Třinec – Vítkovice 2:1 (kon.) | K. Vary – Sparta 5:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Mountfield HK
6:4 (2:0, 3:2, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 14.12.2014, 17:30 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:33
    Kristan spěchá z brány, hosté jdou hrát v šesti!
     
    58:13
    Třetí východočeské derby sleduje 6890 diváků, samozřejmě je vyprodáno!
     
    55:22
    Mertl se Šimánkem chtěli situaci vykombinovat do prázdné brány, ale obětavý bek hostí to zachránil!
     
    53:34
    Domácí trenér Peter Draisaitl si bere oddechový čas.
     
    53:34
    Čtyři na tři pro domácí! Petr Sýkora (PCE) se hnal za pukem tak vehementně, že u toho fauloval Martina Pláňka. Menší trest za nedovolené brnění.
     
    53:27
    Domácí kapitán Jiří Šimánek to vzal na sebe, dojel až mezi kruhy. Jeho střelu zpátky k první tyčce ale vytáhl betonem Robert Kristan.
     
    52:52
    Budeme snad poprvé sledovat hru ve čtyřech na obou stranách. Expardubický Jiří Vašíček (HKR) pyká za hrubost, exhradecký Karol Korím (PCE) za napadení.
    Rudolf ČERVENÝ - 6:4
     
    52:05
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Ne, domácí zkrátka nemůžou tenhle zápas ztratit, přidávají jubilejní desátou trefu dnešního utkání! Obrovskou práci odvedl Tomáš Mertl, který zavezl puk do rohu pásma a poslal ho před branku, kde se k němu částečně i dálem štěstí nachomýtl RUDOLF ČERVENÝ. Nechtěl si ho přehodit na forhend, místo toho parádním bekhendem vymetl růžek a je to 6:4! Asistence: Tomáš Mertl, Peter Mikuš.
     
    49:25
    Zblokovaný kotouč doputoval k Tomáši Mertlovi, ale hodně skákal, proto ho hradecký reprezentant nezvládl poslat do prázdné branky.
     
    48:17
    Kantor fantasticky vytahuje gólové střely Tybora a Nahodila!
     
    47:53
    Lukáš Radil se hnal za vyrovnáním, to ale Pavel Kantor nedopustil.
    Lukáš NAHODIL - 5:4
     
    47:32
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Takhle supervýhodnou nabídkou prostě nemohli hosté pohrdnout, drtivý nápor ve dvojnásobné přesilovce se jim povedlo proměnit ve čtvrtou branku a už je to jenom o gól! Napoprvé ještě Kantor zasáhl, ale na zakončení LUKÁŠE NAHODILA do prázdné klece už stačit nemohl – 5:4! Asistence: Petr Sýkora, Lukáš Radil.
     
    46:55
    René Vydarený zastavil před prázdnou bránou dorážejícího protivníka, tohle už byl jasný gól!
     
    46:14
    Lavina domácích vyloučení neustává a neustává, Hradec bude hrát minutu a 50 sekund ve třech! Za sekání je vyloučen Jiří Šimánek (HKR)!
     
    46:05
    A je tu v tomto dějství již přesilová hra číslo tři pro Pardubice! Tomáš Pospíšil (HKR) odchází pykat k trestoměčům za podražení.
     
    45:49
    Bleskově se domácí vymotali před Kristanovu svatyni, zakončoval Mertl, ale puk se za hostujícím gólmanem vykutálel mimo tři tyče.
     
    44:41
    Důležitý zákrok Roberta Kristana na druhé straně, levým betonem vykopl ránu Petera Mikuše.
     
    42:14
    A další menší trest pro hradeckou stranu, fanoušci opět bouří! Tomáš Troliga (HKR) je vyloučen za hákování, to je obrovská šance pro nabuzené Pardubice!
    Václav BENÁK - 5:3
     
    41:37
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je to tady, teď už se pardubičtí hokejisté zcela regulérně vracejí do zápasu! Na pravé straně, celkem v uctivé vzdálenosti, se do Radilovy zpětné přihry famózně opřel VÁCLAV BENÁK. Kotouč poslal dokonale do bližšího růžku, Kantor se jen ohlédl a využitá přesilovka snižuje stav utkání na 5:3! Asistence: Lukáš Radil.
     
    41:19
    K překvapení části fanoušků rozhodčí vylučuje, a to na straně domácích. To ale samozřejmě na verdiktu sudích nic nezmění, Tomáš Pospíšil (HKR) pyká za sekání.
     
    40:27
    Hosté musí litovat! Do velké šance se dostal Tomáš Zohorna, Kantor už byl na ledě, ale hostujícímu forvardovi v tísni utekl puk.
     
    39:59
    A tak přece jenom ještě přišla zajímavá akce. Na pravém hrazení se do puku opřel hradecký Martin Pláněk, Kristan musel vytasit trochu krkolomný zákrok.
    Petr ČÁSLAVA - 5:2
     
    37:36
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Neskutečný pohyb domácího výběru pokračoval, jenže rozhodčí pak nechtěli trestat zákrok na Tomáše Knotka, a tak se dopředu vydal pardubický tým. Tomáš Marcinko narýsoval od hrazení přihrávku přesnou jako švýcarské hodinky, na jejímž druhém konci stál PETR ČÁSLAVA a ač obránce, z první nekompromisně poslal kotouč za bezmocného Kantora – 5:2! Asistence: Tomáš Marcinko.
    Jiří ŠIMÁNEK - 5:1
     
    35:40
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, hradecký kapitán JIŘÍ ŠIMÁNEK nám v tomhle střídání ukázal, proč hra zvaná hokej dokáže strhnout davy fanoušků. Nejdřív si jen tak ze srandy nalepil puk na hokejku v rohu pásma, a po chvíli pokračoval v kroužení útočnou třetinou se svými parťáky. Nakonec se vymotal zpoza brány, udělal ještě krok dál od branky a pak poslal kotouč neomylně k bližší tyčce – 5:1! Asistence: Tomáš Knotek, Tomáš Mertl.
     
    30:15
    Pardubičtí hokejisté budou mít třetí početní výhodu. Za nedovolené bránění je vyloučen Roman Kukumberg (HKR).
     
    29:23
    Jdeme zase hrát! Vhazuje se před Robertem Kristanem.
     
    Tak jo. Hokejisté se vrací zpátky pod střechu hradeckého zimáku, samozřejmě zase za bouřlivých ovací.
     
    29:23
    Utkání je na nezbytně nutnou dobu přerušeno z důvodu mlhy. Hokejisté obou týmů odjíždějí do kabin!
     
    25:41
    K Nahodilovi se odrazil puk od zadního mantinelu, prázdnou hradeckou svatyni ale přestřelil!
     
    25:11
    Ale tohle výtečné střídání hostů muselo vést aspoň k přesilovce. Za držení protihráče je vyloučen Jiří Vašíček (HKR).
     
    25:00
    A už to mohlo být zase jenom o dva! Pardubický bombarďák Petr Sýkora vyzkoušel lapačku Kantora, jemuž puk vypadl, a Sýkora se dostal k dorážce. Tu už domácí strážce skvěle vytáhl!
    Michal TVRDÍK - 4:1
     
    23:40
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Přestřelka na hradeckém zimním stadionu pokračuje, Mountfield si bere zpátky tříbrankový náskok! Postaral se o to symbolicky pardubický odchovanec MICHAL TVRDÍK, který nejdřív tvrdě vypálil od modré, pak si dojel puk, který mu exkluzivně namazal Benák, a napálil ho k volné tyčce – 4:1! Bez asistence.
     
    22:37
    Pootevřená zadní vrátka Pardubic mohl ztrestat Dej, v přečíslení ale nepropasíroval kotouč na spoluhráče.
     
    21:46
    Ou! Od zadního mantinelu se puk nečekaně odrazil ke Kantorovi, Sýkora se ho snažil překvapit, ale měl to hodně těžké a Kantor si bližší tyčku pohlídal.
    Radoslav TYBOR - 3:1
     
    20:23
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Jenže tuhle hru dneska chtějí hrát dva, Pardubice po šesti sekundách střílí gól naděje! Domácí obrovsky propadli v defenzívě a pustili do sóla RADOSLAVA TYBORA, jenž přišpendlil puk do růžku klece Pavla Kantora, jenž nedostal nárok – 3:1! Asistence: Lukáš Nahodil.
    Tomáš KNOTEK - 3:0
     
    20:17
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Pouhých sedmnáct sekund z druhé třetiny stačilo domácím hokejistům ke třetímu gólu a hradecký stadion je v obrovské euforii! Vteřinu před koncem přesilovky natáhl ke střele z levého kruhu TOMÁŠ KNOTEK, a protože měl Kristan dokonale zakrytý výhled, puk zapadl do jeho bližšího růžku – 3:0! Asistence: Jiří Šimánek, René Vydarený.
     
    18:18
    Pardubice si ale odpočinek neužijí. Na ledě bylo šest hokejistů, což znamená, že tam teď dvě minuty budou ve čtyřech. Samozřejmě pokud Hradec neuspěje z přesilovky.
     
    18:18
    Další obrovská gólovka pro Hradec, do samostatného nájezdu se dostal kapitán Šimánek. Kristana se bekhendovým blafákem parádně zbavil, jenže kotouč pak poslal pánu bohu do oken!
     
    16:09
    Pardubice by se taky rády zapsaly do gólového účtu. Přečíslení řešil střelou z mezikruží Lukáš Radil, jenže břevno přestřelil.
     
    14:23
    Už to mohlo být o tři góly! Před branku se dostal Tomáš Knotek a Kristanovi musel pomoct obětavý parťák, pak přišly i dorážky. Ale hosté to zvládli.
     
    13:23
    Elitní letka svým pohybem donutila soupeře ke druhému nedovolenému zákroku. Na trestnou míří Aleš Píša (PCE) za nedovolené bránění.
     
    10:40
    Neuvěřitelné! Hostující bek zlomil hokejku a domácí jeli do přečíslení, které zakončoval úplně volný Tomáš Slovák. Bekhendovou kličku mu ale Kristan vychytal!
     
    10:17
    Jenže těžká chvilka teď čeká pro změnu hokejisty Mountfieldu. Za hákování je vyloučen Michal Tvrdík.
    Peter FRÜHAUF - 2:0
     
    08:58
    Mountfield právě vstřelil branku!
    A domácí v derby utíkají už do dvoubrankového trháku! Hradečtí dostali k dispozici první přesilovku a už se zdálo, že ji nedokáží využít. Nevyužili, ale pět sekund po jejím skončení už skórovali zásluhou dělovky PETERA FRÜHAUFA, která zapadla přesně ke druhé tyčce pardubické branky – 2:0! Asistence: Tomáš Knotek, Tomáš Mertl.
     
    06:53
    Máme tady úvodní vyloučení dnešního souboje. Za držení protihráče si menší trest odpyká Jan Zdráhal (PCE).
    Lukáš VANTUCH - 1:0
     
    05:47
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Zrovna když hosté vyrovnali hru, nechali otevřené velké okno v obraně a Hradec ho nekompromisně trestá! Tomáš Slovák narýsoval ze svého pásma nádherný pas LUKÁŠI VANTUCHOVI, který přejel modrou čáru a tvrdou ránu procedil mezi betony Roberta Kristana. Puk se jen tak tak došoural za čáru, ale nic to nemění na tom, že se domácí ujímají zaslouženího vedení – 1:0! Asistence: Tomáš Slovák, Tomáš Troliga.
     
    04:37
    Až mezi kruhy se s kotoučem dostal Tomáš Pospíšil, Kristan ale jeho bekhend zneškodnil a Kukumberg se nedostal k dorážce. Hradec je od začátku na celé čáře lepší!
     
    03:46
    Těžký zákrok Kristana, jenž musel ramenem vytáhnout vynikající střelu Petera Mikuše.
     
    02:14
    Střelu od modré čáry mohl dorážet do prázdné brány Lukáš Vantuch, ale pardubický bek ho stačil v poslední možné chvíli zablokovat!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 6. Vantuch (Slovák, Troliga), 9. Frühauf (Knotek, Mertl), 21. Knotek (Šimánek, Vydarený), 24. Tvrdík, 36. Šimánek (Knotek, Mertl), 53. Červený (Mertl, Mikuš) – 21. Tybor (Nahodil), 38. Čáslava (Marcinko), 42. Benák (Radil), 48. Nahodil (Sýkora, Radil)


    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Frühauf, Vydarený, Slovák, Vašíček, Pláněk, Mikuš, Dietz – Knotek, Mertl, Šimánek „C“ – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Nedvídek, Tvrdík, Červený – Beránek, Troliga, Vantuch. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Dynamo Pardubice: Kristan (Halász) – Gregorc, Čáslava „C“, Benák, Havlík, Píša, Zdráhal, Korím – Sýkora, Zohorna, Marcinko – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Kaut, Starý – Kňazev, Moučka, Půhoný – Poulíček. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 6890 (vyprodáno)
    bahis siteleri