Liberec – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 0:3 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
HC Plzeň – K. Vary 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Kladno 3:4 (po pr.) | Č. Budějovice – Sparta 6:3 (kon.)
Olomouc – Třinec 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 10.09.2015, 18:40 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • DHL Extraliga juniorů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Heža je potrestán menším trestem za podražení. Menší trest si odpyká i Michal Kovařčík.
     
    58:18
    Třinečtí Kohouty pořádně zatlačili a před bránou si prohazovali puk. Urbisch ale se štěstím dokázal kotouč téměř poslepu vyrazit.
     
    57:59
    Domácí se musí i chvíli před koncem bránit. Na trestnou lavici si jde na dvě minuty odpočinout Miroslav Kuba za držení protihráče.
     
    57:54
    Oceláři se snaží vyrovnat za každou cenu. Urbisch na poslední chvíli zastavoval puk na brankové čáře. Uklidňovat třinecké hráče pak museli i domácí hokejisté.
     
    48:09
    Oceláři se snaží srovnat. Hostující hráči několikrát doráželi a puk už se pohyboval nebezpečně blízko brankové čáře, na poslední chvíli jej ale už ležící Urbisch stihl nějak vykopnout.
     
    47:31
    Kohouti se musí znovu bránit. Za faul loktem byl na dvě minuty vyloučen Šimon Beták.
     
    46:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Teď už ale branka platí. A byl to právě DAVID NESVADBA, kterému nebyla uznána předchozí branka, který prostřelil Hlaváče. Asistence: Jan Kropáč, Tomáš Ministr.
     
    46:04
    Olomoučtí se radovali z další branky. Nesvadba nahodil puk už ze středního pásma a kotouč skončil v brance, rozhodčí však rozpažil.
     
    45:05
    Tentokrát si Urbisch přidělal problémy sám. Olomoucký brankář vyjel rozehrávat z brány, neodhadl ale vzdálenost třineckých hráčů. Jeden z hostujících útočníků pak Urbische srazil a puk museli od prázdné brány rychle odklízet domácí obránci. Hned na to si ale brankář Kohoutů připsal dobrý zákrok, když střelu Ocelářů vyrazil betony.
     
    43:20
    Oceláři teď domácím pořádně zatápěli. Bartkovu střelu z mezikruží sice Urbisch chytil do lapačky, po rozehrání ale Bartko střílel znovu, avšak nepřesně.
     
    37:15
    Oceláři si několikrát prohodili puk a Sztwiertnia to zkusil z pádu z pravého kruhu, Urbisch jeho projektil ale vyrazil ramenem.
     
    36:34
    Oceláři si zahrají další přesilovku. Na trestnou lavici odjel Tomáš Ministr, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    35:55
    Flok našel rychlou přihrávkou před bránou Sztwiertniu, ten ale trefil jen betony připraveného Urbische.
     
    33:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je srovnáno. Chvíli na to se až k Urbischovi prohnali Bartko, Zahradníček a Michal Kovařčík. Před bránou si vyměnili puk a JAN BARTKO prostřelil brankáře Hanáků. Asistence: Jan Zahradníček, Michal Kovařčík.
     
    32:40
    Ministr ve vlastním oslabení ujel třinecké obraně. V mezikruží jej dobruslil jeden z hostujících obránců, domácí útočník přece jen zkusil vystřelit. Jeho pokus ale jen škrtl o betony Hlaváče.
     
    32:18
    Početní výhoda pro Oceláře. Jiří Kališ přidržel protihráče a je za to odeslán na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    28:38
    Kohouti si zahrají první přesilovku. David Janiczek je potrestán dvěma minutami za zdržování hry – posunutí hole.
     
    25:59
    Olomoučtí se snaží přidat další branku. Fejko si obhodil třineckého obránce a poslal puk Macuhovi. Před bránou pak čekal na zpětnou přihrávku, tu ale zblokovali hosté.
     
    25:16
    Beták vyrazil až ze středního pásma do útoku a mířil sám na Hlaváče, jeho únik ale zastavil hvizd rozhodčího signalizující postavení mimo hru.
     
    22:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti otevírají skóre zápasu. Olomoučtí se rychle přesunuli před třineckou branku a MARTIN KONEČNÝ mířil zleva přesně nad vyrážečku hostujícího strážce svatyně. Asistence: Lukáš Spurný.
     
    21:09
    Fejko se ve středním pásmu dostal ke kotouči a prokličkoval až před Hlaváče. I přes osekávání zkusil bývalý Ocelář vystřelit, jeho pokus ale Hlaváč s klidem zneškodnil holí.
     
    19:51
    Kohouti se rychle přesunuli před Hlaváče, několikrát si prohodili puk a kotouč už už poskakoval v brankovišti. Přes závar před třineckým brankářem se ale nikomu z Olomouckých nepodařilo puk doklepnout až za brankovou čáru. Poté došlo ještě k menší strkanici.
     
    15:20
    Třinečtí přidali na rychlosti! Na bránu se řítil Christov, toho ale dobruslovali dva z olomouckých obránců. Třinecký forvard přece jen zkusil vystřelit, Urbisch ale i přes spršku ledu puk vyrazil.
     
    14:15
    Těžko říct, jestli měli Kohouti tak velké štěstí nebo Urbisch předvedl tak dobrý zákrok. Sztwiertnia prokličkoval až před brankáře, zkusil jej vymíchat a mířil do odkryté části brány. Olomoucký strážce svatyně ale kotouč vyrazil a obránci jej stihli včas odpálit pryč.
     
    10:39
    První přesilovku utkání si zahrají Třinečtí. Rok Macuh se provinil sekáním, a tak putuje na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    08:18
    Olomoučtí měli velké štěstí. K Murínovi se dostal puk a třinecký útočník měl před sebou prázdnou bránu. Na poslední chvíli se ale Urbisch dokázal přesunout k pravé tyčce.
     
    06:59
    Horák našel před brankou Betáka, který zkoušel kotouč propasírovat kolem levé tyčky, Hlaváč ale všechny skulinky utěsnil.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 23. Konečný (Spurný), 47. Nesvadba (Kropáč, Ministr) – 34. Bartko (Zahradníček, Kovařčík M.)


    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal) – Nesvadba (C), Spurný, Klvaňa, Metelka, Kališ, Hes – Kropáč, Fejko, Pavlovský, Beták, Kuba, Horák, Ministr, Macuh, Heža, Konečný, Jeklič, Müller.
    HC Oceláři Třinec: Hlaváč (Dudáček) – Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider – Stuchlík, Kaukič, Petrák, Švaňa, Trčka, Samohejl, Flok, D. Kofroň, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Christov, Murín.
    bahis siteleri