Třinec – Příbram 3:3 (kon.)
konec
FK Třinec
3:3 (0:1)
FK Příbram
Neděle 24.08.2014, 16:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké a ještě krásnější nedělní odpoledne přeji všem příznivcům juniorského fotbalu v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Juniorská liga má dnes na programu předehrávku šestého kola, jehož dalších deset zápasů bude odehráno až v pondělí. Předkrm dnes obstarají týmy FK Fotbal Třinec a 1. FK Příbram, které se střetnou na třineckém stadionu Rudolfa Labaje. Příbram zatím sbírá hlavně remízy a najdeme ji v klidném středu tabulky. Naproti tomu Třinečtí v posledních třech utkáních ani jednou nebodovali a doma by potřebovali tuto negativní sérii ukončit. Zajímavé utkání začne v 16:30. Pokud se nedostavíte na stadion, ale zajímá vás průběh a výsledek tohoto zápasu, pak sledujte náš online přenos!
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinec během dlouhé letní přestávky po osmnáctém místě z loňské sezony kádr své juniorky výrazně proměnil. Někteří hráči se zapojili do přípravy s "A" mužstvem, z Třince odešla jedna z největších posil juniorského týmu Trajkovski, na druhou stranu Třinec posílili Ferenc a Mjuller z Hlučína nebo Minařík z Bílovce. Nový ročník zahájili Slezané porážkou, pak doma sice dokázali bodovat naplno, v dalších třech případech však odešli z trávníku s prázdnou. V tabulce jsou usazeni na 16. místě se třemi body. Stejný počet bodů má ještě patnácté Slovácko a sedmnáctá Plzeň. Ještě níže je potom Znojmo, Varnsdorf a Táborsko.

    Po domácím vítězství s Varnsdorfem zamířili svěřenci třineckého trenéra Papugy na hřiště favorizované Zbrojovky Brno. V zápase hraném před necelými dvěma týdny se Třinci vymkl z rukou samotný úvod zápasu, kdy inkasoval hned dvakrát v prvních pěti minutách. V dalším průběhu Brnu moc starostí nepřidělal, deset minut před koncem ještě jednu branku obdržel a z jihu Moravy odjel bez bodu. Brno – Třinec 3:0. O týden později doma Třinečtí hostili Teplice a v první půli byli lepším týmem. Šance ale zůstaly neproměněny, ve druhém poločase třímaly otěže zápasu Teplice a jedinou brankou rozhodly o hubeném vítězství 0:1. Naposled se Třinec představil ve čtvrtek 21. srpna v Jablonci. Na hřišti lídra Juniorské ligy opět prohrával hned od úvodních minut a v závěru zápasu dokázal už jen korigovat. Severočeši byli jasně lepším týmem a zaslouženě zvítězili 3:1.

    Jablonec vstupoval do zápasu s Třincem v roli favorita, kterou potvrzoval od samého začátku. Už ve druhé minutě sklepl Kovářův centr za záda brankáře Orawského domácí Gebert. Asistující Kovář měl o pár minut později sám na noze velkou šanci, ale tentokrát branku minul. Po devatenácti minutách unikl třinecké obraně Štědronský a zastavit ho dokázal nedovoleným způsobem až gólman Orawski. Nařízenou penaltu proměnil Gebert a přidal už svůj druhý gól v zápase. Šance Třince spálili Martynek a Mjuller, když oba vychytal jablonecký Repáň. Ve druhé půli sahali hosté po kontaktní brance, ale také Švábík s Gomolou byli brankově impotentní. Jablonec tak mohl zvýšit na 3:0, když Kuhn uklidil do sítě Rozkovcův centr. Třinec se snížení nakonec přece jenom dočkal, po centru ze strany se prosadil Gomola. Gebert mohl v závěru dokonat hattrick, ale úspěšný nebyl. Jablonci to vadit nemuselo, vyhrál popáté v řadě, naopak Třinec v posledních třech zápasech nebodoval. Jablonec – Třinec 3:1.
     
    1. FK PŘÍBRAM

    Mladí junioři od Litavky patřili v předešlém ročníku mezi nejlepší mužstva Juniorské ligy a po odehrání všech čtyřiceti utkání jim patřila pátá pozice. Během letního přípravného období přivedla posílil Příbram například Makedonec Momiroski, k týmu se připojili také mladí dorostenci Holý a Bouček. Středočeši zahájili novou sezonu remízou a pak na domácí půdě dokonce prohráli. Po výhře nad Táborskem potom dokázala Příbram v posledních dvou zápasech opět jen dvakrát remizovat. V pořadí najdeme Příbram na 12. příčce se ziskem šesti bodů a se třemi plichtami je spolu s Jihlavou remízovým králem ligy. Se šesti body je Příbram na dvanácté pozici osamocena.

    Před třinácti dny hostila Příbram na vlastním stadionu juniorku Táborska a nutně potřebovala zvítězit, neboť z prvních dvou kol měla na kontě pouze jediný bod. Po první půli drželi domácí náskok jednoho gólu, ve druhé části vedení navýšili a po kontaktní brance Táborska se prosadili ještě dvakrát. Příbram – Táborsko 4:1. Za týden jeli Příbramští na Spartu a po deseti minutách druhého poločasu se ujali vedení. Jenomže Pražané za tři minuty z pokutového kopu vyrovnali a výsledek 1:1 vydržel až do závěrečného hvizdu. Dosud poslední utkání hráli svěřenci kouče Janoty doma proti pražským Bohemians 1905. Klokani šli ve druhé půli do vedení a pak dokonce zahodili penaltu. Příbram zachránila v závěru utkání alespoň bod za remízu 1:1, ale proti Bohemians 1905 chtěla v domácím prostředí určitě více.

    Ve čtvrtek 21. srpna odehrála Příbram své doposud poslední utkání v Juniorské lize, když na její stadion přihopsali Bohemians 1905 z Prahy. Středočeši začali velkým náporem a nebezpečnými centry z rohových kopů dělali obraně Pražanů veliké problémy. První tutovku si vytvořil Michalec, ale po ideální přihrávce Brandnera Havránkovu svatyni přestřelil. Čtyři minuty před poločasovou přestávkou viděli diváci ošklivý střet domácího brankáře Kočího s Khumalem, kterého museli ze hřiště odnést na nosítkách, přestože to byl on, kdo fauloval. V čtyřiapadesáté minutě zařídil první branku utkání hostující Artemuk, když vtrhl do vápna a připravil střeleckou pozici pro Řezníčka, jenž nezaváhal. Za dalších několik minut kopal Pražan Koštíř penaltu po faulu Hejna, avšak trefil pouze brankáře Příbrami Kočího. Domácí Bohemians 1905 za tuto chybu ještě stihli potrestat a v osmdesáté minutě usměrnil Junkův centr za záda Havránka Ježdík. Podruhé v řadě uhrála Příbram výsledek 1:1. Příbram – Bohemians 1905 1:1.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    Nejlepším střelcem třineckého juniorského kádru je Tomáš Matoušek, který přitom za juniorku odehrál pouhé dva zápasy, jinak je totiž hráčem "A" mužstva. Matouškovi k dosavadnímu dělenému vedení v třineckých střeleckých statistikách stačí dva vstřelené góly proti Varnsdorfu. Dvě branky totiž zaznamenal také útočník Tomasz Gomola, jenž se prosadil proti Varnsdorfu a také naposledy v Jablonci. Do sítě Varnsdorfu se jednou trefil rovněž Dawid Martynek. S pěti vstřelenými góly však Třinec patří mezi nejhorší týmy soutěže v tomto ohledu.

    Jedinou nulu si z brankářů třinecké juniorky zatím připsal Pavel Rohel, a to v již zmiňovaném domácím zápase proti Varnsdorfu ve druhém kole. Rohel odchytal také druhé domácí představení Třince proti Teplicím. V Ostravě chytal v prvním poločase Václav Bruk a tento zkušený brankář hájil branku Slezanů i v Brně. Šanci dostává i sedmnáctiletý Jiří Orawski, jenž si zachytal v Ostravě druhý poločas a naposled v Jablonci chytal celých devadesát minut.

    Také v Příbrami zatím čekají na nějakého výraznějšího kanonýra. Nejostřeji to ze Středočechů zatím pálí Petru Ježdíkovi, který proměnil penaltu proti Táborsku a vyrovnával na 1:1 v posledním utkání proti Bohemians 1905, a Martinu Kramešovi, jenž se trefil do černého rovněž proti Táborsku a pak v Praze proti Spartě. Oba mají na svém kontě tedy dvě branky. Proti Táborsku si jeden gól připsali ještě Filip Řezáč a Makedonec Renato Momiroski. Příbram vstřelila v pěti odehraných zápasech šest branek, přičemž se té první dočkala až ve třetím kole.

    Příbramská juniorka se může stejně jako ta třinecká chlubit jen jedním brankářem s jedním čistým kontem. Řeč je o Lukáši Krbečkovi, jenž vychytal v prvním kole všechny střelce Varnsdorfu. Ve druhém utkání proti Jablonci už ale dvakrát inkasoval. Proti Táborsku a Bohemians 1905 hájil příbramskou svatyni Ondřej Kočí, v Praze dostal proti tamní Spartě možnost Martin Štěpanovský. V posledním utkání proti klokanům kryl Kočímu záda teprve sedmnáctiletý Jan Šedivý.

    Rozhodčí Roman Tacina nebude chybět ani na třetím domácím utkání třinecké juniorky v sezoně. Na čáře pomáhal s praporkem v ruce už proti Varnsdorfu a Teplicím.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Junioři Třince a Příbrami spolu zatím stihli odehrát dva vzájemné zápasy, oba logicky v minulé sezoně 2013/14. Poprvé tomu tak bylo v Příbrami, která hostila souboj s Třincem 5. srpna v rámci třetího kola. Třinec tehdy v roli nováčka prohrával v Juniorské lize zápas za zápasem a debakl si odvezl i z Příbrami. Do čtyřiadvacáté minuty držel skóre 0:0 třinecký brankář Brych, než poprvé kapituloval po střele Nganda. Za pět minut byl ve vápně faulován Stratil a Barák penaltu proměnil. Sám Stratil pak obešel všechny obránce Třince včetně brankáře a do prázdné brány zvýšil již na 3:0. Aby toho nebylo málo, vykoledoval Barák minutu před přestávkou další penaltu, tu proměnil Ngandu, přidal svůj druhý gól a o vítězi bylo zcela rozhodnuto. Třinec hrál po pauze o něco lépe, ale přesto ještě dvakrát inkasoval po zakončeních Hanuše a Baráka, jenž zaznamenal svou druhou branku v utkání. V závěru dokázali Slezané alespoň snížit, když přímý kop proměnil v čestný zásah Švábík. Příbram – Třinec 6:1.

    Utkání třiadvacátého kola předehrávaly týmy Třince a Příbrami již 17. října. Zápas to byl úplně jiný než ten letní ve středních Čechách. Hned na začátku orazítkoval tyč vlastní branky Soldát, když mu nechybělo k vlastní brance mnoho po rohu Byrtuse. Třinečtí hráli s míčem častěji, ale nevyvarovali se chyb. V osmnácté minutě si balon špatně zpracoval Samek, pustil do hry příbramského Duška a ten překonal gólmana Brycha. Brych musel v první půli řešit ještě ránu Kiliána, na druhé straně mířil vedle Christu. Ve druhém dějství nechala Příbram Třinec hrát, ale do příležitostí ho nepouštěla, ba sama hrozila z brejků. Kilián tentokrát z dálky zamířil mimo, neprosadil se ani Videgla. Třinečtí se na závěrečný nápor nezmohli a kvůli jediné chybě z prvního poločasu těsně prohráli. Třinec – Příbram 0:1.

    V obou utkáních zvítězila Příbram a může se pyšnit stoprocentní bilancí ve vzájemných utkáních s Třincem.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Třincem a Příbramí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Bruk – Martynek, Minařík, Matoušek, Pilch – Švábík (C), Málek, Voves, Ferenc – Mjuller, Dedič. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Jóba – Kalfas, Kundrátek, Gomola, Kučera.

    1.FK Příbram: Kočí – Ježdík, Tregler, Matějů, Šindelář (C) – Brandner, Husár, Kilián, Junek – Řezáč, Krameš. Trenér: Petr Janota.
    Náhradníci: Štěpanovský – Michalec, Sandr, Hlinka, Makoš.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Stanislav Pochylý, Roman Tacina.
     
    Třinec svou sestavu oproti posledním představení v Jablonci docela výrazně pozměnil. V brance začne od první minuty zkušený brankář "A" mužstva Václav Bruk, na lavičce mu bude krýt záda teprve šestnáctiletý Daniel Jóba. Dalšími novými muži v sestavě jsou Jaroslav Málek, Tomáš Matoušek a slovenský útočník René Dedič, tedy všichni tři rovněž posily z druholigového kádru Třince. V Jablonci chytal dorostenec Jiří Orawski, jenž dnes přítomen není. Chybí také Michal Velner a dorostenci Mário Pecko, Mario Latocha a Radovan Melecký.
     
    V základní jedenáctce Příbrami najdeme také nějaké změny. Branku Středočechů bude od začátku hájit Ondřej Kočí stejně jako naposledy proti Bohemians 1905. Změna ovšem nastala na pozici dvojky. Jana Šedivého pro dnešek nahradí Martin Štěpanovský. Novými fotbalisty v základu jsou potom David Kilián a devětadvacetiletý Slovák Martin Husár, mezi náhradníky je nový sedmnáctiletý Jan Makoš, poslední jmenovaná trojice hráčů proti klokanům na soupisce nebyla. Naopak dnes scházejí Jan Kvída, Petr Rys a mladíci Štěpán Holý s Josefem Boučkem.
     
    Do zahájení zápasu zbývá něco přes čtvrthodinku. Na tribunu se trousí první fanoušci, rozcvička obou mužstev je mezitím v plném proudu. Příbram se seznamuje s povrchem krátkými přihrávkami, Třinečtí již přešli na delší vzdálenost. Povrch dnes může dělat hráčům problémy, neboť v Třinci celý den pršelo, ať už více či méně. Kapky deště přestaly z nebe padat zhruba dvě hodiny před zápasem, takže trávník nejsušší nebude.
     
    Trio rozhodčích ve žlutém už na hřiště přivádí oba týmy. Domácí junioři hrají celí v červeném, to hosté z Příbrami nastupují kompletně v černé barvě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dedič napadal příbramskou rozehrávku, ale dopustil se faulu. Hosté tak svůj útok rozjedou opět od samého začátku.
     
    2
    Pilch vhazoval na levé straně, ale rozhodčí nakonec přisoudil míč Příbrami, zřejmě kvůli špatně vhozenému autu.
     
    3
    Třinečtí odvrátili centr Brandnera z levého křídla, z druhé strany zahrozil o chvíli později Junek, když obešel Minaříka a odcentroval, míč odkopával Ferenc.
     
    4
    Dedič sklepl hrudníkem balon na Málka, ten si jej však nedokázal zpracovat a kulatý nesmysl se odrazil k Treglerovi.
     
    4
    Domácí se poprvé octli v útočné akci a hned z toho mohl být gól! Švábík našel vynikajícím křižným balonem Dediče, ten postupoval sám na Kočího, obhodil ho, ale míč zamířil těsně vedle!
     
    5
    Slezany úvodní obrovská příležitost nabudila a nyní se dopředu snažili dostat kombinací na půlce hřiště, Mjuller však zahrál pouze do zámezí.
     
    6
    Junek se prezentoval únikem po pravé straně, přes Martynka, jenž do souboje přijel skluzem, dokázal odcentrovat, ale pouze do rukavic Bruka.
     
    7
    Voves zvolil přihrávku na jistotu Minaříkovi, třinecký stoper odehrál ještě na brankáře Bruka, což se úplně nelíbilo trenéru Papugovi.
     
    8
    Příbramský gólman Kočí odkopával na hranici šestnáctky těsně před Mjullerem, útok Třince však trvá po pravé straně. Nyní rozehraje standardní situaci Martynek.
     
    9
    Martynkův centr do vápna nikoho nenalezl, Třinečtí ovšem zůstali u míče a pokračovali v obléhání příbramského pokutového území. Ferencova další přihrávka před bránu však zamířila do rukavic Kočího.
     
    10
    Husár obešel Matouška, přihrál doleva Junkovi, jehož centr musel Bruk vyrážet na rohový kop. Ten rozehraje Husár.
     
    11
    Husárův centr nedokázal Minařík odhlavičkovat dostatečně daleko a Příbramští pokračovali v nebezpečné akci. Husárův přízemní centr prošel malým vápnem bez povšimnutí.
     
    12
    Voves přehodil ideálním obloučkem z prostředka hřiště celou příbramskou obranu a Mjuller, kdyby byl rychlejší, mohl postupovat sám na branku. Tělem si ho však odstavil Tregler.
     
    13
    Kramešův centr sklepl ve vápně Šindelář na Řezáče, ale celou akci zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    14
    Ne úplně povedený centr Šindeláře poslal Martynek jenom na rohový kop. Od rohového praporku bude rozehrávat Junek.
     
    15
    Domácí ubránili rohový kop a okamžitě vyrazili do protiútoku. Martynek předal Dedičovi, ten přihrál Málkovi, jenž si už chystal míč na střelu. Po teči Treglera rozehrají rohový kop pro změnu Slezané.
     
    16
    Poprvé nastřelil Pilch Šindeláře a rohový kop si zopakoval. Pak už Třinečtí rozehráli nakrátko, ale po centru Martynka skončil míč opět v zámezí. Do třetice rozehrál Pilch před branku a Matějů odvrátil do bezpečí.
     
    17
    V souboji dvou šestek bojoval třinecký Málek v rohu hřiště proti Ježdíkovi a vítězně vyšel ze střetu příbramský hráč. Středočeši tak míří dopředu.
     
    18
    Málek na útočné polovině zbytečně fauloval Kiliána a byl důrazně upozorněn hlavním rozhodčím Proskem. S centrem Brandnera si třinecká obrana porazila.
     
    19
    Příbram právě vstřelila branku!
    Krameš dostal uprostřed hřiště až příliš prostoru, poslal nádhernou přihrávku mezi třinecké zadáky Minaříka a Pilcha, k míči se dostal FILIP ŘEZÁČ a střelou kolem Bruka otevřel skóre – 0:1!
     
    20
    Dedičův centr srazil do zámezí Šindelář, Třinečtí tak mají možnost odpovědět rohovým kopem. Ten si bere na starost levák Pilch.
     
    21
    Pilch rozehrál opět krátkou přihrávkou na Martynka, toho si ovšem bez větších potíží odstavil Kilián a vybojoval míč pro svého gólmana Kočího.
     
    21
    Matoušek udělal obrovskou chybu v rozehrávce a odevzdal balon přímo Brandnerovi! Ten utíkal sám na Bruka, třinecký brankář ho však vytlačil do úhlu a střelu zneškodnil!
     
    22
    Kvůli zbytečné chybě v rozehrávce se Třinečtí dostali pod tlak Příbrami. Obléhání třinecké šestnáctky ukončil špatně vhozený aut Středočechů.
     
    23
    Junek už potřetí v řadě ohrozil domácí defenzivu přízemním centrem, ale před nabíhajícím Kramešem sebral balon Bruk.
     
    24
    Pilch hodil autové vhazování na hlavu Mjullera, ten prodloužil za sebe, tam byl ovšem pouze příbramský Tregler. Další třinecký útok tak skončil nepřesností.
     
    25
    Junek obešel na pravé straně Švábíka, zastavit ho skluzem musel až Voves. Rohový kop bude rozehrávat Husár.
     
    26
    Rohový kop Husára odvrátil patičkou Voves, Příbram se dostala k dalšímu rohu, ten rozehrál Krameš a centrem na zadní tyč Brukovi zatopil. Zkušený gólman si poradil.
     
    27
    Třinecká snaha o útok přišla nazmar kvůli špatnému zpracování Matouška. Centr Příbrami do pokutového území odvracel v pádu Minařík.
     
    28
    Tregler se pokusil otočit hru dlouhým míčem na Junka, toho ovšem pozlobilo zpracování a balon utekl do zámezí.
     
    29
    Martynka na polovině hrací plochy ostře fauloval Krameš, ale jeho zákrok se nakonec obešel bez žluté karty. U míče je stále Třinec.
     
    30
    Kramešova průniková přihrávka na Šindeláře byla příliš dlouhá, a tak měl k balonu blíže Matoušek. Po boji u čáry vybojovali aut Třinečtí.
     
    31
    Řezáč se v šestnáctce octl v obklíčení obránců, přesto se z klinče dostal, přihrál Brandnerovi, kterého ve vyložené šanci fantasticky vychytal Bruk!
     
    32
    V posledních minutách třímají otěže utkání zcela jasně příbramští fotbalisté. Trpělivě obléhají Brukovu šestnáctku a čekají na své šance.
     
    33
    Jedna z nich znovu přišla. Junkův střílený centr do malého vápna třinečtí obránci netrefili a Ježdíkovi chyběly ve skluzu k míči a zakončení do odkryté branky jen decimetry.
     
    34
    Po delší době se Třinečtí podívali na útočnou polovinu, ale sami se nepřesnými přihrávkami zahnali zpět do defenzivy.
     
    35
    Slezané se dobře dostali z rohu hřiště třemi rychlými přihrávkami, Málek odcentroval do pokutového území, ale Mjuller hlavou míč protáhl jen za sebe a přehodil tím spoluhráče Ference.
     
    36
    Matoušek byl v defenzivní práci pozorný a dokázal zastavit nahrávku na Brandnera. Příbram ale vybojovala míč zpět.
     
    37
    Tentokrát ovšem Matoušek fauloval Krameše, jenž si za šestnáctkou připravoval míč ke střele. K nebezpečnému přímému kopu se staví Krameš.
     
    38
    Kramešovi se povedlo prostřelit zeď, ale Bruk byl přesně tam, kde měl být. Pak se pokusil o rychlý brejk, ten však pokazil svou přihrávkou Martynek.
     
    39
    Fotbalistům v červeném chybí klid a přesnost v útočné fázi. Příbram se tak zadarmo dostává k míčům a může neustále útočit.
     
    40
    Teď se Středočeši znovu dostali k rohovému kopu. Krátký centr Junka na přední tyč ovšem domácí obránci v pohodě odvrátili.
     
    41
    Husárův průnik po levé straně ukončil skluzem Voves, ale to znamená další roh pro Příbram. Rozehraje sám Husár.
     
    41
    Bruk si došel pro balon suverénně, ale musel zbourat svého spoluhráče Minaříka. Ten se po chvilce zvedl a je v pořádku.
     
    42
    Řezáč si šikovně naváděl míč na střed hřiště a následně jej chtěl prostrkávat do šestnáctky Kramešovi. Tento záměr vystihl Matoušek.
     
    43
    Husárův pas na Junka zastavil nohou Martynek, ale bylo to zbytečné, jednalo se totiž o ofsajd. Odkopává brankář Bruk.
     
    44
    Husár obral o míč na ose hřiště třineckého Vovese, přihrál do levého křídla na Junka, jehož centr poslal Řezáč svou střelou do sítě za bránou.
     
    45
    Poslední minuta prvního poločasu se zatím dohrává na obranné polovině Příbrami, jenomže Třinečtí o míč znovu přišli kvůli nepřesnosti Švábíka.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:31.
     
    Rozhodčí Proske neměl důvod nastavovat ani jednu minutu a ukončil první poločas. Lépe začali domácí a už ve čtvrté minutě měli první gólovou šanci. Dedič šel sám na Kočího a střílel těsně vedle tyče. V devatenácté minutě dostal příliš prostoru Krameš, vyslal do samostatného úniku Řezáče a ten prostřelil Bruka. V dalším průběhu měli jasnou převahu hosté ze Středočeského kraje. Bruk musel vyrážet střelu Brandnera z úhlu a po půlhodině hry vychytal v Brandnera v druhé tutovce podruhé, když byl Středočech jen pár metrů před třineckým gólmanem. Závěr poločasu už se dohrával v klidnějším tempu. Do druhé půle vstoupí Slezané s jednobrankovým mankem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Třinečtí zahájili trojitým střídáním. Do hry vpluli Tomasz Gomola, Peter Kučera a Patrik Kundrátek. Ze hry odešli Mário Mjuller, Tomáš Voves a Jan Ferenc. Příbram také vystřídala. Stažen byl David Kilián, přišel Jiří Michalec.
     
    47
    Třinec hned začal obrovskou šancí! Centr Kundrátka odvrátil Kočí před Dedičem jen k Málkovi, ten ovšem neprostřelil hradbu těl!
     
    48
    Slezané dostali možnost rohové kopu, ale Málek centr přetáhl. K míči se přesto probojoval kapitán Třince Švábík, ale jeho střela byla hodně nepřesná.
     
    49
    Kučera odevzdal na polovině trávníku míč Řezáčovi, ten ovšem celou akci zpomalil přihrávkou na Husára a domácí obránci se stihli vrátit.
     
    50
    Velkou příležitost měli také Příbramští! V závaru před Brukem odkopával Švábík, další nebezpečný centr poslal do vápna Husár a jen se štěstím se míč odrazil do zámezí! Rozehrává Bruk.
     
    51
    Dedič si odstavil příbramské obránce a pokryl si balon, přišla ovšem nepřesná přihrávka na Málka a protiútok Příbrami, jenž skončil u Bruka.
     
    52
    Husár uprostřed hřiště shodil tělem na zem Málka, ale o faul se podle sudího nejednalo. Příbramský útok pak táhl Michalec, následný Brandnerův centr přelétl všechny.
     
    53
    Husár prodlužoval Kočího výkop hlavou na útočníky, ale k míči se dostali domácí. Kundrátkův přízemní balon do vápna odvrátil před Dedičem Michalec do zámezí.
     
    54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí začali druhý poločas docela aktivně a po deseti minutách vyrovnávají! Martynkův prudký centr ze strany vyrazil Kočí jen k JAROSLAVU MÁLKOVI, jenž svou dělovku trefil přesně k tyči – 1:1!
     
    55
    Příbram se okamžitě po inkasované brance nasunula do útoku a vybojovala roh. Kramešovi se ale centr vůbec nepovedl a odkopával Dedič.
     
    56
    Brandner připravil o balon chybujícího Matouška, unikl po pravé straně, ale přesný centr nepřidal. K balonu se dostal Martynek.
     
    57
    Třinec hraje ve druhé půli výrazně lépe a dostává Příbram pod menší tlak. Málek předal míč doleva na Švábíka, jehož centr srazil do zámezí Ježdík.
     
    57
    Švábík poslal centr do vápna, kde Kočí fauloval útočníka Dediče, do něhož vlétl do zad! Bez žluté karty, ale je nařízena penalta.
     
    58
    Třinec právě vstřelil branku!
    JAROSLAV MÁLEK penaltu proměňuje a posílá svým druhým gólem Třinec do vedení! Kočí šel správně k levé tyči, ale na Málkovu přesnou střelu nedosáhl – 2:1!
     
    59
    Příbram se znovu hned nasunula dopředu, Junkův centr si ale našel Minařík a odkopl míč daleko od vlastní šestnáctky.
     
    60
    Krameš neměl špatnou myšlenku a chtěl vysunout do úniku Řezáče, toho ovšem ubránil Matoušek a pro míč si došel Bruk.
     
    61
    Příbram se octla v čisté gólové šanci a mohla vyrovnat! Krameš tentokráte poslal přesnou přihrávku a Brandner šel z pravé strany sám na Bruka, toho ale nepřekonal! Třinecký brankář vyrazil a pokračuje dnes ve skvělém výkonu!
     
    62
    Šindelářův centr nalezl přesně Krameše, ten ale při zpracování upadl a o míč ho připravil Minařík. Třinečtí jdou do útoku.
     
    63
    Martynek poslal přesný křižný balon na Švábíka, ten využil okna v příbramské obraně, míč si i dobře zpracoval, ale přeci jen byl u něj dříve Kočí a odkopl.
     
    64
    Matějů předal na levou stranu Junkovi, ten okamžitě centroval, ale moc se mu to nepodařilo. Před Brandnerem sebral balon Bruk.
     
    65
    Husár zasekl balon před Švábíkem, ten přejel skluzem daleko pryč, k míči se dostal Brandner, ale jeho střelu domácí zablokovali.
     
    66
    Málkovi střela nesedla a míč se odrazil k Dedičovi, ten ale mířil šajtlí hodně vedle. Na druhé straně zastavil skluzem Řezáče Matoušek.
     
    66
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec odskakuje na dvoubrankový náskok! K míči se na levém křídle dostal Švábík, přesnou přihrávkou kolem hostujícího Matějů našel na zadní tyči RENÉHO DEDIČE, jenž už měl jednoduchou práci – 3:1!
     
    67
    Trenér Příbrami Janota reaguje na vývoj zápasu střídáním. Odešel Jiří Junek, na hřiště přišel Štěpán Hlinka.
     
    68
    Krameš dvakrát v obrovské šanci! Nejprve nastřelil jednoho z domácích obránců, poté zasáhl skvělým zákrokem Bruk! Z následné skrumáže Třinečtí odkopli.
     
    69
    Příbram právě vstřelila branku!
    Centr z levé strany sklepl nehlídaný Řezáč balon na MARTINA HUSÁRA, jenž si míč přichystal na střelu a halfvolejem jej uklidil mimo dosah Bruka ke vzdálenější tyči – 3:2!
     
    70
    Další centrovaný balon z levé strany proskákal bez povšimnutí třinecké defenzivy až na zadní tyč, ale s tím nepočítali ani hosté.
     
    71
    Příbram právě vstřelila branku!
    Nový muž na hřišti Hlinka utekl všem třineckým obráncům po levé straně, odcentroval do vápna, našel FILIPA ŘEZÁČE a ten uklidil do odkryté branky! Příbram vyrovnala ze stavu 1:3 na 3:3!
     
    72
    Příbram v posledních minutách Třinec vyloženě válcuje. Rohový kop rozehrál Hlinka a před Brukovou bránou bylo znovu nebezpečno. Vše skončilo ofsajdem.
     
    73
    Uprostřed hřiště zahrál rukou Krameš a rozehrávají domácí, kteří si tak mohou ulevit od drtivého tlaku Středočechů.
     
    74
    Další centr na nabíhající spoluhráče se Hlinkovi vůbec nepovedl a míč doputoval přímo k Brukovi. Jeho výkop míří znovu na Dediče.
     
    75
    Před do vápna nabíhajícím Řezáčem odehrál hlavou do bezpečí Matoušek. Na opačné straně faulovali domácí zadáka Matějů.
     
    76
    Husár procházel mezi třineckými hráči jako mezi kužely při slalomu, než ovšem narazil na Minaříka, kterého nakonec i fauloval.
     
    77
    Dlouhý nákop Matějů na útočníky odehrál Matoušek jen Kramešovi, ten ovšem celý příbramský útok ukončil nepřesnou přihrávkou.
     
    78
    Tregler našel výkopem z vlastní poloviny prostor, ve kterém se nacházel Brandner, ale Martynek zahrál hlavou Brukovi.
     
    79
    Málkův centr z pravého křídla pustil Gomola až na zadní tyč, kde se nacházel Švábík, ale ve stoprocentní šanci trefil z bezprostřední blízkosti jen tyč! Míč se odrazil k Dedičovi, toho zase pro změnu vychytal exkluzivním zákrokem Kočí!
     
    80
    Na druhé straně zasáhl před Řezáčem Bruk. Po centru Hlinky odvracel na rohový kop Minařík. Rohu se chopil sám Hlinka, ve vápně došlo k faulu Příbrami.
     
    81
    Dedič postupoval do příbramské obrany jako tank, ale nakonec se ke střele nedostal. To se povedlo Kundrátkovi, ale ve skluzu mířil těsně vedle.
     
    82
    Třinec se v posledních minutách zase probral a dostává se do zakončení. Do konce zápasu zbývá přibližně deset minut. Martynek zastavil Husára.
     
    83
    Jenomže Středočeši chtějí také vyhrát a znovu se připomněli svým útokem, který skončil po několika odrazech odkopem Třince.
     
    84
    Husár prošel obranou jako nůž máslem, ale zastavit ho dokázal Matoušek. Roh Příbrami letěl přímo na Krameše, ale Gomola odhlavičkoval.
     
    84
    Málek prostrčil míč mezi dvěma obránci na Gomolu, který přesto z úhlu nedokázal Kočího překonat. Jakékoliv vzrušení je kvůli ofsajdu zbytečné.
     
    85
    Bruk v další velké šanci vychytal Řezáče, následoval roh Husára, ten ovšem našel na přední tyči jen Dediče, který odhlavičkoval.
     
    86
    Brandner prošel po pravé straně, přihrál do pokutového území přesně Řezáčovi, ten se zbavil Kučery a z úrovně penalty trestuhodně přestřelil!
     
    87
    Dedič předal míč Kundrátkovi a ten se pořád nemohl odhodlat ke střele. Když už se tak stalo, srazili ji obránci na rohový kop.
     
    88
    Málkův rohový kop Příbramští ubránili, ale balon se dostal za hranici šestnáctky ke Kundrátkovi. Jeho oblouček stáhl ze vzduchu Kočí.
     
    89
    Pilchův dlouhý balon na Gomola skončil na hlavě Michalce a Příbram rychle kvapí dopředu. Do konce zbývají minuty.
     
    90
    A Příbram mohla definitivně rozhodnout! Šindelář odcentroval na Krameše a ten ve skluzu střílel těsně vedle Brukovy brány!
     
    90+1
    Třinečtí počtvrté střídají. Ze hry odešel kapitán Marek Švábík a kapitánskou pásku dostal střídající Jakub Kalfas.
     
    90+2
    Hosté už vystřídat nestihnou. Rozhodčí píská konec.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nakonec přinesl velmi zajímavou zápletku. Třinečtí do něj vstoupili velice aktivně a již v čtyřiapadesáté minutě vyrovnali na 1:1, když Málek prostřelil Kočího. O čtyři minuty později to byl znovu Málek, kdo proměnil penaltu po faulu brankáře Kočího na Dediče. Třinec se dokonce dostal do dvoubrankového vedení, Švábík našel na zadní tyči Dediče a ten uklízel do prázdné branky. Příbram ovšem nesložila zbraně, Husár trefil svou střelu ke vzdálenější tyči a Středočeši byli znovu v kontaktu. O dvě minuty později už hosté vyrovnali, to se prosadil Řezáč, jenž střílel do odkryté branky. V dalším průběhu se hrál otevřený fotbal, šance měla obě mužstva, ale ani jeden gól už diváci neviděli. Mnoho příbramských příležitostí zneškodnil výborný brankář Václav Bruk, jenž se proto stal Hráčem utkání. Předehrávku šestého kola sledovalo 50 fanoušků.
     
    Po dnešním utkání se domácí Třinec díky zisku bodu posune na 15. pozici, Příbram zase předskočí Hradec Králové a po třetí remíze v řadě se usadí na 11. místo. Kartami ovšem bude hýbat zítřejších deset zápasů. V dalším kole se Třinečtí představí na Spartě, to bude v pondělí 1. září od 14:15, Příbram v ten samý den hostí od 13:00 Znojmo. Pro dnešek je to z Třince vše, loučím se s vámi a přeji vám příjemný večer. Na počtenou! (18:24:33)

    Ondřej Zoubek


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 54. Málek, 58. Málek (pen.), 66. Dedič – 19. Řezáč, 69. Husár, 71. Řezáč


    FK Třinec: Bruk – Martynek, Minařík, Matoušek, Pilch – Švábík (C) (90. Kalfas), Málek, Voves (46. Kučera), Ferenc (46. Kundrátek) – Mjuller (46. Gomola), Dedič. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Jóba – Kalfas, Kundrátek, Gomola, Kučera.

    FK Příbram: Kočí – Ježdík, Tregler, Matějů, Šindelář (C) – Brandner, Husár, Kilián (46. Michalec), Junek (67. Hlinka) – Řezáč, Krameš. Trenér: Petr Janota.
    Náhradníci: Štěpanovský – Michalec, Sandr, Hlinka, Makoš.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Stanislav Pochylý, Roman Tacina

    Diváci: 50
    bahis siteleri