Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Barys – Chabarovsk 8:2 (kon.) | Petrohrad – Ufa 1:2 (kon.) | Riga – Lev 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Avangard Omsk
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Admiral Vladivostok
Sobota 28.12.2013, 11:00 • Arena Omsk, Omsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:11
    Vorobjov (VLD) hákoval soupeře, posedí si na dvě minuty na trestné lavici.
     
    52:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Blaťákovu ránu stačil Ivannikov vyrazit jen před sebe, pro puk si tak sjel ALEXANDER PEREŽOGIN, který i z úhlu dokázal najít prostor pro svou přesnou střelu. Tohle je zřejmě definitivní hřebíček do rakve Admiralu. Asistence: Miroslav Blaťák.
     
    52:35
    Rozhodčí se uchýlili k vyloučením poté, co Kosticyn vlétl do brankáře Ivannikova. Kalinin (OMS) a Commodore (VLD) dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    44:30
    Ivanov (OMS) usedá na trestnou lavici na 2 minuty za podražení.
     
    39:21
    Trochu zbytečné vyloučení. Držení se nyní dopustil Baranka (OMS), jenž bude muset pykat minimálně dvě minuty. Slovák ovšem za následné nesportovní chování dostává ještě dalších 10 minut.
     
    31:06
    Avangard tohle oslabení ubránil velice slušně. Navíc si zahraje za pár sekund také přesilovku, Osipov (VLD) dostal dvě minuty za sekání.
     
    30:05
    Pyett nyní kroutí hlavou a má proč. Bekhendovou kličkou si sice položil Garona, ale ani na třikrát nedokázal puk přehodit přes jeho lapačku. A to domácí gólman v brankovišti pouze bezmocně ležel.
     
    29:19
    Machanovskij (OMS) musí na trestnou lavici na 2 minuty za hákování.
     
    27:14
    Avangard právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka domácího týmu. SERGEJ KALININ byl trestuhodně nebráněný před brankářem Ivannikovem, před jeho prostorem mohl v klidu nadvakrát dorážet po přihrávce Sjomina. Admiral zkrátka musí být v obraně důraznější, jinak to nepůjde. Asistence: Dmitrij Sjomin.
     
    26:41
    První vyloučení druhého dějství, sekání rozhodčí ukazují Commodoreovi (VLD), který si na trestné lavici odsedí minimálně dvě minuty.
     
    23:16
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Na druhé straně jsou naopak hosté v koncovce úspěšní. FELIX SCHUTZ to udělal elegantně, dostal prudkou přihrávku od Bergforse do mezikruží, do puku jen lehce drcl špičkou hokejky a na tuhle změnu směru Garon mezi třemi tyčemi nezaregoval. Asistence: Niclas Bergfors, Jevgenij Gračjov.
     
    23:04
    Ivannikovův brilantní zákrok! Rasskazov udělal jednoudhcou kličku na forhend ke druhé tyčce a beton hostujícího gólmana vystřelil na poslední chvíli. Puk nakonec skončil na tyčce.
     
    18:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    Širokov lehce předal puk do tandemu ANTONU KURJANOVOVI, ten si rychle vybruslil před Ivannikova, na nějž zkoušel z blízkosti nejprve jednoduchou kličku bekhendem, nakonec ho však dokázal překonat z dorážky. Asistence: Sergej Širokov.
     
    17:06
    Kuljašova rána od modré byla pořádně nebezpečná! Mám za to, že Ivannikov zasáhl betonem jen velkou náhodou. Hosté měli dále štěstí, že žádná dorážka nemířila mezi tři tyče.
     
    13:22
    Avangard a jeho druhá přesilovka v zápase. Drugov (VLD) usedá na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    12:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Ačkoli byl Admiral do téhle chvíle nebezpečnější, skóroval nakonec domácí tým. Ivannikov byl trochu zmatený prací rychlého Popova, takže v brankovišti podklouzl. A jakmile přihrávka došla na ALEXANDERA PEREŽOGINA, skončila jeho dělovka nad ležícím gólmanem. Asistence: Alexandr Popov.
     
    12:05
    Vladivosotok je stále aktivnější! První lajna, to je pro Omsk opravdové nebezpečí. Hodgman přihrál do mezikruží úplně volnému Schutzovi, který z blízkosti Garona neprostřelil. Ani následná dorážka jeho spoluhráče v brance neskončila.
     
    07:42
    Sokolov vypálil z levé strany, jenže puk trefil jen spoluhráče v brankovišti, který ho do prázdné branky nedorazil.
     
    07:29
    Hra vysokou holí, to je verdikt rozhodčích. Menší trest pro Kuljaše (OMS), domácí se budou muset chvilku bránit ve třech hráčích.
     
    06:38
    Velký závar před Garonem! Admiral zatím hodně kouše. Hodgman se procpal přes dva obránce a stačil lehce vystřelit. Poté s dorážkou přispěchali Schutz s Bergforsem a defenzíva Omsku musela být důrazná.
     
    05:45
    Sekáním si pomáhal Kosticyn (OMS), takže i Admiral má k dispozici na 2 minuty první přesilovku.
     
    02:11
    Admiral mohl v oslabení skórovat! Schutz se objevil sám na levém kruhu, odkud tvrdě vypálil. Garon se postavil přesně tam, kam německý forvard střílel, možná ho ale i tak přes výstroj tahle dělovka bolela.
     
    01:34
    Držení se nyní dopustil obránce Těrnavskij (VLD), Omsk si tak zahraje svou první početní výhodu minimálně na 2 minuty.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 13. Perežogin (Popov), 19. Kurjanov (Širokov), 28. Kalinin (Sjomin), 53. Perežogin (Blaťák) – 24. Schutz (Bergfors, Gračjov)


    Avangard Omsk: Garon (Kostin) – Kuljaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Děrvuk, Nurislamov – Kosticyn, Sjomin, Kalinin – Perežogin, Popov, Růžička – Ivanov, Kurjanov, Širokov – Machanovskij, Rasskazov, Kazionov
    Admiral Vladivostok: Ivannikov (Stělmach) – Pyett, Těrnavskij, Commodore, Osipov, Zemčjonok, Vorobjov, Antropov – Hodgman, Schutz, Bergfors – Sokolov, Nikitěnko, Ugarov – Gračjov, Drugov, Bortnikov – Pervušin, Kuzněcov, Barbašev – Gynge

    Rozhodčí: Gašilov, Cyplakov – Lazarev, Matjuša

    Diváci: 10030
    bahis siteleri