teprve druhé za jeho posledních osm zápasů a alespoň malinko napravilo situaci v tabulce Východní konference, kde okopuje devátou příčku dva body za osmým Čeljabinskem. Na konci října v Záhřebu prohrál po nájezdech, i proto bude mít nyní motivaci soupeři všechno vrátit.
     
    Záhřebský celek neměl v uplynulých několika týdnech úplně nejlepší formu, poslední utkání mu ale vycházejí na jedničku – před tripem nejprve skolil 6:1 Novosibirsk, slabému Novokuzněcku naložil venku 5:1 a Sibir v úterý během krátké chvíle opět porazil, přičemž udržel čisté konto. Za 180 minut tak inkasoval jen dvakrát, defenzíva mu v tuto chvíli funguje velmi dobře.
     
    Z našich krajů uvidíme v akci pouze obránce Ivana Švarného, slovenský bek na ledě stráví v průměru přes 22 minut a patří k pilířům defenzívy Medveščaku. Především velký pozor si se svými spoluhráči bude muset dát na Felixe Schutze, německý forvard je ve velké formě a v poslední době patří k nejnebezpečnějším hráčům Vladivostoku.
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Hovinen (Ivannikov) – Porseland, Těrnavskij, Osipov, Commodore, Vorobjov, Antropov, Zemčjonok – Lisin, Nikitěnko, Ugarov – Bergfors, Gynge, Schutz – Lesnuchin, Drugov, Gračjov – Pervušin, Barbašev, Kuzněcov

    KHL Medveščak Zagreb: Dekanich (Vasiljevič) – Carle, Martinovic, Švarný, Foster, Popovic, Katic – Thomas, Murley, Ryan – Linglet, Cheechoo, Vesce – Nyström, Glumac, Ellison – Murray, Kane, Bjorkstrand – Perkovich

    Rozhodčí: Olenin, Ronn – Sivov, Novikov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:02
    Murray si najel za modrou čáru a vyslal vůbec první střelu na Hovinena. Ten si s ní v pohodě poradil.
     
    01:48
    Thomas dostal pěknou přihrávku do jízdy, jakmile se u jeho hokejky objevil puk, napálil ho tvrdě na bránu. V ní stál pozorný Hovinen.
     
    02:57
    Domácí se zatím těžko prosazují v útočném pásmu, Medveščak naopak využívá mezer v obraně. A zatím vystřelil na Hovinena vícekrát.
     
    03:49
    Gynge se nyní snažil kombinovat se Schutzem, jenže dostal se do ofsajdu. Hra se přesune do středního pásma.
     
    04:13
    Kane se nyní dostal ke střele z mezikruží, ihned na to se snažil dorážet Murray, nicméně Hovinen byl opět pozorný.
     
    05:07
    Hosté jsou zatím ve střelbě daleko aktivnější. Tentokráte jedna zamířila vedle, Hovinen pro jistotu schoval puk po lapačku, jakmile se k němu odrazil od mantinelu.
     
    05:29
    Pervušin přijížděl k Dekanichovi, snažil se dorážet nahození svého spoluhráče. Nicméně hostující brankář si poradil.
     
    06:13
    Lisin se dostal do samostatného úniku! Zkoušel na Dekaniche jednoduchou kličku do bekhendu, kterou ovšem na hostujícího gólmana neuspěl. A dojíždějící Nikitěnko již dorážet nestačil.
     
    07:08
    Glumacova rána od modré čáry, Hovinen opět v klidu zasáhl. Vhazovat se bude před jeho brankovištěm.
     
    07:27
    Rozhodčí nyní přerušili hry, na ledě totiž leží Ellison, který se drží za obličej a vůbec se mu nechce nahoru. Uvidíme, jak to s hostujícím forvardem dopadne, střelu soupeře totiž chytil zřejmě přímo na bradu.
     
    08:24
    Cheechoo nyní dobře vypálil, ale těsně vedle. Na druhé straně chtěl opět zlobit Lisin, nicméně i v tomhle případě obrana Medvečaku dobře zapracovala.
     
    09:22
    Murray si najížděl do středu hřiště pro přihrávku z pravé strany, ta byla odražená jedním z domácích obránců přímo do lapačky Hovinena, který puk podržel.
     
    10:24
    Oba týmy hlavně tvrdě bojují o útočné pásmo. A když už někdo vypálí, většinou mají oba gólmani dobrý výhled. Podobně jako Dekanich proti střele Gračjova.
     
    10:59
    Gračjov bekhendem mířil k tyči, jakmile mu do tandemu zadovkou předal puk spoluhráč, skvěle ale zasáhla elegantní lapačka Dekaniche.
     
    11:53
    První lajna Admiralu nyní zatlačila soupeře v útočném pásmu. Škoda pro něj, že Lisinova střela od modré čáry neměla potřebné parametry.
     
    12:53
    Velká šance Medveščaku! Linglet přihrál do jízdy na rozjetého Vesca, jenž z blízkosti vypálil, Hovinenovi možná zachránilo zadek brzké vyjetí a co největší zmenšení úhlu hostujícímu útočníkovi.
     
    13:59
    Vesce nyní pálil slabě bekhendem, s tímhle nemohl mít Hovinen větší problémy. Vhazovat se bude opět před ním.
     
    14:31
    Domácí postupovali do útoku ve třech hráčích, nakonec jeden z jejich hráčů vyslal střelu z levého kruhu, se kterou si však Dekanich poradil.
     
    15:18
    Nejprve se Lisin snažil založit útok, po něm i Vorobjov, ale ani jeden z nich nakonec neuspěl.
     
    15:32
    Bergfors unikal podél pravého mantinelu, snažil se přihrávat doleva na Gynge a málem se puk odrazil od jednoho z obránců za záda Dekaniche. Ten byl z téhle akce celý nějaký zmatený.
     
    17:10
    Ryan byl nyní trochu sobec, dostal se až před Hovinena, místo, aby přihrával ještěš ke druhé tyčce, jen slabě bekhendem vypálil.
     
    18:14
    Na druhé straně pro jistotu Dekanich schoval puk do vístroje, domácí už nepříjemně dotírali na jeho brankoviště.
     
    19:03
    Schutz vyslal zřejmě poslední pokus na Dekaniche, forhendem z pravého kruhu nemohl za záhřebského muže ve výstroji vyzrát.
     
    19:53
    Linglet ještě vypálil od levého mantinelu, střela ovšem skončila jen na mantinelu za brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vyrovnaná první třetina nám branku nenabídla, oba týmy zatím výtečně pracují v defenzívě, Hovinen i Dekanich jsou mezi třemi tyčemi rovněž v pohodě. O tomhle utkání zřejmě budou rozhodovat individuální chyby, asi ani nemůžeme čekat příliš vysoký počet gólů.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Vesce na úvod prvé třetiny vypálil z levého kruhu, nicméně pouze do připraveného Hovinena.
     
    20:43
    Schutz hledal u druhé tyčky najíždějící spoluhráče, a že ti se řítili na Dekaniche jako tank. Nakonec si záhřebská obrana se štěstím poradila, byť měla velké štěstí, že se Bergfors nedostal k dorážce do prázdné branky.
     
    21:21
    Puk v ochranné síti, rozhodčí musejí hru přerušovat. Vhazovat se bude před Hovinenem.
     
    22:34
    Hosté jsou poslední minutu nastěhovaní v soupeřově pásmu, Hovinena ovšem pod nějaký větší tlak nedostávají.
     
    23:02
    Pervušin se dostal do rohu kluziště, odkud z otočky hledal spoluhráče před Dekanichem, jenže přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    24:26
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Jednoduchá a účinná akce hostujícího mužstva. JONATHAN CHEEHOO dostal parádní přihrávku ke druhé tyčce od Vesca, jemuž do tandemu předtím předal Linglet. Kanadský forvard nemohl prostor prázdné branky minout, Hovinen tuhle situaci nemohl zvládnout. Asistence: Ryan Vesce, Charles Linglet.
     
    25:48
    Icing ze strany Admiralu. Ten nemá úplně nejlepší vstup do druhé třetiny, stále je však do konce zápasu ještě moře času.
     
    26:05
    Publikum už bylo na nohou, myslelo si, že je to gól! Kuzněcov žabičkou nahrál do jízdy úplně volnému Pervušinovi, který z blízkosti mířil mezi Dekanichovy betony, tam nakonec puk opravdu zůstal.
     
    27:18
    Glumac se nyní ke střele nedostal, Admiral mu důrazně naznačil, že se k této herní situaci opravdu nedostane.
     
    27:58
    Schutz zatlačil na Dekaniche a ten schoval touš pod lapačku. Těsně předtím Medveščak nevyužil jednu z velkých možností.
     
    28:24
    Až nyní rozhodčí musejí poprvé vylučovat. Podražení se dopustil Gračjov (VLD).
     
    29:29
    Bjorkstrandova přihrávka do ohně nebyla špatná, ale směřovala do moc zahuštěného prostoru, kde se hosté prosadit nemohli.
     
    30:20
    Lisin se v oslabení málem dostal k vyrovnání! Popojel si ve velké rychlosti do pravého kruhu, odkud nebezpečně bekhendem vypálil, nakonec jen do Dekaniche.
     
    30:24
    Domácí v plném počtu.
     
    31:49
    Porseland zkusil vypálit z pravé strany, jenže tenhle pokus nemohl Dekaniche výrazněji ohrozit.
     
    33:05
    Gračjov přihrál Drugovovi, který nebezpečně operoval na pravé straně. O pár desítek vteřin později ještě oba bojovali o puk, Dekanich tentokráte mohl zůstat v klidu.
     
    34:18
    Carle (ZAG) je prvním potrestaným hráčem na straně hostů, usedá na trestnou lavici za krosček.
     
    34:46
    První atak domácím nevyšel, soupeř celkem bez problémů vyhodil puk do bezpečí.
     
    35:21
    Lisin měl obrovskou možnost! Pálil z první, jakmile dostal zadovkou puk do jízdy, avšak výstroj Dekaniche byla včas a na správném místě.
     
    35:49
    Porseland kombinoval na modré s Těrnavským, první jmenovaný následně pálil od levého mantinelu jen hodně vedle brány.
     
    36:18
    Hosté v plném počtu.
     
    37:19
    Cheechoo nyní vypálil po zemi a Hovinen neměl úplně nejsnadnější práci vyrážet. Na druhé straně byla o pár vteřin později posunutá branka, nalétl do ní Pervušin spolu s jedním z protihráčů.
     
    38:02
    Zaáhřebský celek tentokráte porušil pravidla, přihrávka letěla přes všechny čáry. Takže se hra opět stěhuje k Dekanichovi.
     
    39:07
    Bergfors byl u mantinelu ihned atakován, a tak z téhle akce nezbylo nakonec nic. Admiral se zřejmě vyrovnání v této třetině ještě nedočká.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství přineslo jednu změnu skóre, Medveščak potvrzuje, že na dálném východě se mu zatím skvěle daří a díky gólu Jonathana Cheechoo se ujal vedení. Vladivostok nehraje horší partii, v té nejdůležitější statistice je ale zatím horší.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Perkovich se dostal ke střele z pravé strany, ale na Hovinena nevyzrál. Následně se ani Švarný neprosadil.
     
    42:05
    Ryan parádně zakombinoval s Murleym! Druhý jmenovaná pak mířil z levého kruhu mezi betony Hovinena, které neprostřelil.
     
    42:53
    Tvrdá dělovka ze strany Zemčjonoka, kterou musel Dekanich likivodvat. Domácí ale stále zůstávají u puku...
     
    43:02
    ... tentokráte bylo po Zemčjonokově střele od modré před Dekanichem daleko živěji. Dorážet se snažil Pervušin a hostující gólman odolal jen s vypětím všec sil.
     
    44:07
    Schutz si zase sjel k pravé tyčce a snažil se přihrávkou vyslat spoluhráče na druhé. Jenže záhřebská obrana zase tak nějak všechno zvládla.
     
    44:54
    Popovicovy dvě svižné rány od modré čáry. Ta první trefila ležícího protihráče, s tou druhou si musel poradit Hovinen.
     
    45:29
    Pervušin pálil z levého kruhu, jak útočník čtvrté pětky je dnes hodně aktivní. Teď jeho pokus zamířil jen mimo.
     
    45:56
    Nikitěnko se dostal do sendviče, a i když se domácím fandům nelíbí, že nikdo nebude potrestaný, z mého pohledu bylo vše čisté. Vladivostocký centr zkrátka nestál v pravý čas na správném místě.
     
    46:45
    Ryan pálil z levé strany, Hovinen vyrazil. Nepříjemně se před ním snažil dotírat Murley, ovšem bezúspěšně.
     
    47:45
    Glumac se dostal k odraženému puku v mezikruží, stejně jako před vteřinou i jeho rána byla ovšem zablokována.
     
    48:52
    Domácí udělali velký kiks v obraně. A Linglet se mohl dostat do zakončení. Nakonec byl na poslední chvíli odzbrojen.
     
    50:52
    Amiralu do konce utkání zbývá méně než deset minut. Musí být přece jenom hladovější po gólech, jinak se s obranou Medveščaku se zlou vypotácí.
     
    51:50
    Na obou stranách se snažili založit útok dvě sedmičky. Nejprve neuspěl Linglet, poté naopak domácí Lisin.
     
    52:33
    Lisin nyní měl pálit dříve. Záhřebská defenzíva ho v mezikruží měla nepohlídaného, jenže domácí forvard udělal jednu, možná i dvě kličky navíc, takže Dekanich stačil v pohodě betony sepnout.
     
    53:29
    Nová lavička Vladivostoku začíná být s ubývajícím časem nervóznější. Zatímco premiéra pod novým vedením proti Donbassu vyšla, proti Medveščaku to tak růžově zatím nevypadá.
     
    54:07
    Vesce nyní z první pálil, jakmile se k němu dostal kotouč k pravému kruhu. Hovinen musel na zem, zasáhly jeho betony.
     
    54:45
    Kane to měl proti třem obráncům za brankou Hovinena opravdu těžké. Pral se jako medvěd a dělal svému dresu dobrou reklamu, o puk ale stejně přišel.
     
    55:42
    Gynge kombinoval s Bergforsem, ovšem neúspěšně. Tahle lajna dnes nebezpečně příliš nepůsobila, od Schutze se toho čekalo asi dalako víc.
     
    57:00
    Poslední tři minuty do konce. Amiral se držel v útočném pásmu, ale Dekanich mohl být úplně v klidu. Před sebou má totiž skvělou obranu.
     
    57:23
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Záhřebský celek udeřil zřejmě naposledy, z tohohle se domácí asi už nevzpamatují. Autorem branky je opět klíčový muž utkání JONATHAN CHEECHOO, který u vzdálenější tyčky dorazil elegantně z první střelu od modré čáry od obránce Carla. Asistence: Mathieu Carle.
     
    58:44
    Hosté hledají cestičku k brance Dekaniche, ten si brousí zuby na čisté konto. Hovinen jinak stále zůstává mezi třemi tyčemi.
     
    59:29
    Na ledě první lajna Vladivostoku, do konce utkání ale nezbývá mnoho. Zkusí domácí ještě závěrečný nápor?
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Medveščak i ve Vladivostoku potvrdil, že v obraně se mu v poslední době daří náramně, a získal na své konto už své třetí vítězství na aktuálním tripu. Admiral neodehrál úplně špatnou partii, jenže v utkání nenašel žádného střelce tak jako soupeř, jemuž tři body zařídil především Jonathan Cheehoo, autor obou branek.
     
    Z mé strany vše, u KHL brzy nashledanou. (12:11:39)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 25. Cheechoo (Vesce, Linglet), 58. Cheehoo (Carle)


    Admiral Vladivostok: Hovinen (Ivannikov) – Porseland, Těrnavskij, Osipov, Commodore, Vorobjov, Antropov, Zemčjonok – Lisin, Nikitěnko, Ugarov – Bergfors, Gynge, Schutz – Lesnuchin, Drugov, Gračjov – Pervušin, Barbašev, Kuzněcov
    Medveščak Záhřeb: Dekanich (Vasiljevič) – Carle, Martinovic, Švarný, Foster, Popovic, Katic – Thomas, Murley, Ryan – Linglet, Cheechoo, Vesce – Nyström, Glumac, Ellison – Murray, Kane, Bjorkstrand – Perkovich

    Rozhodčí: Olenin, Ronn – Sivov, Novikov
    bahis siteleri