Německo – Česko 3:7 (kon.)
konec
Německo
3:7 (1:3, 0:4, 2:0)
Česko
Sobota 19.09.2015, 13:00 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Pěkný víkend do České republiky. Kousek od hranic, v německém Selbu, probíhá tradiční víkendový turnaj reprezentací U18 a U15. Dnes budeme nejprve sledovat, jak si povede naše patnáctka v prvním ze dvou zápasů proti domácímu Německu. Češky jdou do utkání v roli jasných favoritek, ta ale často bývá ošidná – jak jsme se mohli ujistit třeba včera u starší kategorie, která vyhrála až na nájezdy.
     
    Německo je pro nejmladší českou kategorii nejčastějším soupeřem. Loni jsme s ním tady v Selbu prožili trochu rozpačitý start v podobě výsledků 3:0 a 4:1, nicméně v dalších třech zápasech mu už naše děvčata uštědřila debakl. V součtu celé sezóny z toho bylo pět výher se skóre 30:8.
    Ranní "rozcvička" české patnáctky na hotelu

    Před prvním zápasem jsme plné sil, a to je výborné znamení :)

    Posted by Reprezentace ČR 15 ženy – Lední hokej on 19. září 2015
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Dislová (Neuertová) – Harková, Levringhausová, Gawronová, Raschkeová, Klingerová "C", Merkleová, Schattnerová, Idschoková – Kubiczeková, Anzingerová, Miguezová, Bartellová, Lilli Welckeová, Luisa Welckeová, Heinzová, Ellmamierová, Jekelová, Beschererová, Leonhardtová, Nitzscheová. Trenér: Florian Neumeyer.

    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – Jandušíková, Škrdlová, Kotounová, Šmajdová, D. Pejšová, Horáková, Sovjáková, Vlková – Kaltounková, Mlýnková "C", Čajanová – Dýcková, Škorpíková, Exnerová – Černá, Sarnovská, Mazancová – Seroiszková, Fabšicová, Hájková. Trenéři: Roman Kosina a Jana Krylová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:49
    První střelecký pokus utkání vyslala Vivien Šmajdová, puk ale na brankářku nedoletěl. Češky jsou aktivnější.
     
    01:24
    Brankářka Sophie Dislová vyrazila střelu Sarnovské jen před sebe, ale pak ji pomohla spoluhráčka, která byla u puku jako první.
     
    02:21
    Zatím se hraje bez přerušení. Kristýna Hájková hledala na středu hřiště jednu z parťaček, ale Němky přihrávku zablokovaly.
     
    03:18
    Naše kombinace se víc a víc blíží k brance. Teď pálila z mezikruží Sára Čajanová a puk se od některé z hráček vznesl vysoko do vzduchu. Možná šlo i o zákrok Dislové.
     
    03:44
    Po necelých čtyřech minutách rozhodčí poprvé foukly do píšťalky, vhazuje se v německém pásmu.
     
    04:09
    Další český útok zastavuje ofsajd. Připomínám, že pro oba týmy jde o první zápas nové sezóny.
     
    04:23
    Hájková si sjela z pravé strany, její žabička do brankoviště však byla příliš prudká. Po chvíli už Dislová musela zasahovat proti střele Fabšicové.
     
    04:41
    Oproti startu utkání už se nám daří dostávat puky na gólmanku. Teď nahození tečovala Kaltounková, ale po souboji se už poroučela k ledu a neměla šanci dorážet.
     
    05:35
    Další ofenzivní pokus si vzala na triko dvojice Fabšicová – Seroiszková. Rychlost nám nechyběla, přesto Němky dokázaly přihrávku před brankoviště přečíst.
     
    06:23
    První útok už byl blízko! Mlýnková nahrála Čajanové, ta napříč pásmem našla Kristýnu Kaltounkovou. Naše osmička to bohužel měla na těžký bekhend a do odkryté brány puk neposlala.
     
    07:08
    Teď si před branku vyjela Natálie Mlýnková, jenže zblízka nedokázala najít místo v postoji Dislové.
     
    07:16
    Narůstající český tlak je bohužel přerušen faulem. Patricie Škorpíková (CZE) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    07:28
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to je nepříjemná a studená sprcha pro českou reprezentaci. Němky po 12 sekundách využívají přesilovku, a to z první střely na branku. Kubiczeková se dostala za záda českých hráček a nabídla puk RONJE HARKOVÉ, která z první propálila Švejdovou mezi betony – 1:0. Asistence: Sarah Kubiczeková.
     
    08:32
    Naše děvčata naštěstí nejsou pod dekou, teď to znovu zkoušela elitní formace. Kaltounková měla prostor, jenže její bekhend vytáhla Dislová ramenem.
     
    09:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, ani ne za dvě minuty zcela po zásluze vyrovnáváme! Co se nepovedlo elitní formaci, to dokonala hned po vhazování ta druhá. Puk se před brankovištěm odrazil na hokejku MARTINY EXNEROVÉ, která ho doporučeně poslala směr druhý růžek německé branky – 1:1! Asistence: Vivien Šmajdová.
     
    10:20
    A protože Sarah Kubiczeková (GER) v našem pásmu tvrdě složila Kristýnu Kaltounkovou, zahrajeme si také první početní výhodu. Menší trest za hru tělem.
     
    10:40
    Jenže přesilovka trvala jen dvacet sekund. Právě Kristýna Kaltounková (CZE) si odpyká dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    11:07
    Výbornou práci odvedla Adéla Škrdlová, která zastavila německý útok a pak dovolila svým spoluhráčkám vystřídat.
     
    11:42
    Ve dvou se nám nepodařilo udržet puk za německou brankou, následné vyhození soupeřky dojely a icing se nepíská.
     
    12:11
    V české obraně vznikla docela velká mezera. Naštěstí jsme dokázali domácímu týmu zablokovat hokejky a jedna z Němek, která chybí v zápise, střílela jen z velkého úhlu.
     
    12:40
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    13:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jak je důležité sledovat puk do té doby, než rozhodčí zapíská! Po české střele se kotouč odrazil zpět na německou gólmanku, která ho neměla ve své moci a propadl ji za záda. Dvacet čísel před brankovou čarou si ho jako první našla KRISTÝNA HÁJKOVÁ, která i vleže zařídila dorážku do prázdné brány – 1:2! Bez asistence.
     
    13:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je ten český tým, který umí šlapat jako švýcarské hodinky! Obrat je dokonán a najednou vedeme už o dvě branky. Sára Čajanová vyslala dopředu KRISTÝNU KALTOUNKOVOU, která nakopla vrtuli, přebruslila bezmocnou Němku a pak bekhendovou kličkou dokončila parádní akci – 1:3! Asistence: Sára Čajanová.
     
    14:31
    A už tam mohl být čtvrtý. Exnerová našla před úplně prázdnou brankou Dýckovou, ta bohužel netrefila kotouč ideálně.
     
    15:15
    Pozor však musíme dávat v defenzívě. Nejprve jsme situaci ustáli za cenu icingu, teď si Luisa Welckeová najížděla z velkého úhlu a trefila boční síť.
     
    16:06
    Kapitánka Natálie Mlýnková také střílela ze značného úhlu, o chvíli později to zkoušela Sára Čajanová. Její puk zblokovala Němka do ochranné sítě.
     
    16:28
    Po ztrátě kotouče se Patricike Škorpíková (CZE) ohnala po soupeřce a rozhodčí hned zvedla pravici. Menší trest za hákování, čeká nás druhé oslabení.
     
    16:59
    Hra ve čtyřech zatím není naší silnou stránkou, znovu bylo před brankou víc německých hráček. Kubiczekové naštěstí střela vůbec nesedla a v gólové šanci jen postrčila puk k betonu Švejdové.
     
    17:58
    Možná mě náš tým trochu vyslyšel a dlouhé desítky sekund přestál díky aktivitě a rychlému napadání.
     
    18:29
    Nyní už hrajeme v plném počtu, druhé oslabení jsme tedy ubránili. Švejdová teď pohlídala střelu od modré čáry.
     
    19:23
    Na německé hole se vkradla řada nepřesností, nicméně potrestat jsme je nedokázali. Přišlo jen nahození z dálky.
     
    19:47
    Teď už se naše soupeřky osvobodily a vypadá to, že třetina se dohraje v klidu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Troufnu si říct, že na první třetinu sezóny to nebylo vůbec špatné. První čtyři minuty byly oťukávací, od té doby jsme Němky podle očekávání přehrávali. Několik chyb se v zadních řadách objevilo a domácí tým hned tu první v přesilovce potrestal, nicméně potom česká patnáctka otočila skóre a vede 3:1.

    Náskok je to rozhodně zasloužený a co bych vypíchl, že o tři góly se postaraly tři různé formace. Nejvíc to lepí té první, ale další rozhodně nezaostávají a co jim schází v sehranosti, dohánějí bojovností.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:47.

    Jdeme na to! První zápas nové sezóny právě startuje a z německého Selbu ho můžete sledovat na Onlajnech:http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-19/id/159091

    Posted by Reprezentace ČR 15 ženy – Lední hokej on 19. září 2015
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Natálie Mlýnková uháněla za kotoučem, nicméně měla to k němu dál. I nadále se však držíme v útočném pásmu.
     
    21:30
    Střídání první české formace trvalo minutu a půl, tak dlouho jsme měli Němky v pásmu. Potom bohužel Patricie Škorpíková netrefila ideálně prudkou přihrávku a přestřelila branku.
     
    22:09
    Poněkud bez důvodu je nám odpískáno postavení hráčky v brankovišti. Nikola Dýcková trpělivě dorážela, jenže puk skončil vedle německé tyčky.
     
    23:05
    Nyní hru přerušuje zakázané uvolnění z českých hokejek.
     
    23:39
    Fabšicová si počkala na vhodný moment, pak našla vzadu Vlkovou. Její střelu ještě tečovala Hájková, puk ale těsně minul druhý růžek.
     
    24:37
    Češky motají své soupeřky v pásmu, teď musela bekhend Škrdlové vytáhnout Dislová s vypětím všech sil.
     
    24:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po necelých pěti minutách druhé třetiny končí náš tlak čtvrtým gólem! Natálie Mlýnková se protáhla mezi německými obránkyněmi a i když ji ještě Dislová vychytala, na dorážku SÁRY ČAJANOVÉ už neměla nárok. Naše drobounká útočnice ale musela trefit odkrytou klec prakticky od brankové čáry – 1:4! Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    26:03
    Během jednoho střídání dvakrát tvrdě pálila Vivien Šmajdová. Musím říct, že když jí puk sedne, kopne to jak kůň.
     
    27:07
    VIktorie Švejdová je jednoznačně méně zaměstnanou dívkou v brankovišti. Teď předvedla svůj postřeh zákrokem levým ramenem.
     
    27:25
    Vzápětí se liberecká gólmanka oprávněně zlobila na Sarah Kubiczekovou (GER), která ji sekla do výstroje. Čeká nás druhá přesilovka zápasu.
     
    28:08
    Na pokus Adély Škrdlové brankářka Dislová dobře viděla. Kdyby ho bývala vyrazila, mohlo to skončit gólem.
     
    28:46
    Vzápětí jsme se vraceli hodně pomalu, ale německé přečíslení jsme v pravý moment dokázali zastavit.
     
    29:29
    Němky hrají v plném počtu, tuhle přesilovku si asi za rámeček úplně nedáme.
     
    29:55
    Luisa Welckeová byla v hodně nevýhodné pozici, přesto proti její střele na druhou tyč musela Švejdová zasahovat.
     
    30:34
    Manuela Ellmaierová zalehla volný puk v brankovišti, musela zachránit situaci. Znamená to ale naprosto jednoznačné trestné střílení, které pojede Natálie Mlýnková!
     
    30:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale tohle byla velká paráda. Naše kapitánka NATÁLIE MLÝNKOVÁ se rozjela a zvolila bekhendový blafák, který byl vyměřený na milimetr přesně. Kotouč poslala krásně pod břevno a je to už 1:5!
     
    32:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle skóre už vypadá krátce po půlce zápasu moc pěkně! Také náš druhý útok držel Němky v šachu, ale puk jsme ještě za čáru neprotlačili. To se však o chvíli později povedlo DANIELE PEJŠOVÉ, která převzala ideální pas od Agáty Sarnovské a s pomocí německé tyče překonala německou brankářku pošesté – 1:6! Asistence: Agáta Sarnovská, Gabriela Horáková.
     
    33:13
    Mezitím došlo v české brance ke střídání gólmanek, podle všeho proběhlo současně s trestným střílením. Viktorii Švejdovou podle plánu vystřídala Julie Pejšová.
     
    34:03
    Hra se rychle stěhuje z jedné strany na druhou. Luisa Welckeová byla ve velkém úhlu, aby trefila českou branku, potom neproměnila svůj únik Kristýna Kaltounková. Dislová vyrazila její kotouč nataženou rukou.
     
    35:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    "Střela, střela!" zní hlasitě z úst českého kouče Romana Kosiny, a právě to je ten recept na vysoký náskok naší reprezentace. DANIELA PEJŠOVÁ poslala puk ze zadní pozice před branku, kde ho ještě někdo tečoval a německá gólmanka se vyrážečkou natahovala marně – 1:7! Asistence: Gabriela Horáková.
     
    36:02
    Domácí tým se teď oklepal, Ronja Harková z pravé strany jen těsně míjí druhou českou tyčku.
     
    36:31
    Důsledkem poslední minuty je české vyloučení. Vivien Šmajdová (CZE) si u trestoměřičů odpočine za podražení.
     
    37:17
    Naše čtveřice hraje velmi aktivně a zatím drží kotouč daleko od české branky.
     
    37:46
    Julie Pejšová musela zasahovat proti nebezpečné akci Němky Raschkeové.
     
    37:46
    Čekají nás horké chvilky, přesně 45 sekund ve třech proti pěti. Gabriela Horáková (CZE) je vyloučena za hákování.
     
    38:07
    Ale jakmile jsme dostali puk do bezpečí, Kristýna Kaltounková parádně zabojovala a vynutila si německý faul. Ronja Harková (GER) inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    38:43
    Nyní se hraje ve čtyřech na obou stranách. Komu bude víc prostoru na ledě svědčit?
     
    39:01
    Poslední minutu druhé třetiny zahájil německý ofsajd. Mimochodem, paní rozhodčí pískají zápas patnáctky ve dvou.
     
    39:51
    Hra čtyři na čtyři víc svědčila nám. Střelu Škrdlové vyrazila Dislová před sebe, kde dorážela Martina Exnerová, ale německá brankářka zachránila situaci parádním tygřím skokem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zkrátka a dobře se nám podařilo německou obranu rozlousknout. Ve druhé třetině rozvlnila naše patnáctka domácí síť hned čtyřikrát, zatím kráčíme za naprosto jednoznačným vítězstvím. Věřme, že v podobném tempu budeme pokračovat i po přestávce.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:32.
     
    A máme tu jednu mimohokejovou zprávu. Z Německa posíláme pozdrav a blahopřání hlavnímu trenérovi české reprezentace Rudolfu Vallovi, který se nemohl turnaje zúčastnit z jediného důvodu – právě teď vstoupil do svazku manželského!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Oba týmy už jsou kompletní, Julie Pejšová se nyní musela hodně natáhnout pravým betonem proti německé střele.
     
    41:14
    České mladice víceméně jen odevzdaly kotouč, neboť potřebovaly vystřídat, ale jejich soupeřky odpověděly ještě "silnější" mincí – zakázaným uvolněním.
     
    41:55
    Němky rozehrávají a nemůžeme se jim dostat pořádně na kobylku, byť forčekingem jim starosti přiděláváme.
     
    42:43
    Chyba české obrany poslala dopředu hned dvojici německých hráček. Luisa Welckeová naštěstí volila střelu, kterou zvládla Julie Pejšová vystát!
     
    43:49
    Nyní sledujeme nepříliž záživnou pasáž hry, o kotouč se bojuje převážně u hrazení na německé polovině ledu.
     
    44:17
    Asi tohle bych si představil pod pojmem "jasný gól". Kristýna Kaltounková dostala nalito od Sáry Čajanové, gólmanku si poslala ke druhé tyčce. Jenže místo do prázdné brány poslala puk jen do jejího nataženého betonu. Nevadí, jedeme dál.
     
    44:59
    Střelu Patricie Škorpíkové si po odrazu o tyčku málem poslala Dislová za záda, ale z brankové čáry dokázala puk šťastně vykopnout.
     
    45:18
    Německo právě vstřelilo branku!
    Místo osmé pojistly přichází korekce stavu v podání domácího týmu. Kotouč dojela na levé straně pásma SARAH KUBICZEKOVÁ, která to zkusila k bližší tyčce a našla mezírku v postoji Julie Pejšové – 2:7: Asistence: Franziska Klingerová.
     
    46:05
    Už se zase hraje na druhé straně ledu. Podle všeho to byla Valentýna Černá, kdo pálil z otočky a potom se ještě natahoval po dorážce.
     
    46:57
    Další krátkou pasáž německé aktivity možná přiživí zakázané uvolnění české patnáctky.
     
    47:17
    Ale bylo tomu přesně naopak, Kristýna Kaltounková projela mezi německou obranou až k Dislové. Chtěla trefit teploměr, ale gólmanka udržela puk po rukou.
     
    47:50
    Do branky se z pravé strany tlačily Škorpíková s Exnerovou. Druhá jmenovaná se snažila puk vtěsnat k tyčce, ale naše snahy zastavilo postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    48:26
    Chvíli se o puk bojovalo u hrazení v německém pásmu, potom se naše soupeřky dopustily zakázaného uvolnění. Ve třetí třetině zatím na góly prohráváme.
     
    48:58
    Pěknou stahovačkou se soupeřek zbavila kapitánka Mlýnková. Potom nahodila puk na gólmanku, které ještě trochu ztížila situaci tečující spoluhráčka.
     
    49:48
    Kombinace elitního útoku skončila u Sáry Čajanové, které v poslední možné chvíli zablokovala soupeřka hůl. Další gólovou šanci nevyužila Kristýna Kaltounková.
     
    50:53
    Německo právě vstřelilo branku!
    K čemu se Němky ve třetí třetině dostanou, to využijí. Za zády české defenzívy zůstala nehlídaná LILLI WELCKEOVÁ, která si to hasila od červené čáry sama na Julii Pejšovou. Trefila se za vyrážečku k tyčce a Německo koriguje stav na 3:7. Bez asistence.
     
    51:52
    Obraz hry se ale od prvních dvou třetin v podstatě nezměnil, snad ještě víc se hraje v německém pásmu. Rozhodčí nás vyhání ven za postavení hráčky v brankovišti.
     
    52:42
    Kristýna Hájková to provedla parádně, nevzdala se a přebruslila německou obranu. Tváří v tvář Dislové ale branku minula.
     
    53:03
    Góly nám teď opravdu chybí, naopak přichází zakázané uvolnění českého týmu.
     
    53:24
    Tereza Mazancová si před brankou počkala na ideální přihrávku a znovu nám chybělo málo. Jenže česká útočnice trefila jen střed branky, kde byla gólmanka připravená.
     
    54:27
    Domácí výběr se osvobodil ze sevření našeho prvního útoku, plánujeme další akci z vlastní třetiny.
     
    54:49
    Když budeme střílet mimo nebo do hrudi brankářky, opravdu to půjde těžko. Kaltounková si počkala na další brejk, ovšem ani jí se v zakončení nevedlo. To je škoda.
     
    55:51
    Dvakrát byla nejblíž gólovému ohrožení Anna Fabšicová. V obou případech jí chyběl krok k puku před prázdnou brankou. Němky nemají ze hry absolutně nic, jenom se brání.
     
    56:50
    Na stadion už dorazily také české hokejistky do 18 let, které čeká od 16:30 zápas s Rakouskem. Teď hlasitě podporují své kolegyně z tribuny.
     
    57:07
    Ještě dostáváme přesilovku, kterou bychom pro své sebevědomí potřebovali využít. Franziska Klingerová (GER) je vyloučena za podražení.
     
    57:45
    Nahození od modré čáry se neujalo, bojující Němky ho nepustily na branku. Dál je držíme v šachu.
     
    58:18
    Ale v zakončení se natrápíme neskutečně. Mlýnková z úhlu trefila boční síť, potom chyběl kousek k dorážce Kláře Jandušíkové.
     
    58:30
    Ale nakonec nás zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    59:07
    Německo hraje v plném počtu.
     
    59:22
    Naopak my už ne, základní hrací dobu (snad) dohrajeme ve čtyřech. Valentýna Černá (CZE) inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
     
    59:35
    Hned po vyhraném vhazování se nám podařilo osvobodit a hru držíme daleko od vlastní branky.
     
    Konec zápasu.
     
    První ze dvou zápasů proti Německu tedy české hokejistky do 15 let zvládly vítězně. Svého soupeře šedesát minut přehrávaly a z toho, že třetí třetinu prohrály 0:2, asi nemusí vyvozovat negativní důsledky. Jenom nám to tam prostě přestalo padat a Němky daly ze dvou šancí dva góly.
     
    Za chvíli nás tady v Selbu čeká bitva osmnáctky s Rakouskem. Nejmladší reprezentace si odvetu s Německem střihne zítra od 8:45, tak si nezapomeňte ráno přivstat.

    S poučkou směřující k naší dvougólové obránkyni Daniele Pejšové, že lézt na led s chrániči na bruslích není úplně dobrý nápad, se s vámi pro tuto chvíli loučím. (15:05:53)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. Harková (Kubiczeková), 46. Kubiczeková (Klingerová), 51. Lilli Welckeová – 10. Exnerová (Šmajdová), 14. Hájková, 14. Kaltounková (Čajanová), 25. Čajanová (Mlýnková), 31. Mlýnková (TS), 33. D. Pejšová (Sarnovská, Horáková), 36. D. Pejšová (Horáková)


    Německo: Dislová (Neuertová) – Harková, Levringhausová, Gawronová, Raschkeová, Klingerová "C", Merkleová, Schattnerová, Idschoková – Kubiczeková, Anzingerová, Miguezová, Bartellová, Lilli Welckeová, Luisa Welckeová, Heinzová, Ellmamierová, Jekelová, Beschererová, Leonhardtová, Nitzscheová. Trenér: Florian Neumeyer.
    Česko: Švejdová (31. J. Pejšová) – Jandušíková, Škrdlová, Kotounová, Šmajdová, D. Pejšová, Horáková, Sovjáková, Vlková – Kaltounková, Mlýnková "C", Čajanová – Dýcková, Škorpíková, Exnerová – Černá, Sarnovská, Mazancová – Seroiszková, Fabšicová, Hájková. Trenéři: Roman Kosina a Jana Krylová.
    bahis siteleri