Kometa Brno – Nitra 9:4 (kon.) | Litvínov – Znojmo 4:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.)
Poruba 2011 – Nový Jičín 8:0 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 6:3 (kon.) | Břeclav – Mor. Budějovice 2:7 (kon.)
K. Vary – Slavia 0:1 (kon.) | Trutnov – Jablonec n/N 0:0 (zruš.) | Val. Meziříčí – Frýdek-M. 4:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
9:4 (1:0, 5:1, 3:3)
HK Nitra
Čtvrtek 04.09.2014, 17:00 • Brno, Hala Rondo • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sleduje 5 037 diváků.
     
    58:08
    Nitra právě vstřelila branku!
    Také hosté využívají přesilovou hru. Téměř totožná akce, jen s jiným koncem. Ručkay našel přes celou šíři kluziště MARKA SLOVÁK, který už tentokrát byl úspěšnější při svém zakončení. Místo desítky je tu tedy snížení. Asistence: Jakub Ručkay.
     
    57:45
    Hosté předvedli výbornou kombinaci, ale proti byl Marek Čiliak, který famózním přesunem zamezil další brance.
     
    57:18
    Ta se však v tuto chvíli zdvojnásobí. Na trestnou lavici odchází Tomáš Malec za zdržování hry, když puk z obranného pásma vystřelil mezi diváky.
     
    56:03
    Diváci v Brně se dožadují desítky, ale místo toho je na ledě vidět vzájemný souboj mezi Kempným a Novákem. Brněnský obránce dostává 2 +2 minuty za hrubost, nitranský forvard jen dvě minuty.
     
    55:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak i další přesilovka je využita, tentokrát dvojnásobná. Jan Hruška nabil sjetému PETRU KUBOŠOVI, jehož přízemní střela se otřela o beton Cibuly. Od tyče však puk zamířil za brankovou čáru a Kometa se raduje podeváté. Asistence: Jan Hruška, Petr Ton.
     
    54:15
    Kometa se ještě pomalu nedostala do přesilovkové kombinace a už je přerušená. Henrich Ručkay v souboji s Tonem fauloval a půjde si odsedět dvouminutový trest – Kometa hraje 5/3.
     
    53:43
    Adam Raška si svým pohybem řekl o další faul a teď si tedy početní výhodu zkusí zase Kometa. Vyloučeným hráčem je Illo (hákování).
     
    51:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Kometu dnes nezastaví asi vůbec nic. V oslabení se dostal do úniku Tomáš Svoboda, ten jej sice ještě nevyužil, ale získal puk zpět a našel dojíždějícího TOMÁŠE MALCE. Tomu se nadvakrát podařilo překonat svého krajana. Signalizovaný trest za faul na Svobodu se neukládá. Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    50:40
    Teď se však tlak Komety přeci jen asi trochu přibrzdí. Když kotouč mířil z útočného pásma a Dlapa nebyl v rychlosti, tak mu nezbývalo, než si pomoct nedovoleně. Dvě minuty pro něj za podražení.
     
    48:37
    Velká šance domácích. Vojtěch Němec poslal do samostatného úniku Jana Káňu, který však už neměl moc času na vymýšlení zakončení. Zamířil tak pouze do připraveného brankáře.
     
    46:09
    Nitra právě vstřelila branku!
    Místo toho však Kometa potřetí inkasuje. Štefanka našel Slováka, který periferně zahlédl zcela volného JAKUBA RUČKAYE. Ručkay si počkal na pohyb Čiliaka a poté puk poslal do horní poloviny brány. Tohle obrana Komety nezvládla. Asistence: Marek Slovák, Juraj Štefanka.
     
    45:06
    Nejprve vymyslel výbornou přihrávku Jan Káňa pro Vojtu Němce, ale ten se svojí tečí neuspěl. Nato ještě Němec našel najetého Kempného, jehož přízemní střelu zneškodnil parádním zákrokem Cibula.
     
    42:33
    Nitra právě vstřelila branku!
    Nitranští hokejisté velice rychle našli odpověď. Na starost si to vzal RICHARD MRÁZ, jenž si podél hrazení projel celé střední pásmo a v útočném pásmu si sjel na kruh, odkud střelou nad beton překvapil Čiliaka v brněnské bráně. Nitra tedy snižuje na rozdíl pěti branek. Bez asistence.
     
    41:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se opět raduje. Jak druhou třetinu skončili, tak tu třetí začínají. Gólem. TOMÁŠ SVOBODA se otočil kolem brány a z otočky zamířil přesně pod břevno. Asistence. Michal Kempný.
     
    35:25
    Kometa bude hrát v oslabení, Tomáš Svoboda si pomohl háčkem a míří na trestnou lavici.
     
    35:15
    Lukáš Novák se objevil v obrovské šanci, ale ani sám proti brněnskému brankáři neuspěl. Byť se mu povedla klička na forhend, tak puk poslal těsně mimo bránu.
     
    34:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Neskutečné, co si Kometa v útočném pásmu dovolí. Nejprve kombinoval Jan Hruška s Petrem Kubošem, poté si první jmenovaný vzal kotouč sám pro sebe a ze dvou soupeřů si udělal dobrý den. Nato zcela přesně naservíroval puk odkrytému PETRU TONOVI, jenž dokázal propálit gólmana Cibulu. Puk se za brankovou čáru sice málem nedostal, ale ten kousek stačil – 6:1. Asistence: Jan Hruška.
     
    31:30
    Pěknou šanci si vytvořil Lukáš Novák, který však míří jen z boku do tyče. Při své akci byl však faulovaný a brněnský Raška dostává dvě minuty. Nitra si tedy může oklepat z inkasovaných branek a třeba také zahrozit.
     
    29:33
    Vlastimil Lakosil přenechává své místo Igoru Cibulovi.
     
    29:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Napodruhé už byl úspěšnější brněnský střelec – VOJTĚCH NĚMEC. Kometa tedy znovu využívá přesilovou hru. Němec prvně hledal najíždějícího Kempného, ale puk se mu odrazil zpět na hůl a napodruhé zvolil střelu na bránu. Dobře udělal, jelikož vyprovází Lakosila z brány. Kometa dává čtvrtou branku v průběhu šesti minut. Asistence: Ondřej Dlapa.
     
    27:55
    Nitra teď vůbec neví, co má hrát. Na ledě Kometě vůbec nestačí. Řeší to opět faulem, Marek Slovák dostává dvě minuty.
     
    27:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    A tu také využívá, a spolu s ní také přesilovou hru. Stačilo jí na to 42 sekund. Dočekal přihrál na modrou Königovi, který posunul na nejstaršího muže na hřišti, FRANTIŠKA PTÁČKA. Ten se napřáhl a jeho dělovka skončila až v síti za zády Lakosila. Asistence: Peter König, Martin Dočekal.
     
    26:18
    Miroslav Kováčik je vyloučený na dvě minuty za sekání, Kometa má tak další možnost skórovat.
     
    25:30
    Moc nechybělo a Kometa znovu slavila. Po dobré střele Tomáše Svobody puk skončil na brance Lakosila. Ten se štěstím puk vytěsnil nad svou svatyni.
     
    24:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak ne. Kometa je po rychlé odpovědi při chuti. Počkala si na rozehrávku hostí, kterou zachytil Ostřížek. Přes Kuboše se puk dostal až k PETRU TONOVI, který už byl poté ve svém živlu. Na modré čáře neviděl žádného soupeře, a tak si popojel pro svou klasickou střelu pod břevno, Lakosilovi nedal šanci. Krásná branka. Asistence: Petr Kuboš, David Ostřížek.
     
    23:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak dlouho v Brně srovnaný stav nevydržel. To, co se povedlo Beckovi, dokázal také VOJTĚCH NĚMEC. Ten se však před bránu dostal po těžkém souboji v rohu kluziště. Následně se mu příliš nepovedla střela z otočky, ale důležité bylo, že mířila mezi tři tyče. Také Lakosil totiž nedokázal ucpat mezeru mezi svými betony. Asistence: Jan Káňa.
     
    21:39
    Nitra právě vstřelila branku!
    A to se potvrdilo inkasovanou brankou. Poté, co byli hosté opět kompletní, si vybojovali buly v útočném pásmu. Ihned z něho se puk odrazil na hokejku MIKA BECKA, který spíše nepovedenou střelou po zemi prostřeluje Čiliaka mezi betony. Asistence: Miroslav Kováčik.
     
    19:28
    A ještě uvidíme jednu přesilovku. Zasloužil se o ní František Ptáček, který se dral do brány a řekl si o faul. Dvě minuty si odsedí nitranský Vojtěch Kloz.
     
    15:25
    To však moc dlouho nevydrželo. Jakub Svoboda fauluje po ztrátě puku a i on dostává dvě minuty (krosček).
     
    14:38
    Rozhodl se pro vyloučení hned tří hráčů. Dušan Milo dostává dvě minuty za hákování. A druhý zákrok ohodnotili dvěma minutami pro Miroslava Kováčika za podražení a stejně velkým trestem pro Jana Káňu za nafilmovaný pád. Kometa bude hrát přesilovku 5/4.
     
    07:38
    Sotva se začalo hrát v plném počtu, tak už to zase neplatí. Nitra dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Kometa má tak znovu šanci.
     
    05:16
    Nyní si však přesilovku zahrají také hosté. Když už se dostávali do přečíslení, tak za záchrannou brzdu zatáhl Hynek Zohorna, který dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    03:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilová hra využita. Tentokrát už jsou brněnští hokejisté úspěšnější. Po ose Ton – Kuboš zamířila přihrávka až na hůl JANA HANZLÍKA, který se podíval a vystřelil naprosto přesně do levého horního růžku Lakosilovy brány. Asistence: Petr Kuboš, Petr Ton.
     
    03:15
    Jakub Ručkay je vyloučený za držení hole. Brno si tak zahraje první početní výhodu zápasu.
     
    02:23
    Teď se to povedlo Hynku Zohornovi, který se kličkou dostal až před Lakosila. Svou střelu však zvedl o něco víc, než by bylo potřeba. Trefuje břevno!

    Adam Havel

    Branky a nahrávky: 4. Hanzlík (Kuboš, Ton), 24. Němec (Káňa), 25. Ton (Kuboš, Ostřížek), 27. Ptáček (König, Dočekal), 30. Němec (Dlapa), 35. Ton (Hruška), 42. T. Svoboda (Kempný), 52. Malec (T. Svoboda), 56. Kuboš (Hruška, Ton) – 22. Beck (Kováčik), 43. Mráz, 47. J. Ručkay (Slovák, Štefanka), 59. Slovák (Ručkay)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Jekel) – Ptáček, Dlapa, Hanzlík, Kuboš, Malec, König, Kempný – Káňa, T. Svoboda, Ostřížek – Ton, Hruška, Čermák (C) – Hájek, Němec, Zohorna – Dočekal, J. Svoboda, Raška – Pokorný.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HK Nitra: Lakosil (30. Cibula) – Ordzobenský, Milo (C), M. Novák, Nádašdi, Kloz, Pavlíček, Beck, Drtina – Pupák, Kováčik, Mráz – Slovák, Štefanka, J. Ručkay – Illo, Lelkeš, Piačka – H. Ručkay, L. Novák, Tománek.
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    Rozhodčí: Robert Čech, Matěj Sýkora – Maxim Černý, Tomáš Měkýš
    bahis siteleri