Kazachstán – Turecko 0:1 (kon.) | Island – Česko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Nizozemsko 0:2 (kon.)
Andorra – Kypr 1:3 (kon.) | Bosna – Izrael 3:1 (kon.) | Wales – Belgie 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Itálie 1:1 (kon.) | Malta – Bulharsko 0:1 (kon.) | Norsko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.)
konec
Lotyšsko
0:2 (0:0)
Nizozemsko
Pátek 12.06.2015, 20:45 • Stadions Skonto, Riga • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    86
    Nizozemsko v samotném závěru naposledy střídá! Výborný výkon podal dnes Memphis Depay, který právě odchází ze hřiště. Na jeho místo míří Lens.
    Sneijderovu střelu zastavilo břevno
     
    81
    V pořadí šestý rohový kop rozehrál Memphis Depay, který svým nadýchaným centrem našel za vápnem Wesleyho Sneijdera, který zkoušel mazaně přelobovat Vaninse a málem se povedlo! Míč však zastavilo břevno!
     
    77
    Nizozemsko provádí své druhé střídání! Obránce PSV Jetro Willems odchází ze hřiště a na jeho pozici míří stoper Newcastlu Deron Janmaat!
     
    75
    Lotyšsko naposledy v tomto zápase střídá! Ze hry odchází Aleksejs Višnakovs, který dnes nepodal úplně špatný výkon. Na jeho místo jde Arturs Karašausks!
    Skvělá akce Depaye brankou neskončila
     
    74
    Mohlo to být již 0:3! Memphis Depay si na hranici vápna krásně prostrčil míč mezi dvojicí protihráčů, následně se vyhnul Gorkšsovi a vypálil k tyči! Jeho rána však vyrazil na rohový kop Vanins!
    Luciano NARSINGH - 0:2
     
    71
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci se po čtyřech minutách prosazují podruhé a troufám si říct, že je hotovo! Po chybné rozehrávce Lotyšska se dostal k míči Klaas Jan Huntelaar, který nezazmatkoval a vyslal do samotatného úniku LUCIANA NARSINGHA, který věděl proti brankáři Vaninsovi rady a zvyšuje na 0:2!
    Georginio WIJNALDUM - 0:1
     
    67
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko se konečně prosazuje a ujímá se vedení 0:1! Nutno řící, že zaslouženě! Depay přiťukl míč ve středu pole Sneijderovi, který i s trochou štěstí dostal míč na nohu GEORGINIA WIJNALDUMA, který chytrým způsobem překonává gólmana Vaninse!
     
    65
    První žlutou kartu z nizozemského týmu dostává Bruno Martins Indi, který zastavil rychlý protiútoku Lotyšska nedovoleným zákrokem! Poslal k zemi střídajícího Višnakovse a žlutou viděl zaslouženě!
     
    64
    Na druhé straně se hned po svém příchodu dostal do zakočnení Wijnaldum, který vystřelil z hranice vápna! Jeho tečovanou střelu nakonec vytáhl na tyč Vanins!
     
    63
    I Niozozemsko střídá! Ze hřiště jde kapitán Robin van Persie, který předal kapitánskou pásku Sneijderovi a odchází střídat. Na jeho místo míří Wijnaldum.
     
    62
    Tak Valeris Šabala nakonec v dnešním utkání končí! Na jeho místo jde Višnakovs, který by měl oživit útočnou hru domácího týmu!
    Proti střele Willemse výborně zasáhl Vanins
     
    39
    Jako bych o tom nemluvil! Po levé straně se prohnal Depay, kterému nestíhal právě Gabovs. Depay následně předal míč do "jízdy" Willemsovi, který vypálil. Jeho ránu však zneškodnil Vanins!
     
    38
    Tak Freimanis nakonec není schopen pokračovat a musí odstoupit! Na jeho pozici nastupuje nerozcvičený Gabovs, který to bude mít proti Depayovi velmi těžké!
    Depay a jeho nůžky
     
    37
    Hra již pokračovala a k míči se dostal Stefan de Vrij, jehož krásný centr našel ve vápně volného Memphise Depaye. Mladý útok se opřel do míče a "vystřihl" krásné nůžky. Brankář Vanins byl však na místě!
    Střela Depaye skončila těsně mimo
     
    28
    Do zajímavé příležitosti se dostal velmi aktivní Memphis Depay, ten dostal přihrávku do vápna od Sneijdera. Udělal kličku Freimanisovi a vystřelil k tyči. Vanins se natáhl a míč vyškrábl na rohový kop!
     
    20
    Memphis Depay našel za vápnem volného Wesleyho Sneijdera, který to zkusil technickou střelou na zadní tyč. Jeho střela skončila na tyči!
    Žlutá karta
     
    13
    Stoper Jagodinskis našel na levé straně Dennise Rakelse, který se dokázal dostat před van der Wiela a prošel do vápna a po kontaktu s obráncem PSG spadl na zem! Hlavní arbitr však penaltu neodpískal a uděluje domácímu hráči žlutou kartu!

    Jan Havlovic

    Branky: 67. Wijnaldum (Sneijder), 71. Narsingh (Huntelaar)

    Karty:   13. Rakels (LAT) – 65. Martins Indi (NED)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 0:9. Střely mimo: 3:11.
    Lotyšsko: Vaņins – Maksimenko, Jagodinskis, Gorkšs (C), Freimanis (38. Gabovs) – Višņakovs (75. Karašausks), Zjuzins, Ikaunieks, Tarasovs – Šabala (62. Višņakovs), Rakels.
    Náhradníci: Koļinko, Šteinbors – Dubra, Gabovs, Fertovs, Karašausks, Sinelnikovs, Ulimbaševs, Višņakovs, Žigajevs.

    Nizozemsko: Cillessen – Willems (77. Janmaat), Martins Indi, de Vrij, van der Wiel – Sneijder, Blind – Depay (86. Lens), van Persie (C) (63. Wijnaldum), Narsingh – Huntelaar.
    Náhradníci: Vermeer, Krul – Janmaat, Wijnaldum, Bruma, Lens, Rekik, L. de Jong, Promes, Berghuis.

    Rozhodčí: Moen – Andas, Grønevik (vš.NOR)
    bahis siteleri