Česko – Rakousko 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Rakousko
Sobota 19.09.2015, 16:30 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Poslední utkání na turnaji v Selbu sehrají naše hokejistky do 18 let zítra od 15 hodin proti nejsilnějšímu protivníkovi z Ruska. Jedno je jasné – bude to pořádná fuška. Ještě předtím se vám v 8:45 přihlásím z odvetného zápasu naší patnáctky s Německem, ale pro dnešek už se s vámi loučím. (18:34:36)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko dvougólová kapitánka Kristýna Pátková a za Rakousko autorka jediné trefy Jennifer Pesendorferová.
     
    Po úvodní výhře 2:1 po nájezdech nad Německem tedy české hokejistky do 18 let poráží také Rakousko, tentokrát v základní hrací době. Mezi oběma týmy je na mistrovství světa rozdíl dvou skupin, nicméně v útoku se nám nedařilo a sledovali jsme další utrápený zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Dvacet sekund před koncem zápasu ještě přichází zakázané uvolnění Rakouska.
     
    58:00
    Omlouváme se za technické problémy webu. České juniorky mají i ve třetí třetině výraznou převahu, ale koncovka je stále naší velkou bolestí.
     
    49:41
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanky z ojedinělé akce snižují skóre. V rohu sebrala puk JENNIFER PESENDORFEROVÁ, rozhodla se s ním vyjet před branku a pak bekhendem zamířila o tyčku za záda Kristýny Bláhové – 4:1. Asistence: Christina Schusserová, Sophie Engelhartová.
     
    44:54
    Nina Auspergerová (AUT) – 2 minuty za hákování.
     
    44:31
    Šarlota Tomasco (CZE) – 2 minuty za hru tělem.
     
    41:49
    Isabella Burghartová (AUT) – 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    41:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krátce po startu třetí třetiny navyšují české juniorky náskok. Dopředu dostala přihrávku ŠARLOTA TOMASCO, přebruslila německou obránkyni a po ledě zvládla překonat brankářku Ekrtovou – 4:0! Asistence: Kateřina Zrnová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sledujeme skutečně upracovaný zápas, ale ve druhé třetině jsme bezzubým Rakušankám aspoň odskočili na přijatelnější rozdíl. Dvěma brankami se o to postarala kapitánka Kristýna Pátková, oba vstřelila ze stejného místa na levém kruhu. Věřme, že zápas dotáhneme k bezpečnému vítězství a přidáme ještě pár gólů.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:56.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Na druhé straně číhala před Bláhovou nejaktivnější Rakušanka Schafzahlová. Naštěstí tečovala nabídku od modré čáry vedle tyče.
     
    38:29
    Dlouhé minuty bojujeme o udržení v útočném pásmu, ale moc se nám nedaří.
     
    37:09
    Ofsajd Rakouska. Naše soupeřky vede z pozice asistentky trenéra Češka Věra Pančáková, která koučuje i naši ženskou reprezentaci v inline hokeji. Společně s Magdou Erbenovou a také dvojicí Kaltounková – Mlýnková z patnáctky letos slavila na mistrovství světa v Argentině zlato.
     
    35:58
    Lerchová se Zrnovou přidělaly Rakušankám práci, nicméně bez ranky nebude ani branky. Nepřesností je na ledě stále dost a dost, sledujeme ubojovanou partii.
     
    34:59
    A taky nás minutu udržely na vlastní polovině, byť je pravda, že Kristýna Bláhová se poněkud nudí.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Zíková (Zedníková, Pátková), 27. Pátková (Hymlárová, Lerchová), 32. Pátková (Smetková, Zíková), 42. Tomasco (Zrnová) – 50. Pesendorferová (Schusserová, Engelhartová)


    Česko: Bláhová (Zechovská) – Zíková, Zedníková, Pacalová, Erbenová, Pytlíková, Holá, Zemanová, Neissová – Hymlárová, Smetková, Pátková – Jůzková, Patočková, Šebíková – Tomasco, Zrnová, Vozdecká – Zárybnická, Adamová, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rakousko: Ekrtová (Prünsterová) – Auspergerová, Felderová, Krausová, Woschitzová, Heubergerová, Poschová, Schusserová, Mairová – Engelhartová, Burghartová, Schneebergerová, Trummerová, Killisch von Hornová, Brunnerová, Lüfteneggerová, Kapfingerová, Schafzahlová, Granitzová, Pesendorferová.
    bahis siteleri