Havlíčkův Brod – Šumperk 2:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 0:3 (kon.) | Olomouc – Litoměřice 6:0 (kon.)
Třebíč – Havířov 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Beroun 4:3 (po pr.) | Most – Benátky n/J 1:8 (kon.)
Ústí n/L – Jihlava 4:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 25.01.2014, 17:00 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní podvečer, jsem moc rád, že vás mohu ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – Salith Šumperk, který se odehraje v rámci 43. kola 1. hokejové ligy. Utkání začíná v 17:00.
     
    Rebelové patří v probíhající sezoně k nejpříjemnějším překvapením celé soutěže. Trenérský tandem Jiří Mička – Richard Cachnín vtiskl svým svěřencům styl hry, který sklízí kýžené ovoce. Havlíčkův Brod se drží v tabulce na 4. příčce, jíž se bude snažit v poslední fázi dlouhodobé části uhájit před dotírajícími Litoměřicemi, jež aktuálně ztrácejí 5 bodů.

    Bojovníkům z Kotliny se v posledních kolech moc nedařilo, když z venkovního dvojutkání vytěžili jediný bod (Havířov 4:5pp, Třebíč 1:4). Mrzet je může především dodatečná ztráta cenných tří bodů proti Ústí nad Labem kvůli neoprávněnému startu Jiřího Kadlece (původně 4:3, nakonec kontumačně 0:5).
     
    Draci prožili doslova hororový vstup do soutěže, když v úvodních čtyřech kolech nezískali ani bod a chvíli byli přilepeni na úplném dně startovního pole. Obdivuhodně se vzchopili ve velmi vydařeném období od 20. do 26. kola, kdy vyhráli sedmkrát za sebou a katapultovali se do elitní osmičky.

    Z ní ale vypadli, protože začali v minulých utkáních opět paběrkovat. Mohl za to i náročnější los, který Šumperku přisoudil těžké soupeře. V předešlých dvou kolech Salith nestačil v prestižním derby na Olomouc, na jejímž ledě padl po divoké přestřelce 5:8, ani na trápící se České Budějovice (doma 3:4).
     
    Bilance v 1. lize (od sezony 2006/07):

    Počet odehraných zápasů: 17
    Bilance: 9-1-2-5
    Výsledky: 1:4, 4:2, 3:2, 4:5sn, 4:3sn, 2:5, 7:0, 4:5p, 4:2, 2:6, 4:2, 3:6, 3:1, 4:2, 4:2, 4:2, 2:4
    Skóre: 59:53
     
    Vzájemné zápasy v probíhající sezoně:

    4. kolo: Šumperk – Havlíčkův Brod 2:4
    17. kolo: Havlíčkův Brod – Šumperk 4:2
    30. kolo: Šumperk – Havlíčkův Brod 4:2
     
    DraFans znovu v Kotlině

    Podle dostupných informací by měli do Havlíčkova Brodu znovu vyrazit členové šumperského fanklubu DraFans, kteří jezdí podporovat Šumperk po celé České republice. Zatím to vypadá, že do Kotliny zřejmě dorazí menší skupina.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) – Kolafa (A), Drtina, Jank, Vágner (A), Semrád, Korím, Zítka, Plášil – Stach, Polodna (C), Maliník – Rousek, Tomi, Berger – Jakub Kadlec, Štumpf, Stehlík – Kučera, Kozlík, Š. Štěpánek.

    Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) – Holík (C), M. Novotný, Sedlák, Dudáš, Tesařík, Gewiese, Pastor, Starý – Půhoný, Plášek (A), Cink – Žalčík, Moskal, Staněk (A) – Skoumal, Semorád, Brunec – Langr, Chomič.

    Rozhodčí: Petr Přikryl – Radim Adamec, Marián Poruba.
     
    V sestavě Šumperka figuruje i útočník Jan Semorád, který prostředí v Kotlině velmi dobře zná. Právě dres Rebelů totiž v minulosti oblékal.
     
    Fanoušci se postupně scházejí, ale ochozy jsou zatím značně prořídlé.
     
    Rebely přivedl na led brankář Daniel Dolejš.
     
    Na led přijíždějí i hráči Šumperka a ze sektoru pro hostující fanoušky se ozývají pokřiky "Draci!" a "Šumperk!".
     
    Zápas každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Rebelové se ujímají ihned po vhazování ve středovém kruhu kotouče a nahrávají si u své modré čáry. Fanoušci to kvitují pokřikem "Pojďme, hoši, pojďme do toho!".
     
    00:15
    Hosté se zmocnili ve středním pásmu kotouče a vyslali první střelu na bránu. Z mezikruží vypálil Karel Plášek, ale našel jen uprostřed brankoviště gólmana Dolejše, který ukryl puk v náruči a přerušil hru.
     
    00:35
    Oba soupeři se pokusili o založení rychlého útoku, ale Reblové i Draci vyhodili jen na odpískaná zakázaná uvolnění. Buly proběhne před Danielem Dolejšem v bráně domácích.
     
    00:57
    Do zakončení se protlačil i Havlíčkův Brod a gólman Štůrala si připsal první úspěšný zásah, když lapil střelu z velkého úhlu u přední tyčky a přerušil hru.
     
    01:10
    Rebelové se pokoušejí projít do útočného pásma. Fanoušci obou táborů se zatím mohou přetrhnout a neúnavně podporují hlasitými pokřiky své miláčky.
     
    01:35
    ExRebel Jan Semorád se opřel do odraženého kotouče těsně před brankovištěm gólmana Dolejše, kterému pomohlo i štěstí, protože nepříjemnou ránu vytěsnil Kristian Kučera do ochranné sítě.
     
    01:50
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a tvrdou ránu vyslal ze strany kapitán Petr Polodna, ale gólman Štůrala zasáhl u přední tyčky úspěšně.
     
    02:15
    Domácí obléhají šumperskou bránu, ale zdržují se s pukem hlavně u hrazení.
     
    02:30
    Draci předvedli aktivní obranu a vyhnali Rebely s kotoučem až k jejich bráně, jíž stráží gólman Dolejš.
     
    03:00
    Draci se zatím soustředí hlavně na hlídání zadních vrátek, do nichž Rebelové často buší, ale zatím bez úspěchu.
     
    03:25
    Aleš Staněk se ujal kotouče, zatáhl jej po levém křídle a vypálil, ale minul zápěstím vzdálenější tyčku. Šumperk zůstává v útočném pásmu u puku.
     
    03:50
    Tomáš Brunec převzal kotouč na levé straně, od mantinelu si sjel do kruhu a vypálil zápěstím. Brankář Dolejš jeho pokus schoval ve své lapačce.
     
    04:10
    Nyní už v Kotlině přihlížíme snažení Rebelů.
     
    04:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Draky, Rebelové se ujímají těsného vedení! Přesný pas obdržel do prostoru kruhů od Romana Maliníka volný MAREK DRTINA, který se rychle opřel do puku a na jeho svižnou a umístěnou střelu k tyči nemohl gólman Štůrala zareagovat! Asistence: Roman Maliník, David Stach.
     
    05:00
    Hosté mohli bleskově vyrovnat, jenže rána z velkého úhlu rozechvěla ke zklamání hostů jen boční síťku!
     
    05:40
    Havlíčkův Brod je po vstřelené brance na koni a za hlasitého povzbuzování svých fanoušků i nadále pokračují v neustávající útočné aktivitě.
     
    06:06
    Lukáš Žalčík zkusil střelu z mezikruží, jíž gólman Dolejš viděl až na poslední chvíli, ale i přesto dokázal vytěsnit puk od své pravé tyčky mrštným betonem.
     
    06:40
    Nyní sledujeme především tuhý boj o střed pole, v Kotlině i nadále panuje bouřlivá atmosféra, což je jen dobře. Utkání přihlíží, i když to tak dlouho nevypadalo, slušná návštěva.
     
    07:30
    Havlíčkův Brod útočí, Šumperk náporu zatím úspěšně odolává.
     
    07:37
    A nakonec vyhodil přes celé hřiště na odpískané zakázané uvolnění.
     
    07:55
    Moravané byli úspěšnější a získali kotouč, s nímž operují za svou bránou.
     
    08:14
    Rebelové se ke kusu černé gumy nakonec protlačili, ale jejich útok na úrodnou půdu nedopadl. Defenziva Salithu zapracovala dobře.
     
    09:00
    Jeden z hráčů Rebelů tvrdě vypálil ze strany, ale při svém pokusu zlomil hůl. Hrát může Šumperk.
     
    09:35
    Sledujeme teď o poznání vyrovnanější hokej, hosté se pomalu vzpamatovávají z obdržené branky a častěji se probíjejí do blízkosti gólmana Dolejše.
     
    10:05
    Havlíčkův Brod si hledá cestičku přes kompaktní blok svého soupeře, ale zatím bez úspěchu.
     
    10:15
    Nakonec vyprodukoval ránu ze strany, jež ale nebyla příliš povedená. Pomalu plachtící puk s přehledem chytil u první tyče hlídkující brankář Štůrala.
     
    10:45
    Tomáš Brunec mohl vyrovnat, když se probil ke kotouči v útočném pásmu a tvrdě vypálil z mírného úhlu na pravé straně, ale našel jen náruč gólmana Dolejše.
     
    11:10
    Z podobného místa, ale jen ze druhé strany útočného pásma, zakončoval i rozjetý Jiří Půhoný, ale i on trefil jen prostoru u první tyče, kde číhal Daniel Dolejš.
     
    11:50
    Šumperk se i nadále soustředí na pečlivé bránění a dává si pořádný pozor na aktivní brodské střelce. Nyní zvolil jednoduché řešení a vyhodil na icing.
     
    12:13
    Vyloučení na obou stranách. Martin Dudáš (SUM) dostal 2 minuty za hrubost a Jan Berger (HBR) se dopustil sekání.
     
    12:38
    A je tu výhodná přesilovka 4 na 3 pro domácí Rebely. Dvouminutový trest obdržel i Jan Tesařík (SUM) za sekání a brodský kotel skanduje "Dáme góla ve čtyřech!".
     
    12:58
    Draci vyhodili, ale domácí už jsou zpět v přesilovkovém postavení.
     
    13:11
    Marek Drtina stál na konci rychlé útočné kombinace a vypálil od modré čáry, ale nastřelil jen protihráče před sebou, kterou vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    13:32
    Od modré čáry zkusil štěstí po několika nahrávkách Tomáš Kolafa, ale o kousek minul pravou Štůralovu tyčku.
     
    13:40
    Hosté získali kotouč a vyhodili.
     
    13:53
    Gólman Štůrala teď podržel svůj tým, když si poradil s nepříjemnou ránou z prostoru na levé straně. Kotouč ukryl ve své náruči a donutil sudího k přerušení hry.
     
    14:42
    Šumperk si zbytek oslabení pohlídal a vyhodil kotouč do útočného pásma. Oslabení ustál bez úhony, ale i nadále se musí bránit.
     
    15:00
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, ale o ten brzy přišli. Hrát mohou ale i nadále, protože Rebelové se kusu černé gumy zbavili.
     
    15:30
    V Kotlině přihlížíme útočnému hokeji, za delší konec provazu tahají v těchto chvílích Rebelové, kterým výrazně pomohla početní převaha, díky níž se dostali do tempa.
     
    16:00
    Draci se zatím hodně trápí s přechodovou fází. Rebelové velmi dobře brání a svého soupeře teď k ničemu nebezpečnému nepouštějí.
     
    16:35
    Šumperk nyní dokázal trochu otupit tlak svého soupeře z Vysočiny, hraje se zejména ve středu hrací plochy. Atmosféra je i nadále výborná.
     
    17:28
    Krásný pas dostal před branku Petr Polodna, který ihned vypálil, ale ani nadvakrát neprostřelil skvělého Štůralu, který zalehl puk a podržel v těžké chvíli svůj tým!
     
    17:48
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě a domácí fanoušci neskrývají spokojenost.
     
    18:12
    Přesilovku si zahrají i hosté, dvouminutový trest udělil rozhodčí Přikryl Ondřej Stehlík (HBR), který se proti hokejovým pravidlům provinil podražením.
     
    18:27
    Draci drží pásmo.
     
    18:36
    Stále si vyměňují puk.
     
    18:40
    A dostali se k zakončení. Kotouč ale neprošel hustou hradbou těl, jež se vytvořila v předbrankovém prostoru. Domácí získali kotouč a ihned vyhodili.
     
    19:10
    Šumperk už dobývá brodskou bránu.
     
    19:22
    Zatím se však trápí s hodně nepřesnou střelbou. Rebelové se opět osvobodili.
     
    19:49
    Šumperk se vlastní nepřesností vyhnal ven z pásma, když nahrávka na modrou čáru nenašla svého adresáta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. O něco lepší byl Havlíčkův Brod, který se dočkal zaslouženého vedení, když se trefil Marek Drtina. Hosté se zatím poměrně trápí, když už se probili ke střelbě, tak nechali vyniknout jen pozorného brankáře Dolejše. Prostřední část začne zhruba v 17:50.
     
    Hráči už jsou zpět na ledové ploše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Rebelové ubránili zbytek svého oslabení a vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:40
    Petr Polodna hned dvakrát tvrdě vypálil z hodně velkého úhlu, ale gólman Štůrala se na švestkách nachytat nenechal a u přední tyčky v obou případech zasáhl betony.
     
    21:00
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě.
     
    21:11
    Nahozený puk nakonec skončil v náruči gólmana Štůraly, který přerušil hru. Fanoušci opět nenechávají vychladnout své hlasivky a oba týmy hlasitě povzbuzují.
     
    21:50
    Rebelové zamkli svého soka z Moravy v hloubi jeho obranného pásma, ale do palebné pozice se neprokombinovali. Šumperk vyhodil na icing.
     
    21:55
    Ihned po vhazování vypálil Karol Korím, ale minul branku gólmana Štůraly, když zkusil štěstí od modré čáry.
     
    22:19
    Šance na obou stranách! Ondřej Stehlík vypálil ze strany do Štůralovy náruče a práci měl i Daniel Dolejše, před nímž se objevil úplně volný Vladimír Cink, který ani nadvakrát nepropálil oporu Rebelů a vztekle praštil holí do ledu!
     
    22:45
    Rebelové i nadále buší do obranného bloku Draků, který náporu odolává zdárně.
     
    23:15
    Petr Polodna se elegantní kličkou zbavil v rohu pásma protihráče a hledal naslepo mezi kruhy najetého Romana Maliníka, ale ten na kotouč nedosáhl!
     
    23:45
    Draci vybojovali kotouč a z hloubi obranného pásma zakládají útok.
     
    24:13
    Aleš Staněk si sjel do předbrankového prostoru, kam dostal ze strany nahrávku, ale zakončil nepřesně! Rebelové raději vyhodili na zakázané uvolnění!
     
    24:29
    Draci začínají stále více vystrkovat své ofenzivní růžky a brodská obrana se musí mít na pozoru.
     
    24:29
    Jan Berger (HBR) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    25:18
    Rebelové si počínají při oslabení znamenitě. Drží kotouč na svých holích a jsou s ním hodně daleko od gólmana Dolejše, což hostům pochopitelně nevyhovuje.
     
    25:50
    A další vyhození Rebelů.
     
    26:00
    Salith zakládá novou útočnou akci zpoza brány Tomáše Štůraly.
     
    26:15
    A už je v pásmu.
     
    26:20
    Zde se ale dlouho neohřál, jeho útok měl doslova jepičí život. Rebelové opět získali kotouč do své moci a vyvezli jej do středu hrací plochy.
     
    26:40
    Salith i nadále útočí, ale nyní už proti němu stojí kompletní soupeř.
     
    27:07
    Havlíčkův Brod si neporozuměl při přechodu do útočné fáze a vyhodil jen na icing. Brodští fanoušci se zlobí, z ledu se těžce u trestných lavic zvedal obránce domácích Tomáš Kolafa.
     
    27:05
    Draci teď mají navrch. Více drží kotouč a kombinují kolem gólmana Dolejše, ale tomu výrazně ulehčují práci jeho pozorní beci.
     
    27:35
    Vojtěch Tomi tvrdě vypálil ze strany a k dorážce se důrazně a rychle tlačil jeho parťák Jan Berger, ale rozjařené brodské fanoušky nerozjásal!
     
    28:00
    Šumperk se drží v útočném pásmu, ale cestu k brankáři Dolejšovi si i nadále hledá velmi těžko.
     
    28:30
    Draci se prezentují v těchto chvílích neúnavným napadáním havlíčkobrodské rozehrávky a domácím to zatím činí hodně velké problémy.
     
    29:00
    Parta z Kotliny se nastěhovali do útočného pásma a pokoušeli se vyšachovat soupeřovu defenzivu, ale bez úspěchu. Brankář Štůrala si povyjel ven z brankoviště a chytil nahrávku zpoza brány pod rukavici, čímž přerušil hru.
     
    29:20
    Šumperk se snaží dobýt postavení v útočném území, ale zatím se jeho pokusy rozbíjejí o kompaktní havlíčkobrodský obranný blok.
     
    29:50
    Nyní se vydali na útočný výlet i domácí Rebelové, jenže nevedli si o moc lépe než jejich soupeř z Moravy.
     
    30:05
    V těchto chvílích v Kotlině přihlížíme oboustranně vyrovnanému a hodně bojovnému hokeji. Na ledě hrají první housle obě pozorné obrany, gólmani spíš jen sledují dění před sebou, než že by se museli zapojovat do hry.
     
    30:45
    Hluchou část hry narušila až rána Jana Bergera z blízkosti modré čáry, která proletěla zhruba metr vedle levé Štůralovy tyčky. V hledišti to jen zklamaně zahučelo.
     
    31:15
    Domácí drží puk ve své moci a pokoušejí se ze zákrytu Dolejšovy brány rozjet útok. I teď se musejí popasovat s aktivním presinkem svého soka.
     
    31:48
    Rána ze strany nemohla brankáři Dolejšovi nadělat výraznější vrásky na čele, mladá opora mezi havlíčkobrodskými tyčemi si poradila u první tyčky na jedničku.
     
    32:10
    Havlíčkobrodští se teď soustředí hlavně na obranu. Šumperk teď tahá za delší konec pomyslného provazu. A fanoušci Draků na to reagují hlasitým povzbuzováním.
     
    32:51
    Aleš Holík (SUM), kapitán a velmi zkušený bek, na kterého Šumperk hodně spoléhá, se teď na sudího zlobí, protože vyfasoval dvě minuty na lavici hanby kvůli hákování.
     
    32:58
    Hosté ihned vyhodili. DraFans skandují "Hoši, bojovat"!.
     
    33:10
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu.
     
    33:25
    Kombinuje kolem obranné čtveřice Draků.
     
    33:30
    Od modré čáry nakonec vypálil Tomáš Kolafa, ale jeho rána si nenašla cestu před zahuštěný prostor před brankou, kde se vytvořila skrumáž.
     
    34:03
    Šumperk pojede trestné střílení!
     
    34:03
    Pojede jej Patrik Moskal, který byl hákovaný Markem Drtinou.
     
    34:03
    Patrik Moskal si sjel až k brance a tvrdě vypálil po ledě, ale gólman Dolejš betonem zachránil svůj tým od pohromy!
     
    34:30
    Další čárku si na konto za úspěšný zákrok připsal Daniel Dolejš, který si ve svém brankovišti poradil s utěšenou střelou z prostoru od pravého mantinelu.
     
    34:53
    Hosté sehráli oslabení velmi dobře a zaslouží si pochvalu, zbytek oslabení strávili v soupeřově pásmu a dokonce zakončili. A nejen to, mohli srovnat z trestného střílení, jehož nevyužití by je mohlo na konci zápasu mrzet. Uvidíme.
     
    35:10
    Šumperk vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    35:21
    Kristian Kučera míchal s pukem na holi v blízkosti šumperské brány a nakonec zakončil. S jeho ranou z úhlu neměl zkušený gólman Tomáš Štůrala nejmenší problém.
     
    35:39
    Trocha volného prostoru se nabídla na pravém křídle Davidu Stachovi, ale ten byl protihráčem nakonec vytlačen jen do rohu pásma. Draci podnikli rychlý útočný výpad, ale nevzešlo z něj nic nebezpečného.
     
    36:18
    Jan Tesařík má kotouč za bránou hostů na své holi a zakládá útočnou akci.
     
    36:35
    Domácí vybojovali postavení v útočném pásmu.
     
    36:50
    Draci se ale velmi dobře brání a nepouštějí Rebely od hrazení.
     
    37:10
    Nyní neprošli s pukem přes střed pole, ale Rebelové toho nedokázali využít ve svůj prospěch.
     
    37:41
    Daniel Štumpf, jedna z nových posil Rebelů, se zbavil protihráče a po obkroužení brány hledal bekhendem své najíždějící spoluhráče, ale ti se k zakončení z předbrankového prostoru neprobili.
     
    37:57
    Jeden z Rebelů padl před Dolejšovým brankovištěm na led jako podťatý a na led se musel vydat i lékař.
     
    37:57
    Karol Korím byl nakonec tím, který ležel na ledě. Snad bude v pořádku. Dvě minuty dostal na 2 plus 2 minuty za vysokou hůl Karel Plášek (SUM).
     
    38:07
    Havlíčkův Brod kombinuje u brány Tomáše Štůraly.
     
    38:25
    Stále si vyměňují jeho hráči puk.
     
    38:34
    Hlavní rozhodčí ukazuje, že při ofenzivním snažení Havlíčkova Brodu si kapitán Rebelů Petr Polodna pomohl vysokou holí. Buly ve středním pásmu.
     
    38:45
    A Draci vyhodili.
     
    39:03
    A znovu, postaral se o to po zisku puku Tomáš Pastor.
     
    39:06
    Teď leží na ledě před brankou Tomáše Štůraly otřesený Petr Gewiese.
     
    39:07
    Vypadá to, že by měl být v pořádku a bude pokračovat v zápasu, což je pochopitelně jen dobře.
     
    39:25
    Ondřej Stehlík byl tísněn zezadu hodně těsně protihráčem, ale i přesto zavezl podél hrazení puk do útočného pásma.
     
    39:47
    Hosté se opět osvobodili, v oslabení hrají velmi dobře, zatímco Rebelové se hodně trápí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část s sebou branku ani na jedné straně nepřinesla, i když blíže k ní měli hosté ze Šumperka, kteří měli ideální příležitost na vyrovnání, ale Patrik Moskal nařízené trestné střílení neproměnil. Klobouk dolů před fanoušky obou táborů, kteří odvádějí opravdu skvělý výkon a starají se o velmi dobrou atmosféru. Třetí dějství začne asi v 18:39.
     
    V útrobách Kotliny panuje čilý ruch, zejména u stánků s občerstvením. Dokonale to demonstrují slova jednoho ze starostlivých tatínků, který svému synkovi adresoval upozornění "Pozor, ať se tady neztratíš".
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Rebelové pokračují v dlouhé přesilovce. Draci vyhazují.
     
    40:42
    Rebelové založili nový útok, ale ten jim vůbec nevyšel podle přestav. Píská se zakázané uvolnění.
     
    41:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je velká nepříjemnost pro hosty, Rebelové si vybudovali dvoubrankový náskok! Po přiťuknutí Tomáše Rouska se do kotouče opřel v prostoru mezi kruhy BOHUMIL JANK a přesnou ranou nedal gólmanu Štůralovi nejmenší šanci! Asistence: Tomáš Rousek.
     
    41:45
    Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    Novou helmu má náhradní gólman Rebelů Petr Opršal.


     
    42:20
    Draci se usadili v útočném pásmu a probili se do zakončení. Brankář Dolejš ale zůstává pozorný a stále drží čisté konto. U přední tyčky si poradil se střelou z kruhu.
     
    42:55
    Rebelové se neprobili přes zahuštěný prostor ve středním pásmu, vpřed se mohou vydat s kotoučem na holích hosté, kteří potřebují nutně něco udělat s nepříznivým stavem.
     
    43:15
    Salith si teď vytvořil tlak, drží svého soupeře v hloubi jeho obranného pásma a vyměňuje si rychlými nahrávkami kotouč. Chybí mu ale zatím střelba.
     
    43:45
    Domácí se povedlo odrazit soupeřův útok a vyvezli kotouč až do útočného pásma. Šumperk se musí probíjet znovu k brankáři Dolejšovi až ze svého pásma.
     
    44:39
    Rebelové si po zisku kotouče nekomplikovali rozehrávkou přes napadající útočníky soupeře situaci a raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    44:45
    Hosté se stále nemohou dostat do Dolejšovy blízkosti, defenziva Rebelů i nadále plní své defenzivní úkoly velmi dobře.
     
    45:00
    Teď mají Moravané velkou šanci s nepříznivým stavem něco udělat. Havlíčkův Brod špatně vystřídal a je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Vojtěch Tomi (HBR).
     
    45:15
    Rebely osvobodil vyhozením Roman Maliník.
     
    45:42
    A i další útok hostů byl odražen a následuje dlouhé vyhození. Z domácího kotle se ozývá "To je ono!".
     
    46:00
    Draci se hodně trápí, je vidět, že druhá branka ve Štůralově síti na nich zanechala stopy. Domácí opět vyhodili.
     
    46:26
    Draci vybojovali alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    46:38
    Ostrou ránu vyslal od modré čáry po několika nahrávkách Aleš Holík, ale jeho ránu gólman Dolejš dobře viděl a ukryl puk ve své náruči, po čemž přerušil hru. Brodský kotel skanduje "Dáňa!".
     
    46:50
    Rebelové opět odpálili kotouč až do Štůralovy blízkosti.
     
    47:01
    Aleš Staněk vypálil již při hře 5 na 5 z pravé strany, ale jeho rána byla zblokována do ochranné sítě. Buly po Dolejšově pravici. Utkání sleduje 843 diváků.
     
    47:33
    Havlíčkův Brod se zaměřuje především na pečlivé hlídání svého dvoubrankového náskoku a vpřed se vydává jen minimálně. Draci drží puk častěji.
     
    47:47
    Další možnost se nabídla Šumperku ke snížení. Roman Maliník (HBR) pyká za podražení. Jiří Půhoný předtím z mezikruží nastřelil jen Dolejšovy betony.
     
    48:05
    Rebelové vyhazují.
     
    48:15
    Jiří Půhoný předvedl hezkou individuální akci, když zavezl kotouč do útočného pásma a z mezikruží vypálil. Kotouč ale skončil vysoko nad bránou a domácí vyhazují.
     
    48:45
    Ani další útok se Drakům nepovedlo, opět se rozbil o brodskou obranu jako vysoká vlna o příkrý útes.
     
    49:09
    Draci právě vstřelili branku!
    A v Kotlině je zaděláno na pořádné drama, Šumperk se raduje z důležitého snížení! Kotouč putoval v útočném pásmu při kombinaci po ose Patrik Moskal – Martin Dudáš – TOMÁŠ SEDLÁK, přičemž rána posledně jmenovaného z prostoru u modré čáry zapadla k pravé tyčce gólmana Dolejše, který měl zřejmě zcela zakrytý výhled! Asistence: Martin Dudáš, Patrik Moskal.
     
    49:44
    Rebelové jsou pod tlakem a hostující kotel skanduje "Ještě jeden!". Dvě minuty za podražení obdržel Ondřej Stehlík (HBR).
     
    49:44
    Aleš Holík střílel od modré čáry bez přípravy vysoko nad Dolejšovu bránu, rána mu vůbec nesedla.
     
    49:55
    Jiří Půhoný mohl vyrovnat, ale kotouč, který se za dezorientovanou brodskou obranou kutálel k brankáři Dolejšovi, nedokázal v ideální palebné pozici před brankovištěm zasáhnout!
     
    50:30
    Rebelové vyhodili.
     
    50:45
    Draci už jsou zpět se svou přesilovkovou kombinací v Dolejšově blízkosti.
     
    51:13
    Puk teď rychle létal kolem brány Daniela Dolejše, ale střelcům Šumperka chyběla větší přesnost při zakončení. Domácí se osvobodili vyhozením.
     
    51:38
    Salith si pomohl nahozeným pukem za Dolejšovu bránu, kde se kusu černé gumy ujal Jan Semorád, ale dříve, než něco vymyslel, byl odzbrojen.
     
    51:57
    Petr Polodna si potáhl puk na holi na levém křídle až do kruhu, odkud prověřil pozornost gólmana Štůraly. Ta byla dobrá, protože maskovaná opora Draků u přední tyčky lapila kotouč.
     
    52:10
    Šumperský tlak značně polevil, Rebelové se mnohem více dostávají do hry. Nyní Draci vyhodili na icing.
     
    52:30
    Vladimír Cink si řekl poklepáním hole u modré čáry o nahrávku, jíž převzal, udělal několik kroků a z útočného pásma vypálil ke vzdálenější tyčce, kterou o kousek minul.
     
    53:00
    Tomáš Kolafa v obranném pásmu udělal dvě kličky protihráčům a po elegantním uvolnění nabil k útočné modré čáře svým spoluhráčům. Při přečíslení 3 na 1 dorážel před odkrytou bránou Petr Polodna, ale trestuhodně ji minul!
     
    53:50
    Draci se probíjejí přes střední pásmo.
     
    54:20
    Jiří Půhoný nabral rychlost, zbavil se mezi kruhy protihráčů a zblízka vystřelil. Naštěstí pro domácí tým o kousek minul pravou Dolejšovu tyčku!
     
    54:55
    Domácí se zabydleli v útočném pásmu, ale u kotouče se dlouho neohřáli. Brzy o něj přišli a vpřed se mohou vydat znovu aktivní Draci, jimž vyrovnání vlilo novou krev do žil.
     
    55:20
    Po odražení dalšího havlíčkobrodského útoku hosté ze Šumperka poslali kotouč přes celou délku hřiště až na odpískané zakázané uvolnění.
     
    55:48
    Aleš Staněk zamíchal s pukem na holi mezi kruhy a ihned zakončil zápěstím. Jeho rána byla sražena protihráčem a skončila v rohu brodského pásma.
     
    55:56
    Icing Rebelů, vhazování po pravé ruce gólmana Dolejše.
     
    56:02
    Rozhodčí se teď omlouvá, vhazovat se bude znovu.
     
    56:30
    Domácí vyvezli puk až do útočného pásma, ale Šumperk se probil zpět k brankáři Dolejšovi.
     
    56:51
    Salith tlačí Rebely u jejich brány, zatím bez zakončení.
     
    57:15
    Vojtěch Tomi našel mezi kruhy dobře postaveného Jana Bergera, který vypálil jen do betonů připraveného gólmana Štůraly.
     
    57:50
    Kotouč se teď rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, gólmani mají minimum práce.
     
    58:00
    Tato střela neměla přílišnou razanci ani přesnost, ale svůj úkol v podobě získání vhazování v útočném pásmu splnila. Gólman Štůrala přerušil u bližší tyčky hru.
     
    58:22
    Draci jsou v útočném pásmu. Odhodlají se ke hře bez gólmana?
     
    58:37
    Zatím ne, Rebelové odpálili puk za Štůralovu bránu tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění, a pustili na led čerstvé síly.
     
    59:01
    Hosté se sice dostali do útočného pásma, ale neobešlo se to bez technického prohřešku v podobě postavení mimo hru.
     
    59:07
    Šumperk má puk ve středním pásmu, Tomáš Štůrala je připravený k odjezdu na střídačku.
     
    59:27
    Dochází k němu až teď, hosté hrají v šesti s prázdnou bránou!
     
    59:42
    Šumperk drží puk u brány soupeře.
     
    59:52
    Rebelové jej ale vyvezli do bezpečí.
     
    59:57
    Hra je znovu přerušena, buly před brodskou bránou.
     
    59:55
    Šumperk si bere oddechový čas.
     
    59:55
    Na brodským fanoušcích je znát spokojenost, ve svém sektoru mávají spoustou vlajek v klubových barvách. Bohumil Jank (HBR) dostal 2 minuty za zdržování hry. Nakonec se posunula časomíra na 5 sekund.
     
    59:59
    Patrik Moskal vypálil z pravého kruhu, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Po závěrečné siréně jsme ještě sledovali pěstní souboj, který vyhrál před Dolejšovou bránou šumperský Martin Dudáš (SUM), který Martinu Vágnerovi (HBR) sundal dres a položil jej na zem. Oba hráči ještě dodali dvě minuty za hrubost.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod v napínavém duelu nakonec ukořistil všechny tři body, když se z jeho řad trefili Marek Drtina a Bohumil Jank, za hosty korigoval Tomáš Sedlák. Góly tak dnes stříleli jen obránci. Šumperk může jen litovat nevyužitého trestného střílení Patrika Moskala, domů se tak vrací s prázdnou. V kotli domácích fanoušků při děkovačce zaplály římské svíce. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou.
     
    Individuální děkovačku si ještě užívá s havlíčkobrodskými fanoušky místní odchovanec a v současnosti gólman extraligových Vítkovic Daniel Dolejš. (19:19:38)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Drtina (Maliník, Stach), 42. Jank (Rousek) – 50. Sedlák (Dudáš, Moskal)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) – Kolafa (A), Drtina, Jank, Vágner (A), Semrád, Korím, Zítka, Plášil – Stach, Polodna (C), Maliník – Rousek, Tomi, Berger – Jakub Kadlec, Štumpf, Stehlík – Kučera, Kozlík, Š. Štěpánek.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Vajner) – Holík (C), M. Novotný, Sedlák, Dudáš, Tesařík, Gewiese, Pastor, Starý – Půhoný, Plášek (A), Cink – Žalčík, Moskal, Staněk (A) – Skoumal, Semorád, Brunec – Langr, Chomič.

    Rozhodčí: Petr Přikryl – Radim Adamec, Marián Poruba

    Diváci: 843
    bahis siteleri