Utrecht – Excelsior 2:2 (kon.) | Alkmaar – Breda 3:2 (kon.) | Willem II – Den Haag 1:0 (kon.)
GA Eagles – Heerenveen 1:1 (kon.) | Ajax – Cambuur 3:0 (kon.) | Eindhoven – Heracles 2:0 (kon.)
Groningen – Zwolle 0:1 (kon.) | Twente – Dordrecht 3:0 (kon.)
konec
FC Groningen
0:1 (0:0)
PEC Zwolle
Neděle 10.05.2015, 14:30 • Euroborg, Groningen • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z dnešního zápasu nizozemské Eredivisie! Textovým přenosem Vás bude provázet Ondřej Hradecký.

    Dnes se utkají dva sousedé v tabulce, mezi kterými ale zeje čtyřbodová propast. Se dvěma koly do konce by se tak musel stát skoro zázrak, aby osmý Groningen dostihl sedmé Zwolle, které drží poslední pohárovou příčku. Oba týmy se pohybují v tom úseku tabulky, který se od nich v podstatě čekal. Za hosty dnes určitě, minimálně na pár minut, nastoupí český útočník Tomáš Necid. Nejlepším střelcem domácích je Tjarron Chery, který dal letos ve všech soutěžích 16 gólů, u hostů to pak je Stefan Nijland, který se prosadil dvanáctkrát.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Zatím jsou lepším domácí, kontrolují tempo hry a Zwolle k moc akcím nepustili.
     
    6
    Do první větší šance zápasu se dostal de Leeuw, po hezkém přiklepnutí od Rusnáka ale pálil tvrdě pouze doprostřed brány, Hahn si tedy poradil!
     
    8
    Pos straně všem utekl za balónem Antonia, stihl ještě nacentrovat, k ničemu to ale nebylo, protože na zem šel velice rychle Hahn a míč sebral.
     
    10
    K zakončení se už už dostával na penaltovém puntíku aktivní Rusnák, na poslední chvíli se ale na zem položil van Hintum a skluzem míč odklidil pryč.
     
    12
    K útočení se pomalu ale jistě dostalo i Zwolle, Nijland ale dokázala pouze trefit hráče před sebou a následný roh skončil střelou nad.
     
    13
    Kousek před vápnem byl nedovoleně zastaven Rusnák, následný přímák z dobré pozice ale zužitkován nebyl, protože zeď srazila Cheryho střelu do bezpečí.
     
    15
    Míč teď sice nějakou chvíli drželo Zwolle, dlouhý nákop Rienstry ale vůbec přesný nebyl a Nijland za ním běžel zcela zbytečně – u míče je první van der Vlag.
     
    17
    Teď to v ochozech jen zahučel, po velice riskantní malé domů se dostal do potíží gólman Hahn, který svým odkopem napálil de Leeuwa, od něhož šel míč ale pouze do autu!
     
    19
    K vidění bylo nebezpečí i na straně druhé, ke střele z dálky se odvážil Brama, hezky obstřelil obránce, ve výsledku míč ale pouze doplachtil do náruče připraveného van der Vlaga.
     
    21
    Hra se přelévá ze strany na na stranu, zatím bez zásadního efektu a na první ryzí gólovku stále čekáme. Teď to zkusil opět Groningen, ovšem Rusnák vše pokazil nepřesným pasem.
     
    23
    Už se hra opět přesunula před bránu domácího týmu, který ale v pohodě brání všechny útoky Zwolle, které nijak zásadně nebezpečné nejsou.
     
    25
    Teď už to ale bylo nebezpečnější, míč pod sebe posílal Lukoki, ke střele se už už dostával Thomas, nakonec ale promáchl a domácím se muselo ulevit!
     
    27
    Faulem se při útočném napadání provinil Lukoki, sudí si toho nemohl nevšimnout a píská, Groningen tak má klid na rozehrávku.
     
    29
    Nijland se pokoušel před vápnem zaskočit obranu dloubáčkem, nikdo z jeho kolegů ale adekvátně nezareagoval a celá myšlenka tak přišla vniveč.
     
    30
    Do akce se doslova prodíral Thomas, přidržel si při tom jednoho z beků domácích a sudí píská faul. Útočníkovi hostů se to sice moc nezdá, nic víc s tím ale neudělá.
     
    32
    Dlouhý míč si elegantně na prsa zpracoval Thomas, k ničemu mu to ale nebylo, protože podpora od spoluhráčů byla takřka nulová a obránci se v pohodě vrátili.
     
    33
    Zápas nemá nijak strhující tempo, ani jeden z týmů nechce udělat chybu, Teď to zkusil střelou z dálky Tibbling, odražený centr ale poslal pouze asi dva metry vedle.
     
    35
    Velké potíže opět měli hosté s rozehrávkou, po ztrátě od van der Weerffa musek hodně rychle z brány Hahn a míč odkopl před dotírajícím de Leeuwem.
     
    37
    Už nějakou tu minutu se hraje na půlce, kde se přetlačují obě záložní řady o převahu na hřišti. Mírně navrch má zatím ta domácí, takže hra se posunula o kousek dopředu.
     
    38
    Hodně nazlobený je teď Lukoki, který se vrátil dozadu s Rusnákem a odehrál před ním míč na roh, podle něj to ale bylo ještě s nějakou tečí a chtěl tak odkop od brány. Sudí mu ale odmítl vyhovět.
     
    40
    Zase se už delší dobu hraje před bránou hostů, přímý kop zakončil střelou nůžkami vedle Bottenghin, přesto si ale za tento pokus vysloužil potlesk od domácích fandů.
     
    42
    Roh mělo i Zwolle, ale naložilo s ním stejně jako je dnes zvykem, tedy ne moc dobře. Centr Drosta vůbec přesný nebyl a nikdo z jeho kolegů na něj neměl nárok dosáhnout.
     
    44
    Z dálky se odvážil pálit Rienstra, úmysl se cení, ale střela to moc dobrá nebyla a skončila pouze v ochranné síti nad bránou.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sudí Blom neshledal nutným něco nastavovat a první půle dospěla ke svému konci. Musím říci, že na nizozemskou Eredivisii se hraje poněkud takticky vedený fotbal, šancí bylo poskrovnu a navíc, když byly, tak nebyly nijak zásadně nebezpečné. Tu největší měl asi hned v úvodu de Leeuw, trefil ale pouze uprostřed brány stojícího Hahna a nic z toho nebylo. Fotbal je to koukatelný, akorát mu chybí šance. Doufejme, že na tom borci ve druhé půli zapracují.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Jesper Drost, přichází Mustafa Saymak.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Jody Lukoki, přichází Sheraldo Becker.
     
    47
    Hosté těmito střídáními reagovali na to, že jim to v ofenzivě zatím moc nejde, i ve druhé půli ale hraje jen Groningen. Momentálně domácí rozehrávají z vlastní půlky.
     
    49
    I druhá půle začala v hodně opatrném duchu, několikrát za sebou dostal míč brankář van der Vlag, vždy si ale s rozehrávkou poradil a jeho tým je tak stále u míče.
     
    51
    Do vápna vlétl Rienstra, jenže podklouzl a jediné co dokázal tak nakonec bylo donutit k nepřesnému nákopu hostující hráče.
     
    53
    Nic se na obrazu z první půle nezměnilo, stále více hraje Groningen, celkově to ale za mnoho nestojí a týmy si jen vyměňují takové zdvořilé pozdravy.
     
    55
    Zase tu byl dlouhý nákop van der Vlaga, de Leeuw sice ten souboj vyhrál, jeho kolegové ale míč poslali pouze zpět dozadu.
    Zápas to nijak zábavný není a vědoma si toho je hostující strana.

     
    57
    Stále sledujeme fotbal, kterým se asi ani jeden z týmů není ochoten prezentovat, ovšem dnes to tak prostě je a když se nedaří, tak jako že pořádně.
     
    62
    Stále se hraje mezi oběma šestnáctkami, šance k vidění vůbec nejsou a oba týmy se hodně trápí.
     
    65
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Albert Rusnák, přichází Nick van der Velden.
     
    66
    Zatím největší šance celého zápasu! Van Hintum měl možnost přímáku z velice dobré pozice a jen výborný zákrok van der Vlaga mu znemožnil skórovat! Domácí gólman šanci zneškodnil i za pomoci své tyče.
    Počasí je vskutku parádní, stadion je tak takřka zaplněn.

     
    71
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Lorenzo Burnet, přichází Martijn van der Laan.
     
    71
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Stefan Nijland, přichází Tomáš Necid.
     
    72
    Do hry se tak podívá i jediný český zástupce, Tomáš Necid! Na jaře se střelecky spíše trápí, prolomí to dnes, když ho jeho Zwolle potřebuje?
     
    73
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    A je to právě TOMÁŠ NECID, který se prosazuje! Český útočník na hřišti pobyl sotva dvě minuty a už prokázal svůj zabijácký instinkt, když zužitkoval mírnou převahu Zwolle ve druhé půli! Český útočník ve vápně zachoval chladnou hlavu a svoji střelu umístil mimo dosah gólmana van der Vlaga!
     
    76
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Tjaronn Chery, přichází Juninho Bacuna.
    Pro Tomáše Necida šlo o první gól od prosince minulého roku.

     
    82
    Domácím to dnes moc nejde a Zwolle zatím v klidu brání své hubené vedení.
     
    86
    V obrovské šanci se zjevil de Leeuw, gólmana Hahna už sice prostřelil, jeho ránu ale zastavila tyčka brány hostů! Domácí útočník přitom byl v podobné pozici, z jaké předtím skóroval Necid!
     
    88
    Ale pozor! Asi půl metru před vápnem zastavil unikajícího de Leeuwa nedovoleně Thomas Lam a finský stoper hostů vidí naprosto jasnou červenou! Navíc tu bude velice nebezpečný přímák.
     
    89
    Van Hintum ještě před rozehrávkou vidí od sudího Bluma žlutou za přílišné protesty.
     
    90
    De Leeuw mířil z přímáku velice dobře, jeho střela ale skončila těsně vedle Hahnovy tyčky!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je tu tedy konec dnešního zápasu, který opanovali hráči Zwolle a pojistili si tak poslední pohárové místo! Groningen byl sice chvílemi lepší, rozhodlo ale střídání Tomáše Necida, který krátce po svém příchodu dal jedinou branku utkání a na výsledku nic nezměnila ani pozdní červená pro Lama. Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek neděle. (16:25:09)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 73. Necid

    Karty:   89. van Hintum (ZWO)   88. Lam (ZWO)


    FC Groningen: van der Vlag – Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet (71. van der Laan) – Tibbling, Kieftenbeld – Antonia, Chery (76. Bacuna), Rusnák (65. van der Velden) – de Leeuw.
    Náhradníci: Padt – Kappelhof, van der Laan, Hoesen, Mahi, van der Velden, Bacuna.

    PEC Zwolle: Hahn – van Polen, van der Weerff, Lam, van Hintum – Rienstra, Drost (46. Saymak), Brama – Lukoki (46. Becker), Nijland (71. Necid), Thomas.
    Náhradníci: Begois – Sainsbury, Saymak, Necid, Becker, Dekker, Bjelica.

    Rozhodčí: Blom
    bahis siteleri