Wolfsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 1:3 (kon.)
W. Brémy – Leverkusen 0:3 (kon.) | Mohuč – Bayern 0:3 (kon.) | Hamburg – Schalke 0:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
1:3 (1:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 26.09.2015, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! VfB Stuttgart ani na čtvrtý pokus nedokázal v domácím prostředí vyhrát. Borussii Mönchengladbach podlehl 1:3 !

    První poločas opravdu nenudil! Do utkání vstoupil aktivněji Stuttgart, nicméně jako první se prosadil Gladbach. Po centru Raffaela se trefil Granit Xhaka! O tři minuty to již bylo o dvě branky, to když si dal vlastní gól domácí Christian Gentner. Následně měl velkou šanci hostující Raffael, avšak z dorážky mířil mimo. V závěru vybojoval Didavi pro svůj tým Didadi. Následně snížil Daniel Ginczek!

    Ve druhém poločase byl domácí Stuttgart jednoznačně lepší, nicméně neproměnoval své šance! V 59. minutě zvolil Didavi přihrávku místo zakončení, což se neukázalo jako dobré řešení. O deset minut později měl obrovskou šanci také Alexander Maxim, nicméně mířil nad branku! I hlavička Wernera vypadal velmi dobře, nicméně i ta mířila nad branku. V samotném závěru se dostal do úniku Raffael, který si počínal velmi zkušeně, a rozhodl i vítězství Gladbachu!

    Mönchengladbach tak vyhrál podruhé v řadě, a stoupá tabulkou! Svěřence André Schuberta navíc v týdnu čeká zápas Ligy mistrů proti Manchesteru City!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (17:25:57)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dlouhý nákop Toniho Šunjiće našel na levé straně Kostiće, který vybojoval další rohový kop. I tentokrát jej Kostić sám rozehrál. Obrana Gladbachu si však počínala velmi dobře, a centr odvrátila.
     
    90+2
    Filip Kostić odvážným průnikem vybojoval rohový kop. Rozehrávky se ujal právě srbský záložník, jehož centr však vyboxoval pozorný Yann Sommer!
    90. RAFFAEL - 1:3
     
    90
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme rozhodnuto! Stuttgart vložil všechny síly do útoku, nicméně zapoměl na "zadní vrátka"! Z pravé strany vhazoval aut Oscar Wendt, který nechtěně prodloužil Insúa. Do úniku se dostal RAFFAEL, který si počínal v zakončení velmi zkušeně, a potvrzuje vítězství Borussie!
     
    89
    Andreas Christensen hodně nepřesně odkopl míč, ke kterému se dostal Ginczek, který jej přiklepl Janu Klimentovi. Český útočník tvrdě vypálil, nicméně jeho ránu lapil pozorný Yann Sommer!
     
    88
    Sereso Dié ve středu hřiště ostře zajel pod nohy Granita Xhaky, který může být rád, že se vše obešlo bez zranění. Domácí záložník dostává od hlavního rozhodčího zcela zaslouženou žlutou kartu!
     
    88
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Timo Baumgartl, přichází Martin Harnik.
     
    87
    Po levé straně postupoval aktivní Raffael, který vybojoval rohový kop. Exekuce se ujal opět Thorgan Hazard, který však svým centrem žádného ze svých spoluhráčů nenašel, a dopřeu jde Stuttgart!
     
    86
    Kombinaci Gladbachu přerušil nedovolený zákrok na Seresa Diého, kterým se provinil Lars Stindl. Následné standardní situace se ujal Dié, který našel ve vápně Baumgartla, jehož hlavička však skončila u pozorného Sommera.
     
    85
    Na levé straně se dostal k míči Filip Kostić, který si to namířil přímo do vápna. Následovala tvrdá střelu, kterou však zablokoval Oscar Wendt. Hostující celek je momentálně u míče, a kombinuje na útočné polovině.
     
    83
    Borussia se dokázala probojovat k rohovému kopu, který si vzal na starost Thorgan Hazard. Belgický záložník poslal nadýchaný centr, který však skončil v náruči Tytońě.
     
    82
    Tak to je zajímavé hlavně pro české fanoušky! Stuttgart provádí v 82. minutě své druhé střídání! Ze hřiště odchází Christian Gentner, kterého nahrazuje Jan Kliment, který se na hřiště podívá na posledních deset minut!
     
    81
    Borussia provádí své poslední střídání v tomto zápase! André Schubert stahuje ze hřiště Patricka Herrmanna, který neodvedl dobrý výkon. Na jeho místo přichází mladý Thorgan Hazard!
     
    79
    Borussie se dostala do hokejové šance dva na jednoho, kterou táhl po pravé straně André Hahn. Mladý německý záložník dokázal udržet rovnováhu po souboji s Šunjiićem, nicméně jeho následná přihrávka nenašla Raffaela, ale domácího Baumgartla.
     
    78
    Yann Sommer hodně váhal s rozehrávkou, což se vůbec nelíbilo hlavnímu rozhodčímu, který uděluje švýcarskému brankáři žlutou kartu. Následně Sommer pokazil odkop, který poslal do zámezí.

    Jan Havlovic

    Branky: 40. Ginczek (pen.) – 17. Xhaka (Raffael), 20. Gentner (vla.), 90. Raffael

    Karty:   16. Baumgartl (STU), 61. Die (STU), 64. Gentner (STU), 88. Die (STU) – 78. Sommer (MNC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 17:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 12:3.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Klein, T. Šunjić, Baumgartl (88. Harnik), Emiliano Insúa – Didavi (63. Maxim), Die, Gentner (C) (82. Kliment), Kostić – Werner, Ginczek.
    Náhradníci: Vlachodimos – Schwaab, Harnik, Rupp, Hloušek, Kliment, Maxim.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb (68. Hahn), Christensen, Nordtveit, Wendt – Herrmann (81. T. Hazard), Dahoud (68. Á. Domínguez), Xhaka (C), Johnson – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, T. Hazard, Á. Domínguez, Traoré, M. Schulz, Hahn.

    Rozhodčí: Günter Perl – Stein, Emmer (vš. Německo)
    bahis siteleri