Montreal – Chicago 2:1 (po pr.) | New Jersey – Florida 2:1 (po pr.) | Winnipeg – Columbus 3:6 (kon.)
Nashville – Ottawa 1:2 (0:2 po s.n.) | Minnesota – Colorado 2:4 (kon.) | Arizona – Anaheim 3:5 (kon.)
Calgary – Pittsburgh 1:2 (kon.) | Los Angeles – Detroit 1:3 (kon.) | San Jose – Boston 0:1 (kon.)
Washington – Buffalo 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Nashville Predators
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Ottawa Senators
Neděle 12.01.2014, 01:15 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem branky je MIKA ZIBANEJAD.
     
    0:2
    Jason Spezza také proměňuje, Mazance prostřelil mezi betony!
     
    0:1
    Na druhé straně Mika Zibanejad střelou po ledě uspěl a otevřel skóre!
     
    63:24
    Trenér Nashvillu si pochopitelně vybírá oddechový čas!
     
    62:01
    Craig Smith trefil levou tyčku hostující branky! Při Senators nyní stáli všichni svatí!
     
    50:22
    Smith mohl pohodlně zasunout kotouč k levé tyči po objetí branky, neuvěřitelným zákrokem zabránil nejhoršímu Craig Anderson!
     
    36:59
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Staré hokejové pořekadlo se znovu projevilo v praxi! Cowen na jedné straně neproměnil stoprocentní příležitost, na té druhé se ujala dorážka MIKA FISHERA z bezprostřední blízkosti, na kterou již neměl Anderson šanci dosáhnout – 1:1! Asistence: Ryan Ellis a Seth Jones.
     
    36:30
    Ve čtyřech se lépe daří Senators, kteří nyní mohli navýšit svoje vedení! Obrovskou příležitost měl konkrétně Cowen, který zůstal sám před Mazancem! Vynikající zákrok českého brankáře udržel Nashville ve hře!
     
    35:57
    Začíná se nám přitvrzovat na obou stranách! Trestné lavice se nám opět zaplní. Potrestáni jsou Jason Spezza (OTT) a Rich Clune (NSH). Oba obdrželi menší trest za hrubost.
     
    35:03
    Máme zde bitku! Na půlící čáře se do sebe pustili Colin Greening a Eric Nyström! Strhující pěstní souboj nakonec dopadl lépe pro domácího hráče, který vítěznými gesty rozpumpoval publikum! Oba pochopitelně dostávají pětiminutový trest.
     
    32:23
    Kevin Klein měl stoprocentní šanci na vyrovnání, po pěkné kombinaci postupoval sám na Andersona. Volil střelu tahem, kterou ale americký brankář ve službách Senators reflexivně zlikvidoval!
     
    27:05
    Domácí měli nadějnou šanci na odpověď! Smith obkroužil branku soupeře, nahrál na volného Nicka Spallinga, který z voleje napálil pouze lapačkou Craiga Andersona!
     
    26:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní se však hosté radují ze vstřelené branky a v sedmé minutě druhé třetiny otevírají střelecký účet střetnutí! Zmatků v defenzívě Predators využil KYLE TURRIS, ke kterému se se štěstím odrazil puk zpoza branky a on neměl problém trefit naprosto prázdnou branku domácích – 0:1! Asistence: Cody Conacher.
     
    25:29
    Obrovská chyba Marka Mazance nebyla potrestána! Český brankář za brankou špatně rozehrál a nabídl puk Spezzovi, jenž ho okamžitě naservíroval na Stona! Ten ale bekhendem z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit poloprázdnou branku Predators!
     
    22:25
    Seth Jones nyní po hlavě vlétl do útočné třetiny, jeho průnik zastavil drobným háčkem Mika Zibanejad (OTT), který tím nabízí první přesilovou hru pro domácí.
     
    12:31
    Cory Conacher krátce po vhazování v útočné třetině střelou zápěstím orazítkoval tyč Mazancovy svatyně!
     
    11:47
    Stalberg se rozjel velmi rychle, nic nevymýšlel a vystřelil. Anderson pouze máchl lapačkou a kotouč do ní ukryl!
     
    11:47
    Viktor Stalberg se hned z trestné lavice vrhl do samostatného úniku, byl faulován a Nashville tak pojede trestné střílení!
     
    09:32
    Čeká nás první přesilová dnešního zápasu, zahraje si ji Ottawa. Joe Corvo se vracel za vlastní branku pro puk, pod nohy mu zbytečně a zřejmě nechtěně vložil hůl Viktor Stalberg (NSH), který si jde za podražení odpočinout na dvě minuty na lavici hanby.
     
    08:09
    Od modré čáry vzápětí vyslal dělovku Shea Weber! Hostující brankář nic neviděl a měl velké štěstí, že ho střela trefila do ramene!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 37. Fisher (Ellis, Jones) – 27. Turris (Conacher), rozh. náj. Zibanejad


    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Weber, Jones, Ekholm, Ellis, Klein – Nyström, Fisher, Wilson – Hendricks, Cullen, Clune – Smith, Legwand, Spaling – Stalberg, Gaustad, Bourque
    Ottawa Senators: Andreson (Lehner) – Karlsson, Cowen, Ceci, Methot, Corvo, Phillips – Stone, Spezza, Smith – Ryan, Turris, MacArthur – Michálek, Zibanejad, Conacher – Condra, Pageau, Greening

    Rozhodčí: Pollock, Sutherland – Brisebois, Racicot
    bahis siteleri