Buffalo – Columbus 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 6:4 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (2:3 po s.n.)
Philadelphia – New Jersey 4:6 (kon.) | Detroit – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Florida 3:2 (po pr.)
Nashville – Ottawa 3:2 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 2:3 (kon.) | Dallas – Chicago 2:3 (0:1 po s.n.)
Minnesota – Colorado 5:0 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:5 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:6 (kon.)
po s.n. (2:3)
Washington Capitals
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Montreal Canadiens
Pátek 10.10.2014, 01:10 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL opět roztáčí svá kola. Vůbec poprvé naskočí do nového ročníku celek Washington Capitals, který přivítá Montreal Canadiens. Úvodní buly bude ve Verizon Center, tedy domovském stánku Caps, vhozeno v 01:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Montreal Canadiens

    Historicky nejúspěšnější celek NHL již má letošní premiéru za sebou. V prvním klání zvítězil na půdě Toronta. Utkání však mělo velmi dramatický průběh. Gólová přetahovaná zásluhou Riellyho vyrovnání z 58. minuty pomalu, ale jistě směřovala do prodloužení, když třiačtyřicet sekund před koncem rozhodl o vítězství 4:3 svou druhou brankou v utkání Tomáš Plekanec. Lídr Canadiens se stal první hvězdou utkání. V dresu Montrealu nastoupil do zápasu i novic Jiří Sekáč. Za Toronto pak v defenzivě tvrdil muziku Roman Polák.
     
    Washingotn Capitals

    Mužstvo z hlavního města Spojených států amerických odehraje své první utkání základní části NHL. Se svým sokem, tedy kanadským Montrealem se v přípravném období utkal jednou, přičemž si Caps připsali těsné vítězství v poměru 2:0. První branku vsítil ve třetí části Joel Ward, načež přidal definitviní pojistku Brooks Laich. Zopakuje družina v čele s Alexandrem Ovečkinem tento výkon i nyní?
    Barry Trotz si u Capitals odbyde svou premiéru

     
    Československá stopa

    Tomáš Plekanec (MTL)
    Jiří Sekáč (MTL)
    Obě mužstva se již připravují ke startu duelu

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Schmidt, Hillen – Fehr, Bäckstrom, Ovečkin – Brouwer, Burakovsky, Johansson – Ward, Laich, Chimera – Brown, Kuzněcov, O'Brien

    Montreal Canadiens: Tokarski (Price) – Subban, Jemelun, Gilbert, Markov, Weaver, Beaulieu – Parenteau, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Sekáč, Eller, Bourque – Weise, Malhotra, Prust.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Habs zahajují utkání zakázaným uvolněním, Tomáš Plekanec dlouhý kotouč nedostihl. Vhazovat se tak bude po pravici Tokarského.
     
    00:51
    Ovečkin objel branku, načež hledal idálně postaveného Fehra. Ten ale na touš nedosáhl, a tak se hosté osvobozují. Hrát ale budou opět Capitals.
     
    01:27
    Carlsonova dělovka končí s přispěním hostující defenzivy v ochranné síti. Buly tak proběhne před svatyní Canadiens. Domácí jsou v úvodních okamžicích duelu aktivnějším celkem.
     
    02:23
    Holtby poněkud zaváhl s rozehrávkou, leč nakonec se mu přece jenom podařilo poslat své spoluhráče do ofenzivy. Tu zakončil z pozice levého kruhu tvrdou ranou Burakovsky. Tokarski ale zasáhl velmi pohotově.
     
    02:41
    Domácí si ale zahrají přesilovou hru. Za podražení putuje na lavici hanby Lars Eller (MTL). Jak Caps s touto příležitostí naloží?
     
    03:21
    Capitals se zatám nepodařilo niktera vážněji zahrozit, Montreal zdobí kvalitní pohybu. Sekvenci domácích v útočném pásmu nakonec ukončuje lehkým zásahem Tokarski.
     
    04:25
    Opět je kotouč až u Holtbyho. Tuto přesilovou hru si domácí za rámeček rozhodně nedají, prakticky si nevytvořili vážnější brankovou příležitost.
     
    05:02
    K vidění je opět zakázané uvolnění, tentokráte ze strany Capitals. Vhazovat se tak bude po Holtbyho levici. Obě mužstva se v úvodu duelu spíše oťukávají.
     
    05:41
    Burakovsky vrátil ihned po přejetí útočné modré čáry kotouč za sebe, kde číhal Johansson. Domácí forvard poté svým švihem orazítkoval Tokarského hruď. Branlář Montrealu poté přerušil hru.
     
    06:43
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se zcela zaslouženě ujímají vedení. ANDRE BURAKOVSKY obdržel přihrávku do mezikruží, načež neváhal a zcela nekompromisně z voleje propálil Tokarského. Vyzdvihnout si zaslouží také Troy Brouwer, který u pravého mantinelu vybojoval kotouč. Asistence: Troy Brouwer.
    Andre BURAKOVSKY - 1:0
     
    07:52
    Domácí jsou stále při chuti. Nyní ale jejich snažení zbrzdí komerční přestávka. Co přinesou následující minuty?
     
    08:25
    Prakticky poprvé se hosté delší dobu zdrželi v útočném pásmu. Malhotra zdel ale o kotouč velice rychle přišel. Do ofenzivy se tak může vydat nabuzený domácí celek.
     
    09:29
    Ovečkin viděl velmi dobře najíždějícího Fehra, jemuž také poslal kotouč. Domácí útočník ale ztroskotal na výborném obranném zákroku zadáka Habs.
     
    10:41
    Opět se bude vylučovat, další přesilovou hru si zahrají Capitals. Za podražení putuje na trestnou lavici Max Pacioretty (MTL). Pokračovat se bude po další komerční přestávce.
     
    11:16
    Alexandr Ovečkin se snažil velmi rychle přejít útočnou modrou, leč neúspěšně. Bombarďáka Caps zastavil hvizd čárového arbitra, který viděl ofsajd.
     
    11:56
    Opět v akci Alexandr Ovečkin. Tentokráte ostře pálil ze svého typického místa na hranici kruhu. Rána byla sražena do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Tokarského.
     
    12:44
    Hosté v plném počtu. Washington poměrně dlouho kombinoval v útočném pásmu, ovšem nikterak vážněji nezahrozil. Nakonec vypálil Carlson, avšak nepřesně.
     
    13:24
    Ofenzivní akci Habs zastavuje postavení mimo hru. Montreal zatím poněkud tápe, Washington je jednoznačně lepším celkem.
     
    13:58
    To demonstroval tvrdou ranou Johansson. Domácí útočník ale mezi tři tyče, touš pouze rozezvučel mantinel za hostující svatyní. Montreal stále čeká na první střelu na branku,
     
    14:41
    Utkání bude pokračovat po další reklamní pauze. Stále sledujeme velkou převahu Washingtonu, který svého soka k ničemu nepouští. Elán domácího celku je skutečně mohutný.
     
    15:23
    Ovečkin svádí se Subbanem (MTL) jeden souboj za druhým. Hostující obránce aktivnímu soupeři nestíhal, a tak si musel pomoci hákováním. Washington tak bude mít k dispozici další početní výhodu.
     
    16:07
    Ofsajd Capitals. Po odpískání došlo na ledové ploše l menší strkanici, do níž se zapojilo hned šest borců. Nakonec se bude také vylučovat, hrubostí se provinil Eric Fehr (WSH). Domácí forvard tak zcela zbytečně připravuje svůj tým o přesilovou hru. Co přinese hra ve čtyřech?
     
    16:38
    Joel Ward si fantasticky obhodil dva protihráče, leč zakončit se mu nepodařilo. Akci dokončil ostrou ranou Troy Brouwer, ovšem ani on recept na pozorného Tokarského nenalezl.
     
    17:08
    Ovečkinova dělovka od modré čáry končí v ochranné sítě. Montrealu evidentně tečou nervy, neboť se o další rozruch postaral Beaulieu. Bäckstrom se ale nenechal vyprovokovat. Vylučovat se tak nebude.
     
    17:58
    Ve zkrácené přesilové hře hosté soupřeři důkladně zatopili. Nejnebezpečněji se prezentoval Andrej Markov. Pumelice obránce Habs ale orazítkovala Holtbyho plastron.
     
    18:41
    Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Z pozice levého kruhu vypálil příklepem Fehr. Navrátilec z trestné lavice ale brankář Montrealu nepřekonal.
     
    19:28
    Že by se Montreal již probral? Zdá že ano. Momentálně kombinuje v útočném pásmu, kde důkladně zatápí defenzivě Caps. Ta je ale zatím neoblomná a žádné komplikace nepřipouští.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla jasnou převahu Washingtonu. Domácí celek dominoval ve všech herních činnostech. Zaslouženě se tak ujal vedení, když se prosadil Andre Burakovsky. Montreal předvedl mírné zlepšení v závěru dějství. Naváže na něj i v periodě následující? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 15:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Ovečkinův pokus Tokarski bez větších potíží lapil. Poté raději přerušil hru. Hnedle po vhazování ale pálil od modré Carslon. Ani tentokráte ale červené světlo rozsvíceno nebylo. Domácí pokračují v aktivním výkonu z předchozího dějství.
     
    20:49
    První šarvátka, a to hned velmi vydatná. Jejími aktéry byly Liam O'Brien (WSH) a hostující Brandon Prust (MTL). Vyrovnaná bitka ale nemění nic na faktu, že si oba borci odjížídí na pět minut odpočinout na trestnou lavici.
     
    21:08
    Subannovo nahození od modré čáry Holtby bez větších potíží kryje. Následuje vhazování po levici domácího muže v masce.
     
    22:08
    Na branku Washingtonu létá jeden střelecký pokus za druhým, ovšem ani jeden se zatím neujal. Nyní navíc Chimera peláší kupředu, čímž šetří cenné vteřinky.
     
    23:10
    Bude se vylučovat. Za sekání odjíždí na lavici hanby Alexandre Parenteau (MTL). Jak domácí družina s touto početní výhodou naloží?
     
    23:46
    Zatím se jí příliš nedaří. Hosté vyhodili až k Holtbymu, a tak budou muset Capitals zahájit své ofenzivní snažení takříkajíc od píky.
     
    24:20
    Rozvíjející se akci Washingtonu zastavuje opět hvizd sudího. Alexandr Ovečkin (WSH) své soka velmi nenápadně sekl. Celá situace však byla nenápadná pouze z pohledu ruského snajpra, arbitr ji spatřil velice dobře.
     
    25:15
    Holtby nyní zastavil nepříliš prudkou ránu z pozice levého kruhu. Domácí brankář to dnes nemá příliš jednoduché. V akci je jen velmi sporadicky, proto může být každá rána velmi nebezpečná.
     
    25:57
    Markov zkoušel Holtbyho pozornost od modré čáry, ovšem kotouč mezi tři tyče vůbec nezamířil. Domácí muž v masce se za rychlým projektilem pouze ohlédl.
     
    26:45
    Tomáš Plekanec zavezl puk do pásma, kde od levého mantinelu přihrával naslepo před branku. Tam ale nikdo ze spoluhráčů nebyl. Další atak zlepšujících se Habs zastavuje ofsajd. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
    Volné místo by šlo ve Verizon Center dohledat jen velmi obtížně...

     
    27:35
    Montreal v právě probíhajících minutách zlepšil svůj výkon, mnohem častě se ocitá v útočném pásmu. K brance ale zatím nic nevede.
     
    28:36
    Alexandr Ovečkin přebruslil hostujícího zadáka a vydal se sám na brankáře Habs. Tokarski se ale nenchal obalamutit a své betony sklapl k sobě včas. Následně přerušil hru.
     
    29:18
    Na druhé straně pálil z vynikající pozice Galchenyuk. Holtby se ale prezentoval briskním zásahem pomocí své vyrážečky. Také proto Capitals stále drží těsné vedení.
     
    29:59
    Pacioretty číhal na úrovni modré čáry na kotouč, leč nakonec ji překročil příliš brzy. Čároví sudí tak opět odpískali postavení mimo hru. Buly proběhne ve sředním pásmu.
     
    30:29
    Habs stále zlepšují svůj výkon. Nyní si ale příliš nerozumněli. Následuje zakázané uvolnění a stěhování hry před branku Canadiens.
     
    30:48
    Po dalším ofsajdu Motrealu přerušuje hru reklamní pauza. K vidění je stále poměrně aktivní utkání, které však postrádá jediné, více branek. Uvidíme, zda nepřijde zlom v následujících minutách.
     
    31:17
    Hosté zřejmě dostali příkaz pálit ze všech pozic. Přesně to totiž momentálně předvádějí. Veškerá snaha se ale zatím míjí účinkem.
     
    31:48
    Washington se ubránil pouze za cenu zakázaného uvolnění, po kterém se bude vhazovat po Holtbyho pravici. Domácí strážce svatyně má stále více práce.
     
    32:33
    Hosté se řítili do nadějně vypadajícího přečíslení dvou na jednoho, ovšem obránci Caps se včas vrátili. Nakonec tvrdě od modré vypálil Gallagher. Holtby byl opět pozorný.
     
    33:16
    Nyní měl ale Gallagher vynikající střeleckou pozici. Na hranici levého kruhu napřáhl a ostře vypálil. Holtby nakonec nemusel vůbec zasahovat, neboť do rány velmi obětavě padl John Carlson.
     
    34:28
    Po delší době se octli v soustavnější ofenzivě také domácí hokejisté. Snaha jim ale žádnou vážnější příležitost nepřinesla, pouze ofsajd, v nemž byl chycen Burakovsky. Následuje další reklamní pauza.
     
    35:27
    Galchenyuk velmi dobře zavezl puk do útočného pásma, kde ale u pravého mantinelu upadl. Hrát tako mohou opět domácí hokejisté, kteří tak ihned činí.
     
    36:21
    Canadiens značně přidali na důrazu a především aktivním napadání, soupeř má s pohybem Habs velké potíže. Zatím ale odolává.
     
    37:08
    Nyní si Canadiens příliš nerozumněli. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levici hostujícího brankáře, který momentálně moc práce nemá.
     
    37:56
    Klání momentálně působí poněkud ospalým dojmeme. Obě mužstva spíše vyčkávají, co udělá soupeř. Po ofsajdu Capitals došlo opět k menší rozepři, která byla vyřešena domluvou.
     
    38:41
    Chimera u mantinelu díky svému důrazu získal kotouč, který ihned adresoval Wardovi. Ten ale z mezikruží branku netrefil. Washington přesto pokračuje v ofenzivě.
     
    39:10
    Andre Burakovsky je při chuti, nyní testoval pozornost hostujícího mága od modré čáry. Tokarski se ale nenechal nachytat na švestkách a s ranou si poradil.
     
    39:27
    Capitals si zahrají přesilovou hru. Brandon Prust (MTL) putuje na trestnou lavici za hrubost, Travis Moen (MTL) pak za hákování. Za domácí odjíždí pykat Brooks Orpik (WSH), a to rovněž za hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí. Canadiens poněkud přidali, i když k ideálu má výkon Habs nadále velmi daleko. Washington tak stále drží těsně vedení, o které se zasadil v prnví třetině Andre Burakovsky. Na ledové ploše bylo k vidění také několik šarvátek. Jak se bude souboj vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 21:14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Max Pacioretty se snažil obtočit kolem Alexandra Ovečkina (WSH), který si ovšem pomohl nedovoleným způsobem. Lídr Capitals tak putuje na trestnou lavici za držení.
     
    41:32
    Matt Niskanen nahodil puk na branku, kde ale nikdo ze spoluhráčů nečíhal. Tokarski nakonec ale přece jenom musel zsahovat, a to proti střeleckému pokusu Laiche.
     
    42:18
    Ovečkin se již pomalu chystá k návratu z trestné lavice, Montrealu se nedaří připravit žádnou větší brankovou příležitost. Washington se brání bez sebemenších problémů.
     
    42:58
    Ovečkin ihned po přejetí útočné modré vypálil. Tokarski byl ale na svém místě a střelecký pokus zlikvidoval. Posléze raději přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    43:57
    V utkání se obejvuje celá řada nepřesností. Že by se jednalo o klid před bouří? Bude se opět vylučovat, na trestnou lavici odjíždí Lars Eller (MTL) a John Carlson (WSH).
     
    44:43
    Hra ve čtyřech je z obou stranu velmi opatrná. Nakonec se ale dopředu přece jenom vydali domácí. Pobyt v nebezpečné zóně ale neměl dlouhého trvání.
     
    45:41
    Eric Fehr vybruslil až do střelecké pozice na hranici levého kruhu, odkud ale bekhendem neuspěl. Kotouč se hnedle poté ujali hosté.
     
    46:41
    Troy Brouwer vyslal směrem k brance Canadiens další propagační ránu, kterou Tokarski bez problémů lapil. Následuje další komerční přestávka. Nadále sledujeme gólově velmi skoupý duel.
     
    47:20
    Ránu z pravé strany Holtby poměrně v poklidu kontroluje. Hostujícímu celku nepomohl ani důraz Moena. Vhazovat se bude po levici domácího strážce svatyně.
     
    47:45
    Chimera nabral obrovskou rychlost, prohnal se podél levého mantinelu, načež z dobré pozice vypálil. Tokarski si ale s nastalou situací poradil a nepříjemný projektil zneškodnil.
     
    48:17
    Markov zkoušel paní štěstěnu od modré čáry, ovšem přáno mu nebylo. Kus gumové pryže zastavila domácí defenziva, která se tak opět ujímá kotouče.
     
    48:51
    Nyní si domácí při rozehrávce příliš nerozumněli. Puk doputoval přes všechny čáry, což znamená jediné, zakázané uvolnění a vhazování před Holtbym.
     
    49:11
    P.A. Parenteau sice dopravil puk za Holtbyho záda, ovšem branka být uznána nemůže, neboť se hostující borec ocitl v brankovišti. Canadiens s tímto výrokem příliš nesouhlasí, ale více nezmůžou.
     
    49:46
    Další Chimerův střelecký pokus, tentokráte z pravé strany hrací plochy. Tokarski byl ale pozorný a včas na svém místě. Utkání se brzo přehoupne do své závěrečné desetiminutovky.
     
    50:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se ale přece jenom dočkali. TOMÁŠ PLEKANEC obdržel do mezikruží přihrávku, kterou posléze zužitkoval přesnou ranou do levého horního růžku domácí svatyně. Český forvard si tak připsal již třetí trefu v novém ročníku. Asistence: Alex Galchenyuk, Tom Gilbert.
    Tomáš PLEKANEC - 1:1
     
    51:14
    Komerční přestávka. Hosté pokračují ve zlepšeném výkonu, který přinesl vyrovnání. Duel je tak opět vyrovnaný na obě strany. Co přinesou závěrečné minuty?
     
    51:48
    Canadiens mají momentálně mnohem více ze hry. Stále se tlačí kupředu, Capitals si s pohybem svého soka nví příliš rady.
     
    52:45
    Zakázané uvolnění Montrealu. Tokarski se bude muset mít na pozoru, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    53:18
    Alexandr Ovečkin se chtěl proháčkovat do zakončení, leč neúspěšně. Hostující defenziva se nenechala obalamutit a forvarda zastavila.
     
    53:34
    Montreal si zahraje přesilovou hru. Za vražení na hrazení odjíždí pykat domácí Bäckström (WSH). Jak Habs s touto početní váhodou naloží?
     
    54:30
    Canadiens se zatím nevede absolutně nic. Nyní navíc útok zastavuje postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    55:31
    Bourque přejel modrou čáru a velmi tvrdě vypálil. Hostující forvard se raduje, leč opakované záběry prokazují, že nastřelil pouze brankovou konstrukci. Tuto domněnku vzápětí potvrzuje i videorozhodčí. Utkání je tak stále nerozhodné.
     
    55:38
    Subbanovu dělovku od modré Holtby bez větších obtíží lapil. Následuje další komerční přestávka. Po jejím skončení budou k vidění závěrečné minuty duelu.
     
    55:59
    Chimerova přihrávku pouze procestovala předbrankovým prostorem. Rozehrávka se poté Habs vůbec nepovedla, kotouč zamířil na zakázané uvolnění.
     
    56:48
    Jiří Sekáč dobře zblokoval ránu od modré, načež chtěl zahájit protiútok. Hosté ale o kotouč hnedle vzápětí přišli.
     
    57:43
    Holtby volný kotouč raději ukryl do své rukavice. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce. Do konce základní hrací doby již příliš mnoho času nezbývá.
     
    58:38
    Pacioretty vracel na modoru čáru, kde ale Gilbertovi touš utekl. Montreal tak musí útočit od píky.
     
    59:31
    Johansson si dokázal poradit s padajícím Subbanem, ovšem na dalšího zadáka Caps již nevyzrál. Nenápadnou ránu poté likviduje Tokarski. Utkání pomalu, ale jistě směřuje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Je za námi rovněž třetí třetina, v níž hosté dokázali zásluhou Tomáše Plekance vyrovnat. Základní hrací doba tak o vítězi utkání nerozhodla, na řadu přichází prodloužení, případně samostatné nájezdy. Které z musžtev si odenese bonusový bod?

    Střely na branku: 28:22
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:33
    Subban se na modré dlouho hlásil o kotouč, ovšem nakonec jej nedostal. Protiofenziva Washingtonu ale taktéž neměla dlouhého trvání.
     
    60:59
    Chimera zkoušel štěstí z velkého úhlu. Tokarski se ani nepohnul. To ani nebylo potřeba, kotouč těsně minul branku. V ochozech to jen zahučelo.
     
    61:47
    Schmidt si sjel do mezikruží, odkud ale rychlým příklepem minul branku. K dorážce se nikdo ze spoluhráčů nedostal.
     
    62:41
    Prodloužená je velmi plynulé, o něco více ze hry má ale Washington. Brouwerovu dělovku nyní Tokarski bez větších potíží likviduje.
     
    63:38
    Vyrážečku hostujícího gólmana prověřil pro změnu Carslon. Ani on ale nebyl úspěšný. Montreal má s aktivní soupeřem plné ruce a nohy práce.
     
    64:11
    Pacioretty objel branku, načež adresoval pas do prostoru před ní. Tam ale nikdo z hostujícího celku nebyl.
     
    64:30
    Alexandr Ovečkin a Nicklas Bäckström uháněli do přečíslení dovu na jednoho. První jmenovaný nakonec předvedl efektní, ale hlavně efektivní stahovačku a vypálil. Tokarski byl opět na svém místě.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nepřineslo rozuzlení dramatického klání, přestože měli Caps převahu. Bonusový bod tak jednomu z mužstev přisoudí samostatné nájezdy. Kdo prokáže větší technickou vyspělost?
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Nicklas Bäckström přesnou střelou zápěstím překonává hostujícího mága.
     
    1. série
    1:1
    Alex Galchenyuk ale odpovídá exceletním blafákem!
     
    2. série
    1:1
    Jevgenij Kuzněcov si najel z pravé strany, leč poté vypálil vedle.
     
    2. série
    1:2
    David Desharnais posílá Montreal výtečným bekhendovým blafákem do vedení. Domácí musí proměnit.
     
    3. série
    2:2
    Eric Fehr ale drží akcie Capitals nad vodou!
     
    3. série
    2:2
    P.A. Parenteau si připravil kotouč ke střele, načež ale vyprášil pouze Holtbyho lapačku.
     
    4. série
    2:2
    Alexandr Ovečkin se s nájezdem nepáral a rychle vypálil. Puk ale poslal nad branku.
     
    4. série
    2:2
    Tomáš Plekanec zkoušel rozhýbat Holtbyho, což se mu ale nepodařilo.
     
    5. série
    2:2
    Andre Burakovsky se podruhé v dnenším utkání hrdinou nestanu, trefuje pouze pravý beton hostujícího brankáře.
     
    5. série
    2:3
    Brendan Gallagher přesnou střelou mezi ruku a tělo Holtbyho rozhoduje o vítězství Canadiens!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Autorem vítězné branky je BRENDAN GALLAGHER.
    Brendan GALLAGHER - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V první třetině byli dominantím celkem domácí, kteří se také ujali vedení, svůj premiérový zásah zaznamenal Andre Burakovsky. Postupně se však utkání vyrovnalo. A to také výsledkově, neboť rozsvítil červené světlo Tomáš Plekanec. Souboj dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých přisoudil Habs bonusový bod Brendan Gallagher. Montreal tak přetlačil Washington 2:1 po samostatných nájezdech. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 30:24
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dustin Tokarski (MTL) 30 zák., 1 gól, 96,7%
    2. Braden Holtby (WSH) 24 zák., 1 gólů, 95,8%
    3. Brooks Orpik (WSH) 0+0
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 21:23
    Jiří Sekáč (MTL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:30 (04:27:14)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 7. Burakovsky (Brouwer) – 51. Plekanec (Galchenyuk, Gilbert), rozh. náj. Gallagher

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Nicklas Bäckström (WSH)
    1:1   Alex Galchenyuk (MTL)
    2. série:
    1:1   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    1:2   David Desharnais (MTL)
    3. série:
    2:2   Eric Fehr (WSH)
    2:2   P.A. Parenteau (MTL)
    4. série:
    2:2   Alexandr Ovečkin (WSH)
    2:2   Tomáš Plekanec (MTL)
    5. série:
    2:2   Andre Burakovsky (WSH)
    2:3   Brendan Gallagher (MTL)


    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Schmidt, Hillen – Fehr, Bäckström, Ovečkin – Brouwer, Burakovsky, Johansson – Ward, Laich, Chimera – Brown, Kuzněcov, O'Brien
    Montreal Canadiens: Tokarski (Price) – Subban, Jemelin, Gilbert, Markov, Weaver, Beaulieu – Parenteau, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Sekáč, Eller, Bourque – Weise, Malhotra, Prust

    Rozhodčí: Lee, Martell – Miller, Shewchyk
    bahis siteleri