IFK Helsinky – Fribourg 3:1 (kon.) | SaiPa – Ženeva 5:2 (2:0 po s.n.) | Rauma – TPS 3:4 (kon.)
Linköping – Sparta 2:2 (kon.) | Skellefteå – JYP 4:2 (3:2 po s.n.) | Vienna Capitals – Kärpät 2:3 (kon.)
Salzburg – Luleå 5:8 (0:1 po s.n.) | Frölunda – Tappara 4:2 (kon.)
konec
Linköpings HC
2:2 (0:1, 0:0, 2:1)
HC Sparta Praha
Úterý 11.11.2014, 19:00 • Saab Arena, Linköping (SWE) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji vám příjemný zbytek večera! (21:27:27)
     
    Sparta jako jediný český celek ve vyřazovací části neuspěla a soutěž pro ni končí. Za své vystoupení se rozhodně stydět nemusí.

    Nejprve vyhrála skupinu G, ve které narazila na KalPu Kuopio, Växjö Lakers a Adler Mannheim. Poté jí los přisoudil Linköping, se kterým doma prohrála 1:2 a ve Švédsku předvedla velmi dobrý výkon. Bohužel gólem dvě vteřiny před koncem zápasu o prodloužení přišla.
     
    Podobné drama se odehrálo také ve švédské Skelleftee, kde domácí vyhráli po šedesáti minutách 3:2 brankou Para Lindholma čtrnáct vteřin před koncem zápasu.

    Mezi Skellefteou a Jyväskylou se tedy hraje prodloužení, ve kterém se rozhodne o soupeři Linköpingu ve čtvrtfinále Champions Hockey League.
     
    Neuvěřitelný závěr zápasu je pro Spartu a celý český hokej velmi smutný. Sparta byla po většinu zápasu lepším týmem a dvakrát vedla. Když už to vypadalo, že dojde na prodloužení, tak dvě vteřiny před koncem srovnal Jacob Micflikier a rozhodl o postupu Linköpingu.

    Sparta si dnešní utkání prohrála neproměňováním šancí. Na druhou stranu může děkovat také brankáři Filipu Novotnému, který předvedl spolehlivý výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě vám dlužím údaj o divácích. Dnešní utkání sledovalo 2437 diváků.
     
    59:58
    Sudí ani nekontroloval video, což se nelíbilo Patriku Martincovi, který to dal důrazně najevo. Martinec opustil lavičku a celý realizační tým dostal trest ve hře.
    MICFLIKIER - 2:2
     
    59:58
    Linköping právě vstřelil branku!
    Nedůraz sparťanů byl potrestán. Jeff Taffe poslal kotouč před branku, kde ho nedokázali odvrátit hostující hráči a JACOB MICFLIKIER praštil do kotouče, který skončil v brance. Asistence: Jeff Taffe.
     
    59:58
    Neuvěřitelné. To by byla krutá rána pro Spartu, jelikož Micflikier vteřinu před koncem poslal kotouč mezi betony Filipa Novotného a pravděpodobně rozhodl o postupu Linköpingu!
     
    59:01
    Robert Sabolič jel sám na brankáře Davida Rautia, ale s kličkou do backhandu neuspěl!
     
    58:11
    Sparta je v závěru lepším týmem. Brankář Rautio sparťanským střelcům odolává.
     
    57:21
    Obrovská šance Sparty! Daniel Přibyl mířil ve velké šanci těsně nad a nikdo ze sparťanů už nedokázal dostat puk před branku.
     
    56:59
    Ze závaru před brankou Linköpingu nezapršelo, přestože Sparta teď obstřelovala brankáře Davida Rautia.
     
    56:36
    Na trestnou tentokrát zamíří domácí hráč. Oscar Sundh (LIN) podsekl ujíždějícího Martina Réwaye a dostal menší trest.
     
    56:13
    Perfektní Filip Novotný! Johaness Salmonsson vymotal za brankou Sparty Jana Buchteleho a obloukem si najel až před branku. Švédskému útočníkovi se podařilo položit brankáře Sparty, ale Novotný na poslední chvíli zasáhl vyrážečkou!
     
    55:57
    Sparta měla velké štěstí. Filip Novotný vyrazil střelu nad sebe, puk ho přeletěl a padal k ledu. Projíždějící Fredric Andersson mohl dorážet do prázdné klece, ale promáchl.
     
    55:49
    Linköping kombinuje v útočné třetině. Zatím bez střelby na branku.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 48. Junland (Johansson), 60. Micflikier (Taffe) – 2. Hlinka (Přibyl, Buchtele), 52. Piskáček (Réway)


    Linköpings HC: Rautio – A. Karlsson, Dahlström, Junland "A", Rahimi, Johansson "C", Matheson, Hansson – S. Karlsson "A", McDonell, Andersson – Salmonsson, Almtorp, Sundh – Taffe, Micflikier, Little – Tornqvist, M. Karlsson. Trenér: Roger Melin.
    HC Sparta Praha: Novotný – Ďaloga, Mikuš, Polášek, Piskáček, Švrček, Barinka, Hrbas, Pilař "A" – Kumstát, Pech, Rolinek "C"- Přibyl, Hlinka "A", Buchtele – Klimek, Cingel, Sabolič – Réway, Bahenský, Chlapík. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Kaukokari, Rantala (oba FIN) – Dahmen, Malmqvist (oba SWE)

    Diváci: 2437
    bahis siteleri