Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Barys – Chabarovsk 8:2 (kon.) | Petrohrad – Ufa 1:2 (kon.) | Riga – Lev 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Avangard Omsk
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Admiral Vladivostok
Sobota 28.12.2013, 11:00 • Arena Omsk, Omsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Avangard má výtečnou formu a už se dotáhl na pozice zaručující play-off. Admiral je v tabulce Východní konference jen o dva body a dvě příčky pozadu, takže pro oba je tento vzájemný duel nesmírně důležitý. Právě s Traktorem Čeljabinsk si to oba týmy rozdají pravděpodobně o osmou, poslední postupovou příčku.
     
    Vladivostok sice začal svůj trip úspěšně, vyhrál na půdě Jugry, jenže následně padnul jak v Jekatěrinburgu, tak v Astaně. V těchto dvou utkání navíc inkasoval dohromady jedenáct branek. Uvidíme, zda-li Admiral něco v zadních liniích změní, tam by to totiž potřeboval aktuálně asi nejvíce.
     
    Za to Omsk pod vedením Miloše Říhy sbírá vítězství jako na běžícím páse. Pokud navíc po základní hrací době porazí i Vladivostok, vyhraje doma počtvrté za sebou – zajímavé přitom je, že Novosibirsk, Novokuzněck i Chabarovsk padly shodně po výsledku 2:3. Avangard se opravdu obrovsky zvednul, jeho defenzíva se každým zápasem zlepšuje.
     
    Zatímco Admiral nezaměstnává žádného českého hráče, Omsk by měl nastoupit s Čechem Miroslavem Blaťákem a Slováky Štefanem Růžičkou a Ivanem Barankou. Těm od lavičky bude šéfovat a udílet pokyny Miloš Říha.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Garon (Kostin) – Kuljaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Děrvuk, Nurislamov – Kosticyn, Sjomin, Kalinin – Perežogin, Popov, Růžička – Ivanov, Kurjanov, Širokov – Machanovskij, Rasskazov, Kazionov

    Admiral Vladivostok: Ivannikov (Stělmach) – Pyett, Těrnavskij, Commodore, Osipov, Zemčjonok, Vorobjov, Antropov – Hodgman, Schutz, Bergfors – Sokolov, Nikitěnko, Ugarov – Gračjov, Drugov, Bortnikov – Pervušin, Kuzněcov, Barbašev – Gynge

    Rozhodčí: Gašilov, Cyplakov – Lazarev, Matjuša.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Kuljaš jako první ohrozil Ivannikova mezi třemi tyčemi, jeho rána od modré čáry nakonec skončila v brankářově lapačce.
     
    00:59
    Perežogin nepříjemně dotíral na Ivannikova, hostující gólman si i s touhle situací dokázal poradit.
     
    01:34
    Držení se nyní dopustil obránce Těrnavskij (VLD), Omsk si tak zahraje svou první početní výhodu minimálně na 2 minuty.
     
    02:11
    Admiral mohl v oslabení skórovat! Schutz se objevil sám na levém kruhu, odkud tvrdě vypálil. Garon se postavil přesně tam, kam německý forvard střílel, možná ho ale i tak přes výstroj tahle dělovka bolela.
     
    03:20
    Avangard v přesilovce není nijak aktivní. Přesto se Perežogin dostal do velmi dobré šance, přebral přihrávku zpoza branky, u tyčky však Ivannikova nepřekonal.
     
    03:34
    Hosté v plném počtu.
     
    05:17
    Ivannikova brána posunutá, rozhodčí kvůli tomu přerušují hru. Vhazovat se bude před územím hostujícího gólmana.
     
    05:45
    Sekáním si pomáhal Kosticyn (OMS), takže i Admiral má k dispozici na 2 minuty první přesilovku.
     
    06:38
    Velký závar před Garonem! Admiral zatím hodně kouše. Hodgman se procpal přes dva obránce a stačil lehce vystřelit. Poté s dorážkou přispěchali Schutz s Bergforsem a defenzíva Omsku musela být důrazná.
     
    07:29
    Hra vysokou holí, to je verdikt rozhodčích. Menší trest pro Kuljaše (OMS), domácí se budou muset chvilku bránit ve třech hráčích.
     
    07:42
    Sokolov vypálil z levé strany, jenže puk trefil jen spoluhráče v brankovišti, který ho do prázdné branky nedorazil.
     
    07:45
    Omsk na ledě ve čtyřech hráčích, zpátky je z trestné lavice Kosticyn.
     
    08:58
    Opět byla důrazná před Garonem útočná trojice Hodgman, Schutz, Bergfors. Omsk si musel zjednat pořádek, z celé situace vnikla menší mela.
     
    09:29
    Domácí v plném počtu.
     
    10:23
    Bortnikov objel bránu a z otočky se snažil zacílit u druhé tyčky. Beton Garona byl ale připravený.
     
    11:26
    Ugarov se z levé strany snažil najít spoluhráče před brankou, tam si ovšem v tu chvíli nenajížděl nikdo. Po pár vteřinách Avangard vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    12:05
    Vladivosotok je stále aktivnější! První lajna, to je pro Omsk opravdové nebezpečí. Hodgman přihrál do mezikruží úplně volnému Schutzovi, který z blízkosti Garona neprostřelil. Ani následná dorážka jeho spoluhráče v brance neskončila.
     
    12:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Ačkoli byl Admiral do téhle chvíle nebezpečnější, skóroval nakonec domácí tým. Ivannikov byl trochu zmatený prací rychlého Popova, takže v brankovišti podklouzl. A jakmile přihrávka došla na ALEXANDERA PEREŽOGINA, skončila jeho dělovka nad ležícím gólmanem. Asistence: Alexandr Popov.
     
    13:22
    Avangard a jeho druhá přesilovka v zápase. Drugov (VLD) usedá na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:50
    Gončarov celkem dobře střílel, Ivannikov se ale nenechal překvapit. Vhazování před jeho brankou bude následovat.
     
    14:46
    Perežogin je mozek této přesilovky, ovšem obrana Vladivostoku zatím odolává. I Ivannikov je mezi třemi tyčemi jistý.
     
    15:22
    Hosté v plném počtu.
     
    16:07
    Drugov se snažil přihrávkou najít na druhé straně Gračjova, ten před Garonem nepříjemně dotíral, nakonec byl zpacifikován a vzán do parády obránci Avangardu.
     
    17:06
    Kuljašova rána od modré byla pořádně nebezpečná! Mám za to, že Ivannikov zasáhl betonem jen velkou náhodou. Hosté měli dále štěstí, že žádná dorážka nemířila mezi tři tyče.
     
    18:12
    Kosticyn se proti přesile nemohl prosadit, nakonec zakopl o ležícího protihráče, který se před ním z ničeho nic objevil.
     
    18:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    Širokov lehce předal puk do tandemu ANTONU KURJANOVOVI, ten si rychle vybruslil před Ivannikova, na nějž zkoušel z blízkosti nejprve jednoduchou kličku bekhendem, nakonec ho však dokázal překonat z dorážky. Asistence: Sergej Širokov.
     
    19:42
    Omsk tuhle třetinu zvládl skvěle. Ačkoli jeho soupeř nehrál vůbec špatně, v koncovce byl prostě úspěšnějším mančaftem. Teď by domácí rádi do konce třetiny jen zbytečně neinkasovali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Avangard si zatím na průběžný výsledek stěžovat nemůže, ovšem v žádném případě nesmí usnout na vavřínech. Admiral byl v několika možnostech pořádně nebezpečný, hodně se snaží tlačit před branku, a byť jeho snaha zatím vychází gólově vniveč, pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, může se ještě klidně dočkat úspěchu.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Pěkná kombinace Omsku, na jejímž konci byl Kalinin. Ten se zjevil v dobré pozice na levé straně, pálil ovšem nepřesně.
     
    21:47
    Omsn nyní vyhodil na icing, vhazovat se bude před Garonem. Na ledě první lajna Admiralu, dosud nejnebezpečnější pro domácí celek.
     
    23:04
    Ivannikovův brilantní zákrok! Rasskazov udělal jednoudhcou kličku na forhend ke druhé tyčce a beton hostujícího gólmana vystřelil na poslední chvíli. Puk nakonec skončil na tyčce.
     
    23:16
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Na druhé straně jsou naopak hosté v koncovce úspěšní. FELIX SCHUTZ to udělal elegantně, dostal prudkou přihrávku od Bergforse do mezikruží, do puku jen lehce drcl špičkou hokejky a na tuhle změnu směru Garon mezi třemi tyčemi nezaregoval. Asistence: Niclas Bergfors, Jevgenij Gračjov.
     
    25:30
    V posledních minutách se hra hodně uklidnila, Ivannikov i Garon mohou být v brankách naprosto v pohodě.
     
    26:41
    První vyloučení druhého dějství, sekání rozhodčí ukazují Commodoreovi (VLD), který si na trestné lavici odsedí minimálně dvě minuty.
     
    27:14
    Avangard právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka domácího týmu. SERGEJ KALININ byl trestuhodně nebráněný před brankářem Ivannikovem, před jeho prostorem mohl v klidu nadvakrát dorážet po přihrávce Sjomina. Admiral zkrátka musí být v obraně důraznější, jinak to nepůjde. Asistence: Dmitrij Sjomin.
     
    29:18
    Hodgman se nyní dostal do ofsajdové pozice, na straně domácích se ovšem bude zároveň vylučovat.
     
    29:19
    Machanovskij (OMS) musí na trestnou lavici na 2 minuty za hákování.
     
    30:05
    Pyett nyní kroutí hlavou a má proč. Bekhendovou kličkou si sice položil Garona, ale ani na třikrát nedokázal puk přehodit přes jeho lapačku. A to domácí gólman v brankovišti pouze bezmocně ležel.
     
    30:18
    Popov se mohl dostat do dobré střelecké pozice, v oslabení ale nakonec radši nic nevymýšlel.
     
    31:06
    Avangard tohle oslabení ubránil velice slušně. Navíc si zahraje za pár sekund také přesilovku, Osipov (VLD) dostal dvě minuty za sekání.
     
    31:19
    Domácí v plném počtu.
     
    31:47
    První střela ze strany domácích borců na Ivannikova neletěla, po jedné teči skončil puk pouze na ochranné síti.
     
    32:42
    Na ledě sice byla první úderná trojice Kosticyn, Sjomin, Kalinin, ovšem o pár vteřin později spíše více zahrozil Perežogin, hráč druhé lajny. Ten alespoň na Ivannikova vystřelil.
     
    33:06
    Hosté v plném počtu.
     
    33:58
    Pyett se nyní pral u mantinelu o puk, ale neuspěl. O pár vteřin později rozhodčí přerušují hru, následuje komerční přestávka.
     
    34:40
    Bergfors zkoušel od modré čáry vypálit na Garona, jenže z otočky zamířil pouze vedle.
     
    35:51
    Kosticyn předal do tandemu na Sjomina, jenž z první tahem vystřelil. Ivannikova výrazněji nepřekvapil.
     
    37:24
    Kurjanov věděl, kam si má sjet, a nakonec k němu opravdu puk doskákal. Z úhlu hledal skulinku mezi Ivannikovými betony, ovšem nenašel.
     
    38:32
    Kosticyn nyní nezachytil puk na modré čáře, u puku tak jsou hosté. Poslední chvilky utkání nejsou až zas tolik zajímavé, Omsk se především soustředí na bránění.
     
    39:21
    Trochu zbytečné vyloučení. Držení se nyní dopustil Baranka (OMS), jenž bude muset pykat minimálně dvě minuty. Slovák ovšem za následné nesportovní chování dostává ještě dalších 10 minut.
     
    39:47
    Bergfors se dostal do ofsajdové pozice, do konce třetiny nezbývá mnoho. Omsk zřejmě i po ní bude vést o dvě branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhé dějství nabídlo dva góly, tentokráte ovšem jeden na obou stranách. Hosté dokázali zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče Schutze snížit, nicméně z početní výhody odpověděl Říhův výběr brankou Kalinina. Vidíme stále hodně vyrovnaný zápas, ve kterém je prostě v koncovce horší Admiral.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:23
    Gračjov vypálil ze střední vzdálenosti a z celkem slušné pozice, Garon ovšem jeho střelu polapil.
     
    41:47
    Domácí v plném počtu.
     
    42:36
    Je to jasné, Omsk už se bude soustředit především na bránění. Admiral se sice snažil dostat se do soupeřova pásma, tam to mají ovšem domácí skvěle pohlídané.
     
    43:19
    Neviděli jsme zatím prakticky jedinou vážnější možnost ani na jedné straně. Avangard se dopředu moc nehrne, Admiral má naopak problém prosadit se.
     
    44:30
    Ivanov (OMS) usedá na trestnou lavici na 2 minuty za podražení.
     
    45:48
    Admiral se nemůže usadit v útočném pásmu a Omsk s přehledem kontroluje oslabení.
     
    46:30
    Domácí v plném počtu.
     
    47:28
    Hra se v tuto chvíli hodně přerušuje, Avangard nikam nespěchá.
     
    48:54
    Oddechový čas pro domácí.
     
    49:06
    Brankář Ivannikov po krátké komerční pauze dvakrát přerušuje hru během krátké chvíle.
     
    51:18
    Kurjanov se ocitl sám před Ivannikovem, nakonec ale nazakončil. Byl na poslední chvíli odstaven hostujícími beky.
     
    Dnešní utkání sleduje 10030 diváků.
     
    52:35
    Rozhodčí se uchýlili k vyloučením poté, co Kosticyn vlétl do brankáře Ivannikova. Kalinin (OMS) a Commodore (VLD) dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    52:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Blaťákovu ránu stačil Ivannikov vyrazit jen před sebe, pro puk si tak sjel ALEXANDER PEREŽOGIN, který i z úhlu dokázal najít prostor pro svou přesnou střelu. Tohle je zřejmě definitivní hřebíček do rakve Admiralu. Asistence: Miroslav Blaťák.
     
    53:11
    Vorobjov (VLD) hákoval soupeře, posedí si na dvě minuty na trestné lavici.
     
    54:29
    Tentokráte Garon mezi třemi tyčemi pod atakem soupeře. V pádu na něj bekhendem střílel Hodgman, až domácího gólmana v brankovišti porazil.
     
    54:35
    Domácí v plném počtu.
     
    55:11
    Hosté v plném počtu.
     
    56:27
    Hosté se ještě s výsledkem snaží něco udělat, snaha se třeba Barbaševovi upřít nedá, jenže Avangard teď přesně hraje, co potřebuje.
     
    57:28
    Bergfors nahazoval na Garona, jenže před ním neoperoval nikdo z jeho spoluhráčů. Omskou arénou se jinak žene nádherná mexická vlna.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce. O vítězi tohoto utkání je již rozhodnuto, jen již vše přežít ve zdraví – to rozhodně hráčům ordinuje i Miloš Říha.
     
    58:57
    Utkání se již pouzdě dohrává. Avangard je zatažený vzadu, Admiral už pomalu nemá žádnou chuť do útočení.
     
    59:38
    Kosticyn se ještě snažil ohrozit Ivannikova, svou lehkou střelou ovšem napálil jen obránce před sebou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Vladivostok se ve třetí třetině z blamáže nevyhrabal. A jakmile svou druhou trefou v zápase zvýšil na 4:1 Perežogin, nebylo už co řešit. Omsk vyhrál i počtvrté za plný počet bodů na domácím stadionu a odpoutal se od svého soupeře na rozdíl pěti bodů. Admiral může hodnotit svůj trip neúspěšně, ze čtyř utkání totiž prohrál třikrát.
     
    Z mé strany vše, u KHL brzy nashledanou.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 13. Perežogin (Popov), 19. Kurjanov (Širokov), 28. Kalinin (Sjomin), 53. Perežogin (Blaťák) – 24. Schutz (Bergfors, Gračjov)


    Avangard Omsk: Garon (Kostin) – Kuljaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Děrvuk, Nurislamov – Kosticyn, Sjomin, Kalinin – Perežogin, Popov, Růžička – Ivanov, Kurjanov, Širokov – Machanovskij, Rasskazov, Kazionov
    Admiral Vladivostok: Ivannikov (Stělmach) – Pyett, Těrnavskij, Commodore, Osipov, Zemčjonok, Vorobjov, Antropov – Hodgman, Schutz, Bergfors – Sokolov, Nikitěnko, Ugarov – Gračjov, Drugov, Bortnikov – Pervušin, Kuzněcov, Barbašev – Gynge

    Rozhodčí: Gašilov, Cyplakov – Lazarev, Matjuša

    Diváci: 10030
    bahis siteleri