Jokerit – Viťaz 1:2 (0:1 po s.n.) | Záhřeb – Petrohrad 3:4 (kon.) | HC Slovan – Spartak Moskva 2:5 (kon.)
po s.n. (0:1)
Jokerit Helsinky
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 19.09.2015, 15:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00. Alexander KUČERJAVENKO - 1:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Viťaz Moskevská oblast.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDER KUČERJAVENKO.
     
    64:23
    Hrdinou se mohl stát český útočník Roman Horák, který se až překvapivě snadno dostal do velké šance! Po sražené střele se k němu kotouč vrátil, český forvard následně bekhendem nechal vyniknout brankáře Heleniuse!
     
    58:03
    Smolař Jormakka znovu neproměňuje takřka stoprocentní příležitost svého týmu! Na levé straně měl parádní příležitost, puk ale mezi tři tyče prostě nevměstnal!
     
    51:52
    Tlak Jokeritu je opravdu silný, Viťaz na situaci reaguje oddechovým časem!
     
    47:54
    Pekka Jormakka postupoval prakticky od modré čáry sám na branku hostí, volil nakonec přímou střelu na lapačku, jenže Säteri jeho pokus bravurně vyškrábl nad!
     
    41:32
    Peter Regin (JOK) hned v úvodu druhé části oslabuje svůj tým podražením. Podaří se Viťazu znovu potrestat jejich nedisciplinovanost?
     
    40:58
    Parádní start Jokeritu mohl podtrhnout vstřelenou brankou Ohtamää, jeho příklepem ale minul poloprázdnou branku Viťazu!
    33:48. KEMPE - 1:1
     
    33:48
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Jak se využívá přesilová hra, to nyní Viťaz svému soupeři perfektně ukázal! Po devíti vteřinách si kotouč vzal u pravého mantinelu MARIO KEMPE, udělal dva kroky a přesně prostřelil finského brankáře – 1:1! Asistence: Dmitrij Kostromitin a Roman Horák.
     
    33:39
    Šanci na početní výhodu dostane také Viťaz, domácí totiž hráli v šesti.
     
    30:42
    Olli Palola (CEC) zahákoval Hagmana a posílá tím Viťaz znovu do čtyř.
     
    27:47
    Viťaz je již ve čtyřech. Přesně při návratu prvního vyloučeného hráče vyslal Regin prudkou ránu, kterou se ještě pokoušel dorážet Jormakka. Brankáře Säteri však tentokrát svoji branku dokázal ustřežit!
     
    26:39
    Nyní se však jeho situace rapidně zhorší. Brandon Kozun postupoval sám na branku, Eronen (CEC) ho při zakončení vyrušil sekáním, čímž nabídl Jokeritu přesně minutu dlouhou přesilovku pěti proti třem!
     
    25:39
    Přečíslení domácího týmu a následnou dorážku Jensena zhatil hákování Vjačeslav Soloduchin (CEC), jenž nyní bude sledovat oslabení Viťazu z trestné lavice.
     
    17:54
    V závěru první části se ale bude muset Jokerit bránit. Na vině je nedovolený zákrok Atte Ohtamää (JOK).
     
    13:38
    Olli Palola využil zaváhání domácího mužstva v rozehrávce a následně se nechal fauloval Topi Jaakolou (JOK). První přesilovka spadla do klína také Viťazu.
     
    11:36
    Regin měl na levé straně spoustu času, svoji prudkou ránu ale poslal pouze do horní tyče hostující branky!
     
    10:28
    Tlak domácího týmu bude umocněn další přesilovou hrou. Na brankovišti poslal k zemi jednoho z hráčů Jokeritu Jegor Voronkov (CEC), který je za nedovolené bránění poslán za katr. Podaří se Helsinkám využít i druhou početní výhodu?
     
    07:29
    Rázem mohlo být srovnáno po obrovské šanci Musatova, na kterého zívala prakticky poloprázdná branka! Jeho prudké zakončení však Helenius zázračně vykryl lapačkou!
    06:21. JORMAKKA - 1:0
     
    06:21
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to byla bleskově využitá přesilová hra v podání domácího favorita! Po Reginově přihrávce byl u kotouče PEKKA JORMAKKA, jeho pokus byl nejprve zablokován, následná dorážka však již skončila v síti Sateriho – 1:0! Asistence: Peter Regin.
     
    06:06
    Bude se poprvé vylučovat, domácí tým je za aktivitu odměněn přesilovou hru. Jaakola byl za vlastní brankou podražen Šitikovem (CEC), za což hostující útočník odchází na dvě minuty za katr.
     
    00:56
    Dánsko-kanadská spolupráce přinesla úvodní obrovskou šanci dnešního střetnutí! Regin parádím pasem od mantinelu našel najíždějícího Brandona Kozuna, který ale z bezprostřední blízkosti nechal pouze vyniknout Sateriho!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 7. Jormakka (Regin) – 34. Kempe (Kostromitin, Horák), rozh. náj. Kučerjavenko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jormakka (JOK)
    0:0   Kempe (CEC)
    2. série:
    0:0   Regin (JOK)
    0:1   Kučerjavenko (CEC)
    3. série:
    0:1   Kozun (JOK)


    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Lajunen, Ohtamää, Larsen, Jensen, Korpikar, Jaakola – Jormakka, Olimb, Huhtala – Hagman, Kozun, Regin – Kapanen, Aaltonen, Sallinen – Virtanen, Joensuu, Rita
    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri (Saprykin) – Eronen, Golovkov, Kudinov, Bedrjukov, Ježov, Peretjagin – Kučerjavenko, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Šitikov, Krysanov – Horák, Kempe, Vyglazov – Musatov, Palola, Švec-Rogovoj

    Rozhodčí: Gašilov, Jeřábek – Sirotkin, Metalnikov

    Diváci: 9 644
    bahis siteleri