Leverkusen – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Augsburg – Hertha 0:1 (kon.) | W. Brémy – Schalke 0:3 (kon.)
Mohuč – Ingolstadt 0:1 (kon.) | Darmstadt – Hannover 2:2 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 4:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:0 (3:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 15.08.2015, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Ilkay Gündogan, který so zkusil z dobrých 25 metrů! Rána německého reprezentanta letěla velmi dobře, nicméně Yann Sommer vytáhl skvělý zákrok!
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Šindži Kagawa, přichází Sven Bender.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Kevin Kampl.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Adrián Ramos.
     
    77
    První žlutou kartu tohoto utkání dostává švýcarský záložník Granit Xhaka, který ostře zajel pod nohy Marca Reuse. Xhaka následně ještě diskutoval s rozhodčí, který si však byl svým rozhodnutím jistý!
     
    67
    Vzápětí střídá Lucien Favre i podruhé! Ze hřiště odchází švýcarský útočník Josip Drmić, kterého nahrazuje Thorgan Hazard, bratr záložníka Chelsea, Edena Hazarda!
    66. Střela Kagawy skončila těsně mimo
     
    66
    Na hranici vápna skvěle zakombinovala dvojice Kagawa – Aubameyang. Druhý jmenovaný poslal krásný lob, kterým našel ve vápně japosnkého záložníka. Kagawa však svou střelu nasměřoval těsně vedle branky Yanna Sommera!
     
    65
    Švýcarský trenér Lucien Favre poprvé v tomto zápase střídá! Ze hřiště odchází Ibrahima Traoré, který předvedl opravdu špatný výkon. Na hřiště jde hvězda loňské sezóny Patrick Herrmann. Bylo velké překvapení, že se německý záložník neobjevil v základní sestavě Gladbachu!
    50. Henrich MCHITARJAN - 4:0
     
    50
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Pět minut po začátku druhého poločasu dává Dorrmund již čtvrtý zásah! Skvělou přihrávku za obranu dostal od Kagawy Marco Reus, který postupoval sám na Sommera. Německý reprezentant se však rozhlédl a našel ve vápně zcela volného HENRIKHA MCHITARJANA, který poslal míč přesně k tyči!
     
    46
    Hned na začátek poločasu měl Dortmund další velkou příležitost! Šinji Kagawa hledal přihrávkou za obranou Marca Reuse, který mohl jít sám na Sommera, ten však včas vystartoval a byl u míče dříve!
    36. Do čtvrté branky zachránil Gladbach útočník Raffael, který míč vyhlavičkoval z brankové čáry!
     
    36
    Dortmund se dostal k dalšímu rohovému kopu, který rozehrál Šinji Kagawa. Centr japosnkého záložníka našel ve vápně Matse Hummelse, který přeskočil Schulze a dostal se k hlavičce! Míč však na brankové čáře vyhlavičkoval Raffael, Yann Sommer byl na úplně jiném místě!
    33. Henrich MCHITARJAN - 3:0
     
    33
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Třetí zásah domácí Borussie! Naprosto jednoznačný zápas zatím sleduje Signal Iduna Park! Na útočné polovině naprosto propadl Rafinha, který zcela zbytečně ztratil míč a vyslala Dortmund do protiútoku! Gündogan poslal do úniku Aubameyanga, který mohl zakončovat, nicméně ještě vylepšil situaci pro HENRIKHA MCHITARJANA. Arménský záložník měl již pozici jednoduchou!
     
    27
    Hostující celek se po delší době dostal na polovinu soupeře. Na levé straně dostal hodně prostoru Fabian Johnson, jehož centr však žádné nebezpečí pro branku Bürkiho neznamenal. Dortmund si rychle vzal míč a vyrazil do protiútoku, který táhl Kagawa. Japosnký záložník našel lépe postaveného Reuse, který svou tvrdou střelu poslal těsně mimo!
    21. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0
     
    21
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund jde po dvaceti minutách hry už do dvoubrankového vedení! Na levou stranu dostal ideální přihrávku Marcel Schmelzer, který se nerozpakoval a poslal do vápna krásný centr, který si ve vzduchu našel hlavu PIERRA-EMERICA AUBAMEYANGA, který nedal Sommerovi šanci!
    15. Marco REUS - 1:0
     
    15
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Teď už však domácí Borussie jde do vedení, zcela zaslouženě! Hostující tým zaváhal ve středu hřiště, kde dostal přihrávku zcela osamocený Shinji Kagawa. Japonský záložník přihrávkou zprvní našel MARCA REUSE, který tvrdou střelou překonal Yanna Sommera v brance Mönchengladbachu!
     
    10
    Třetího rohového kopu hostujícího celku se ujal Ibrahima Traoré, nicméně jeho centr žádné nebezpečí pro branku Bürkiho neznamenalo. Na druhou stranu šel Aubameyang, který našel kolmou přihrávkou Piszceka, kterého poslal na hranici vápna k zemi Wendt. Penalta se však nepíská!
    8. Ofsajdové postavení Mchitarjana
     
    8
    Signal Iduna Park se již mohl radovat z první branky! Mchitarjan dostal skvělý pas za obranu a vystřelil z hranice vápna na zadní tyč, kam Sommer nedosáhl. Radost však vzal domácím hráčům pomezní rozhodčí, který odmával ofsajd. Opakované záběry však toto rozhodnutí nepotvrdily!

    Jan Havlovic

    Branky: 15. Reus (Kagawa), 21. Aubameyang (Schmelzer), 33. Mchitarjan (Aubameyang), 50. Mchitarjan (Reus)

    Karty:   77. Xhaka (MNC)


    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Mchitarjan, Gündoğan, Kagawa (85. S. Bender), Reus (78. Kampl) – Aubameyang (78. Ramos).
    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Hofmann, Ramos, G. Castro, Ginter, Kampl.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke (C), Schulz, Christensen, Wendt – Traoré (65. Herrmann), Stindl, Xhaka (79. Dahoud), Johnson – Raffael – Drmić (67. T. Hazard).
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, Dahoud, T. Hazard, Korb, Elvedi.

    Rozhodčí: Stieler – Ittrich, Tielert (vš. GER)
    bahis siteleri