Česko – Rakousko 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Rakousko
Sobota 19.09.2015, 16:30 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hned po zápase české patnáctky hostí NETZSCH-Arena v německém Selbu druhou bitvu naší ženské reprezentace do 18 let. Zatímco včera jsme zdolali Německo 2:1 po samostatných nájezdech, tentokrát nás čeká Rakousko, které je papírově nejslabším účastníkem turnaje. Pokud by dnes nepřišla jasná výhra, už by to pro čtvrtý nejlepší tým světa znamenalo velký varovný prst.
     
    Jak si včera vedli oba soupeři? Česká reprezentace odehrála proti Němkám první dvě třetiny daleko za hranicemi svých možností a domácí tým překvapivě, leč zaslouženě vedl 1:0. Do třetí části ale trenéři stáhli sestavu, závěr jsme dohrávali dokonce na dvě formace. Do prvního útoku šla obránkyně Anna Zíková.

    Právě elitní formace se zasloužila o obrat, oba góly vstřelila Klára Hymlárová. Naše dvanáctka nejdřív využila přesilovku a když jsme v dobré koncovce základní hrací doby nedokázali znovu skórovat, rozhodla jediným proměněným pokusem samostatné nájezdy.

    Rakušanky odehrály proti Ruskám slušné dvě třetiny, po kterých prohrávaly jen 2:5. Potom ale zřejmě v kabině sborné proběhl slušný vítr a favorit v poslední části vsítil šest gólů, většinou do prázdné brány. Konečný výsledek měl tedy podobu 11:2. Když jedou ruské hokejistky naplno, těžko se zastavují. Nás čekají na závěr turnaje, zítra od 15 hodin.

    První zápas turnaje pro nás nedopadl podle představ, s Němkami jsme museli otáčet a vyhráli jsme až v nájezdech. Oba č...

    Posted by Reprezentace ČR 18 ženy – lední hokej on 19. září 2015

    Je tady náš druhý zápas turnaje v Selbu. Povede se nám líp než včera? Povinnost velí Rakušanky bez problémů porazit!http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-19/id/159089

    Posted by Reprezentace ČR 18 ženy – lední hokej on 19. září 2015
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bláhová (Zechovská) – Zíková, Zedníková, Pacalová, Erbenová, Pytlíková, Holá, Zemanová, Neissová – Hymlárová, Smetková, Pátková – Jůzková, Patočková, Šebíková – Tomasco, Zrnová, Vozdecká – Zárybnická, Adamová, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rakousko: Ekrtová (Prünsterová) – Auspergerová, Felderová, Krausová, Woschitzová, Heubergerová, Poschová, Schusserová, Mairová – Engelhartová, Burghartová, Schneebergerová, Trummerová, Killisch von Hornová, Brunnerová, Lüfteneggerová, Kapfingerová, Schafzahlová, Granitzová, Pesendorferová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    První útočný pokus utkání patřil našemu týmu, ale potom musela poprvé zasahovat i brankářka Kristýna Bláhová. Nataženou hokejkou vypíchla Rakušankám puk.
     
    01:49
    Parádní spolupráce Laury Lerchové s Markétou Zárybnickou. Druhá jmenovaná dostala přihrávku přesně na hokejku, ale z první těsně minula druhou tyčku.
     
    02:21
    Z mezikruží znovu střílela Zárybnická, tentokrát trefila pravděpodobně boční konstrukci branky.
     
    02:53
    Další rychlou akci vymyslel první útok. Hymlárová přenesla hru na Pátkovou, ta ještě hledala na středu Smetkovou. Poslední jmenovaná ale byla zablokovaná.
     
    03:33
    České hokejistky si od prvních minut vytvářejí velký tlak a důsledkem je úvodní přesilovka. Katharina Heubergerová (AUT) je vyloučena za hákování.
     
    04:06
    Rakouská gólmanka Jessica Ekrtová musela skočit po puku rybičku, přesto chybělo Patočkové málo k dorážce.
     
    04:55
    Dvakrát střílela ze zadní pozice Klára Hymlárová. První ránu musela Ekrtová vytáhnout ramenem, potom šel puk naopak po ledě.
     
    05:46
    Jako rozjezdová přesilovka to nebylo nejhorší, nicméně teď jsme se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    06:42
    Naše druhá formace se dokázala usadit v pásmu. Magda Erbenová viděla před brankou tři spoluhráčky, jenže těm se nepodařilo dostat se k dorážce.
     
    07:31
    V kolonce zákroků stále svítí Kristýně Bláhové nula, hraje se v pásmu Rakušanek. Nyní máme ponechanou výhodu.
     
    07:59
    Nina Auspergerová (AUT) – 2 minuty za hákování. Už by to chtělo naši aktivitu využít v úvodní gól.
     
    08:19
    Anna Zíková posunula puk na levou stranu Kristýně Pátkové, ta se do něj opřela z první. Ekrtová nemusela zasahovat.
     
    09:11
    Škoda! Hymlárová vybojovala puk v rohu pásma pro Pátkovou, ta ho ale v šanci netrefila dobře.
     
    09:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku využíváme a v desáté minutě se po zásluze dostáváme do vedení! Od modré čáry tvrdě vypálila ANNA ZÍKOVÁ a jenom potvrdila, jak skvělou střelu má. Puk se o tyčku odrazil do rakouské branky – 1:0! Asistence: Martina Zedníková, Kristýna Pátková.
     
    10:53
    Teď už nás rakouské juniorky drží daleko od branky. Napadají ale dost nedůrazně a pro naši obranu neznamenají prakticky žádný problém.
     
    11:44
    Elitní formace začíná být na ledě vidět od úvodních minut. Anna Zíková znovu ukázala své útočné choutky, když donutila Ekrtovou zasáhnout a pak přikrýt puk napodruhé.
     
    12:29
    Teď už se musela vychladlá Kristýna Bláhová zapojit do hry, moc práce ale s rakouským nahozením neměla. Doplním, že Bláhové je stále pouze čtrnáct let.
     
    13:29
    Dlouhé rakouské vyhození nekončí icingem. Ačkoli se hraje prakticky jedním směrem, Jessica Ekrtová má rozhodně méně práce, než bychom si představovali.
     
    14:24
    Eva Adamová si před brankou dojela své nahození, její dorážku ale soupeřky zblokovaly.
     
    14:59
    Na druhé straně si Bláhová lapačkou snadno počkala na pozdrav z hokejky Zoe Killisch von Hornové.
     
    15:37
    Obrannému pásmu Rakušanek vládl oboustranný zmatek, ale dorážka Kamily Smetkové nebyla vůbec zlá. Jen kdyby se Ekrtová neroztáhla po brankové čáře.
     
    16:39
    Hra je opravdu značně neurovnaná a hraje se prakticky bez přerušení. Jako by nás vyčkávající soupeř nedonutil hrát zcela naplno, ale to může být jenom můj dojem.
     
    17:26
    Po dvou přesilovkách si vyzkoušíme i první oslabení. Laura Lerchová (CZE) nejdřív zamířila na rakouskou trestnou lavici, teď už sedí na té správné, a to za držení protihráčky.
     
    18:03
    Zatím zvládáme hru ve čtyřech bez nejmenších potíží. Ale jako bych to zakřikl, místo vyhození jsme teď puk soupeřkám tristně namazali.
     
    18:31
    A důsledkem je 55 sekund hry tří proti pěti! Martina Zedníková (CZE) je vyloučena za hákování, tohle pro nás nebude vůbec snadné.
     
    19:02
    Kamila Smetková se rozhodla zašlápnout puk za českou brankou, a nic s tím nezvládly udělat ani dvě soupeřky. Buly po levici Bláhové.
     
    19:08
    Po vyhraném buly se Rakušanky hned natlačily do brankoviště, Bláhová musela lapit zakončení Schafzahlové.
     
    19:28
    To nejhorší jsme přestáli, český výběr hraje ve čtyřech.
     
    19:39
    A další průnik v podání Theresy Schafzahlové. Zkoušela to na druhou tyč, kde měla Kristýna Bláhová připravenou lapačku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část jasně potvrdila, že síla Rakušanek je minimálně o patro nižší než naše. Kromě závěrečného oslabení jsme měli jasnou převahu, nicméně v útočném pásmu nám to zatím příliš nelepí a vedeme jen 1:0 zásluhou tvrdé rány Aničky Zíkové v přesilovce.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    České oslabení je minulostí. Ani to na něj nevypadalo, Klára Hymlárová vystihla rakouskou rozehrávku a nebála se zaútočit.
     
    21:00
    Přesně po minutě hry dojel puk k Jessice Ekrtové, která dříve hrála za českou patnáctku a pro řadu našich hokejistek byla spoluhráčkou. Nikoli soupeřkou.
     
    21:39
    Kateřina Zrnová vybojovala puk pro Šarlotu Tomasco, která se z levé strany natlačila až do brankoviště. Jenže zblízka neprocpala puk za Ekrtovou.
     
    22:19
    Rakušanky vjely do pásma v dostatečném počtu, Trummerová donutila Bláhovou zasáhnout a teď se nám nedaří dostat ven.
     
    22:46
    Další šance pro český tým! Laura Lerchová přihrála Markétě Zárybnické, té ale do střely lehla soupeřka a naše akce vyzněla tak trochu do ztracena.
     
    23:57
    Po levém mantinelu si najela Kristýna Pátková, pak zkoušela poslat kotouč před branku. To ale její spoluhráčka úplně nečekala.
     
    24:24
    Nahození Elišky Vozdecké přišlo ve vhodnou chvíli, před Ekrtovou byl provoz. Jenže než se k puku kdokoli dostal, gólmanka ho napodruhé přikryla.
     
    24:59
    K unikající Schafzahlové se rychle vrátila Tereza Neissová, která zažehnala nebezpečí vyseknutím kotouče.
     
    25:42
    A už je tady zase naše ostrostřelkyně Anna Zíková. K úspěchu ale potřebuje, aby nesmírně kvalitní Jessica Ekrtová měla zakrytý výhled, což se teď nestalo.
     
    26:04
    Po vhazování vypálila z chumlu hráček Kamila Smetková a Ekrtová musela puk vytáhnout do ochranné sítě.
     
    26:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól našeho týmu přichází v pravý moment, snad se nám trochu uvolní těžké ruce a půjde to líp. Klára Hymlárová posunula puk na KRISTÝNU PÁTKOVOU, která ho z první trefila k bližší tyčce přesouvající se gólmanky – 2:0! Asistence: Klára Hymlárová, Laura Lerchová.
     
    27:46
    Češky dál motají soupeře v pásmu. Venku se mezitím pořádně rozpršelo a protože zimní stadion v Selbu už má svá léta, trochu nám prší i na led.
     
    28:24
    Hra se na chvíli dostala do české třetiny, jenže pak nabrala velkou rychlost Klára Hymlárová. Po pravé straně se protáhla až k Ekrtové, ale nedokázala ji prostřelit.
     
    28:58
    Rakouská gólmanka byla trochu překvapená, že k ní propadla střela Zedníkové od modré čáry. Puk ale těsně minul druhou tyčku.
     
    29:44
    Šarlota Tomasco už předvedla pár střídání, ve kterých s ní měly soupeřky u branky plné ruce práce. Teď si vynutila podražení Sarah Woschitzové (AUT), jdeme na přesilovku.
     
    30:04
    Střelu od modré přikryla brankářka pod lapačkou, po dalším buly se Rakušanky osvobozují.
     
    30:16
    A dostanou další vteřinky relativního klidu, Češky se nepřesnou rozehrávkou dopustily zakázaného uvolnění.
     
    30:45
    Dvojici vyražených kotoučů před brankovištěm sebralo jako první Rakousko, na led jde naše první formace.
     
    31:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka dnešního utkání! Po střele od modré čáry se k puku dostala Smetková, tu ale soupeřky nenechaly vystřelit. Kotouč se však odrazil na hokejku KRISTÝNY PÁTKOVÉ, která z naprosto stejného místa jako před chvílí trefila druhý růžek branky! Ekrtová jen bezmocně rozhodila rukama, vedeme 3:0. Asistence: Kamila Smetková, Anna Zíková.
     
    32:47
    Už se na to dívá o moc líp než v první třetině. Teď vyzvala Zrnová zpoza brány Šarlotu Tomasco, jenže Ekrtová se roztáhla po celé brankové čáře.
     
    33:23
    A další gólová příležitost, konečně se mohla radovat i Klára Hymlárová. V sólu ale bekhendovým blafákem neuspěla, potom nám neprošla ani dorážka.
     
    34:04
    Naše první lajna teď hraje výborně. Anna Zíková dostala dvakrát za sebou puk až k Ekrtové, nicméně teď už se Rakušanky osvobodily.
     
    34:59
    A taky nás minutu udržely na vlastní polovině, byť je pravda, že Kristýna Bláhová se poněkud nudí.
     
    35:58
    Lerchová se Zrnovou přidělaly Rakušankám práci, nicméně bez ranky nebude ani branky. Nepřesností je na ledě stále dost a dost, sledujeme ubojovanou partii.
     
    37:09
    Ofsajd Rakouska. Naše soupeřky vede z pozice asistentky trenéra Češka Věra Pančáková, která koučuje i naši ženskou reprezentaci v inline hokeji. Společně s Magdou Erbenovou a také dvojicí Kaltounková – Mlýnková z patnáctky letos slavila na mistrovství světa v Argentině zlato.
     
    38:29
    Dlouhé minuty bojujeme o udržení v útočném pásmu, ale moc se nám nedaří.
     
    39:36
    Na druhé straně číhala před Bláhovou nejaktivnější Rakušanka Schafzahlová. Naštěstí tečovala nabídku od modré čáry vedle tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Sledujeme skutečně upracovaný zápas, ale ve druhé třetině jsme bezzubým Rakušankám aspoň odskočili na přijatelnější rozdíl. Dvěma brankami se o to postarala kapitánka Kristýna Pátková, oba vstřelila ze stejného místa na levém kruhu. Věřme, že zápas dotáhneme k bezpečnému vítězství a přidáme ještě pár gólů.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krátce po startu třetí třetiny navyšují české juniorky náskok. Dopředu dostala přihrávku ŠARLOTA TOMASCO, přebruslila německou obránkyni a po ledě zvládla překonat brankářku Ekrtovou – 4:0! Asistence: Kateřina Zrnová.
     
    41:49
    Isabella Burghartová (AUT) – 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    44:31
    Šarlota Tomasco (CZE) – 2 minuty za hru tělem.
     
    44:54
    Nina Auspergerová (AUT) – 2 minuty za hákování.
     
    49:41
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanky z ojedinělé akce snižují skóre. V rohu sebrala puk JENNIFER PESENDORFEROVÁ, rozhodla se s ním vyjet před branku a pak bekhendem zamířila o tyčku za záda Kristýny Bláhové – 4:1. Asistence: Christina Schusserová, Sophie Engelhartová.
     
    58:00
    Omlouváme se za technické problémy webu. České juniorky mají i ve třetí třetině výraznou převahu, ale koncovka je stále naší velkou bolestí.
     
    59:40
    Dvacet sekund před koncem zápasu ještě přichází zakázané uvolnění Rakouska.
     
    Konec zápasu.
     
    Po úvodní výhře 2:1 po nájezdech nad Německem tedy české hokejistky do 18 let poráží také Rakousko, tentokrát v základní hrací době. Mezi oběma týmy je na mistrovství světa rozdíl dvou skupin, nicméně v útoku se nám nedařilo a sledovali jsme další utrápený zápas.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko dvougólová kapitánka Kristýna Pátková a za Rakousko autorka jediné trefy Jennifer Pesendorferová.
     
    Poslední utkání na turnaji v Selbu sehrají naše hokejistky do 18 let zítra od 15 hodin proti nejsilnějšímu protivníkovi z Ruska. Jedno je jasné – bude to pořádná fuška. Ještě předtím se vám v 8:45 přihlásím z odvetného zápasu naší patnáctky s Německem, ale pro dnešek už se s vámi loučím. (18:34:36)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Zíková (Zedníková, Pátková), 27. Pátková (Hymlárová, Lerchová), 32. Pátková (Smetková, Zíková), 42. Tomasco (Zrnová) – 50. Pesendorferová (Schusserová, Engelhartová)


    Česko: Bláhová (Zechovská) – Zíková, Zedníková, Pacalová, Erbenová, Pytlíková, Holá, Zemanová, Neissová – Hymlárová, Smetková, Pátková – Jůzková, Patočková, Šebíková – Tomasco, Zrnová, Vozdecká – Zárybnická, Adamová, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rakousko: Ekrtová (Prünsterová) – Auspergerová, Felderová, Krausová, Woschitzová, Heubergerová, Poschová, Schusserová, Mairová – Engelhartová, Burghartová, Schneebergerová, Trummerová, Killisch von Hornová, Brunnerová, Lüfteneggerová, Kapfingerová, Schafzahlová, Granitzová, Pesendorferová.
    bahis siteleri