Chabarovsk – Barys 3:5 (kon.) | Vladivostok – Omsk 3:1 (kon.) | Novokuzněck – Ufa 5:2 (kon.)
Magnitogorsk – Toljatti 3:4 (po pr.) | Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Čerepovec – HC Slovan 4:2 (kon.)
Jaroslavl – Soči 1:2 (po pr.) | Kazaň – Nižněkamsk 1:2 (kon.) | N.Novgorod – Záhřeb 3:1 (kon.)
CSKA Moskva – Dynamo Moskva 0:2 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Medveščak Záhřeb
Neděle 15.02.2015, 15:00 • Konovalenko Sports Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování, v jehož rámci změří síly celky Torpedo Nižnij Novgorod a Medveščak Záhřeb. Úvodní buly bude v Konovalenko Sports Palace, tedy domovském stánku Novgorodu, vhozeno v 15:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Torpedo se momentálně nachází na osmé pozici Západní konference,, přičemž má na svém kontě 81 bodů. V posledním ligovém duelu si Novgorod na domácí půdě poradil v poměru 3:1 se Slovanem Bratislava.

    Medveščak je v podstatně horší mozici, neboť mu patří předposlední příčka Západní konference. To vše se ziskem 67 bodů. V předchozím kole chorvatský celek nestačil na Moskevské CSKA, kterému podlehl 2:5.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Birjukov) – Hietanen, Pepeljajev, Vasiljev, Bernackij, Grigorjev, Bazijevskij, Aljajev – Kňazev, Stoljarov, Dmitrij Kazjonov – Wolski, Salminen, Immonen – Galuzin, Krasnoslobodcev, Filatov – Savinainen, Denis Kazjonov, Potapov

    Medveščak Záhřeb: Heeter (Owuya) – Flood, Morrisonn, Carle, Martinović, Popović, Hutchinson, Kinrade – Thomas, Wright, Hedberg – Segal, Pelletier, St. Pierre – Glumac, Murray, Perkovich – Katić

    Rozhodčí: Zacharov, Kiseljov – Kuchava, Novikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Stadionem již znějí národní hymny, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Domácí se hned v úvodu zápasu vydali do útočného pásma, kde svého soka řádně sevřeli. Do výrzanější brankové příležitosti se ale nedostali, hosté za malou chvíli vyhodili.
     
    01:18
    Perkovich u pravého mantinelu vybojoval kotouč, který obratem poslal na druhou stranu útočného pásma. Segalův pokus poté Kasutina nepřekvapil, domácí mág byl pozorný.
     
    01:58
    Další přechod Záhřebu do ofenzivní zóny zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, kde ani jednomu z celků větší nebezpečí nehrozí.
     
    02:23
    Savinainen se dostal k zakončení od levého mantinelu, avšak branku vůbec netrefil. Taktéž následný kontr Medveščaku měl ale jepičí život.
     
    03:18
    Hosté svého soupeře opět mírně sevřeli, což ukončil blok rány v podání Dmitrije Kazjonova. Další pokus následně skončil mimo hrací plochu, a tak se buly přesune do neutrální zóny.
     
    03:34
    Velká šance Záhřebu. Hokejisté v bílém uháněli do přečíslení dvou na jednoho, přičemž se odpovědnost rozhodl vzít na sebe Mike Glumac. Člen třetí útočné formace ale z předbrankového prostoru přestřelil.
     
    04:26
    Hosté stále působí poměrně aktivním dojmem, nadále se drží v útočném pásmu. Vyvézt kotouč se podařilo až Galuzinovi, jehož projektil ale branku hostí netrefil.
     
    05:16
    Medveščak byl pod mírným tlakem, a tak poslal kotouč do hlediště. Vhazovat se tak bude po Heeterově levé ruce.
     
    05:25
    Následuje zakázané uvolnění, chorvatský celek si při dlouhém pasu příliš nerozuměl. Znovu se tak veškeré dění stěhuje před branku Medveščaku.
     
    05:36
    Nyní pro změnu postavení mimo hru, v němž se octili domácí hokejisté. Ve hře se objevuje plno nepřesností, ani jeden z týmů zrovna pohlednou hru nepředvádí. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    06:35
    Stále se bojuje převážně ve středním pásmu, kde žádné nebezpečí nehrozí. Příliš možností zatím k vidění nebylo. Po další ofsajdu hostí následuje komerční přestávka.
     
    06:51
    Dlěová rána od modré v podání Hietanena byla zblokována. Nadále však domácí svého soka svírají v těžké defenzivě. Dočkáme se konečně úvodní branky?
     
    07:29
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Dočkali jsme se, a to po pohledné akci. Sakari Salminen se na pravé straně útočného pásma dobře zorientoval, načež poslal přihrávku do předbrankového prostoru, kde číhal nepříliš dobře hlídaný JARKKO IMMONEN. Finský forvard poté z voleje usměrnil touš přesně k levé tyči. Asistence. Sakari Salminen, Artjom Aljajev.
    Jarkko IMMONEN - 1:0
     
    08:33
    A znovu jsou domácí nastěhováni před brankou Záhřebu, o střelu z velkého úhlu se zasadil Krasnoslobodcev. Heeter ji ale nyní vytěsnil do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    09:26
    Gennady Stoljarov ujel obraně Záhřebu po levé straně, odkud se poté snažil vypálit. Branku ale vůbec netrefil, leč Heeter se za dělovkou pouze ohlédl.
     
    09:54
    Bude se porpvé vylučovat. Za nebezpečnou hru vysokou holí odchází pykat Brandon Segal (ZAG). Jak se domácí hokejisté popasují s touto slibnou příležitostí? Hostující borec navíc dostává 2+2 minuty.
     
    10:28
    Medveščak ale v poklidu okupuje střední pásmo, domácí se nemohou dostat do ofenzivní fázi. Lodivod Torpeda pochopitelně není s výkonem svých svěřenců spokojen, což dává důrazně najevo.
     
    10:59
    A znovu se hosté v poklidu osvobodili, kupředu se snažil prodrat Bill Thomas, kterého ale na poslední chvíli defenziva Torpeda zastavila. Přesro musí domácí ekipa zahájit své snažení takříkajíc od píky.
     
    11:31
    Tvrdou ránu od modré v podání Pepeljajeva Heeter lapil do své rukavice. Poté raději přerušil hru, a tak se bude vhazovat po levé ruce hostujícího mága.
     
    12:13
    Z tribun se ozývá hlasitý pískot, diváci rozhodně nejsou s výkonem svých miláčků spokojeni. Není divu, domácí ještě v početní výhodě téměř vůbec nezahrozili.
     
    13:08
    A znovu je puk až u Kasutina, kde hosté navíc velice aktivně napadají. Tuto přesilovou hru si hokejisté Torpeda za rámeček téměř jistě nedají.
     
    13:58
    Krasnoslobodcev zkusil své štěstí z levé strany, ovšem Heeter se stihl přesunout a pokus kazašského forvarda eliminovat. Domácí ale pokračují v tlaku.
     
    14:04
    Brandon Segal (ZAG) putuje opět na trestnou lavici, tentokráte za podražení. Hostující útočník si zatím v první třetině příliš nezahrál. Tentokráte bude pykat za faul kolenem, jímž doslova sestřelil Filatova. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    14:57
    Hosté se zatím opět brání bez problémů, nyní se navíc vydal do samostatného úniku Andrew Murray. Rána hostujícího útočníka ale skončila vysoko nad, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu. Přesně to ale Medveščaku vyhovuje.
     
    15:20
    Kotouč znovu letí přes všechny čáry, Torpedo v prvním dějství předvádí velmi tragické přesilové hry. Přesto stále drží ten nejtěsnější možný náskok.
     
    16:10
    Segal je opět na ledové ploše, domácí prakticky vůbec nic nevymysleli. Poprvé si ale zahrají přesilovou hru také hokejisté Záhřebu. Denis Kazjonov (NNO) je vyloučen za podražení.
     
    16:57
    Pascal Pelletier chtěl v předbrankovém prostoru hned dvakrát zakončovat, což se mu ale ani jednou nepodařilo, neboť byla domácí obrana pozorná.
     
    17:32
    Taktéž Torpedo se brání bez větších obtíží, Medveščak nikterak oslnivou ofenzivní sílu nepředvádí. Uvidíme, co se uděje ve zbytku přesilové hry.
     
    18:21
    Gennady Stoljarov zachytil ve středním pásmu kotouč, s nímž se vydal do pásma útočného. Hosté se však stačili vrátit a potencionální nebezpečí záhy eliminovat.
     
    19:25
    Úvodní perioda se již spíše dohrává, oba celky se vidí v kabině. Torpedo si s největší pravděpodobností svůj těsný náskok přenese do dalšího dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi, k vidění nebyla příliš atraktivní podívaná. Vedení se ujali domácí, za které skóroval finský forvard Jarko Immonen. Hosté měli prakticky jedinou možnost k vyrovnání, ovšem Murray minul. Jak se bude duel nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 9:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté se hned po zahájení druhé periody vydali kupředu, ovšem Kasutin se střelou z pozice pravého kruhu nenecha vůbec překvapit. Posléze však raději přerušil hru.
     
    20:34
    Na druhé straně ledové plochy proti Salminenově pokusu z mezikruží zasahoval Heeter. Taktéž byl úspěšný, neboť puk zkrotil pomocí svého plastronu.
     
    21:21
    Hosté velice aktivně napadají, což činí Torepdu značné potíže. Zatím se ale do žádných vážnějších příležitostí nedostávají. Uvidíme, jak se klání bude nadále vyvíjet.
     
    22:21
    Bude se vylučovat, přesilovou hru za zahrají hosté. Za hákování odjíždí pykat Alexej Pepeljajev (NNO). Záhřeb tak má velmi dobrou možnost k vyrovnání. Stane se tak?
     
    23:10
    Medveščaku se prakticky vůbec nic nedaří, hokejisté v bílých dresech se doposud neusadili v útočném pásmu. Torpedo vyhazuje jeden kotouč za druhým.
     
    23:47
    Floodův pokus od levého mantinelu do řad Novgorodu žádné starosti nevnesl, domácí poté navíc opět vyhodili přes všechny čáry.
     
    24:17
    Další akci hostující ekipy navíc maří postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže svatyni, kterou okupuje Kasutin.
     
    24:55
    Herní projev obou družin je ve druhé třetiny poměrně neurovnaný, ani jedno z mužstev si žádné větší brankové příležitosti nevytváří. Hovořit nelze ani o územní převaze.
     
    25:43
    Hostující přihrávka doputovala přes všechny čáry, ovšem icing se pískat nebude. Hrát tak mohou domácí hokejisté, kteří se velmi záhy vydávají kupředu.
     
    26:18
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí navyšují svůj náskok. Kotouč se dostal na modrou čáru, kde se jej ujal VALERIJ VASILJEV. Obránce Torpeda si sjel do mezikruží, odkud přesně mířenou ranou trefil skulinu mezi Heeterovými chrániči. Hostující brankář neměl nárok zasáhnout, neboť toho moc neviděl. Asistence: Nikita Dvurečenskij.
    Valerij VASILJEV - 2:0
     
    27:46
    Hra stále plyne lidově rečeno bez ladu a skladu. Ani jedno z mužstev si nedokáže příliš kloudně přihrát. Nevýraznou sekvenci nyní zastavuje Kasutinův pohotový zákrok lapačkou. Následovat bude komerční přestávka.
     
    28:25
    Další akci hostující ekipy zastavuje zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat před Heeterem. Hra je stále plná nepřesností, přičemž tempo taktéž není nikterak oslnivé.
     
    28:56
    Lehký pokus od levého mantinelu Heeter likviduje, načež ihned přerušuje hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce. Torpedo nyní mírně přidalo na tempu.
     
    29:19
    Bude se znovu vylučovat, v početní výhodě si zahrají hosté. Za hákování je potrestán Jarko Immonen (NNO). Jak Záhřeb s touto možností naloží?
     
    30:10
    Medveščak se poměrně dlouho pohyboval v útočném pásmu, kde ale nic nebezpečného nevymyslel. Torpedo se posléze osvobodilo vyhozením přes všechny čáry.
     
    30:48
    Další atak táhl Brandon Segal, jehož snaha ale byla velice brzy zmařena, neboť byl chycen v ofsajdové pasti. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, kde ani jedné z družin nebezpečí nehrozí.
     
    31:35
    Po sérii lehkých střeleckých pokusů Kasutin přerušuje hru. Buly tak proběhne v útočném pásmu Medveščaku. Stále není k vidění příliš zajímavých momentů, oba celky působí ospalým dojmem.
     
    31:52
    Nyní ale platí pravý opak, domácí mohli navýšit své vedení. Jarkko Immonen dostal vynikající přihrávku do jízdy, načež se ocitl před Heeterem. Finský forvard však z ideální střelecké pozice orazítkoval pouze mantinel za hostující svatyní.
     
    32:56
    Torpedo opkupuje útočné pásmo, kde hostujícím borcům řádně motá hlavy. Zatím však bez výraznějšího úspěchu. Jak tomu bude nadále?
     
    33:33
    Na hrací ploše zůstal ležet Valerij Vasiljev, což jeden z hlavních sudích "oceňuje" dvouminutovým a osobním desetiminutovým trestem za zásah do oblasti hlavy a kruku. Na trestnou lavici odjíždí Martin St. Pierre (ZAG). Pokračovat se bude po skončení reklamní pauzy.
     
    33:58
    Wojtek Wolski chtěl zakončit z voleje od modré čáry, což ale Heeter očekával. Proto se stihl přesunout a střelecký pokus eliminovat. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího muže v masce.
     
    34:19
    Další akce, kterou maří Heeter. Tentokráte zlikvidoval ránu Hietanena. Opět proběhne buly v útočném pásmu Novgorodu.
     
    35:06
    Po nenápadném střeleckém pokusu z pravé strany hrací plochy chtěl dorážet Krasnoslobodcev, ovšem hostující brnakář si celou situaci pohlídal.
     
    35:50
    Domácí jsou v závěru třetiny aktivnějším celkem, ovšem do žádných větších šancí se zatím nedostávají. Záhřeb stále živí naději na zvrat v utkání.
     
    36:19
    A opět se bude trestat, v početní výhodě si zahrají domácí. Za krosček odjíždí zahřívat trestnou lavici Pascal Pelletier (ZAG).
     
    36:19
    Kouč Torpeda vycítil důležitost daného momentu a bere si oddechový čas. Co svým svěřencům naordinuje?
     
    36:40
    Domácí hokejisté krouží útočným pásmem, kde se ale setkávají s vynikající defenzivou ze strany hostujícího celku. Medveščak především velmi aktivně bruslí.
     
    37:23
    Wolski si sjížděl před branku na prudký pas, který ale nezachytil. Posléze kotouč procestoval až do obranného pásma Novgorodu, což chorvatskému celku plně vyhovuje.
     
    38:18
    Stále sledujeme úpornou obrannu hru Medveščaku, která však brzy skončí, neboť se Pelletier již chystá k návratu do hry.
     
    39:16
    Před brankou Medveščaku nastal poměrně velký závar, který ale nikdo z domácích nedokázal zužitkovat. Heeter poté přerušil hru.
     
    39:58
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Hosté ještě v závěru periody skórují. Z předbrankového prostoru se přesně mířenou ranou do odkryté branky prosadil JAMES WRIGHT. Asistence:
    James WRIGHT - 2:1
     
    40:00
    V závěru druhé třetiny byli vyloučeni Grigorjev a Perkovich, oba inkasovali pětiminutový trest.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za nám prostřední část, která podobně jako dějství první žádné pohledné situace nepřinesla. Další přesný zásah však přidali domácí, prosadil se Valerij Vasiljev. V závěru třetiny skórovali ještě i hosté, trefil se James Wright. Dotáhne Torpedo zápas do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 24:15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Domácí pronikli do útočného pásma, po střele musel zasahovat Heeter, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    41:13
    Oba týmy se střídají v držení kotouče, hraje se ze strany na stranu a utkání má dobré tempo.
     
    42:05
    V úvodu druhé tercie je mnohem aktivnější mužstvo Záhřebu, Medveščak momentálně kombinuje v útočném pásmu a zaměstnává defenzivu svého soupeře.
     
    43:12
    Osmělili se však také hokejisté Torpeda, kteří na Heetera vyslali dvě zajímavé střely, obě však gólman hostujícího týmu dokázal vychytat.
     
    44:23
    Dvominutový trest si za hákování odsedí hostující útočník Hedberg, přesilovou hru si tak zahrají hokejisté Torpeda.
     
    44:54
    Po půlminutě od Hedbergova trestu se opět vylučuje. Popovic si v souboji s protihráčem pomohl jeho přidržením a půjde si odsedět rovněž dvouminutový trest. Teď to budou pro Medveščak krušné chvíle, jeho hráči se totiž budou bránit ve třech.
     
    45:17
    Hokejisté domácího Torpeda se usadili v útočném psámu a rychlými přihrávkami zaměstnávají obranu svého soupeře.
     
    45:21
    Za katr ovšem usedne Stoljarov a hrát se tak bude pět proti čtyřem. útočník Torpeda byl na trestnou lavici poslán za sekání.
     
    46:46
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do dvoubrankového náskoku. Úspěšným střelcem je VADIM KRASNOSLOBODCEV, který dokázal zužitkovat přihrávku Pepelajeva. Asistence: Alexej Pepelajev.
    Vadim KRASNOSLOBODCEV - 3:1
     
    46:54
    Záhřeb již hraje v plném počtu hráčů a bude mít k dispozici zkrácenou přesilovku.
     
    47:06
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale k zakončení zatím nechochází, defenziva Novgorodu brání pozorně.
     
    47:21
    Domácí přečkali oslabení a nyní mohou pomýšlet na ofenzivní akce, neboť jsou kompletní.
     
    48:37
    Hráči Nižnijho Novgorodu podnikli ofenzivní výpad podél pravého mantinelu, proti střeleckému pokusu však zakročil Heeter.
     
    49:25
    Na opačné straně byla ještě před modrou čárou zastavena akce Medveščaku.
     
    50:19
    Hosté se probojovali do útočného pásma, střelecký pokus z levého kruhu však lapil Kasutin, před nímž se tak bude vhazovat.
     
    51:37
    Hokejisté Medveščaku Záhřeb jsou momentálně aktivnějším mužstvem a snaží se vymyslet, kudy by prostrčili puk za záda Kasutina.
     
    52:59
    Nyní Kasutinovu pozornost prověřil ostrým projektilem Thomas, gólman Novgorodu byl ale na svém místě a jeho střelu chytil.
     
    53:31
    Nedovoleným zákrokem se provinil hostující Morrisonn, který si odsedí dvouminutový trest za sekání. Torpedo tak bude mít dobrou příležitost navýšit své vedení.
     
    54:07
    Přesilová hra se však domácímu celku zatím nedaří, hosté se totiž dostali k puku a ten vyhodili z obranného pásma ven.
     
    54:57
    Novgorod se přesto dokázal do pásma vrátit, ale defenziva Záhřebu střeží prostor před vlastním brankářem bedlivě.
     
    55:31
    Hra v početní výhodě se hráčům Torpeda nevydařila podle představ, hosté slabení zvládli bez inkasované branky a nyní jsou již kompletní.
     
    56:27
    Hokejisté Medvsščaku stále více otevírají obranu, s nepříznivým stavem se nehodlají smířit a snaží se útočit ve více hráčích.
     
    57:04
    Do střeleckého pokusu se dostal Salminen, proti jeho ráně však skvěle zakročil gólman Heeter, který puk vyrazil svým levým betonem.
     
    58:01
    Probíhájí závěrečné dvě minuty třetí periody a hostům na zvrat už moc času nezbývá.
     
    58:47
    Hosté sice drží kotouč na svých holích, ale do zakončení se nemohou prodrat.
     
    59:37
    Kotouč se nachází za brankou Novgorodu a zdá se, že o vítězi utkání je již rozhodnuto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce! Z tříbodového vítězství se nakonec raduje domácí celek, který se ujal vedení již v úvodní periodě. Hosté však se svým soupeřem poměrně dlouho drželi krok, ve 47. minutě ovšem přidal třetí zásah Torpeda Krasnoslobodcev a Záhřeb už nedokázal s nepříznivým stavem nic udělat. (17:28:19)

    Libor Kucza

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 8. Immonen (Salmine, Aljajev), 27. Vasiljev (Dvurečenskij), 47. Krasnoslobodcev (Pepelajev) – 40. Wright


    Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Birjukov) – Hietanen, Pepeljajev, Vasiljev, Bernackij, Grigorjev, Bazijevskij, Aljajev – Kňazev, Stoljarov, Dmitrij Kazjonov – Wolski, Salminen, Immonen – Galuzin, Krasnoslobodcev, Filatov – Savinainen, Denis Kazjonov, Potapov, Dvurečenskij
    Medveščak Záhřeb: Heeter (Owuya) – Flood, Morrisonn, Carle, Martinović, Popović, Hutchinson, Kinrade – Thomas, Wright, Hedberg – Segal, Pelletier, St. Pierre – Glumac, Murray, Perkovich – Katić

    Rozhodčí: Zacharov, Kiseljov – Kuchava, Novikov
    bahis siteleri