Turecko – Jihoafrická rep. 2:4 (kon.) | Nový Zéland – Mexiko 0:5 (kon.) | Španělsko – Čína 4:0 (kon.)
konec
Španělsko
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Čína
Neděle 06.04.2014, 20:00 • Pabellon de Hielo • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Střelec čtvrtého gólu Španělska Guillermo Betran (ESP) si jde ještě na konci utkání odsedět dvouminutový trest za nedovolené bránění, stejně jako Hao Zhang (CHN) za nafilmovaný pád.
     
    56:51
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a dvanácti vteřinách se prosazuje střelou od modré GUILLERMO BETRAN, který zamířil naprosto přesně po přihrávce Juana Jose Palacina. Čína třetí třetinu naprosto nezvládla. Asistence: Juan Jose Betran, Oriol Boronat.
     
    55:39
    Tak je to jasné, vylučovat se bude zatím jen na straně Číny. Ling Chen (CHN) dostává dvě minuty za hákování a dvě + deset minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    54:21
    Pol Gonzalez unikl po levém kruhu a záchrannou brzdu musel vytasit až Tengyi Fu (CHN), který španělského šikulu zahákoval. Na vyloučení: 5-8.
     
    54:08
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Pokud do druhého gólu měli Číňané ještě jakous takous naději, nyní jí ztrácí. Juan Munoz našel mezi kruhy zcela volného PABLA MUNOZE a o osudu dnešního zápasu je definitivně rozhodnuto. Asistence: Juan Munoz.
     
    52:40
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si tvrdit, že je rozhodnuto. Quevedo našel mezi kruhy naprosto volného ORIOLA BORONATA, který střílí svůj dnešní druhý gól. Jiného střelce zatím dnešní utkání nezná. Asistence: Carlos Quevedo.
     
    48:56
    Přesilovka Číny trvala pouze minutu a třináct vteřin, protože do samostatného úniku se dostával Marc Ribas a Mingxi Yang (CHN) jej nedovoleně bránil. Půjde tak na dvě minuty na trestnou lavici. Na vyloučení: 5-7.
     
    47:43
    Pol Gonzalez (ESP) dostává za zákrok na čínského hokejistu dvě minuty za podražení a během osmi minut jde za stejný prohřešek za katr už podruhé. Na vyloučení: 5-6.
     
    45:38
    Domácí fanoušci už už zvedali ruce nad hlavu, ale u pravé tyče Liu nepřekonal gólmana Číny po pěkné akci Carlos Quevedo.
     
    41:22
    Ještě dvaatřicet vteřin měla trvat přesilovka Číny, jenže Asiaté špatěn střídali a dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Na vyloučení: 4-6.
     
    39:54
    Šest vteřin před koncem druhé třetiny dotává dvě minuty Pol Gonzalez (ESP) za podražení. Na vyloučení: 4-5.
     
    39:12
    Číňané zavezli puk do útočného pásma, Tengyi Fu přihrál mezi kruhy na hůl Jiachanga Bo, který vystřelil z mezikruží a přinutil Andera Alcanteho ke skvělému zákroku.
     
    34:08
    Tengyi Fu (CHN) je potrestán dvěma minutami za hákování. Podaří se Španělsku využít pátou přesilovku dnešního zápasu? Předchozí čtyři oslaení zatím Čína úspěšně ubránila. Na vyloučení: 2-5.
     
    29:47
    Krátce před polovinou zápasu je tady vyloučení. Peng JI (CHN) dostává dvě minuty za vražení na hrazení. Na vyloučení: 2-4.
     
    27:12
    Další šance Španělska. Protiútok tři na dva zakončuje Juan Jose Palacin střelou z vrcholu levého kruhu. Tvrdý pokus ale Zhiwei Liu kryje.
     
    23:20
    Španělé jdou do tří, Oriol Boronat dostává (ESP) dostává dvě minuty za podražení. Na vyloučení: 2-3.
     
    22:57
    Je to tak, Alejandro Hernandez (ESP) dostává dvě minuty za podražení. Na vyloučení: 1-3.
     
    21:38
    Třetí vyloučení Číňanů. Na trestnou lavici putuje Ling Chen (CHN) za napadení. Na vyloučení: 0-3.
     
    14:47
    V situaci dva na jednoho přihrával z pravé strany Solorzano předbranou na Carbonella, který zblízka trefil pouze gólmana Číny. Ten znovu nevypadá príliš v pořádku, po úspěšném zákroku opět sedí na ledě.
     
    13:17
    Opravdu nevím, co se nyní na stadionu v Jace stalo. Na led je povolán medik Číny po tom, co gólman Zhiwei Liu bezvládně leží na ledě.
     
    10:31
    Už jsem myslel, že Španělé půjdou do dvougólového vedení. Nakonec však ránu Pola Gonzaleze z mezikruží vytáhl fantastickým zákrokem Zhiwei Liu.
     
    09:25
    Mingxi Yang (CHN) dostává dvě minuty za sekání. Na vyloučení: 0-2.
     
    05:14
    Pol Gonzalez nejenže zavezl po levé straně kotouč do útočného pásma, ale navíc obkroužil branku a pokoušel se u levé tyče Liu zasunout puk za záda gólmana Číny. Nebyl však úspěšný.
     
    02:46
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Čína se sice v oslabení ubránila, ale při hře pěti proti pěti zůstala před brankou Liu, kterého po střele Betrana překonal dorážkou ORIOL BORONAT. Asistence: Guillermo Betran.
     
    00:31
    Hned na začátku zápasu je tu vyloučení. Longtan Liu (CHN) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. Boronat (G. Betran), 53. Boronat (Quevedo), 55. P. Munoz (J. Munoz), 57. Betran (Palacin)


    Španělsko: Alcaine (Carretero) – Hernandez, Ubieto, G. Betran, Palacin, Gainza, Vea – J. Munoz, Ribas, P. Munoz – Gonzalez, Boronat, Quevedo – Solorzano, Fuentes, Carbonell – Barnola, Puyuelo, Garcia-Arias – A. Betran. Trenér: Timo Tuomi.
    Čína: Z. Liu – L. Liu, Quan, Fu, Q. Liu, Wen, Yang, Li, Zhu – Wang, H. Zhang, Chen – Bao, Xia, Ch. Zhang – X. Li, Z. Li, Ji – Guo, He. Trenér: Tianyu Hu.

    Rozhodčí: Maxim Urida – Vanja Belić, Chris van Grinsven

    Diváci: 2350.
    bahis siteleri