Motor ČB – Slavia 4:1 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 2:1 (kon.) | Most – Kladno 4:5 (kon.)
Jihlava – Přerov 2:3 (0:1 po s.n.) | Kadaň – Prostějov 7:2 (kon.) | Havířov – Šumperk 1:5 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 5:4 (1:0 po s.n.)
konec
AZ Havířov
1:5 (0:3, 1:0, 0:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 16.09.2015, 18:00 • K&K PNEU Aréna • Chance liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (20:17:19)
     
    Toto utkání už teda zvratu nedosáhne, po skvělé první třetině Draci kontrolovali vývoj utkání po celých 60 minut, a přestože se na chvíli zdálo, že by domácí po vstřelené kontaktní brance mohli začít kousat, dramatická koncovka se dnes nekonala. Konečný překvapivý výsledek tedy zní – 5:1 pro Šumperk.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Závěr utkání dohrávají domácí v útočné třetině, tím si už ale vzhledem k vývoji utkání příliš nepomohou. Je rozhodnuto.
     
    58:52
    Petr Kanko měl na čepeli pátou branku v této sezóně, ale nyní se možná trochu zalekl velké šance a volný kotouč na hranici brankoviště nestihl dorazit do prázdné branky dříve, než mu do střely vložil hůl obránce Draků.
     
    57:51
    Jan Zdráhal (SUM) vyloučen na dvě minuty zadržení protihráče.
     
    57:31
    Draci právě vstřelili branku!
    MAREK HAAS však se svými spoluhráči uzavřel soupeře na celou přesilovku do jeho obranné třetiny a byl to právě tento šumperský útočník, který stál před brankou a volný kotouč dorazil do horní poloviny branky Svobody.
    Asistence: Jan Ščotka.
     
    56:19
    Haas s Pláškem nyní v poklidu kombinují v útočném pásmu a dohrávají tento zápas.
     
    55:53
    David Bahounek (HAV) vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    54:29
    Dnešní utkání sleduje 1625 diváků.
     
    53:37
    Bahounek nyní mohl využít zmatků před brankou Šumperka a před brankovištěm se mu dokonce na přihrávku nabízeli spoluhráči, přesto s kotoučem zajel raději za branku, kde o černou gumu posléze rychle přišel.
     
    52:57
    Hosté v plném počtu.
     
    52:51
    Drtil ve velké rychlosti vystřelil z první a Svobodovi teď div, že neuletěla lapačka.
     
    52:26
    Marunova rána po rozestavení přesilovkového vzorce domácích mířila pouze do výstroje brankáře Draků.
     
    51:39
    Karel Plášek uháněl s pukem sám na branku po špatné přihrávce Havířovských, ale nakonec si svůj únik "rozmyslel", tušil, že dotírající obránce jej stihne, tak raději rychle zabrzdil a snažil se otočkou vystřelit na branku soupeře, nakonec byl od kotouče zcela odstaven.
     
    50:57
    Jaroslav Moučka (SUM) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    50:00
    Střela Sedláka se dorazila od obránce AZetu tak silně, že tím hostí ztratili útočné pásmo.
     
    49:09
    Další vyložená šance Draků končí na rychlé vyrážečce brankáře Svobody. Maskovaný muž nyní domácí opravdu podržel.
     
    48:52
    Jiří Krisl (HAV) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    47:51
    Kanko dostal přesný pas zpoza branky od Maruny, ale jeho střela z první mu ideálně nesedla, a tak mířila pouze do postaveného betonu Šindeláře.
     
    47:18
    Vrdlovec s Milfaitem zavařili hlavy domácí obraně svými kličkami a přihrávkami, nakonec však po jedné z tečí končí puk až v ochranné síti.
     
    46:42
    Nyní však vidíme dobrý tlak domácích, otázka, zda-li nepřichází už příliš pozdě. Každopádně střela Kurovského měla gólové parametry, stačilo ji vyslat na branku trochu dříve, aby netrefila stojícího protihráče.
     
    45:51
    Bárta se buldočí silou dostal s pukem až před branku, přímo hrozit Šindeláře už však nedokázal, když se mu kotouč zapletl mezi nohama.
    44:22. FOŘT - 1:4

     
    44:22
    Draci právě vstřelili branku!
    Už jsme se chystali napsat zprávu, že se od začátku třetí třetiny hosté nedostali pořádně ke kotouči, ale sotva jsme na to pomysleli, zaveleli Draci k útoku, který končí čtvrtou brankou na jejich účet! TOMÁŠ FOŘT využil z přečíslení 2 na 1 nahrávku od Vrdlovce a střelou z první přesně do šibenice nedal brankáři Svobodovi naprosto žádnou šanci.
    Asistence: Daniel Vrdlovec, Jan Milfait.
     
    43:34
    Ostrčil dostal možnost k tvrdé střele od modré čáry, jeho pokus byl na poslední chvíli sražen některou z bruslí mimo svatyni brankáře Šindeláře.
     
    43:10
    Lenďák z pozice obránce založil útočnou akci, která však v tomto případě neměla moc hlavu ani patu. Také proto velice rychle skončila.
     
    42:37
    Kalus s Bártou kombinovali s pukem v rohu kluziště tak dlouhou, až o něj nakonec i přišli.
     
    41:31
    Kanko s Marunou nyní dobře napadali rozehrávku soupeře, a i když z toho nakonec nic nevytěžili, začínají na Šumperk přeci jen tlačit.
     
    40:49
    Tak už i Jan Milfait odjíždí s bolestnými grimasami na střídačku, zlobí jej bolavá noha, na kterou se momentálně nemůže postavit, V tomto zápase to je již třetí hráč ze strany Šumperka.
     
    40:15
    Havířov opět vítězí na buly, ale hra se jeho vlastní vinou odehrává zatím za jeho brankou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:40.
     
    Druhá třetina by se dala rozdělit na dvě části. V té první se diváci spíše nudili a sledovali klidné tempo obou týmů, Havířov se i ve své roli dohánějícího celku do velkých šancí nedostával, v posledních minutách hry se však tento obrázek radikálně obrátil, když Havířovské spasila úvodní branka Petra Kanka. Od té doby má mírně navrch právě domácí celek. Před námi je možná posledních 20 minut utkání a dvoubrankový náskok Draků už tak bezpečně nevypadá. Proto zůstaňte s námi až do konce!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Tomáš Drtil se těžce zvedá z ledové plochy a vypadá velmi otřeseně, na střídačku mu pomáhá hráč, který si něčím podobným prošel v prvním dějství – Tomáš Prokop.
     
    39:38
    Sedláček mohl využít chyby v rozehrávce Draků, nakonec však z této nahodilé šance Azetu nic nebylo. Hned z protiútoku zahrozil Plášek svou přihrávkou před branku, která ale nakonec svého adresáta nenašla.
     
    39:08
    Po špatné rozehrávce se hra přesouvá před svatyni Šumperka.
     
    38:51
    Dalším, kdo z řad Draků ohrozil branku soupeře, se stává Jaroslav Moučka.
     
    38:22
    Půhoný se dostal ke střele z první po krátkém přečíslení hostů 3 na 2, jeho pokus mířil však pouze doprostřed branky, kde stál připravený Svoboda.
     
    37:46
    A opět ten Kanko. Aktuálně nejlepší střelec AZetu si s pukem vybruslil až před branku, kde jeho pokus stihli dorážet i jeho spoluhráči. Po až přílišném důrazu obránců Draků se hra přerušuje, hra konečně nabírá na obrátkách!
     
    37:08
    Na druhé straně se ukazuje Antonín Pechanec, který ve velké rychlosti obelstil protihráče a střelou z pravého kruhu oprášil lapačku Šindeláře.
     
    36:54
    Voženílek se dostal ke střele z vrcholu kruhu jako slepý k houslím, avšak potrápil rameno brankáře Svobody.
     
    36:25
    Plášek si sjížděl pro přihrávku před branku, nakonec se branková konstrukce posunula a hra se přerušuje. Tribuny však rázem ožívají a to je dobře!
    35:42. KANKO - 1:3

     
    35:42
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak se domácí hokejisté přeci jen dočkávají! Po velkých zmatcích před brankou Draků po jedné ze střel doráželi puk hned dva útočníci, z nichž PETR KANKO byl ten úspěšný! Uložený trest hostů se tedy neukládá a pokračujeme v pěti hráčích na obou stranách.
    Asistence: Jan Maruna, Radim Ostrčil.
     
    35:09
    Sztefek, Pechanec a Bárta se nyní snažili prosadit důrazem před brankou, domácí Sztefek byl však natlačen do branky a hra se přerušuje.
     
    34:09
    Karol Korím nyní zabránil téměř jasné brance, když do střely z bezprostřední blízkosti protihráče vložil vleže svou čepel!
     
    33:23
    Kurovský si nyní elegantně prohodil puk mezi nohami, a ačkoliv nakonec tato finta k ničemu nevedla, dokázala přesto hru na ledě alespoň trochu oživit.
     
    32:54
    Ščotka vypálil přes spleť hráčů před brankou a podařilo se mu vyděsit brankáře Svobodu, ten však nakonec dokázal včas zareagovat.
     
    31:40
    Po sérii osobních soubojů ve středním pásmu se zdálo, že byl rozjíždějící Zdráhal podražen, sudí však zůstává v klidu. Stejně tak jako nynější hra na ledě.
     
    30:54
    Bárta na druhé straně neuspěl se svou střelou, která byla tečována do ochranné sítě.
     
    30:47
    Zdráhalova rána od modré čáry oprášila Svobodův pravý beton.
     
    30:03
    Voženílek se se svým spoluhráčem po podivném odrazu kotouče vrhl do přečíslení 2 na 1, zvolil však střelu, která mířila až do ochranné sítě.
     
    28:09
    Petr Kanko si mohl připsat čtvrtou branku v sezóně, když dostal mezi obráncem soupeře puk na hokejku do prostoru mezikruží. Svou střelu ale zamířil těsně vedle pravého růžku Šindelářovy svatyně.
     
    27:08
    Kaut mohl být velmi lehce autorem čtvrté branky Draků! Havířovská obrana na něj zcela zapomněla, a tak se útočník Šumperka ocitl s pukem sám před brankou, svou střelu však zamířil pouze do vystavené výstroje brankáře Svobody!
     
    26:50
    Nakonec se však nedostali ani ke střele. Po přihrávce rukou se hra přesouvá před Šindeláře.
     
    26:30
    Korímovi rozehrávka nevyšla, a tak se v útočném pásmu usazují hosté ze Šumperka.
     
    25:53
    Povedené buly vyústilo ve dvě rychlé střely AZetu, ale brankář Šindelář další dorážky nedopustil, puk ukryl ve své výstroji.
     
    25:17
    Voženílek si dobře pokryl puk vlastním tělem a dostal se k nebezpečné střele. Ta byla na poslední chvíli sražena hokejkou obránce domácích.
     
    24:48
    Hosté v plném počtu.
     
    24:44
    Sedlákova střela byla před brankou hned dvakrát tečována a domácí brankář by byl na ní určitě krátký, naštěstí si ale mohl oddechnout, rána mířila po změně směru těsně mimo!
     
    23:29
    Sztefek se po nečekaném odrazu dostal k puku přímo před brankou, podařilo se mu jej zamířit do vrchní poloviny, ale Šindelář pouze máchl lapačkou a veškeré pochybnosti v ní také ukryl.
     
    23:12
    AZ nyní vyrazil do protiútoku ve vlastním oslabení a výsledkem je vhazování před Šindelářem.
     
    22:48
    A ústí z toho faul domácích. Martin Mazanec (HAV) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    22:35
    Pláškova formace nyní drží domácí v šachu.
     
    21:52
    Mazancově střele od modré byl puk těsně před Šindelářem ještě tečován, nakonec však mířil mimo tři tyče.
     
    21:20
    Kautova střela na rameno brankáře Svobody vypadala rovněž velmi nebezpečně.
     
    20:21
    A "Svobiš" si hned ze startu připisuje nelehký zákrok proti rozjetému útočníkovi Šumperka!
    20:01. AZ již ve druhém zápase v řadě střídá brankáře

     
    20:01
    Havířov vstupuje do druhé třetiny s brankářem Miroslav Svobodou v brance. Petr Matoušek již odpočívá na střídačce po své ne příliš povedené premiéře v letošní sezóně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    První třetina dopadla velmi překvapivě. Domácí hokejisté do ní vstupovali v roli favorita, po dvaceti minutách hry však prohrávají již o tři branky. Nutno však dodat, že náskok Draků je zcela zasloužený, jejich pohyb v útočném pásmu ústil v řadu vyložených šancí, zatímco domácí AZ až na pár výjimek v útočné třetině nic moc příliš nevymyslel. Dá se očekávat, že domácí hokejisté dostanou od svého trenéra v šatně značně pokáráno a do druhé třetiny vlétnou s velkou vervou. Nebo alespoň v to doufá přítomné domácí publikum. Na výsledkem si však musíme počkat. Zůstaňte s náma!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Tohle mohlo dopadnout velmi špatně! Radim Ostrčil nevystihl dobře rozehrávku a před brankou doslova namazal sjíždějícímu protihráči. Havířov měl velké štěstí, že byl v prostoru před brankou přítomen ještě druhý bek, který celou situaci nakonec zachránil.
     
    18:46
    Maruna se snažil po vlastní ose projet mezi třemi protihráči, vzal si však až příliš velké sousto.
     
    18:01
    Draci právě vstřelili branku!
    Draci se však třetí branky přeci jen dočkávají a to po střele MATĚJE BAŽANTA! Obránce hostí puk od modré čáry pouze nahodil a přestože není zřejmé, že by byl kotouč ve své dráze letu ještě tečován, prošel až za záda brankáře Matouška.
    Asistence: Jan Milfait, Tomáš Fořt.
     
    17:28
    Brunec mohl velmi rychle slavit třetí branku svého týmu, jenže po jeho střele z mezikruží Matoušek vytasil svou lapačku!
     
    16:34
    Maliník intuitivně stál před brankou soupeře a vyčkával na teč, které se také dostal. Bohužel pro něj však kotouč nakonec nezasáhl přesně.
     
    15:20
    Ščotka to nyní zkoušel ze středního pásma ve velké rychlosti a málem se mu povedlo prokličkovat skrze celou stojící pětici domácích, poslední hráč jej však od puku přeci jen dokázal dostat.
     
    14:42
    Bažant si připsal velmi tvrdou ránu od modré čáry po tlaku svého mužstva v útočném pásmu, ale nakonec dráha letu nemířila přesně do branky.
     
    13:50
    Korím už napřahoval ke tvrdé ráně od modré čáry, místo puku však trefil pouze hokejku protihráče.
     
    12:24
    Kurovský se nyní dostal s pukem málem do samostatného úniku, když jednou rukou téměř obehrál hned dva stojící obránce. Ti jej však přesto stačili spacifikovat, protože havířovský útočník ztratil stabilitu.
     
    11:33
    Tomáš Prokop (SUM) se z ledu zvedá velice těžce, když inkasoval zřejmě tvrdý hit po jednom ze soubojů mimo dění na ledě. Uvidíme, zda-li bude v pořádku.
     
    11:24
    Šimun využil drobného zaváhání havířovské obrany, která dříve než se stihla zorientovat, už měla před brankou stojícího útočníka Draků. Střílející Šimun byl ke třetí brance Šumperka velmi blízko, ale Matoušek jeho přízemní střelu k tyči vyrazil špičkou betonu!
     
    10:22
    Draci právě vstřelili branku!
    JAN MILFAIT dělá hostům nyní velkou radost, protože zvyšuje jejich náskok na ledě soupeře na již dvoubrankový. Střelec Šumperka dostal krásnou přihrávku přesně mezi dva obránce a svou rychlou kličkou před brankou brankáře Matouška doslova vykoupal.
    Asistence: Daniel Vrdlovec, Tomáš Fořt.
     
    10:11
    Draci dokázali na dobrou minutu zamknout domácí v jejich obranném pásmu, po tomto tlaku pálil aktivní Fořt, ale Matoušek proti jeho dobré ráně stihl však vybruslit.
     
    08:43
    Kanko a po něm okamžitě Krisl. Nejprve diváci viděli rozvlněnou boční síťku, podruhé byl slyšet beton Šindeláře po prudké ráně obránce AZetu. AZ nyní těží z přesilovkového tlaku.
     
    08:32
    Hosté v plném počtu.
     
    07:49
    Sztefek nyní využil zmatků před brankou a několika dorážkami se snažil kotouč procedit za výstroj brankáře Šumperka, ale maskovaný muž Draků byl připraven.
     
    07:22
    Po polovině přesilovky domácích více šancí zatím k vidění nebylo, hosté nyní dvakrát vyhodili.
     
    06:59
    Krislova rána z první proletěla skrze všechny hráče, skončila však nakonec pouze v rohu.
     
    06:32
    Tomáš Sedlák (SUM) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
    06:24. PŮLPÁN - 0:1

     
    06:24
    Draci právě vstřelili branku!
    Ale o pár vteřin později téměř identická situace již brankou končí! Mezi kruhy se s pukem objevil na chvíli volný ALEŠ PŮLPÁN, který svou ranou mířil přesně do prostoru vyrážečky Matouška!
    Asistence: Marek Haas, Tomáš Prokop.
     
    05:48
    Marek Haas si najel mezi kruhy pro přesnou přihrávku na hůl a se svou střelou neotálel. Matouškův beton musel být velmi rychlý, aby jeho pokus vyrazil, což se nakonec přesně také stalo.
     
    05:15
    Domácí v plném počtu.
     
    05:11
    Drtilova rána měla razanci, ale mířila mimo brankovou konstrukci, více již Draci v přesilovce zřejmě nevymyslí.
     
    04:39
    Zbytek přesilovky se Draci nemohou usadit v útočném pásmu a jsou to paradoxně domácí, kteří kontrolují puk.
     
    03:31
    Pechanec se s pukem rozjížděl u pravého mantinelu a už bylo jasné, že bude zle. Havířovský útočník se s pukem protlačil přes obránce až před branku a po dlouhé kličce zakončoval mezi betony Šindeláře, ale ten mezírku mezi betony stihl vykrýt!
     
    03:15
    Martin Lenďák (HAV) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:11
    Plášek jako první prověřil lapačku Matouška, ten při svém prvním zákroku nebyl bůhvíjak jistý, ale kotouč nakonec chytil.
     
    01:27
    Maruna si udělal s pukem dvě kolečka a přihrál puk přímo před branku na volného Sedláčka, ten však prudký kotouč nezpracoval, a tak brankář Šindelář nemusel zasahovat.
     
    00:46
    Bárta už se hnal do přečíslení, ale sudí píská přihrávku rukou.
     
    00:21
    O chvíli později získali puk hosté ze Šumperka ale jejich rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    00:16
    Maliník vyhrál buly a domácí se ženou do prvního útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Havířov: Matoušek (Svoboda) – Korím, Lenďák, Krisl "C", Bahounek, Mazanec, Ostrčil, Bail, Stuchlík – Staněk, Maliník, Kalus – Sztefek, Pechanec "A", Bárta – Maruna "A", Sedláček, Kanko – Kurovský, Rimmel, Matějek

    Salith Šumperk: Šindelář (Novák) – Bažant, Sedlák "A", Zdráhal, Drtil, Ščotka, Prokop – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Kaut, Moučka, Půhoný – Haas "A", Plášek "C", Šimun – Brunec, Voženílek, Půlpán – Ostřanský, Hroch

    Rozhodčí: Kika – Novák, Hanzlík.
     
    Salith Šumperk

    Šumperk se bude snažit poprvé postoupit do vyřazovacích bojů, už úvodní tři kola však jasně ukázala, že to svěřenci trenéra Kučery budou mít snad ještě těžší než kdy jindy. Je fakt, že měli na začátku sezóny těžký los. Porazit Třebíč s Jihlavou není opravdu žádná legrace, proto se dva získané body za prohry až po základní hrací době dají považovat za dobrý výsledek.

    Velký výbuch však přišel v zápase s Mostem, kde Draci vysoce prohráli výsledkem 2:8. Tato skutečnost je vlastně odsunula až na úplně poslední 14. pozici v tabulce WSM ligy. Změní na tom něco 4. kolo hrané na domácí půdě Havířova? Na to si počkejme do středeční osmnácté hodiny!
     
    AZ Havířov

    AZ Havířov vstoupil do další prvoligové sezóny s podobnými ambicemi, jako do ročníku předchozího, ale prozatím má na svém kontě více porážek, než výher. V prvním kole byl nad síly AZetu ambiciózní Motor, poté přišla zasloužená výhra nad Litoměřicemi v poměru 6:2, ale během prvního venkovního duelu Havířov nestačil na celek Ústí nad Labem (4:7).

    Kádr Havířova je v plné síle, o složení jednotlivých formací můžeme však pouze spekulovat. „Sestava na zápas se Šumperkem se bude tvořit až v den utkání ráno na tréninku A týmu," poodkryl manažer AZetu Patrik Rimmel.

    Co však můžeme z vlastních postřehů říct? Rozhodně sledujte v útoku Michala Sztefka a Petra Kanka, oba dva útočníci vstoupili do sezóny parádně a mají na svém kontě již tři přesné zásahy. Dále nebuďte překvapení, pokud se v brance proti Šumperku představí brankář Petr Matoušek, ten by po nevydařeném startu Miroslava Svobody v Ústí mohl dostat příležitost. Uvidíme však, co prozradí předzápasové sestavy!
     
    Dnes je na programu 4. kolo WSM ligy, ve kterém se budeme věnovat utkání mezi AZetem Havířov a Salith Šumperk. Oba dva celky se již moc dobře znají jak z přípravných utkání, tak z minulých prvoligových i druholigových soubojů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 36. Kanko (Maruna, Ostrčil) – 7. Půlpán (Haas, Prokop), 11. Milfait (Vrdlovec, Fořt), 19. Bažant (Milfait, Fořt), 45. Fořt (Vrdlovec, Milfait), 58. Haas (Ščotka)


    AZ Havířov: Matoušek (Svoboda) – Korím, Lenďák, Krisl "C", Bahounek, Mazanec, Ostrčil, Bail, Stuchlík – Staněk, Maliník, Kalus – Sztefek, Pechanec "A", Bárta – Maruna "A", Sedláček, Kanko – Kurovský, Rimmel, Matějek
    DRACI PARS ŠUMPERK: Šindelář (Novák) – Bažant, Sedlák "A", Zdráhal, Drtil, Ščotka, Prokop – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Kaut, Moučka, Půhoný – Haas "A", Plášek "C", Šimun – Brunec, Voženílek, Půlpán – Ostřanský, Hroch

    Rozhodčí: Kika – Novák, Hanzlík

    Diváci: 1625
    bahis siteleri