Česko – Japonsko 2:0 (kon.)
konec
Česko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Japonsko
Neděle 09.11.2014, 06:00 • Šin-Jokohama Skate Center, Jokohama • Baráž o postup do elitní skupiny MS žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý den! V japonské Jokohamě pokračuje baráž o elitní skupiny mistrovství světa mezi Českem a Japonskem. Dnes je na programu druhý zápas. Utkání začíná v 06:00.
     
    V zemi vycházejícího slunce půjde opravdu o hodně. První utkání včera vyhrály Japonky 2:0 i přesto, že jejich soupeřky tahaly po většinu času za delší konec pomyslného provazu. Domácí tak za stavu 1:0 na zápasy mohou hrát ve větším klidu, zatímco hokejistky z České republiky nutně musí vyhrát. Pokud i dnes zvítězí Japonsko, naděje na návrat mezi světovou elitu se jim rozplyne.
     
    Trenér Jiří Vozák se svými kolegy sáhl do sestavy a udělal několik změn, které se dotkly zejména útočných formací. Uvidíme, zda se realizačnímu týmu povedlo poskládat vítěznou sestavu, která by si vynutila rozhodující úterní zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Herzigová, Fialová, Tejralová "A", Zíková, Flachsová "A", Lásková – Bukolská, Křížová, Mrázová – Horálková, Polenská "C", Povová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Studentová, Vopravilová, Manhartová – Vonková, Pejzlová.

    Japonsko: N. Fudžimotová (Tonosakiová) – Koikeová, Suzukiová, A. Toková, Aokiová, Takedaová, Horiová, Jamajaová, Takeučiová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová "A", Kubová "A", Nakamuraová – Adačiová, H. Toková, Iwaharaová – Ukitaová, Terašimaová, Šišiučiová.

    Rozhodčí: Aina Hoveová (FIN) .- Jamie Fenstermacherová (USA), Tae Ri Leeová (KOR).
     
    Hráčky jsou nastoupené na ledové ploše. Nyní se jedou oddat týmovému pokřiku a za malou chvíli zápas začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Japonky dostaly kotouč do útočného pásma a začaly zde kombinovat. Češky je však o puk rychle připravily.
     
    00:56
    Klára Peslarová raději pokryla puk ve výstroji. Následovalo buly, které ale neskončilo pro Japonky úspěšně.
     
    01:37
    Po nepovedené střele Miky Horiové od modré čáry se povedlo hostujícímu výběru dostat kotouč ven ze třetiny.
     
    02:32
    Úvod duelu je zatím z obou stran bojovný, ale obě mužstva kupí dost chyb, které je stojí lepší zakončení, pokud k němu dojde.
     
    03:05
    Střelu Denisy Křížové schytala hned první bránící hráčka. Následně ještě zkoušela své štěstí od modré čáry Petra Herzigová, leč obrana tečovala puk ze bránu.
     
    04:01
    Máme zde první trest zápasu. Vyloučena je česká hráčka. Konkrétně Kateřina Flachsová (CZE), jež tak oslabuje svůj tým.
     
    04:59
    Japonky sice dobře kombinují, leč jejich nahrávky nejsou příliš účelné, a tak je jejich tlak pouze optický, anžto chybí střelba.
     
    05:53
    Japonské hráčky se v posledních chvílích osmělily a začaly nebezpečně tlačit. V největší šanci se ocitla před brankou Haruna Jonejamaová, kterou ale vychytala svými betony Klára Peslarová.
     
    06:48
    Výbornou práci nyní odvedl český tým při dobývání útočného pásma. Následně mu ale nesedla kombinace a kotouče se chopily Japonky.
     
    07:46
    Těm se nakonec povedlo vystřelit, ale Aina Takeučiová svou žabičkou našla pouze nohy bránící hráčky.
     
    08:31
    Před brankou se ocitla volná Čiho Osawaová, avšak proti jejímu pokusu do poloodkryté svatyně se stihla včas přesunout Klára Peslarová, jež zasáhla betonem.
     
    09:04
    Na druhé straně se mezi kruhy prokličkovala ke střele Tereza Vanišová, která ale svým pokusem našla jen hruď připravené Nany Fudžimotové.
     
    09:45
    Klára Peslarová znovu v permanenci. Po střele z levého kruhu musela rychle na led, aby zastavila pokus Tomomi Iwaharaové.
     
    10:37
    Tým ze srdce Evropy se probojoval až do zakončení, leč Fudžimotová si se střelou od pravého mantinelu poradila svými betony.
     
    11:41
    Kanae Aokimová (JPN) oslabuje svůj tým. Na trestnou lavici je vykázána za podražení.
     
    12:46
    Český tým vyvinul po několika nepovedených pokusech tlak, který nakonec skončil zajímavou střelou Terezy Vanišové ze spodku levého kruhu, kterou ale Fudžimotová vyrazila za bránu.
     
    13:41
    Japonky se v oslabení chopily kotouče, a vyvezly jej až před klec, kterou hájí Klára Peslarová. Následně skáče Aokiová na led.
     
    14:31
    Na druhé straně se domácí celek dostal do šance, ale Klára Peslarová si poradila s pokusem z pravého křídla, který schovala ve výstroji.
     
    15:38
    Japonský tým je o něco lepším týmem co do počtu střel. Jinak jsou na tom oba celky herně zhruba stejně. Nyní přihřály Japonky svoji střeleckou polívčičku znovu, ale Peslarová se opět přelstít nenechala.
     
    16:36
    Zajímavý tlak na druhé straně. Češky rozpoutaly před Fudžimotovou střelecké peklo, ale domácí gólmanka předvedla své umění a oba pokusy mířící na její klec zastavila.
     
    17:10
    Český tým zastavil útočné choutky soupeřek a má kotouč na svých holích. Aneta Tejralová raději zajíždí za branku, odkud bude chtít rozdat puky.
     
    18:29
    Japonky se v posledních chvílích drží více před mladou brankářkou Vozákova výběru. Dobře pracující česká defenziva však nepouští domácí ke střelám.
     
    19:47
    Vypadá to, že první třetina skončí bez branek. Češky se sice ze sevření svého soupeře vymanily a dostaly se do pásma, leč na vážnější zakončení už to moc nevypadá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první periodě je stav stále bezgólový. Je vidět na hráčkách, že nechtějí udělat zbytečnou chybu, která by je mohla stát cenné vítězství. I díky tomu je tedy po úvodní dvacetiminutovce poměr střel na branku pouze 5:5.

    Druhá třetina začne přibližně v 6:41 SEČ.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Do druhé části vlétl náš tým o poznání líp než do té první. Nejdřív si s pukem nebezpečně vybruslila Katka Mrázová, střídání prvního útoku pak zakončila střelou z levé strany Denisa Křižová.
     
    21:26
    Také další formaci se ve třetině zalíbilo. Polenská posílala z rohu přihrávku do brankovště, ale Japonky hrozící nebezpečí odvrátily.
     
    22:16
    Obrovská šance Japonek! Po ráně Horiové se k dorážce natahovala Kubová, ale naštěstí nedokázala puk poslat do odkryté brány.
     
    22:57
    Dlouhé vteřiny se teď o puk bojovalo před japonskou klecí, náš mladý třetí útok ho bohužel nedokázal vydolovat zpod bruslí.
     
    23:30
    V tradičním tandemu uháněly kupředu Mrázová s Křížovou. Přihrávku na druhou jmenovanou ale pro jistotu vykryly dvě ležící Japonky.
     
    24:15
    Teď si nejsem jistý, jestli není Michaela Pejzlová na ledě vůbec poprvé. Každopádně byla na hranici brankoviště blízko gólové dorážce, to je velká škoda!
     
    24:51
    Ve druhé třetině sledujeme hlavně boj, větší vervu v přejezdu do útoku prokazují naše hokejistky.
     
    25:31
    Přibylová si za svou brankou poradila a rozehrála Lédlové, tu ovšem na středovém puntíku soupeřka tělem odclonila.
     
    26:10
    Hodně zajímavě se puk odrážel mezi kruhy. Dloubla do něj Anna Zíková, po teči další z našich hokejistek skončil vysoko nad bránou.
     
    27:25
    Na druhé straně se dopředu vydala sama Miho Šišiučiová. Vystřelila přes českou obránkyni a Peslarové puk kousek odskočil, ale dokázala se po něm okamžitě natáhnout.
     
    28:10
    Tohle musí být gól! Kateřina Mrázová ujela po pravé straně a vybídla úplně volnou Denisu Křížovou. Ta byla před Fudžimotovou sama, ale nedokázala ji v jasné šanci překonat!
     
    29:20
    Už si ale zase musíme dávat pozor na zadní vrátka. Od modré čáry poslala puk na teč či dorážku do ohně Mika Horiová, Klára Peslarová však neztratila přehled o situaci.
     
    29:55
    Před naší brankou zvládla svůj souboj o kotouč Jana Fialová, krátce nato ale přichází zakázané uvolnění českého týmu.
     
    30:29
    Simona Studentová, která se v první části rovněž nedostala do hry, vybojovala puk u hrazení. Češky se následně jaly útočit.
     
    31:30
    Nebezpečný kotouč letěl do brankoviště zpoza české klece. Natahovala se po něm Jonejamaová, ale Češky byly naštěstí na svém místě a dokázaly ho odpálit.
     
    31:57
    Zakázané uvolnění stěhuje hru před Nanu Fudžimotovou.
     
    32:41
    Křížová přijala parádní pas ve středním pásmu, ale s japonskou obránkyní si poradit nedokázala. Ani následné sevření první formace, ve které působí místo Bukolské Vanišová, nevedlo ke střele.
     
    33:55
    Před brankovištěm čekala na odražený kotouč Simona Studentová. Nakonec přišel, ale z hokejky jí utekl a hned u ní byly dvě japonské hráčky.
     
    34:19
    Hra se přesunula před Peslarovou. Ta po buly raději přikryla kotouč, který se k ní došoural.
     
    34:55
    Píšťalká čárové sudí přerušuje akci útoku, který tráví z našeho týmu na ledě nejvíc času. Kateřina Mrázová nemohla pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    35:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, Poli, vedeme!! Český národní tým se po necelých pěti třetinách v Jokohamě konečně střelecky prosazuje, přesně tohle jsme potřebovali! Zpoza branky se parádně obtočila ALENA POLENSKÁ, která to sice měla na bekhendovou stranu, ale stejně se jí nějak podařilo prostrčit puk za brankovou čáru – 1:0!! Asistence: Kateřina Bukolská.
    Alena POLENSKÁ - 1:0
     
    36:10
    Tereza Vanišová byla při svém úprku evidentně faulována. Už jsem si myslel, že to rozhodčí nechá bez povšimnutí, ale nenechala. Ajaka Toková (JPN) je vyloučena za sekání, teď by to chtělo náskok zvýšit!
     
    36:35
    Úvod přesilovky se holkám nepodařil, dostáváme druhý pokus.
     
    37:05
    Japonky nás dlouho držely u mantinelu, pak přišla střela Tejralové, kterou se pokoušela tešovat Bukolská. Mimo.
     
    37:20
    50 sekund dvojnásobné přesilovky pro český tým! Aina Takeučiová (JPN) je vyloučena za vysokou hůl, to je obrovská šance!
     
    37:46
    Mrázová na Fudžimotovou nevyzrála a český útok byl stejně zastaven. Vanišová se podle rozhodčí pohybovala v brankovišti.
     
    38:05
    Teď se právě Vanišová natahovala po puku před brankovištěm, ale měla to na hodně dlouhou hokejku.
     
    38:26
    Japonky už hrají ve čtyřech, musíme začít zase z vlastního pásma.
     
    38:47
    Jenže i teď dokázaly hokejistky pořadatelské země puk vypíchnout a přerušit českou snahu.
     
    39:20
    Japonsko hraje v plném počtu. Škoda, tuhle příležitost jsme měli využít.
     
    39:46
    Přes odchodem do kabin má ještě práci Klára Peslarová. Pohlídala si navštívenku Hanae Kubové od pravého mantinelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    No tak konečně! Druhá třetina byla hodně o bojovnosti, ta ale pozvolna narůstala na české straně. Naše hokejistky pak aktivitu přetavily ve vytoužený první gól, o který se jako správná kapitánka postarala Alena Polenská!

    Po přestávce potřebujeme pokračovat v podobném duchu. Česká hra má jiné parametry než včera, těch střeleckých příležitostí není tolik. Proto si nesmíme dovolit ani jednu chybičku, ani jedno vyloučení, pak by s naším týmem mohlo být zle nedobře. Ale jsme napřed!

    Třetí třetina začne přibližně v 7:24 SEČ.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 6 (11)
    Japonsko – 9 (14)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Před českou svatyni se došouralo tečované nahození, ale naše hráčka u něj byla bezpečně jako první.
     
    41:17
    Norská rozhodčí teď neodpískala po jednom faulu na každé straně, oba byly poměrně dost jasné. Snad nebudeme v tomhle trendu pokračovat.
     
    41:58
    Aneta Lédlová prokázala hodně šikovné ruce, po několika kličkách se vymotala až do střelecké pozice. Pořád to ale bylo z dálky a Fudžimotová musela zasáhnout.
     
    42:23
    Povedená kombinace první lajny! Kateřina Mrázová nakonec střílela z úhlu, přesto to vypadalo hodně dobře. Fudžimotová zasahuje vyrážečkou.
     
    43:13
    A dál se hraje v pásmu našich soupeřek, to se nám samozřejmě moc líbí. Chce to takhle střílet dál.
     
    43:46
    Japonky se pokoušely do naší třetiny dostat dojetým nahozením, ale nezadařilo se jim a teď je to zase na nás.
     
    44:16
    Japonská hráčka visela na Anetě Lédlové jako vánoční ozdoby za stromečku, ale vylučovat se bohužel ani teď nebude.
     
    44:38
    Tři z našich soupeřek se vydaly dopředu, puk se nebezpečně odrážel kolem branky. Klára Peslarová si ho ale našla, žádnou větší střelu její spoluhráčky nedovolily.
     
    45:10
    Nana Fudžimotová musí krýt prudkou střelu od modré. Hra českého týmu v útočném pásmu se mi teď moc líbí.
     
    45:25
    Už pátý nebo šestý puk ve třetí třetině letěl na japonskou brankářku. Teď ho poslala do ochranné sítě.
     
    45:57
    Přibylová dostala střílený pas na teč, kotouč ale nenasměrovala mezi tři tyče.
     
    46:33
    Ami Nakamuraová se probíjela do českého pásma. Musela ještě udělat kličku, ale to už jí spoluhráčka na druhé straně přejela modrou čáru a píská se ofsajd.
     
    47:05
    Čas teď samozřejmě hraje pro nás. Znovu musí zasahovat Nana Fudžimotová, která je ve třetí části o velký kus zaměstnanější ženou mezi tyčemi.
     
    47:45
    Tereza Vanišová skvěle forčekovala, pak ještě poslala puk do druhé vlny Aničce Zíkové. Její tvrdou střelu dokázala odvrátit japonská obrana.
     
    48:27
    Japonky se dokázaly osvobodit, náš tým ve vlastním pásmu plánuje další akci.
     
    49:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, vedeme už o dva góly!! Musím říct, že naprosto zaslouženě, protože ve třetí části hrají naše hokejistky vůbec nejlíp z celé baráže! První útok si už brankový úspěch moc a moc zasloužil, nakonec se radovala DENISA KŘÍŽOVÁ, která s pukem vyjela z levé strany a bekhendem ho dokázala poslat za záda japonské brankářky! Tohle už musíme udržet – 2:0! Asistence: Kateřina Mrázová.
    Denisa KŘÍŽOVÁ - 2:0
     
    50:09
    Kotouč zašlápnut u hrazení, vhazování po levé ruce Kláry Peslarové. Zatím jsme ve třetí části Japonky k ničemu nepustili, ale konec zápasu je strašně daleko!
     
    50:44
    Aneta Tejralová poslala puk z neutrální zóny tvrdě na Fudžimotovou. Ta rozehrála, český forčeking ale nedá soupeřkám spát.
     
    51:11
    Bohužel přichází přesně to, co jsme nechtěli. Denisa Křížová (CZE) je vyloučena za hákování. Japonky tady mají přesilovky vynikající, snad to teď nepotvrdí.
     
    51:30
    Jonejamaová tečuje puk vedle. Češky se pak nedokázaly osvobodit, to je chyba.
     
    53:25
    Omlouvám se za drobné technické potíže. Hlavní je ale to, že české hokejistky obětavě ubránily oslabení bez inkasované branky!
     
    54:21
    Vanišová s Lédlovou se motaly kolem útočné modré čáry, první jmenovaná ji nakonec přejela v ofsajdu. Ještě pět a půl minuty!
     
    55:27
    Kotouč vylétl ze středního pásma mimo kluziště.
     
    56:45
    Japonky se stále nemohou dostat do tlaku. Vítězství je blízko, nesmíme polevit!
     
    57:15
    Zakázané uvolnění teď vrací hru před Kláru Peslarovou.
     
    57:15
    Logický krok japonské střídačky, která si vybírá oddechový čas. Sáhne už k power-play?
     
    57:15
    Ano, Japonky hrají s prázdnou bránou v šesti!
     
    57:51
    Ale český tým skvěle bojuje, nepouští souepře do žádné šance.
     
    58:07
    Vzápětí přichází špatná japonská rozehrávka, zakázané uvolnění a buly před Fudžimotovou. Ta se pochopitelně musela do své branky vrátit.
     
    58:33
    Lédlová ve středním pásmu kotouč neovládla, ale aspoň ho poslala do bezpečných míst.
     
    58:57
    Japonky znovu bez brankářky! Denisa Křížová se pokoušela trefit prázdnou svatyni, ale neuspěla.
     
    59:21
    Až teď se japonské hokejistky dokázaly usadit v naší třetině.
     
    59:41
    Křížová opět míjí prázdnou bránu, ale to nám nevadí, protože se nepíská ani icing!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Skvěle! České hokejistky ve druhém zápase baráže o postup do elitní skupiny mistrovství světa vítězí 2:0 a rozhodne se ve třetím utkání!
     
    Naprosto zaslouženě! Japonky byly v úvodu lepší, ale naše holky jejich nástup přestály a ve druhé třetině se pozvolna dostaly do sedla. Klíčový první gól zařídila kapitánka Alena Polenská, v poslední části se prosadila i Denisa Křížová. Závěrečnou třetinu odehrály naše hokejistky parádně!
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Japonsko Hanae Kubová a za Česko Klára Peslarová. Naše sympaťačka v bráně předvedla 17 bezchybných zákroků a udržela čisté konto!
     
    Teď je na řadě česká hymna, holky se samozřejmě sjely k sobě a drží se kolem ramen.
     
    Nádhera! Včerejší slzy střídají úsměvy, holky dneska zaslouží velkou pochvalu. Z drobného psychického útlumu se dostaly tím nejlepším možným způsobem, ale po včerejšku všechny věřily, že dneska mají na vítězství.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 11 (22)
    Japonsko – 3 (17)
     
    Pro tuhle chvíli je to ode mě z haly Šin-Jokohama Skate Center všechno. Zítra si baráž na den odpočine a oba týmy se budou připravovat na rozhodující třetí bitvu, která tady vypukne v úterních 19 hodin, tedy v 11 hodin středoevropského času.

    Krásné ráno do České republiky! (08:02:05)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 36. Polenská (Bukolská), 50. Křížová (Mrázová)


    Česko: Peslarová (Lhotská) – Herzigová, Fialová, Tejralová "A", Zíková, Flachsová "A", Lásková – Bukolská, Křížová, Mrázová – Horálková, Polenská "C", Povová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Studentová, Vopravilová, Manhartová – Vonková, Pejzlová.
    Japonsko: N. Fudžimotová (Tonosakiová) – Koikeová, Suzukiová, A. Toková, Aokiová, Takedaová, Horiová, Jamajaová, Takeučiová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová "A", Kubová "A", Nakamuraová – Adačiová, H. Toková, Iwaharaová – Ukitaová, Terašimaová, Šišiučiová.

    Rozhodčí: Aina Hoveová (NOR) – Jamie Fenstermacherová (USA), Tae Ri Leeová (KOR)
    bahis siteleri