Kazachstán – Turecko 0:1 (kon.) | Island – Česko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Nizozemsko 0:2 (kon.)
Andorra – Kypr 1:3 (kon.) | Bosna – Izrael 3:1 (kon.) | Wales – Belgie 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Itálie 1:1 (kon.) | Malta – Bulharsko 0:1 (kon.) | Norsko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.)
konec
Lotyšsko
0:2 (0:0)
Nizozemsko
Pátek 12.06.2015, 20:45 • Stadions Skonto, Riga • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Lotyšsko bylo v zápase s favoritem z Nizozemska naprosto neškodné a po zásluze prohrálo 0:2!

    První poločas na Stadions Skonto nabídl ofenzivní koncert Nizozemců, kteří se však zatím nedokázali prosadit. Ve 20. minutě se pokoušel překvapit Vaninse střelou na zadní tyč Sneijder, což se málem povedlo, neboť jeho střela skončila na tyči. Velkou šanci měl o osm minut později Memphis Depay, který pálil těsně mimo. V 39. minutě střílel nebezpečně Willems, avšak Vanins předvedl výborný zákrok!

    Nizozemsko i v druhém poločase mělo více ze hry. Úvodní branky se však dočkalo až v 67. minutě, kdy se dokázal prosadit chytrou střelou Georginia Wijnaldum! O čtyři minuty poté se prosadil ještě Luciano Narsingh, který tak upravil na 0:2! V závěru ještě napálil břevno Wesley Sneider, avšak skóre už zůstalo nezměněno!

    Nizozemsko tak získává důležité tři body a aktuálně jich má 10! Česko po prohře na Islandu je druhé se ziskem třinácti bodů! Na vedoucí pozici je Island, který má bodů patnáct!

    To je z mé strany vše a u dalších fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (22:41:20)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se již dohrává! Lotyšsko se dostává do kombinace na útočné polovině, avšak do zakončení nikoliv!
     
    90+1
    Exekuce standardní situace se ujal Wesley Sneijder, který to zkusil napřímo, avšak jeho střela přeletěla všechny ve vápně a nakonec i branku Vaninse!
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Lens se pokoušel přesprintovat Gabovse na levé straně, to se mu povedlo, avšak domácí hráč ho fauloval. Pro Nizozemsko tak z toho je zajímavá standardní situace!
     
    89
    Tak pozor! Minutu před koncem základní hrací doby Lotyšsko poprvé vystřelilo! Střídající Karašausks, který však branku Cillessena neohrozil a gólman Ajaxu si dnes nejspíš zákrok nepřipíše.
     
    88
    Velmi zajímavou střelu vyslal před vápnem Klaas Jan Huntelaar, na jehož střelu Vanins vůbec nereagoval a doufal, že skončí nad břevnem. To se také naštěstí pro domácí stalo!
     
    87
    Branku Lotyšska se pokoušel z pravé strany ohrozit Narsingh, avšak jeho střelu zablokoval stoper Jagodinskis! Nizozemsko však pokračuje v kombinaci!
     
    86
    Nizozemsko v samotném závěru naposledy střídá! Výborný výkon podal dnes Memphis Depay, který právě odchází ze hřiště. Na jeho místo míří Lens.
     
    85
    Nizozemsko zvládá závěr utkání skvěle takticky a drží míč daleko od vlastní branky a navíc ohrožuje branku Vaninse. Lotyši jsou již hodně zataženi a nevypadá to na žádný závěrečný tlak!
     
    84
    Lotyšsko mohlo jít po nepřesné přihrávce Sneijdera vpřed, avšak stejně "přesnou" přihrávku předvedl také Tarasovs a u míče zůstává Nizozemsko!
     
    82
    Na levé straně před malou chvílí opět úřadoval Memphis Depay, který vystřelil z dobrých 25 metrů. Jeho střela však mířila přímo doprostřed branky, kde stál připravený Vanins!
    Sneijderovu střelu zastavilo břevno
     
    81
    V pořadí šestý rohový kop rozehrál Memphis Depay, který svým nadýchaným centrem našel za vápnem Wesleyho Sneijdera, který zkoušel mazaně přelobovat Vaninse a málem se povedlo! Míč však zastavilo břevno!
     
    80
    Nizozemsko nepřestává útočit a pokouší se vstřelit třetí branku! Na pravé straně se pokoušel prosadit Narsingh, avšak vybojoval pouze rohový kop!
     
    79
    Po špatné rozehrávce Lotyšska se k odraženému míči dostal na pravé straně Depay, který si to namířil do vápna, kde se pokoušel prostrčit míč Huntelaarovi. Jeho pas byl však zablokován.
     
    78
    Nádhernou kličku na levé stran předvedl Memphis Depay. Následně byl však zdvojen a do vápna se nedostal. Míč však poslal do středu hřiště a akce Oranjes pokračuje.
     
    77
    Nizozemsko provádí své druhé střídání! Obránce PSV Jetro Willems odchází ze hřiště a na jeho pozici míří stoper Newcastlu Deron Janmaat!
     
    76
    Zajímavý míč do vápna dostal Narsingh, kterému však nesedlo zpracování a míč mu utekl ven z vápna. Kombinace Nizozemska avšak na útočné polovině pokračuje.
     
    75
    Lotyšsko naposledy v tomto zápase střídá! Ze hry odchází Aleksejs Višnakovs, který dnes nepodal úplně špatný výkon. Na jeho místo jde Arturs Karašausks!
    Skvělá akce Depaye brankou neskončila
     
    74
    Mohlo to být již 0:3! Memphis Depay si na hranici vápna krásně prostrčil míč mezi dvojicí protihráčů, následně se vyhnul Gorkšsovi a vypálil k tyči! Jeho rána však vyrazil na rohový kop Vanins!
     
    73
    Hosté se nyní rozhodli, že směrem vpřed nevidí žádnou alternativu útoku, a tak zařadili zpátečku a přesunuli se na vlastní polovinu!
     
    72
    Nizozemsko v posledních minutách jasně ovládá hru ve středu pole a svého soupeře prakticky nepouští k míči! Nastává otázka, kolik gólů ještě Lotyšsko dostane, neboť směrem vpřed je dnes úplně impotentní!
    Luciano NARSINGH - 0:2
     
    71
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci se po čtyřech minutách prosazují podruhé a troufám si říct, že je hotovo! Po chybné rozehrávce Lotyšska se dostal k míči Klaas Jan Huntelaar, který nezazmatkoval a vyslal do samotatného úniku LUCIANA NARSINGHA, který věděl proti brankáři Vaninsovi rady a zvyšuje na 0:2!
     
    70
    Lotyšsko na útočné polovině neuspělo a Nizozemsko jde opět do rychlého protiútoku!
     
    69
    Depay se opět rozbíhal po levé straně, avšak střídající Gabovs ho velmi dobře stínoval, a tak záložník United zařadil zpátečku a raději rozdal míč do středu hřiště, kde se nacházel Wijnaldum.
    Georginio WIJNALDUM - 0:1
     
    67
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko se konečně prosazuje a ujímá se vedení 0:1! Nutno řící, že zaslouženě! Depay přiťukl míč ve středu pole Sneijderovi, který i s trochou štěstí dostal míč na nohu GEORGINIA WIJNALDUMA, který chytrým způsobem překonává gólmana Vaninse!
     
    66
    Nizozemsko kombinuje na útočné polovině a postupně se dostává na dostřel branky Vaninse!
     
    65
    První žlutou kartu z nizozemského týmu dostává Bruno Martins Indi, který zastavil rychlý protiútoku Lotyšska nedovoleným zákrokem! Poslal k zemi střídajícího Višnakovse a žlutou viděl zaslouženě!
     
    64
    Na druhé straně se hned po svém příchodu dostal do zakočnení Wijnaldum, který vystřelil z hranice vápna! Jeho tečovanou střelu nakonec vytáhl na tyč Vanins!
     
    63
    I Niozozemsko střídá! Ze hřiště jde kapitán Robin van Persie, který předal kapitánskou pásku Sneijderovi a odchází střídat. Na jeho místo míří Wijnaldum.
     
    62
    Tak Valeris Šabala nakonec v dnešním utkání končí! Na jeho místo jde Višnakovs, který by měl oživit útočnou hru domácího týmu!
     
    61
    Na trávníku zůstal ležet Valeris Šabala, který si evidentně ublížil v souboji s Martinsem Indim. Po krátké chvilce se však zvedl a je schopen pokračovat ve hře!
     
    60
    Nizozemci aktivně kombinovali na polovině hřiště. Následně se však rozhodl Sneijder poslat přihrávku na Depaye, který však náběh zaspal a k míči se dostává Jagodinskis, ten míč vyváží za polovinu.
     
    58
    Rohového kopu se ujal tradiční exekutor Wesley Sneijder, který svým centrem hledal na zadní tyči van der Wiela. Těsně před ním však míč vyboxoval Vanins!
     
    57
    Nizozemci z volného přímého kopu nezahrozili, nicméně hra pokračovala a na útočný výlet se vydal Stefan de Vrij, který se odhodlal ke střele. Tu zablokoval na rohový kop Jagodinskis.
     
    56
    Daley Blind našel před vápnem Klaase Jana Huntelaara, který se dostal do souboje s Jagodinskisem. Domácí stoper si pomohl nedovolenými prostředky a je z toho zajímavá standardní situace pro Nizozemsko!
     
    54
    Oranjes uklidňují hru na vlastní polovině a postupnou kombinací se dostávají na útočnou polovinu. Lotyši čekají na vlastní polovině a nikterak aktivně nenapadají.
     
    53
    Z levé strany se podařilo odcentrovat Maksimenkovi, jehož centr ve vápně pouštěl Rakels a míč došel k Šabalovi. Útočník Jablonce spadl po souboji s de Vrijem, avšak hlavní arbitr penaltu neodpískal.
     
    52
    Memphis Depay si nejdříve povodil ve středu hřiště Zjuzinse, ten mu však míč vzal a hostující záložník následně předvedl hodně ošklivý nedovolený zákrok, za který však žlutá karta nepřišla!
     
    51
    Střídající Gabovs se nyní pokoušel o útočný výpad, avšak s ním se vrátil Depay, který odvedl výbornou obrannou práci a následuje odkop od branky Cillessena.
     
    50
    Ve vzdušném souboji se provinil nedovoleným zákrokem Robin van Persie, který udeřil do obličeje Arturse Zjuzinse. Jako správný gentelman se omluvil a hra může pokračovat.
     
    49
    Na druhé straně zahrozili také Nizozemci! Do vápna dostal míč Sneijder, který jej z první poslal na malé vápno pro Depaye. Jeho hlavička však nebyla povedená a Vanins nemusel zasahovat.
     
    48
    Lotyšsko rozehrálo rohový kop na krátko a Ilkaunieks se dostal do souboje se Sneijderem, kterého udeřil do obličeje. Hvězda Galatarasay se však po chvilce zvedla a je schopna pokračovat v zápase!
     
    47
    Lotyšsko začalo druhý poločas hodně aktivně! Na pravé straně kombinoval Gabovs s Zjuzinsem. První jmenovaný odcentroval do vápna, kde centr odvrátil na rohový kop Martins Indi.
     
    46
    Hlavní sudí Moen z Norska právě zahájil druhý poločas! Fotbalisté Lotyšska měli k dispozici úvodní výkop druhého poločasu a dostávají se do postupné kombinace.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Stadions Skonto nabídl ofenzivní koncert Nizozemců, kteří se však zatím nedokázali prosadit. Ve 20. minutě se pokoušel překvapit Vaninse střelou na zadní tyč Sneijder, což se málem povedlo, neboť jeho střela skončila na tyči. Velkou šanci měl o osm minut později Memphis Depay, který pálil těsně mimo. V 39. minutě střílel nebezpečně Willems, avšak Vanins předvedl výborný zákrok!

    Druhý poločas na Stadions Skonto začne přibližně v 21:47!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Z levé strany posílal střílený centr Jetro Willems, ten však zablokoval Arturs Zjuzins a v prvním poločase se již zřejmě nic nestane!
     
    45
    Hlavní arbitr nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Po hodně dlouhé době nyní zahrozili také Lotyši! Střídající Gabovs podnikl dobrý průnik po pravé straně a následně předal míč do středu, kde se nacházel Šabala. Útočník Jablonce se dostal do zakončení, avšak jeho střela mířila mimo.
     
    44
    Exekuce standardní situace se zhostil Robin van Persie, který poslal takový střílený centr. Ten však přeletěl všechny hráče ve vápně a zamířil rovnou do vápna!
     
    43
    Na druhé straně se však již píská! Luciano Narsingh si rozpohyboval Maksimenka, kterému nasadil "jesličky". Domácí hráč poslal Narsingha k zemi a může být rád, že neuviděl žlutou kartu! Zajímavá standardní situace pro Nizozemsko.
     
    42
    Na zemi skončil Dennis Rakels, který se vyjímečně dostal k míči na útočné polovině. Martins Indi si však je velmi jistý, že on se určitě nedovoleným zákrokem neprovinil!
     
    41
    Nizozemsko nyní lehce uklidňuje hru a kombinuje ve středu hřiště. Lotyšsko je, jako již tradičně, hodně zatažené a čeká na atak Nizozemců.
     
    40
    Nizozemsko se teď pokoušelo udeřit také z pravé strany! Luciano Narsingh prošel velmi jednoduše středem hřiště a z dobrých 25 metrů vystřelil. Jeho rána proletěla těsně vedle levé tyče branky Vaninse!
    Proti střele Willemse výborně zasáhl Vanins
     
    39
    Jako bych o tom nemluvil! Po levé straně se prohnal Depay, kterému nestíhal právě Gabovs. Depay následně předal míč do "jízdy" Willemsovi, který vypálil. Jeho ránu však zneškodnil Vanins!
     
    38
    Tak Freimanis nakonec není schopen pokračovat a musí odstoupit! Na jeho pozici nastupuje nerozcvičený Gabovs, který to bude mít proti Depayovi velmi těžké!
    Depay a jeho nůžky
     
    37
    Hra již pokračovala a k míči se dostal Stefan de Vrij, jehož krásný centr našel ve vápně volného Memphise Depaye. Mladý útok se opřel do míče a "vystřihl" krásné nůžky. Brankář Vanins byl však na místě!
     
    36
    K pravému obránci domácích přispěchal i lékařský tým, nicméně Freimanis by měl být v pořádku a schopen pokračaovat ve hře!
     
    35
    Na levé straně došlo ke kontroverzi mezi Depayem a Freimanisem. Hostující borec se pokoušel vhazovat, nicméně domácí hráč si byl jasný, že vhazovat má on. Nakonec se Freimanis skácel z neznámých důvodů na zem!
     
    33
    Tlak Nizozemska se v posledních minutách stupňuje a stále více míču míří do vápna. Obrana Lotyšska však pracuje výborně a minimum míčů míří na gólmana Vaninse.
    Pohled do šaten obou týmů

     
    32
    Exekuce standardní situace se ujal Wesley Sneijder, který avšak umí kopat standardky i lépe! Nyní trefil pouze bránící zeď, míč se však odrazil na kopačky Oranjes, kteří mohou pokračovat v kombinaci.
     
    31
    Robin van Persie udělal ve středu pole kličku a dostával se do zakončení. Tarasovs ho však zatáhl za dres a Nizozemsko bude mít k dispozici standardní situaci!
     
    30
    Nizozemsko rozehrálo rohový kop na krátko, avšak to neměli hosté dělat. Hned poté se po nepřesné přirhávce dostal k míči Zjuzins, který se vydal do protiútoku. Aktivní Nizozemci však velmi rychle napadali a míč vybojovali zpět.
     
    29
    Z rohového kopu žádné nebezpečí pro lotyšskou branku nevzniklo, nicméně hra pokračovala a Daley Blind našel ve vápně úplně volného van Periseho, který se opřel do míče z první. Zakončení se mu příliš nevydařilo a Vanins vyrazil míč na rohový kop!
    Střela Depaye skončila těsně mimo
     
    28
    Do zajímavé příležitosti se dostal velmi aktivní Memphis Depay, ten dostal přihrávku do vápna od Sneijdera. Udělal kličku Freimanisovi a vystřelil k tyči. Vanins se natáhl a míč vyškrábl na rohový kop!
     
    26
    Exekuce rohového kopu se ujal Wesley Sneijder, jehož centr se snášel na malé vápno. Zde si dělal prostor k hlavičce Klaas Jan Huntelaar, avšak použil příliš mnoho důlrazu. Nakonec mu byl odpískán útočný faul.
     
    25
    Akce Nizozemců končí ziskem rohového kopu. Z levé strany poslal do vápna zajímavý centr Jetro Willems, který směřoval k Robinu van Persimu. Těsně před ním však míč poslal do zámezí Gorkšs.
     
    24
    Niozozemsko získalo míč rychle zpět a momentálně kombinuje na útočné polovině. Lotyšsko je v této fázi opravdu hodně zataženo a koleduje si!
     
    23
    Aktivní Luciano Narsingh vybojoval na pravé straně alespoň autuové vhazování. Míč do hry vhodil van der Wiel, který hledal u postraní čáry Huntelaara. Jeho zpracování však nebylo ideálně a míč mu unikl do zámezí.
     
    21
    Nizozemsko opět zahrozilo z levé strany. Jetro Willems provedl hodně odvážný průnik středem hřiště, který mu vyšel a následně předal míč do vápna pro Depaye. Jeho střelu však zablokoval pohotový Jagodinskis.
     
    20
    Memphis Depay našel za vápnem volného Wesleyho Sneijdera, který to zkusil technickou střelou na zadní tyč. Jeho střela skončila na tyči!
     
    19
    Lotyšsko hraje zatím velmi dobře pozičně. Pro jejich soupeře je velmi složité hledat nějaké "uličky" v domácí obraně!
     
    18
    Nizozemsko se dostávalo do kombinace na útočné polovině, nicméně van der Wiel posílal přihrávku Huntelaarovi, který se nacházel v ofsajdu.
     
    17
    Nizozemci jsou zatím směrem dopředu velmi aktivní. Wesley Sneijde nyní hledal vysokým centrem za obranu Narsingha. Tomu však střela z první nesedla a Vanins si připsal pohodový zákrok!
     
    16
    Rohový kop si vzal na starost Wesley Snejder, jehož centr se snášel na malé vápna. Zde však úřadoval gólman Vanins, který míč vyboxoval.
     
    15
    Nizozemsko se postupnou kombinací přes pravou dostalo na útočnou polovinu. Daley Blind následně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Depay. Záložník United si navedl míč do středu a vystřelil. Jeho ránu srazil někdo z domácích na rohový kop.
    Žlutá karta
     
    13
    Stoper Jagodinskis našel na levé straně Dennise Rakelse, který se dokázal dostat před van der Wiela a prošel do vápna a po kontaktu s obráncem PSG spadl na zem! Hlavní arbitr však penaltu neodpískal a uděluje domácímu hráči žlutou kartu!
     
    12
    Nizozemsko postupně přebírá otěže zápasu a posledních pět minut je jasně lepším týmem! Lotyšsko však brání velmi pozorně a drží nulu!
     
    11
    Nizozemsko se dostal kombinací až do zakončení! Z pravé strany se dostal k přihrávce Narsingh, který našel ve vápně volného Depaye. Tomu však rána nesedla a míč letěl nad branku!
     
    10
    Aleksejs Višnakovs se dostal do souboje na pravé straně s Jespere Willems. Domácí borec po souboji spadl, nicméně hlavní rozhodčí hru pustil.
     
    9
    Protiútoku táhl Arturs Zjuzins, který však skončil hned po krátké době. Před něj se dostal Daley Blind, který domácího hráče dokázal obrat o míč!
     
    8
    Robin van Persie si nedokázal naběhnout na přihrávku od Sneijdera a Nizozemsko přichází o míč. Do rychlého protiútoku vyráží Lotyšsko!
     
    7
    Nizozemsko se postupnou kombinací dostalo až na útočnou polovinu. Martins Indi hledal dlouhým nákopem na levé straně Depaye, tomu se nepodařilo zpracování, avšak dokázal dostat míč k Willemsovi.
     
    6
    Memphis Depay napadal hodně lehkovážně a Gints Freimanis ho napálil míčem do ruky. Útočník Manchesteru hodně protestoval, avšak opakované záběry daly za pravdu hlavnímu rozhodčímu.
     
    5
    Na hranici vápna vyhrál důležitý vzdušný souboj van der Wiel proti Rakelsovi a Nizozemsko může jít dopředu!
     
    4
    Na centr Ikauniekse si na malém vápně naskakoval Tarasovs, který však míč těsně nezasáhl. U hlavního sudího si následně stěžoval, že byl tahán za dres.
     
    4
    Valrijs Šabala na sebe upíná pozornost hned od začátku utkání. Před malou chvílí byl opět faulován a je z toho opět standardní situaci pro Lotyšsko!
     
    3
    Na útočnou polovinu se dostali poprvé také Nizozemci, kteří však v kombinaci příliš dlouho nevydrželi. Na levé straně si nerozuměl Willems s Depayem a míč skončil v zámezí. Vhazovat bude Freimanis.
     
    2
    Exekuce volného přímého kopu se ujal Janis Ikaunieks, jehož centr na hranici vápna přízvedl Martins Indi. Míč se snášel na vápno, kde si pro míč došel Jasper Cillessen.
     
    1
    Domácí Lotyšsko je zatím aktivnějším týmem. Na pravé strany byl faulován Valerijs Šabala a Lotyško má k dispozici první zajímavou standardní situaci!
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání obstarali fotbalisté Nizozemska. Míč šel hned k obráncům, kteří rozehrávají postupnout akci Nizozemska.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lotyšsko: Vaņins – Maksimenko, Jagodinskis, Gorkšs, Freimanis – Višņakovs, Zjuzins, Ikaunieks, Tarasovs – Šabala, Rakels.
    Náhradníci: Koļinko, Šteinbors – Dubra, Gabovs, Fertovs, Karašausks, Sinelnikovs, Ulimbaševs, Višņakovs, Žigajevs.

    Nizozemsko: Cillessen – Willems, Martins Indi, de Vrij, van der Wiel – Sneijder, Blind – Depay, van Persie, Narsingh – Huntelaar.
    Náhradníci: Vermeer, Krul – Janmaat, Wijnaldum, Bruma, Lens, Rekik, L. de Jong, Promes, Berghuis.

    Rozhodčí: Moen – Andas, Grønevik (vš.NOR).
    Fotbalisté Nizozemska při vstupu na stadión

     
    Hezký páteční fotbalový večer všem fotbalovývm fanouškům a fanykám! Klubová sezóna 2014/2015 se již uzavřela, avšak reprezetační nikoliv. O tomto víkendu nás čekají poslední zápasy ve skupinách. Další zápasy se odehrají až v září a říjnu. My se společně zaměříme na utkání domácího Lotyšska s Nizozemskem. Úvodní výkop je naplánován v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    LOTYŠSKO
    Pobalstká země nepatří k favoritům české skupiny A, nicméně v průběhu již vybojovala tři cenné remízy. Momentálně se Lotyšsko nachází na páté pozici tabulky se ziskem tří bodů. Svěřenci Marianse Paharse samozřejmě tuší, že výkonnostně na postup nemají, avšak výkony Lotyšska v rámci kvalifikace mají zlepšující se tendenci!

    Na poslední dvě kvalifikační utkání by jistě Lotyšši nejradši zapoměli! V Amsterdam aréně se představili proti Nizozemsku, které se prosadilo hned šestkrát a uštědřilo Lotyšsku tvrdý šestigólový debakl. Hned poté si však Lotyši zlepšili náladu, když se jim podařilo vybojovat remíza na půdě České Republiky. Polsední utkání odehrálo Lotyšsko v rámci přátelského utkání s Ukrajinou. Lotyšsku se podařilo srovnat v nastavení a zápas skončil remízou 1:1!

    Lotyšsko se v rámci kvalifikace trefilo pouze dvakrát, tudíž vypsal nejlepší střelce nebude až takový problém. V zápase s Českem se prosadil útočník Jablonce Valerijs Šabala. V domácím utkání s Tureckem se zase prosadil Aleksejs Višnakovs.
    Nizozemsko se může těšit na velkou podporu fanoušků přímo na stadionu v Rize

     
    NIZOZEMSKO
    To Nizozemsko se zatím v kvalifikaci o EURO 2016 víceméně trápí. Země tulipánů se momentálně nachází na třetí příčce se ziskem sedmi bodů. Na první Česko ztrácí bodů šest, na druhý Island pět bodů! V tabulce třetích týmů však patří až poslední místo, tudíž svěřenci Guuse Hiddinka by měli zabrat, nejlépe již dnes v zápase s Lotyšskem.

    Velmi špatný kvalifikační podzim zakončili Nizozemci šestigólovou výhrou právě nad Lotyšskem a blýskalo se na lepší časy. Jenže hned první "jarní" utkání doma s Tureckem skončilo opět zklamáním. Turecko vedlo po brance Yilmaze již od 37. minutě. Až v druhé nastavené minutě srovnal Huntelaar. Po utkání se opět strhla velká vlna kritiky směrem k trénérovi Guusu Hiddinkovi, který zatím nedokázal adekvátně nahradit svého předchůdce Luise van Gaala. Od té doby sehráli Niozozemci hned dva přípravné duely, oba v domácím prostředí. V napěchované Amsterdam aréně porazili v repríze finále MS 2010 Španělsko 2:0! Poslední přípravný zápas však tulipánům nevyšel. Se Spojenými státy vedlo Nizozemsko ještě v 71. minutě 3:1, avšak poté přišel famózní obrat USA, které nakonec vyhrálo 3:4!

    Nejlepším střelcem nizozemského výběru je Klaas Jan Huntelaar, který se dokázal prosadit již čtyřikrát! Po dvou brankách dala dvojice Arjen Robben – Robin van Persie. Start druhého jmenovaného však není jistý, naopak start Robbena je již úplně vyloučen. Kdo však nastoupit může, je mladí Memphis Depay, který zažil v PSV báječnou sezónu a svými výbornými výkony si vysloužil smlouvu s Manchesterem United!

    Jan Havlovic

    Branky: 67. Wijnaldum (Sneijder), 71. Narsingh (Huntelaar)

    Karty:   13. Rakels (LAT) – 65. Martins Indi (NED)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 0:9. Střely mimo: 3:11.
    Lotyšsko: Vaņins – Maksimenko, Jagodinskis, Gorkšs (C), Freimanis (38. Gabovs) – Višņakovs (75. Karašausks), Zjuzins, Ikaunieks, Tarasovs – Šabala (62. Višņakovs), Rakels.
    Náhradníci: Koļinko, Šteinbors – Dubra, Gabovs, Fertovs, Karašausks, Sinelnikovs, Ulimbaševs, Višņakovs, Žigajevs.

    Nizozemsko: Cillessen – Willems (77. Janmaat), Martins Indi, de Vrij, van der Wiel – Sneijder, Blind – Depay (86. Lens), van Persie (C) (63. Wijnaldum), Narsingh – Huntelaar.
    Náhradníci: Vermeer, Krul – Janmaat, Wijnaldum, Bruma, Lens, Rekik, L. de Jong, Promes, Berghuis.

    Rozhodčí: Moen – Andas, Grønevik (vš.NOR)
    bahis siteleri