Norsko – Rakousko 2:5 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Česko – Francie 4:0 (kon.)
konec
Norsko
2:5 (1:1, 0:3, 1:1)
Rakousko
Pondělí 13.04.2015, 12:30 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Krásné pondělí z francouzského Rouenu, druhý den světového šampionátu žen divize IA právě startuje! Na jeho úvod nás čeká zajímavý souboj dvou celků, které si tady ve Francii brousí zuby na cenný kov a které včera zapsaly vítězství. Mírně favorizovaný výběr Norska vyzve Rakousko.
     
    Norsko mohlo mít tři body, bralo aspoň dva

    Včera odpoledne jsme na ostrově Lacroix sledovali totálně strhující bitvu. Domácí galský kohout se přetahoval s norskými děvčaty, která sice vedla už 5:2, ale ani to jim ke třem bodům nestačilo. Freneticky hnané Francouzky pět sekund před koncem dokonaly svou stíhací jízdu gólem na 5:5!

    Bonusový bod ale nakonec přece jen připadl Seveřankám, radost jim vystřelila v čase 62:59 Madelen Haug-Hansenová. Její tým si vítězství přece jen zasloužil, po větší úsek zápasu byl na ledě lepším. A dlužno dodat, že francouzskému vzepětí ve třetí třetině hodně pomohl i výkon slovenské rozhodčí Zuzany Findurové, která měla velké problémy ustát tlak dvou tisícovek fanoušků v ochozech a norský kouč Arne Billkvam marně rozhazoval rukama co pár desítek sekund.
     
    Rakušanky se včas probraly a nasázely osmičku

    Ani středoevropský výběr to včera neměl jednoduché. Do bitvy s Dánskem sice vstoupil lépe, ale v úseku kolem první přestávky se skóre obrátilo. Rakousko předvádělo hodně nejistý výkon, jeho finský trenér Pekka Hämäläien si musel vzít oddechový čas.

    A ten dopadl na úrodnou půdu. Rakušanky skóre ještě ve druhé třetině otočily zpět a ze třetí části si udělaly exhibici. Konečný stav se zastavil až na poměru 8:2! Dnes se podobný rozdíl těžko zrodí, můžeme se těšit na vyrovnanou bitvu dvou z nejsilnějších soupeřů českého týmu.
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Sandvenová (Nilsenová) – Lovdalová, Holosová, Morsetová „C“, Tautraová, Güntherová, Gjerdová, Tendenesová, Olafsenová – Farstadová, Dalenová, Hjelmová – Martinsenová, Henriksenová, Haug-Hansenová – Berntsenová, Carlssonová, Fischerová – Oisethová, Fjellvangová, Furulundová. Trenér: Arne Billkvam.

    Rakousko: Marchhartová (Arnbergerová) – Fazokasová, Kantorová „C“, Matzkaová, Kainbergerová, Grascherová, Krausová, Hyblerová – Weberová, Beiter Schwarzlerová, Altmannová – Vlceková, Volggerová, Hanserová – Meixnerová, Hummelová, Wittichová – Brunnerová, Lopezová. Trenér: Pekka Hämäläinen.

    Rozhodčí: Kieferová (GER) – Girardová (FRA), Kuonenová (SUI).
    Rozbruslení. Jeden ze soupeřů dnes poprvé prohraje...

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Denise Altmannová založila první kloudný útok dnešního zápasu. Rakušanky se usazují v útočném pásmu, ale kombinace se jim moc dobře nedaří.
     
    01:17
    Následovala zblokovaná střela od modré čáry a Norky se poměrně snadno osvobodily, aby zvládly vystřídat.
     
    01:57
    Rakousko předvedlo velký kiks v rozehrávce, ale před Dalenovou stihla kotouč jedna ze soupeřek na poslední chvíli odpálit. Pak už si Marchhartová připsala první zákrok proti střele od modré.
     
    02:25
    Ke gólu ovšem bylo mnohem blíž na druhé straně! Kapitánka Esther Kantorová se famózním způsobem prohnala kolem zkoprnělých soupeřek, jenže pak už byla gólmance Sandvenové příliš blízko a nedokázala ji překonat!
     
    03:06
    Utkání přihlíží vynikající kulisa dětí ze základních škol. Zatím můžu říct, že většina z nich drží palce norské reprezentaci.
     
    03:32
    Na norském brankovišti vznikl velký rozruch, který ale změnu skóre neznamenal. Brankářka Ingrid Sandvenová viděla puk a zřejmě ho dokázala přikrýt.
     
    04:07
    Rakušanky jsou zatím nebezpečnější. Teď projela po levé straně jako nůž máslem Anna Hanserová, zákrok Sandvenové nevypadal dvakrát přesvědčivě, ale puk šel sám těsně mimo.
     
    04:50
    V další akci se ukázala rakouská útočnice Janine Weberová. Nabízela puk spoluhráčce před prázdnou klec, ale její kolegyni nějaký ten metr ještě chyběl.
     
    05:43
    Sophia Volggerová si povedeným průnikem vynutila norský faul. Mathea Fischerová (NOR) je vyloučena za podražení, budeme sledovat první přesilovku utkání.
     
    06:07
    Rakouskou přesilovku táhne šikovná Anna Meixnerová! Nejdřív ze střední vzdálenosti těsně minula, potom se už dostala do velkého úhlu a gólmanku nepropálila.
     
    06:55
    Ani teď sympatická černovláska neseřídila přesně svá mířidla. Sandvenová měla zakrytý výhled, ale naštěstí pro Seveřanky nemusela zasahovat.
     
    07:19
    Rakušanky se nedomluvily dobře v rozehrávce a sudím nezbylo než odpískat zakázané uvolnění.
     
    07:50
    Ani dělovka Esther Kantorové si nenašla cestu do sítě, a to už je Norsko kompletní.
     
    08:17
    Mathea Fischerová si hned proklestila cestu rakouskou defenzívou a nabízela puk do modrého půlkruhu. Byl sice lehce tečován, ale projel do bezpečí.
     
    08:28
    Je tu i první přestupek rakouské strany, který je jako vždy tak trochu zbytečný. Trest za hru v šesti odsedí Tamara Grascherová (AUT).
     
    08:42
    Elitní obránkyně severského týmu Victoria Lovdalová se na modré opřela do puku, ale ten nabral o dost horší trajektorii, než si představovala. Marchhartová zasahuje.
     
    09:12
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    No tak to je neuvěřitelné! Norky promrhaly jasnou gólovou příležitost, kterou Ficherové pravděpodobně vychytala ležící Marchhartová, a Rakušanky se v oslabení dostaly do protiútoku. Altmannová předložila puk EVĚ MARII BEITER SCHWARZLEROVÉ, která dokázala i ze strašně malého úhlu najít místečko v bráně a poslat Rakousko do vedení – 0:1! Asistence: Denise Altmannová.
     
    10:32
    Jako by na norských hokejkách po gólu zůstala nervozita, zbytek početní výhody nic zajímavého nepřinesl a Rakušanky mají kromě vedení i plný počet hráček na ledě.
     
    11:22
    Skvělý forčeking vedl k další povedené rakouské akci. Autorka první trefy vybídla z levé strany Charlotte Wittichovou, jež se do puku opřela z první a donutila Sandvenovou k zákroku.
     
    11:40
    Ale Rakušanky se budou znovu bránit. Antonia Matzkaová (AUT) je vyloučena za sekání, které její soupeřka reklamovala tak dlouho a hlasitě, až se rozhodčí rozhodla zvednout svou pravici.
     
    11:52
    Mathea Fischerová je zatím z norského výběru jasně nejaktivnější hráčkou kolem brankoviště, teď byla ve správný čas na správném místě na dorážku. Ale zblízka neuspěla.
     
    12:38
    Nahození Lovdalové proplulo daleko od rakouský svatyně, ale tlak Seveřanek trvá. Jednoznačně mu chybí střelba.
     
    13:03
    Máme za sebou nějakých třináct minut, přesto si už teď troufnu říct, že Fischerová nebude mít po dnešku Paulu Marchhartovou zrovna v lásce. Už to vypadalo na vyrovnání, ale rakouská gólmanka se zase parádně roztáhla po svém území!
     
    13:43
    A mohl z toho být šok číslo 2! Janine Weberová skvěle našlápla po pravé straně a rozhodla se vypálit, Sandvenovou zachránila tyčka!
     
    14:26
    Rakušanky už jsou kompletní a snaží se zase získat územní převahu. Ubráněná oslabení je mohou hodně nakopnout, o otevíracím gólu ani nemluvím.
     
    15:11
    Dvojička hokejistek absolovovala u hrazení tvrdý souboj, který tribuny hlasitě kvitovaly. Potom zase ukázala svoje zlaté ručičky vídeňská dračice Meixnerová, byla už však ve velkém úhlu a na Sandvenovou si nepřišla.
     
    16:10
    Ve hře pět na pět se aktuálně norské hokejistky k ničemu nedostávají. Přišlo alespoň nahození Marlene Güntherové, které zkontrolovala Marchhartová na hrudi.
     
    16:38
    Teď si Mathea Fischerová užívala těsné pozornosti dvou protihráček a hákování byste tam našli celkem snadno, hra ale plyne dál. Tedy jen do chvíle, než se Norky dopustily icingu.
     
    17:02
    Podobná situace zůstala nepotrestána i na druhé straně. O vzruch se postarala opět Meixnerová, jež výtečně tečovala nabídku od modré, nicméně na překonání gólmanky to nestačilo.
     
    17:47
    Ani další akce Meixnerové, ve které tentokrát volila přihrávku, gólem neskončila. Na druhé straně naopak musela po delší době zasahovat Marchhartová, kterou otestovala Andrea Dalenová.
     
    18:32
    Zbytečné zakázané uvolnění rakouské sestavy, obránkyně Annika Fazokasová nahazovala puk tak dva metry před červenou čarou.
     
    19:09
    Victoria Hummelová si počkala, až jí spoluhráčky dostřídají, a pak ji doplnila Meixnerová. Akce však vyzněla do ztracena.
     
    19:34
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Pronorské publikum v hale na ostrově Lacroix poprvé propuká v hromový jásot, máme vyrovnáno! Teď už se MATHEA FISCHEROVÁ dočkala, a nutno říct, že to z její strany byla velká paráda. Jako vichřice se prohnala kolem soupeřek a před Marchhartovou zvolila potažení do bekhendu, které vyšperkovala přesným zvedákem do bližšího růžku – 1:1! Asistence: Line Berntsenová, Madelen Haug-Hansenová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Možná i hlasitá kulisa, kterou tady tvoří stovky dětí, pomohla první třetině souboje k solidnímu tempu. Rakušanky prokazovaly větší dravost, navíc jim v oslabení vyšlo přečíslení a dostaly se do vedení. Nejaktivnější z Norek Mathea Fischerová ale chvíli před koncem třetiny proměnila asi čtvrtou ze svých velkých šancí a po zásluze nám v Rouenu platí nerozhodný stav!

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:15.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Norsko – 10
    Rakousko – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:58
    Norky vlétly do druhé části po hlavě a puk se hned motal kolem rakouského brankoviště. Teď už je ale zase na tahu soupeř.
     
    21:46
    A konkrétně Anna Meixnerová, která dvakrát našlápla norskou obranou, jak to umí jen ona! Poprvé narazila na zákrok Sandvenové, podruhé bránu v pádu minula.
     
    22:42
    Rakušanky mají hru pod kontrolou, ale jedna chyba může všechno změnit. Norsko se rozhodně nebojí napadat ve dvou i ve třech.
     
    23:14
    A přesně to vedlo alespoň k prudkému nahození Seveřanek od červené čáry, které Paula Marchhartová raději schovala ve výstroji.
     
    23:41
    Na druhé straně to udělala parádně Janine Weberová, když se zády k brankářce otočila do střelecké pozice, ještě dorážela, ale Sandvenová udržela puk před brankovou čarou! Nepřišla si na ni ani Beiter Schwarzlerová.
     
    24:11
    Svižnou střelu od pravého hrazení vyrazila Marchhartová na druhou stranu, kde dojížděla Line Berntsenová. Trefit odkrytý kus branky bylo ale opravdu hodně těžké.
     
    24:39
    Norské hokejistky se začínají povážlivě zmáhat. Je znát, že sledujeme bitvu dvou vyrovnaných soupeřů.
     
    25:11
    Rakušanky si ale mohly vzít ztracené vedení zpátky! Ujely do protiútoku tři na jednu, ale Hummelová dostala puk příliš pod nohy a Sandvenová zasáhla betonem.
     
    25:53
    Rakušanky sevřely své sokyně, hodně chytrým pokusem se prezentovala kapitánka Kanthorová. Gólmanka ale sklapla betony na poslední chvíli.
     
    26:17
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Minuta a půl vytrvalého rakouského náporu nese své ovoce! Spolupráci si prohodily obě dívky podepsané pod prvním gólem, situace to byla dost podobná. Beiter Schwarzlerová vyzvala křižným pasem DENISE ALTMANNOVOU, která z první poslala puk mezi betony norské brankářky. Ta ho dokázala zpomalit, ale ne zastavit, a je to 1:2! Asistence: Eva Maria Beiter Schwarzlerová.
     
    27:50
    Neúnavný forčeking naopak mohl přinést ovoce severskému týmu, který bral loni v Přerově stříbro. Byla to tučím Marte Carlssonová, kdo pálil z klubka těl, ovšem Marchhartová chytá.
     
    28:35
    Norky se do útočného pásma dostaly v ofsajdové pozici, a tak je tu chvíle pro jejich soupeřky.
     
    28:51
    Denise Altmannová má výbornou postavu, která ji předurčuje k rychlým výpadům, v nichž ji soupeřky jen těžko stačí. Teď vykroužila do středu hřiště a její švihovku musela hasit Ingrid Sandvenová.
     
    29:27
    Anna Meixnerová objela celé pásmo a hledala některou ze spoluhráček. Ty však byly dokonale přikryté, a tak vypálila jen z uctivého úhlu.
     
    30:05
    Paula Marchhartová se při sprintu na střídačku ukázkově natáhla, ale to jí asi moc nevadí. Rakousko jde totiž na přesilovku, Ingrid Morsetová (NOR) je vyloučena na dvě minuty za podražení.
     
    30:29
    Na ránu Kanthorové i přes trochu problematický výhled nakonec Sandvenová viděla a její spoluhráčky se nyní osvobozují.
     
    31:11
    Ani nahození Fazokasové se neujalo. Janine Weberová se pak po dorážce natahovala mocně, leč marně.
     
    31:50
    Rakušanky to musely zkusit zase od nuly, a příliš se jim to nepovedlo. V končící přesilovce se dopustily zakázaného uvolnění.
     
    32:11
    Jen co Morsetová skočila na led, na její vyhřáté místečko na trestné usedne Helene Martinsenová (NOR). Ta lehce potáhla Annu Meixnerovou, což nezůstalo bez povšimnutí sudích. Další přesilovka pro Rakušanky!
     
    32:47
    Německá rozhodčí se připletla do souboje u hrazení, což nakonec pomohlo útočícímu týmu. Od modré hledala Fazokasová Weberovou, ta však tečovala puk jen do ochranné sítě.
     
    33:05
    A taky že se Arnemu Billkvamovi nelíbilo, že se vhazuje v pásmu. Nápor pokračuje.
     
    33:17
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Dvojice slepených faulů se norským hokejistkám vymstila, ten druhý totiž Rakušanky trestají a poprvé v zápase vedou o dvě branky! Kapitánka ESTHER KANTOROVÁ znovu prokázala svůj velký přehled, když od modré čáry vyslala nepříliš prudký, ale za to ďábelsky přesný kotouč. Na první pohled to vypadalo na teč, jenže střela nejspíš opravdu zapadla za záda Sandvenové bez zásahu, a je z toho třetí radost Rakouska – 1:3! Asistence: Janine Weberová.
     
    34:48
    Jestli jsou Seveřanky považovány za chladné, tak teď jsou naopak pořádně opařené. Na rakouské straně je znát o kus větší sebevědomí.
     
    35:27
    Hedda Gjerdová z nouze poslala puk o mantinel dopředu, spoluhráčky ho nestihly dojet a píská se norský icing.
     
    35:44
    Jako maso v mlýnku si musela připadat Grascherová, kterou mezi norskými kruhy přivřely dvě protihráčky. A co je pro ně nejdůležitější, zastavily i kotouč.
     
    36:47
    Ani dříve účinné napadání nyní Norkám příliš nefunguje. V poslední akci ale měly štěstí, že protivnicím nevyšla rozehrávka.
     
    38:00
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Bohužel pro Norsko musíme přiznat, že Rakušanky jsou ve druhé třetiny výrazně lepším týmem. Teď to potvrzují čtvrtou brankou, která znamená pro soupeřky další těžkou ránu! Seveřanky přitom už měly kotouč na hokejce, jenže odpálit ho nedokázaly a EVA MARIA BEITER SCHWAZLEROVÁ pak z mezikruží propálila brankářku – 1:4. Asistence: Denise Altmannová, Janine Weberová.
     
    38:57
    Norsko mohlo ještě před přestávkou zařídit gól naděje, ale Martinsenovou skvěle vychytala Marchhartová! Rakušanky pak přejely do protiútoku, v němž se pro změnu musela blýskout norská soupeřka proti dvojici z prvního útoku soupeřek.
     
    39:32
    Hra má teď velké grády, ale stále musíme říct, že Norky se k tomu přidaly prakticky jen posledně jmenovanou akcí.
     
    39:55
    Když chtěly ještě vymyslet symbolickou reakci, zastavil severské hokejistky ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Norské hokejistky předvedly v úvodu druhé části pár solidních pasáží, ale jakmile se Rakousko dostalo zpět do vedení, mělo čím dál víc navrch. Naše jižní sousedky dokázaly po polovině třetiny potrestat jednu ze dvou přesilovek a svou převahu pak stvrdily ještě čtvrtou trefou.

    Na straně Rakušanek dnes vidíme nejen lepší kombinaci, ale i lepší individuální dovednosti celé řady hokejistek. Kvality jmen jako jsou Beiter Schwarzlerová, Altmannová, Kantorová či Meixnerová sice znám, ale překvapuje mě, že na druhé straně jindy nebezpečná Dalenová, Farstadová či Haug-Hansenová totálně mlčí. Tak uvidíme, jestli se na tom ještě něco změní.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:00.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Norsko – 5 (15)
    Rakousko – 19 (26)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Norsko právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, to jsou věci! Fanoušci ještě ani nestihli usednout na svá místa a Norky se chytají naděje na bodový zisk. Paula Marchhartová toho zřejmě moc neviděla, když z levé strany vystřelila ANNIKEN OLAFSENOVÁ a puk se k překvapení všech zastavil až v síti – 2:4! Asistence: Andrea Dalenová.
     
    41:15
    Šance střídá šanci! Nejdřív dostala krásnou přihrávku na první tyč Haug-Hansenová, ale puk netrefila dobře, pak se na druhé straně dostala do sóla Anna Meixnerová. Tu vychytala Ingrid Sandvenová!
     
    41:49
    Další rakouskou akci měla na svědomí Janine Weberová. Ona ani její spoluhráčky ale nenašly u tyčky místo.
     
    42:20
    Je znát, že Norky si teď hodně věří. Dalenová mohla uhánět dopředu, na modré čáře jí ale při kličce kotouč ujel.
     
    43:05
    Helene Martinsenová to vzala už z obranného pásma na sebe, ale v útoku se nakonec dostala až do hodně nestřelecké pozice a Rakousko se osvobozuje.
     
    43:55
    Rakušanky nahodily puk do pásma a Weberová o něj v rohu svádí tvrdý boj.
     
    44:21
    Kotouč se dostal mimo ledovou plochu. Z rouenských tribun zní mocné "Norge!"
     
    44:34
    Weberová dostala parádní pas od Altmannové, ale ani z dorážky nedostala puk za záda Ingrid Sandvenové!
     
    45:08
    Norský celek se dopustil těsného zakázaného uvolnění.
     
    46:12
    Mezi kruhy se po puku natáhla Ingvild Farstadová. Jakmile si ho ale rovnala na střelu, z hokejky jí ujel!
     
    46:47
    Na druhé straně se svým tradičním způsobem protáhla do gólovky Anna Meixnerová. Druhou tyčku ale těsně minula.
     
    47:36
    Další dva pokusy Rakušanek byly zblokované, proti ráně Janine Weberové už se Sandvenová přece jen musela přesunout k levé tyčce.
     
    48:19
    Tak to byla nádhera! Helene Martinsenová sáhla do rány spoluhráčky Morsetové, ale lapačka Pauly Marchhartové máchla vzduchem neomylně.
     
    49:30
    Sledujeme hodně živelnou partii, ještě není zdaleka nic rozhodnuté! Rakouský výběr se dopustil ofsajdu, který čárová rozhodčí označila jako úmyslný.
     
    50:34
    Dnes výtečně hrající Denise Altmannová si sjížděla do dobré pozice, mezi kruhy jí však kotouč ujel. Rakušankám ale trochu uleví zakázané uvolnění protivníka.
     
    51:21
    Na levé straně se první soupeřky hezky zbavila Helene Martinsenová, při pokusu o kličku na střed jí ale kotouč ujel zase do rohu pásma.
     
    52:20
    Rakouské hokejistky s pukem na holi nijak výrazně nespěchají, snaží se v první řadě držet svých pozic.
     
    52:58
    Ještě než přijde samotné vyvrcholení zápasu, troufnu si říct, že sledujeme souboj dvou největších konkurentů českého týmu na turnaji. Kdyby skončili na druhém a třetím místě, byla by to ideální varianta...
     
    53:32
    Rakušanky mají k dispozici ponechanou výhodu a pochopitelně se zakončením extra nespěchají.
     
    53:54
    Tak přece z toho byla šance, ale rakouský tým nemusí trápit, že nevyšla. Hedda Gjerdová (NOR) je vyloučena za podražení.
     
    54:34
    Rána kapitánky Kantorové skončila tak třicet čísel vedle tyčky, protivnice následně odvezly kotouč do bezpečí.
     
    54:59
    Dvě pumelenice vytáhla za svého repertoáru Charlotte Wittichová. Sandvenová musela zasahovat, hlavně druhý tečovaný puk ji mohl pořádně vylekat.
     
    55:43
    Marte Carlssonová zachytila puk rukavicí, poslala ho do bezpečí a odjela střídat.
     
    56:12
    A teď už hrají Norky v plném počtu. Jestli chtějí pomýšlet na body, musí vyhlásit nejvyšší stav pohotovosti.
     
    56:49
    Už se s kotoučem dostaly do útočné třetiny. Tam o něj zase rychle přišly, navíc už nutně potřebovaly protočit sestavu.
     
    57:40
    Čas plyne příliš rychle na to, aby se ještě se stavem něco zásadního stalo. Rakušanky drží hru bezpečně daleko od Marchhartové.
     
    58:32
    Ingrid Sandvenová spěchá na střídačku, Norky hrají power-play!
     
    58:47
    Autorka jediné norské trefy Mathea Fischerová se už radovala, ale puk se po obloučku přece jen zastavil před brankovou čarou!
     
    58:47
    Oddechový čas pro norskou střídačku.
     
    58:47
    Tak dříve si stihly time-out vzít Rakušanky. Norský tým se přidává vzápětí, tohle se moc často nevidí.
     
    58:47
    Buly po levé ruce Pauly Marchhartové, Norsko hraje v šesti!
     
    58:53
    Beiter Schwarzlerová skvěle vypíchla puk a ušetřila Rakušankám hodně cenných vteřinek.
     
    59:27
    Norské hokejistky tlačí, ale ke střele se nedostanou. Teď proletěl puk daleko od brány.
     
    59:48
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, rakouské hokejistky tenhle zápas vyhrají a po dnešku budou mít plný počet šesti bodů! Norky se v power-play k ničemu nedostaly a když puk dostala EVA MARIA BEITER SCHWARZLEROVÁ, poslala ho do prázdné brány a odjela slavit hattrick – 2:5! Asistence: Annika Fazokasová.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Vynikající zápas! Rakušanky ale přece jen od druhé třetiny tahaly za delší konec provazu a i když se ve třetí části jejich protivník zase zlepšil, nemohlo mu to stačit. Tři góly vítězného týmu zařídila hráčka s nejdelším jménem na turnaji Eva Maria Beiter Schwarzlerová. Od zítřka už budu psát asi jen "Eva"...
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou zcela po zásluze vyhlášeny za Norsko Mathea Fischerová a za Rakousko Eva Maria Beiter Schwarzlerová.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Norsko – 3 (18)
    Rakousko – 6 (32)
     
    Dozněla nám rakouská hymna a já se s Vámi pro tuto chvíli loučím. Od 16 hodin nezapomeňte sledovat bitvu Dánska s Lotyšskem a v 19:30 pak vypukne očekávaný souboj našich děvčat s domácí Francií.

    Pokud se na něj těšíte aspoň z půlky tak jako já, nezapomeňte si zapnout naše Onlajny přímo z francouzského Rouenu. Hezký zbytek dne! (14:32:28)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 20. Fischerová (Berntsenová, Haug-Hansenová), 41. Olafsenová (Dalenová) – 10. Beiter Schwarzlerová (Altmannová), 27. Altmannová (Beiter Schwarzlerová), 34. Kantorová (Weberová), 38. Beiter Schwarzlerová (Altmannová, Weberová), 60. Beiter Schwarzlerová (Fazokasová)


    Norsko: Sandvenová (Nilsenová) – Lovdalová, Holosová, Morsetová „C“, Tautraová, Güntherová, Gjerdová, Tendenesová, Olafsenová – Farstadová, Dalenová, Hjelmová – Martinsenová, Henriksenová, Haug-Hansenová – Berntsenová, Carlssonová, Fischerová – Oisethová, Fjellvangová, Furulundová. Trenér: Arne Billkvam.
    Rakousko: Marchhartová (Arnbergerová) – Fazokasová, Kantorová „C“, Matzkaová, Kainbergerová, Grascherová, Krausová, Hyblerová – Weberová, Beiter Schwarzlerová, Altmannová – Vlceková, Volggerová, Hanserová – Meixnerová, Hummelová, Wittichová – Brunnerová, Lopezová. Trenér: Pekka Hämäläinen.

    Rozhodčí: Kieferová (GER) – Girardová (FRA), Kuonenová (SUI).
    bahis siteleri