Litva – Estonsko 6:1 (kon.) | J. Korea – Velká Británie 2:3 (kon.) | Chorvatsko – Nizozemsko 2:5 (kon.)
konec
Litva
6:1 (2:0, 0:1, 4:0)
Estonsko
Čtvrtek 16.04.2015, 13:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Litva má po třech zápasech 6 bodů. Dvě výhry a jedna prohra jí zatím posouvají na 2. pozici v tabulce, ale jen dočasně, Velká Británie a Chorvatsko mají před sebou ještě třetí zápas na MS. (16:18:12)
     
    Statistiky zápasu

    Střely: 30 -26

    Trestné minuty: 8 – 6
     
    Utkání se dohrálo ve výrazně opadlém tempu. Za stavu 5:1 nebylo co řešit a 6. branka Pliskauskase přidala na tento stav ještě "razítko."

    3. třetina bylo pro Estonce prudce nepovedená, inkasovali čtyři branky. Nevím jestli to z jejich strany byla hra vabank, která měla vést k vyrovnání, dopadlo přesně naopak. 0:4 prohra ve třetí části a 1:6 celkově.

    Konečný výsledek je odsuzuje na dno tabulky Divize MS 1B s 0 body po 3 zápasech. Zbývají jim odehrát 2 duely v rámci letošního MS. Záchrana bude těžká.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Máme to tady! Co jsem zmiňoval, estonský trenér je dalším zaměstnáním patrně hráč pokeru, poněvadž za stavu 1:6 a 11 sekund před koncem odvolává brankáře už podruhé za posledních 9 minut. To je opravdu hokejová sci-fi nebo fantasy, ani to sám nevím, co ho vede k takovému kroku.
     
    59:49
    Cizas si ještě odsedí dvě minuty, ale v reálu bude sedět jen 11 sekund, neboť to je doba do konce utkání. Litevci budou brát tři body.
     
    56:48
    Litva právě vstřelila branku!
    DARIUS PLISKAUSKAS pojišťuje vedení. Litva vede 6:1 a zápas je rozhodnut. PLISKAUSKAS navíc zaznamenal osobní úspěch, dal svůj druhý gól v utkání. Bez asistence
    Darius PLISKAUSKAS - 6:1
     
    53:29
    Šumichin zpět v brance podle očekávání. 5:1 by se otáčelo těžko i při hře 6 na 5, kvůli předváděné hře Estonského národního mužstva.
    Danielus NOMANOVAS - 5:1
     
    53:29
    Litva právě vstřelila branku!
    DANIELUS NOMANOVAS využil netradiční situaci a ve hře 4 na 6 zvýšil na 5:1. Teď už snad estonského trenéra nenapadne takováto věc. Byl rázně vyučen. Asistence: Daniel Bogdziul
     
    50:09
    Estonci už jsou ve špatné situaci, že odvolávají brankáře v tomto čase. Dámy a pánové to vidím poprvé v životě, nehledě na průběžný výsledek. Budou hrát 6 na 4 díky probíhající přesilovce.
     
    50:09
    Litva bude hrát oslabení. Vyloučen Arturas VISOCKAS.
    Mindaugas KIERAS - 4:1
     
    49:26
    Litva právě vstřelila branku!
    Nádherná přesilovková souhra skoro jako ze švédské moderní šablony hraní přesilovek, až na tu rychlost spolupráce, ale každopádně Litevci mají nyní luxusní vedení, které by neměli pustit. Rozebrali estonskou oslabenou obranu do posledního šroubku, MINDAUGAS KIERAS využil několika přesných přihrávek a jeho střela protrhla síť. Asistence: Arnoldas Bosas, Nerijus Alisauskas
     
    48:26
    Urušev dvě minuty hákování. Estonsko bude hrát ve čtyřech hráčích na ledové ploše.
     
    48:26
    Přesilovou hru si zahrají litevští hráči. To je voda na jejich mlýn. Do konce zbývá zhruba 11 minut a další dvě minuty ukrojí početní výhoda, jejich akcie na vítězství tak výrazně stoupají.
     
    45:00
    Litva dala velmi důležitou branku pro nadcházející vývoj utkání. Vedení 3:1 jí umožňuje hrát ve větším klidu a dovolit si tak větší risk, než kdy by bylo utkání stále o gól. To znamená 2:1 pro Litvu.
    Aivaras BENDZIUS - 3:1

    Jan Volf

    Branky a nahrávky: 5. Bendzius, 20. Pliskausas (Alisauskas), 44. Bendzius, 50. Kieras (Bosas, Alisauskas), 54. Nomanovas (Bogdziul), 57. Pliskauskas – 26. Sibircev (Andrejev, Titarenko)


    Litva: Armalis (Baltrunas) – Kieras (C), Alisauskas, Jasinevicius, Aliukonis (A), Vezelis, Visockas, Kubilius – Bosas, Gintautas, Bodgziul – Bauba (A), Pliskauskas, Kumeliauskas – Bendzius, Zidkovas, Kulevicius – Cizas, Rybakov, Baltrukonis
    Trenér: Hakke Bernd

    Estonsko: Šumichin (Koitmaa) – Anohhin, Urušev, Auksi, Kerna, Levkovits, Švarogin, Lahesalu – Vorang, Fedoruk, Rooba, Titarenko, Sibircev, Sorokin, Andrejev, Karik, Kuzněcov, Parras, Embrich, Makrov, Jastrebov.
    Trenér: Jussi Tupamaki

    Rozhodčí: hlavní: Warschaw – čároví: Nieminen, Jamaguči
    thejrc.org