Omsk – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Barys – Novokuzněck 2:0 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Kazaň 1:2 (0:1 po s.n.)
Toljatti – Magnitogorsk 3:4 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Jekatěrinburg 4:5 (kon.)
Soči – Čerepovec 4:5 (0:1 po s.n.) | Minsk – Jokerit 3:1 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 2:1 (po pr.)
Atlant – Petrohrad 1:0 (kon.) | Záhřeb – Riga 1:3 (kon.)
konec
Atlant Moskevská oblast
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
SKA Petrohrad
Pátek 20.02.2015, 17:30 • Arena Mytišči - Ice Palace Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z dnešního famózního zápasu vše. Jsem rád, že jste sledovali tento online přenos, přeji pěkný víkend a někdy příště u onlajnů na shledanou! (19:54:05)
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Atlant: 7 (36)
    Petrohrad: 12 (31)
     
    Máme tu konec dnešního výborného duelu. Střel bylo k vidění více než dost, jenže téměř bezchybní brankáři udělali z dnešního měření sil neskutečné drama, jenž rozhodovala jediná přesná trefa. Překvapivě střetnutí zvládli domácí a 3 body pro ně budou mít cenu zlata.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Gólman dokázal nasměrovat letící jedovku pryč od těch nejcitlivějších míst. Bude se ještě vhazovat před Ježovem.
     
    59:49
    Oddechový čas pro Atlant Moskevská oblast.
     
    59:47
    Daleký výhoz obránce Atlantu sice zaviňuje icing, ovšem domácí potřebují více času na uklidnění.
     
    59:26
    Engren se položil do puku, který nesmlouvavě vypálil Kovalčuk k jedné z tyček, a zachránil naděje domácích na plný bodový zisk! Důležitý zákrok maskovaného hlídače.
     
    59:16
    Oddechový čas pro SKA Petrohrad. Bílí cítí potřebu se připravit na poslední sekundy, Ježov už sedí na střídačce.
     
    58:45
    Nápor hostů je skutečně silný, brankoviště Atlantu je v jednom ohni a Engren musí předvádět výkon na vrcholu jeho fyzických sil.
     
    58:00
    Hlasatel oznámil poslední 2 minuty základní hrací doby a přesně v ten okamžik Engren vyrazil tvrdou dělovku Petrohradu.
     
    57:14
    Arťom Černov (Atlant) si půjde na 2 minuty odpočinout na trestnou lavici za hákování a domácí budou čekat krušné chvíle.
     
    57:03
    Engren se natáhl s hokejkou po dlouhém nahození SKA a nedopouští ani to nejmenší ohrožení v režii hostujících hráčů.
     
    56:22
    Důrazný boj o kotouč vyzněl lépe pro Petrohrad. Ten až kvůli špatnému zpracování na hranici pásma přichází o výhodu držení puku.
     
    55:11
    Situace 2 na 3 nemohla vyvést Ježova z míry. Sice došlo ke střeleckému pokusu Moskevské oblasti, ten ale naráží do zadního mantinelu.
     
    54:26
    Předávka Gilroye nepřinesla kýžené ovoce. Nikdo z domácích nestál ve správných místech, aby rozvinul útočné počínání na opačné křídlo.
     
    53:32
    Engren šel do kolen, protože zamýšlel provést zákrok, ovšem pryž skáče úplně mimo a brankoviště Atlantu rozhodně neohrozí.
     
    53:02
    Černov vypíchl kotouč ofenzivně zaměřenému členovi petrohradské formace. Protiútok vedený domácími hráči neobalamutil protivníky.
     
    52:45
    Nečekanou ránu vyslal Atlant o kus nad horní hranici konstrukce svatyně. Ježov pohledem kontroluje vysoký puk.
     
    51:34
    Zpracování hokejisty Petrohradu se zařadilo do kategorie nepovedených a využít toho chtěl pozorný útočník v modrožlutém. Chtěl přejít do brejku, proti kleštím v podobě 2 neústupných obránců nemohl moc sám udělat.
     
    50:36
    Hráči SKA se pohybují na ofenzivních místech. Až Černov skvěle vystartoval k mantinelu a podél prken vyhodil ven.
     
    49:51
    Vadim Chlopotov (Atlant) je vyloučen na 2 minuty za hru vysokou holí, což není úplně nejlepší zpráva pro domácí. Tlak Petrohradu znatelně zesiluje.
     
    48:54
    Šipačjov přenechával spoluhráči na modré čáře, který ihned posílal touš do ohně, ale pohyblivý blok Atlantu s vypětím všech sil situaci ustál!
     
    48:14
    Kombinaci v podání Moskevské oblasti scházela přesnost, a tak přichází chvíle SKA. Tichonov neusměrnil výstřel do chtěných pozic.
     
    48:00
    Dnešní utkání sleduje 6900 diváků.
     
    47:40
    Buly opanoval Petrohrad. Střelec nečekal a rovnou zkoušel překvapit Engrena. Modrožlutí zažehnali problémy bleskovým reflexem.
     
    47:17
    Atlant chtěl proniknout podél pravého křídla, jenže kotouč neměl podobnou touhu, a proto nabral na rychlosti a píská se zakázané uvolnění.
     
    46:32
    I přes zaváhání v rozehrávce dostává SKA předmět hry k Engrenovi. Strážce domácí svatyně v pohodě krotí.
     
    45:43
    Kovalčuk to vzal na sebe, zbavil se dotírajících soupeřů a z osy hřiště neohroženě vystřelil. Dělovka nenašla cestu mezi tyče.
     
    45:06
    Engren zlikvidoval letící střelbu a nedovolil komplikace po zakončení hostujícího střelce. Ani vhazování nebylo žádnou překážkou pro maskovaného hokejistu.
    Igor LEVITSKIJ - 1:0
     
    44:16
    Atlant právě vstřelil branku!
    V hledišti propukají fanoušci v obrovský jásot. IGOR LEVITSKIJ vyjel zpoza brankové konstrukce, připravil kotouč k vyslání jedovky, našel mezírku v postavení Ježova a síť hostů sklízí první dnešní zářez. Asistence: Arťom Černov, Vitalij Novopašin.
     
    43:58
    Ježov v kooperaci s obráncem v bílém dostává černou gumu mimo tyče. Vyhnat domácí z pásma se jim však nedaří podle představ.
     
    43:23
    Sprintujícímu útočníkovi domácího celku ujel kotouč a z kvalitně vypracované akce nic velkého nebude.
     
    42:50
    Engren dobře věděl o protihráči, který prověřoval jeho připravenost. Modrožlutí přemisťují centrum dění pryč od vlastní klece.
     
    41:54
    Hosté se osvobozují a získávají klid na své hokejky do nejbližších chvil.
     
    40:53
    Moskevská oblast vystřídala a potom ve vysoké rychlosti prošla kolem soků na útočné území, kde tvrdou ránu Atlantu znemožnil bránící petrohradský zástupce.
     
    40:17
    Otevírací útočný průchod hostů zastavili s bravurou hráči Atlantu. Ti předvedli snahu o analogickou situaci, bez úspěchu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Domácí hokejisté mohou jen litovat, že nedokázali z obrovského tlaku skórovat a převzít otěže zápasu. Petrohrad zásluhou vyloučení a málo důrazné hry nabídl protivníkovi řadu fantastických střeleckých možností, jenž zásluhou famózně chytajícího Ježova nenaplnily gólový potenciál.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Atlant: 22 (29)
    Petrohrad: 9 (19)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Nahození od modré čáry v samém závěru 2. dvacetiminutovky prolétlo kolem všech aktérů utkání a skončilo v bezpečných místech v rohu kluziště.
     
    39:50
    Atlant prostrkal kotouč až do prostoru brankoviště, kde mnoho nechybělo a Ježov by nestačil zareagovat, jenže nakonec zapracoval betony a vynutil si vhazování!
     
    39:37
    Nikita Bělov (Petrohrad) si odpočine 2 minuty na trestné lavici za sekání.
     
    38:48
    Po návratu vyloučeného hokejistu se hra přelévá z jedné strany na druhou. Zákroky brankářů velkou mírou pomáhají defenzivním složkám.
     
    37:26
    Série přihrávek v domácím podání připravila pro obranu hostujícího družstva řadu adrenalinových zážitků. Ježov na poslední chvíli lehl na zem a zamezil puku pokračovat dále a následně během krátké doby byl hostující tým nucen nadvakrát odvrátit další palbu Atlantu!
     
    37:06
    Maskovaný muž SKA ani na vteřinu nezaváhal a pokryl blížící se puk. Neletěl možná žádnou závratnou rychlosti, avšak nešlo o špatné rozhodnutí.
     
    36:04
    Dmitrij Kalinin (Petrohrad) je vyloučen na 2 minuty za sekání. Petrohradští budou čelit další výhodě Atlantu.
     
    35:45
    Potapov uháněl plně osamocený na gólmana Petrohradu a mohl těžit také z podpory spoluhráčů. Ježov ovšem výborným skokem do strany vyrazil. Sice se Moskevské oblasti povedlo překonat hostujícího strážce, ale stalo se tomu tak po jasném ataku jednoho z útočících.
     
    33:57
    Ježov nastavil co největší plochu těla do střelby ze strany a uspěl. I když dlouho to vypadalo hodně dramaticky, černá pryž neposedně poskakovala kolem svatyně SKA.
     
    33:06
    Petrohrad dostal kotouč ven až pomocí vyhození po hrazení. Dlouho hra ve střední třetině nezůstala a Atlant přechází do ofenzivy.
     
    32:34
    Teď se pořádně zapotil Ježov! Brankoviště patřilo v posledních okamžicích domácím, kteří nejprve vystřelili do nachystaného brankáře, aby posléze Sošnikov mohl z ideálního postavení vyslat nekompromisní dělo. To prolétlo o chlup nad brankou.
     
    31:14
    Výpal petrohradského týmu ještě kontroloval maskovaný muž modrožlutých. Dokázal zkrotit touš a připravit protiakci pro spoluhráče.
     
    30:47
    Moskevská oblast nemá vůbec jednoduchou pozici při rozehrávce, z čehož vyplynula další šance pro SKA. Engren zachytil ránu.
     
    30:20
    Ježov dával bedlivý pozor a pohotovým zasažením vyrazil puk mimo dosah jeho rivalů.
     
    29:43
    Dobrý pohyb Bodrova přinutil hostující hráče, aby šli po něm v početní přesile a to bylo přesně to, co hokejista chtěl. Uvolnilo se tak místo před kasou, kam nahrával. Neuspěl.
     
    28:45
    Před Sošnikovem se otevřel velký prostor a mohl předvést kvalitní zakončení průniku, ve finále k tomuhle nedojde.
     
    27:39
    Hokejisté Atlantu mířili na Ježova ve třech lidech, ani taková početní převaha nestačila a obránci berou kotouč.
     
    26:18
    Domácí počkali s rozehrávkou a poté se vydali na zteč, ale na danou akci se bílí připravili bezchybně a jsou to oni, kdo slaví zisk pásma.
     
    25:42
    Atlant motal hlavu defenzivním hráčům hostujícího celku, jenže potom se do hry vložil Chochrjakov a uklidnil dění u Ježova.
     
    24:55
    Domácí dokázali odpálit puk daleko od Engrena, který nestál v nejvýhodnějším postavení a mohlo dojít k nebezpečné situaci.
     
    24:14
    Postup Moskevské oblasti byl v klidném tempu zneškodněn a na opačnou stranu se vydalo SKA. Tam zachytává kotouč obranná dvojka.
     
    23:45
    Obrana propustila další protiútok hostí, puk proletěl o kousek nad břevnem a došlo k odrazu od zadního hrazení.
     
    22:50
    Rána z dálky v podání Atlantu končí v klidném prostředí lapačky Ježova, jehož blesková rozehrávka posílá Petrohradské blíže k Engrenovi.
     
    21:08
    Dojde ke dvojitému vyloučení. Albert Jarulin (Atlanta) a Patrick Thoresen (Petrohrad) míří na trestnou lavici za hákování, respektive za hru vysokou holí.
     
    21:07
    Petrohrad opět vlétl do pásma modrožlutých a nekompromisně prověřil domácího brankáře. Ten bezchybnou reakcí zachraňuje dění.
     
    20:34
    Bodrov toho moc u mantinelu udělat nemohl, neboť jeho snahu zpacifikovali obránci Petrohradu. Ježov se nemusel ani pohnout.
     
    20:11
    Hosté na nic nečekali a vydali se po buly zahrozit Engrenovi. Kovalčuk svým výpalem trefil spojnici tyči a v hledišti to jen zahučelo!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Solidní útočné varianty předváděly oba celky a také díky brankářům nedošlo během 1. dějství ke změně na světelné tabuli. Atlant byl nebezpečný zejména v rámci přesilové hry, kdy Ježov naplno ukázal svou kvalitu a podržel týmové kolegy. Naopak Engren zaznamenal zvýšenou aktivitu ke konci třetiny, kdy procházeli hosté přes modrou čáru s větší lehkostí než v předcházejícím průběhu.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Atlant: 7
    Petrohrad: 10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Ještě v závěru 1. periody rozjeli útok hráči Petrohradu, akce naneštěstí pro ně příliš přesnosti nepobrala a nenadělala žádné nezkrotitelné problémy.
     
    18:53
    Vhazování na útočném území Atlantu přineslo pouze nelítostný boj za Ježovem o kus pryže, jenž ukončuje vyhozením obránce SKA.
     
    18:00
    Čudinov projel kolem všech domácích obránců a ocitl se relativně volný na levém křídle, Engren zatarasil puku cestu do klece.
     
    17:15
    Judin zkusil štěstí střelou z příklepu, do trajektorie mocné rány vložil včas tělo jeden z obránců Moskevské oblasti a zastavil šanci.
     
    16:15
    Nejaktivnějším hráčem u mantinelu se stal Jarulin. Kolem obránce se ale během chvíle slétlo hejno hostujících supů a odzbrojilo jej v plné parádě.
     
    15:29
    Teď se dostali domácí ke 2 výstřelům po sobě, a proto pro stoprocentní jistotu brankář v bílém kotouč chytil a zastavil hru.
     
    14:20
    Hosté klepou na dveře domácí defenzivní formace, avšak ta prozatím odolává a ničí možnosti favorita.
     
    13:33
    Atlant důraznou hrou obral Petrohrad o puk a sám se usadil na několik okamžiků v blízkosti Ježova. Nakonec k ničemu vážnějšímu nedojde.
     
    13:28
    Burdasov našel vhodné místečko ke střelbě, Engren se přemístil včas na malém prostoru a skryl černou pryž ve výstroji.
     
    13:05
    Nepřesný pokus Moskevské oblasti sice donutil Ježova jít k zemi, dále ovšem útočník nerozvinul ofenzivní akci.
     
    12:03
    Útočníkovi Atlantu utekl touš a ihned se jej zmocnilo SKA. I když obránce v bílém později chyboval a ztratil předmět hry, domácí z téhle situace nebyli schopni trestat.
     
    11:38
    Jermakov se navrací na ledovou plochu a na hře hostujícího družstva to je znát. Engren likvidoval další příležitost, ani tentokrát palba z levé strany v podání Dadonova nezaznamenává úspěch.
     
    11:06
    Petrohrad postupoval ve dvou na takřka osamoceného Engrena, Vadim Šipačjov se dral do zakončení ze strany, jenže máchl do prázdného prostoru, puk zůstal úplně nedotčen.
     
    10:15
    Dělovka útočícího hokejisty se otřela o plexisklo za brankou. I poté musí Ježov zapojit všechny reflexy.
     
    09:35
    Domácí formace rozjížděla nadějnou kombinaci v útočné zóně, až hození hokejky Andreje Jermakova zastavilo tuhle akci a hráč usedne na 2 minuty na trestnou lavici.
     
    09:17
    Nahrávka petrohradského hokejisty nabrala příliš velkou rychlost a rozhodčí signalizují icing. Hra se přesunuje k Ježovovi.
     
    08:01
    Taratuchin zkoušel využít zaváhání v rozehrávce hostující party a usměrňoval puk směrem na bránu, ale ve finále brankář SKA nemusí ani zasahovat.
     
    07:49
    Tentokrát musel být v pozoru Ježov. Defenzivní složka SKA mu však zkušeně pomohla a snažení Moskevské oblasti nemohlo mít gólové vyústění.
     
    07:22
    Petrohrad dlouho mimo obranné pásmo Atlantu nezůstal. Hosté opět zkrotili kotouč na svých holích a pozdravili brankáře v modrožlutém.
     
    06:35
    Ke Kovalčukovi se odrazila jedna z ran hostů a ruský střelec zkoušel bekhendovým pokusem překvapit Engrena, pálí o kousek vedle.
     
    05:45
    Souboj u mantinelu zvládl Tjuljapkin a za pomoci jeho kolegy z obrany založil akci, která končí až přesným zásahem petrohradského bránícího hráče.
     
    04:44
    Moskevská oblast bez potíží exportovala kotouč pryč od brankoviště, ovšem Ježov nemusí předvádět zákrok a sbírá odraženou černou gumu za kasou.
     
    04:28
    Ježov kvalitními zásahy zneškodnil veškeré potenciální nebezpečí a dovolil jeho spoluhráčům provést podobný brejk. Engren musel krýt lapačkou.
     
    03:57
    Defenzivní člen petrohradské sestavy byl u kotouče nejdříve ze všech, avšak kvalitním napadáním udrželi domácí pásmo a trápí hosty.
     
    03:12
    Vhazování zvládli domácí a pomalu přechází dopředu. Obránci SKA vystavili postupujícím útočníkům stopku u modré čáry.
     
    02:09
    Atlant vyhnal SKA ze své části hrací plochy a hostující mužstvo musí začínat od nuly. Postup dopadl podle jejich představ, ale nic dalšího už z útoku nevytěžili.
     
    01:33
    Po krátké kombinaci v obranné třetině vyráží hosté vstříc Engrenovi. Gólman se protáhl a odvrátil vyrážečkou.
     
    01:10
    Nahození domácích nepatřilo mezi ty nepřesnější. Brankář Petrohradu odpaluje puk podél mantinelu co nejdále.
     
    00:34
    Poprvé se ofenzivní snahou prezentovali i hráči Atlantu, Ježov byl na potřebném místě včas a zastavuje kotouč.
     
    00:17
    Puk putuje mezi hosty. Ti se na úvod pokusili o rozvinutí útoku, jenže útočnou modrou kvůli ofsajdu nepřešli bez úhony.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Atlant bude dnes hrát ve své modrožluté kombinaci, na dresech Petrohradu převládá bílá barva.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlant Moskevská oblast: Engren (Krasikov) – Korobov, Gilroy, Novopašin, Babčuk, Tjuljapkin, Jarulin, Sorokin – Potapov, Sošnikov, Šmeljov – Chlopotov, Bodrov, Levitskij – Kozlov, Taratuchin, Černov – Voronin, Junkov, Pugolovkin, Leščenko

    SKA Petrohrad: Ježov (Koskinen) – Rukavišnikov, Kalinin, Bělov, Kutějkin, Chafizullin, Čudinov, Judin, Jermakov – Kovalčuk, Ericsson, Červenka – Ketov, Dadonov, Šipačjov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kablukov, Burdasov, Chochrjakov

    Rozhodčí: Bělov, Rogačjov – Sazonov, Čubykin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    BODOVÁNÍ – PETROHRAD

    1. Artěmij Panarin – 62 bodů (26+36)
    2. Ilja Kovalčuk – 54 bodů (25+29)
    3. Vadim Šipačjov – 54 bodů (12+42)
     
    BODOVÁNÍ – ATLANT

    1. Sergej Šmeljov – 36 bodů (9+27)
    2. Andreas Engqvist – 34 bodů (17+17)
    3. Arťom Černov – 31 bodů (15+16)
     
    SKA PETROHRAD

    Dění v Západní konferenci má mnohem kladnější vyústění pro Petrohrad. Milionářský klub zvládá pravidelně krást svým soupeřům body, z posledních 5 duelů prohrál pouze jednou a po zásluze drží 2. pozici za ještě suverénnějším moskevským CSKA. Hosté si už pravděpodobně aktuální postavení nenechají vzít, přesto by pochopitelně chtěli Kovalčuk a spol. setřást dotírající Dynamo Moskva, která má ztrátu na SKA 5 bodů.
     
    ATLANT MOSKEVSKÁ OBLAST

    Moskevská oblast nebude patřit v tomhle duelu zrovna do role favorita. Atlant nehrál v poslední době vůbec špatný hokej, až na středeční prohru s Jokeritem domácí celek v předchozích zápasech pravidelně bodoval a zařadil se do boje o poslední postupovou příčku v Západní konferenci. Zatím ale ztrácí 4 body na osmý HC Soči a v jeho zájmu je nutností co nejdříve ztrátu smazat.
     
    Příjemné pozdní odpoledne. Do konce základní části KHL zbývá již pouze malá porce zápasů, jeden z nich bude odehrán dnes na ledě Atlantu. Domácí přivítají silný Petrohrad.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tadeáš Mima

    Branky a nahrávky: 45. Levitskij (Černov, Novopašin)


    Atlant Moskevská oblast: Engren (Krasikov) – Korobov, Gilroy, Novopašin, Babčuk, Tjuljapkin, Jarulin, Sorokin – Potapov, Sošnikov, Šmeljov – Chlopotov, Bodrov, Levitskij – Kozlov, Taratuchin, Černov – Voronin, Junkov, Pugolovkin, Leščenko
    SKA Petrohrad: Ježov (Koskinen) – Rukavišnikov, Kalinin, Bělov, Kutějkin, Chafizullin, Čudinov, Judin, Jermakov – Kovalčuk, Ericsson, Červenka – Ketov, Dadonov, Šipačjov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kablukov, Burdasov, Chochrjakov

    Rozhodčí: Bělov, Rogačjov – Sazonov, Čubykin

    Diváci: 6900
    bahis siteleri