Žilina – Zvolen 2:1 (kon.) | Banská Bystrica – Skalica 3:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.)
Košice – Poprad 5:1 (kon.) | Piešťany – Martin 5:2 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
HK Poprad
sk Neděle 27.09.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V Tipsport Lige je dnes na programe už jej 7. kolo, v rámci ktorého uvidíme aj veľké východniarske derby medzi Košicami a Popradom.

    V psychickej výhode do tohto duelu vstúpia hosťujúci hokejisti. Poprad sa aktuálne v tabuľke nachádza na tretej priečke, ktorú si vybojoval so ziskom 13 bodov. "Kamzíci" doposiaľ trikrát zvíťazili v riadnom hracom čase a raz v predĺžení, pričom ich celkové skóre je 23:18. Domáci hráči sa v Tipsport Lige zatiaľ nevedia dobre odraziť a sú až na desiatej pozícii, ktorá im patrí so ziskom troch bodov a celkovým skóre 11:17. Košičania sa okrem našej najvyššej súťaže musia sústrediť aj na play-off Champions Hockey League, kde naposledy zdolali švédskeho vicemajstra Skelleftea AIK a dobre si tak nakročili k možnosti postupu medzi 16 najlepších tímov v tejto elitnej nadnárodnej súťaži.

    Derby favorita nepozná, ale stávkové kancelárie predpokladajú triumf Košíc. Na víťazstvo domáceho tímu vypísali kurz iba približne 1.6, zatiaľ čo na výhru popradského celku je to až 3.8. Ak si myslíte, že duel sa po šesťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, využiť môžete kurzovú ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 4.6.

    Začiatok atraktívneho východniarskeho derby je v Steel aréne na programe o 17:00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a určite vám z neho neunikne nič podstatné.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Šedivý, Philipp, Dudáš, Slovák, Štrbák (C), Cebák, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Lapšanský, Češík, Lelkeš – Jenčík, Bartoš (A), Hrnka – Bortňák, Boltun, Šoltés, Hričina

    HK Poprad: Svoboda (Kostúr) – Gaborčík, Suchý, Kasík, Malina, Ťavoda, Dinda, Pitka – Hvila, Paukovček, Bartečko – Ru. Huna, Rusnák, Bajaruns – B. Rapáč, Síkela, R. Rapáč – Števuliak, Štrauch, Török

    Rozhodca: D. Konc, Novák – Korba, Rovenský.
    Hráči oboch celkov pri rozcvičke.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v bielych dresoch, hostia z Popradu v modrej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Prvé buly vyhrali domáci hokejisti, ktorí puk ihneď nahodili do pásma. Tam sa za bránkou síce snažia, ale Popradčania sú rýchlejší
     
    00:17
    Hostia si prevzali puk na svoje hokejky a ihneď sa chceli dostať do útoku. Po pravej strane sa dopredu rútil Paukovček, ale bol dobre obkľúčený a strieľať nemohol.
     
    00:38
    Domáci hokejisti chceli puk rozohrávať spoza svojej bránky a rýchlo sa tak dostať do pásma, ale zastavilo ich iba zakázané uvoľnenie.
     
    00:57
    Oceliari sa napokon do pásma dostali a videli sme tam prvú strelu v zápase. Po nej chcel dorážať Lapšanský, ale pozorný Svoboda si puk podržal.
     
    01:22
    Košičania po buly puk nezískali, ale aj napriek tomu sa ešte držia v útočnom pásme. Poprad sa zatiaľ pohodlne bráni.
     
    01:47
    Hosťujúci Kasík si vzal puk za svojou bránkou a bude pokojne rozohrávať. Poprad sa nemusí nikam ponáhľať, zápas sa stále iba začína.
     
    02:50
    Popradčania sa napokon postupne predrali až do útoku. Tam chcel z medzikružia zakončovať Branislav Rapáč, ale bol dobre tiesnený a nepodarilo sa mu lepšie vypáliť.
     
    03:18
    Košičania puk rýchlo dostali do útočnej tretiny. Tam si ho za bránkou zobral Šoltés a chcel prihrávať do nebezpečnejšieho priestoru, ale Poprad priestor dobre vykrýva.
     
    03:40
    Vidíme veľkú obetavosť na strane hostí. Predviedol ju aj Hvila, ktorý puk korčuľou vykopal zo svojej obrannej tretiny, takže si jeho tím môže od defenzívnych povinností na moment vydýchnuť.
     
    04:00
    Popradčania dostali puk do útoku, kde vybojovali vhadzovanie po Melicherčíkovej pravici. Na strely je to aktuálne 3:2 v prospech domácich.
     
    04:36
    Poprad mohol vyhrávať! Na modrej čiare dostal výbornú prihrávku dobre čakajúci Rudof Huna, ktorý si spracoval puk a ihneď si to namieril na bránku. Odtiaľ to skúsil aj strelecky, ale zoči-voči Melicherčíkovi mieril iba do jeho etónu.
    04:36 Rudolf Huna nevyužil svoju príležitosť.
     
    05:22
    Rovnako nebezpečnú situáciu sme teraz videli aj na opačnej polovici klziska. Tam si puk potiahol domáci Bortňák, ale za Svobodu ho nedostal. Popradský gólman chcel rozohrávať, no videl blížiaceho sa Šoltésa, takže hru následne pre istotu prerušil.
     
    05:55
    Popradčania sa dostali do útoku nahodením puku na zadný mantinel. Hostia chcú hru držať čo najďalej od svojej bránky, Svoboda už musel čeliť štyrom strelám.
     
    06:48
    Oba celky prestriedali a na ľad naskočili nové sily. Puk si v strede klziska prevzal domáci Bartánus, dostal sa s ním až do útoku, odkiaľ spoza obrancu aj pálil, ale iba tesne vedľa popradskej bránky.
     
    07:10
    Popradčania si ihneď nakorčuľovali za svoju bránku, kde si prevzali puk. Hostia hru upokoja a budú chcieť takisto zaútočiť.
     
    07:56
    Snahu hosťom uprieť nemôžeme, ale teraz v útoku vôbec nič nedokázali vymyslieť. SLedujeme obojstranne bojovný hokej, zatiaľ však bez premenených šancí.
     
    08:50
    Domáci hokejisti sa presunuli do útoku. Od modrej čiary to tam strelecky skúsil obranca Dudáš, ale Svoboda nemal s jeho zakončením absolútne žiaden problém a puk podržal v lapačke.
     
    09:37
    Poprad to opäť urobil veľmi dobre a druhýkrát v zápase sa dostal do zaujímavej pozície! Na modrej čiare si na prihrávku počkal Török, ktorý sa následne posunul dopredu a z uhla vypálil, ale Melicherčík jeho pokus vyrazil.
     
    09:53
    Popradčania ešte ostávajú v útočnej tretine, ale puk majú na hokejkách ich súperi. Košičania sa bez náznaku problému bránia a budú chcieť rozohrávať.
     
    10:14
    Domácim hokejistom ale rozohrávka napokon vôbec nevyšla keď ich pridlhý pas skončil iba na zakázanom uvoľnení. Poprad teda naďalej zostáva v pásme.
     
    10:53
    Oceliari buly pri svojej bránke vyhrali a ihneď sa pustili do útoku. Tam si puk za bránkou stiahol Češík a chcel prihrávať, ale hostia sa dobre zoskupili a nedovolili mu to.
     
    11:27
    Poprad sa presunul do útočného pásma po avej strane. Odtiaľ prišla aj prudká rana od modrej čiary, ktorej autorom bol zrejme Števuliak, no Melicherčík aj s mierne zakrytým výhľadom jeho pokus schoval v lapačke.
     
    11:44
    Košičania puk rozohrali od svojej bránky a chceli ísť do útoku, ale na modrej čiare ich zastavil ofsajd. Hra sa presunie do stredného pásma.
     
    12:12
    Domáci hokejisti sa mohli ujať vedenia! Puk si na hokejku vzal Bartoš, ktorý si naviazal aj obrancu a spoza neho pálil, ale Svoboda tento pokus v rýchlosti zneškodnil ramenom.
     
    12:58
    Košičania museli útočné pásmo na moment opustiť, ale rýchlos a doň vrátili. Bekhendovým zakončením to skúšal Šoltés, ale priestor troch žrdí minul.
     
    13:35
    Hra na ľadovej ploche sa nám rozprdila, stále však čakáme na úvodný gól. Na strely je to aktuálne vyrovnané (6:6).
     
    13:53
    Opticky sú aktívnejší domáci Košičania. Tí sa aj teraz chceli dostať do pásma, ale ich prechod zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    14:16
    Popradčania sa po čase dostali do útočnej tretiny. Po pravej strane tam puk dostal Kasík a spoza obrany aj prudko vypálil, ale jeho pokus bol zrejme tečovaný iba na mantinel.
     
    14:50
    Obrovská šanca Košíc na otvárací gól! Pred bránkou Svobodu bol Hrnka, ktorý zakončoval bekhendom z otočky, ale jeho pokus prešiel celým bránkoviskom bez akéhokoľvek zásahu.
    14:50 Hrnkov nebezpečný pokus.
     
    15:02
    Košičania ešte pokračovali vo svojej aktivite a dokonca nastrelili aj konštrukciu bránky! Poprad sa puk snažil všemožne poslať preč od Svobodu, hostia ho iba vystrelili do vzduchu, odkiaľ padol iba do bránkoviska a Popradčania mali veľké šťastie, že si ho nik z nich nešťastne nezrazil za čiaru.
     
    15:20
    Oceliari ešte pokračujú v obrovskom tlaku na popradskú bránku. Spoza kruhov to strelecky skúsil Bortňák, ale jeho pokus mieril iba do brankára.
     
    16:03
    Košičania ešte pokračujú vo svojej snahe. Videli sme ďalšiu strelu z medzikružia, tá ale teraz letela iba tesne vedľa pravej žrde Svobodovej svätyne. Na strely je to aktuálne 11:6 v prospech domácich.
     
    17:19
    Poprad sa po veľmi únavných minútach v defenzíve konečne dostal preč z pásma, pri prechode do útoku ho ale zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    17:50
    oprad sa po dlhom čase konečne usadil v útočnej tretine. Od modrej čiary to tam strelecky skúsil DInda, no jeho pokus Melicherčíka neprekvapil.
     
    18:32
    Košičania sa museli stiahnuť do defenzívy, ale vážnejšie ohrozenie Melicherčíka nepripúšťajú. Naopak, domáci puk vyhodili z pásma a Poprad musí začínať od začiatku.
     
    18:47
    Hostí pri pokuse o rýchly návrat do pásma zastavilo iba zakázané uvoľnenie. Hra sa presťahuje pred gólmana Svobodu.
     
    19:04
    Košičania poslali na popradského brankára už trinástu strelu, ale Svoboda si s ňou pohodlne poradil. Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny.
     
    19:32
    Popradčania puk vysunuli spred svojej bránky. V strednom pásme si ho prevzal Rudolf Huna, ktorý sa dostal aj do útoku, ale tam iba obkrúžil bránku a nemal komu prihrať. Melicherčík sa strely obávať nemusel.
     
    19:56
    Košičania si ešte puk vzali na svoje hokejky a chceli zaútočiť, ale štyri sekundy pred koncom prvej tretiny ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej atraktívny a bojovný výkon, ktorý priniesol viacero zaujímavých šancí na oboch stranách. Za zmienku stojí najmä dlhší tlak domáceh tímu, ktorý priniesol nastrelenú konštrukciu a aj puk poskakujúci v bránkovisku. Hostia ale takisto nenastúpili do duelu bez chuti získať body, v Steel aréne teda sledujeme skutočne atraktívne derby.

    Pomer striel po prvej tretine: 15:6.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali domáci hokejisti. Puk si vypýtal Philipp, ktorý ho nastrelil na zadný mantinel, kde ale budú prví hostia.
     
    20:25
    Popradčania si puk pravzali za svojou bránkou a sami sa chceli presunúť do útoku. Nemajú to ale vôbec jednoduché, defenzívy zatiaľ na oboch stranách pracujú stopercentne.
     
    21:07
    Máme tu prvé vylúčenie zápasu, brániť sa budú Košice! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za napadnutie obranca Martin Dudáš.
     
    21:30
    Popradčania začali aktívne a ihneď sa mohli ujať vedenia! Od modrej čiary prudko pálil Suchý, pričom jeho pokus ešte tečoval Richard Rapáč, no Melciherčík puk inštintkívne vyrazil betónom.
     
    22:05
    Popradčania ešte stále ostávajú v útočnej tretine a hrá sa bez prerušenia. Hostia sa snažia, ale nevedia sa lepšie rozostaviť, pretože Košičania im prerušujú prihrávky.
     
    22:40
    Košičania napokon puk po veľmi dlhom čase dostali preč zo svojej obrannej tretiny a môžu prestriedať. Hostia majú čas na poslednú útočnú akciu.
     
    23:07
    Popradčania už napokon nestihli zaútočiť ani raz a medzičasom už hrajú proti plnému počtu domácich hokejistov. Za svoj aktívny výkon v presilovke sa ale hanbiť nemusia.
     
    24:19
    Košičania sú v plnom počte aktívni a ihneď s snažia ohroziť súperovu bránku. Z pravej strany chcel páliť Cebák, no jeho pokus bol zrazený.
     
    24:50
    Oceliari aj naďalej ostávajú v útočnej tretine, ale hostia sa tam dobre bránia. Sledujeme obojstranne kvalitný hokej a dobrý výkon.
     
    25:23
    Hráči oboch celkov prestriedali, čím sa v strede klziska otvoril väčší priestor. Ten chcel ihneď využiť Dudáš, ktorý prešprintoval po pravej strane, ale jeho zakončenie z uhla sa napokon neujalo.
     
    26:05
    Hosťujúci hokejisti sa teraz na moment museli brániť, z čoho sa chceli vymaniť rýchlym prechodom z pásma. To im ale nevyšlo a ich dlhý pas zastavilo iba zakázané uvoľnenie.
     
    26:20
    Teraz to už ale hosťom vyšlo a puk pohodlne vytlačili z pásma. Košičania musia začínať spoza Melicherčíka.
     
    26:38
    Popradčania ale napokon bez defenzívnych činností dlho nepobudli. Hosťujúci hokejisti sa museli stiahnuť pred svoju bránku po Hrnkovej aktivite, ale bekhend spomínaného hráča si postrážil Svoboda.
     
    26:58
    Košice dali gól!

    Domáci napokon využívajú svoju aktivitu a ujímajú sa vedenia! Bortňák poslal z ľavého kruhu dobrú prirhávku priamo pred bránku, kam si nakorčuľoval nepokrytý DÁVID ŠOLTÉS, ktorý už so zakončením nemohol mať problém. Asistencia: Dalibor Bortňák.
    26:58 Dávid ŠOLTÉS - 1:0
     
    27:46
    Domáci hokejisti chceli okamžite pridať aj druhý gól. Priamo pred bránkou ostal osamotený Bartánus, ale v rýchlosti nedokázal trafiť skákajúci puk.
     
    27:56
    Poprad sa veľmi rýchlo dokázal oslobodiť, ale prechod do útoku mu nevyšiel a dopustil sa iba ofsajdu na modrej čiare.
     
    28:32
    Košičania chceli opäť zaútočiť. Puk si na hokejku vzal Suja, dostal ho do pásma, ale tam ho Popradčania ráchlo obkľúčili a nedovolili mu prihrávať.
     
    29:14
    Poprad sa bude prvýkrát v zápase brániť! Na tresntú lavicu odchádza Branislav Rapáč, ktorý hákoval domáceho Jenčíka.
     
    29:48
    Popradčania začali hru vo vlastnom oslabení veľmi dobre a puk vysunuli zo svojej obrannej tretiny. Oceliari musia začínať od začiatku.
     
    30:08
    Poprad puk vhyodil ešte raz a Košiciam sa ani teraz nepodaril pokus o návrat do pásma. Domácich hokejistov teraz zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    30:54
    Košičania sa napokon do útoku predsa len dostali. Pred bránkou si tam puk vypýtal Bicek, ale prihrávka mu nesadla a bránku prepálil.
     
    31:14
    Hosťujúci hokejisti sa v početnej nevýhode bránili veľmi dobre a napokon ju prečkali bez inkasovania. Vylúčený Branislav Rapáč je už späť na ľadovej ploche.
     
    31:51
    Poprad sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Ján Ťavoda.
     
    31:58
    Košičania puk ihneď po buly predrali k bránke svojho súpera, ale hostia sa dokázali pohodlne ubrániť. Svoboda si pripisuje ďalší úspešný zásah.
     
    32:22
    Videli sme veľký zmätok a veľkú bojovnosť pred popradskou bránkou, kde sa ale hostia veľmi svedomito zorientovali a puk napokon vyhodili z vlastnej obrannej tretiny.
     
    32:32
    Popradčania puk rýchlo dostali dokonca až do útoku, kde nechcel Melicherčík nič riskovať a hru radšej prerušil.
     
    32:51
    Oceliari sa až spoza bránky opäť dostali do útoku, kde sa snažia puk hádzať pred bránku a páliť z každej možnej pozície, ale popradskí hráči sa vynikajúco bránia a veľa im toho nedovoľujú.
     
    33:46
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti napokon využívajú svoj veľký presilovkový tlak a zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! Pri pravej žrdi ostal nepokrytý JAKUB SUJA, ktorý inkasoval prihrávku od Bartánusa a na dvakrát ju pretlačil za čiaru. Asistencia: Marek Bartánus.
    33:46 Jakub SUJA - 2:0
     
    33:46
    Popradskí hokejisti teda už hrajú v plnom počte. Do štatistík si pripisujú prvé neubránené oslabenie v tomto dueli.
     
    34:41
    Košičania aj po druhom góle pokračujú vo svojej veľkej aktivite. V útoku teraz Jenčík prenechal puk na Lapšanského, ktorý ihneď pálil, ale trafil iba betóny Svobodu.
     
    35:32
    Košičania mohli vyhrávať trojgólovým rozdielom! Šoltés potiahol puk proti jedinému obrancovi, posunul ho na pravú stranu Bortňákovi, no ten v rýchlosti mieril iba do betónov popradského gólmana.
    35:32
     
    35:40
    Ihneď po buly sa Košičania museli stiahnuť do defenzívy. Tam sa hostia vyrútili spoza modrej čiary a prudko vystrelili, Melicherčík puk pre istotu podržal.
     
    36:18
    Košičania vysoko napádali súperovu rozohrvku, až puk napokon získal Lelkeš, ale následne bol rýchlo obkľúčený a napokon nič nevymyslel.
     
    36:58
    Košičania vybojovali puk vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ ho Bicek vysunul na Suju, ale ten v útoku neprihral presne.
     
    37:46
    Domáci Košičania aj naďalej pokračujú vo svojej veľkej snahe. Na strely vyhrávajú už vysoko 29:12, takže diváci sa skutočne majú na čo pozerať.
     
    38:20
    Poprad by sa chcel vrátiť do zápasu gólom a robí všetko pre to, aby sa mu to podarilo! Huna a Rusnák teraz dostlai pred domácou bránkou priveľa priestoru a pokúšali sa spod Melicherčíka vyškriabať puk, no napokon im to nevyšlo.
     
    38:41
    Domáci hokejisti teraz v defenzíve trochu poľavili, ale rýchlo to napravili a puk vysunuli do stredného pásma. Poprad sa ešte v tejto tretine pokúsi znížiť.
     
    39:16
    Popradčania chceli prejsť do útoku, ale zastavil ich ofsajd na modrej čiare. Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny.
     
    39:37
    Hostia majú puk na hokejkách a pokúšajú sa niečo vymyslieť, ale domáci tím ich dobre bráni. Poprad to má na ľade naozaj náročné.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Domáci hokejisti využili svoju aktivitu a pretavili ju do dvoch gólov, ale hostia ešte nemajú nič stratené a stále môžu zabojovať o body.

    Pomer striel po dvoch tretinách: 30:13.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Po úvodnom buly tretej časti hry sa Poprad prezentoval zvýšenou aktivitou v útočnom pásme, tam ho ale súperovi hráči zatlačili do rohu klziska a puk mu odobrali.
     
    40:55
    Naopak, samotné Košice s s pukom rýchlo presunuli pred Svobodu, kde sa na malý moment usadili a vypálili na gólmana Popradu, jeho hráči mali ale celú situáciu pod kontrolou.
     
    41:40
    Bartoš sa teraz ocitol osamotený pred Svobodom, ale v momente, keď sa už chystal vypáliť, puk netrafil.
     
    42:20
    Vhadzovalo sa po ľavici Melicherčíka, buly v prospech Popradu znamenalo mierny tlak hostí pred súperovou bránkou. Všetko to vyvrcholilo strelou Bartečka, ktorý priestor troch žrdí netrafil.
     
    43:17
    Hostia teraz boli v útočnom pásme skôr, ako puk – postavenie mimo hru.
     
    43:40
    Košice sa s pukom teraz pred bránku súpera nenáhlia a kombinujú vo vlastnej tretine, odkiaľ prípadne odvracajú nebezpečenstvo Popradu.
     
    44:04
    Ten sa teraz dostal do zaujímavej pozície, strelu z bezprostrednej blízkosti ale Melicherčík bez väčších problémov dokázal ukryť vo svojej lapačke.
    44:04
     
    44:40
    Videli sme viacero súbojov v rohu klziska za Melicherčíkovou bránkou, kde sa hostia snažili dostať k puku, cez obranu súpera to mali ale len veľmi ťažké. Aj preto odišiel Poprad striedať.
     
    45:30
    Vysoko vysunutí Košičania teraz znemožňovali presnejšiu rozohrávku Popradu v jeho obrannom pásme, nazbierali tak zo 20 dôležitých sekúnd.
     
    45:58
    A ani teraz to hosťom nevyšlo. V pásme súpera korčuľoval len jeden hráč, ktorý si chcel puk pokryť telom, proti presile ale nemal šancu.
     
    46:58
    Smerom dopredu sa tak vydali Košice, ktoré zahrali presne to, čo potrebujú. Zbytočne sa do riskantných akcií nepúšťali a puk len nahodili na Svobodu. Ten si dal pozor.
     
    47:16
    Rudolf Huna (POP) teraz podrazil súpera a odsedí si trest v trvaní dvoch minút.
     
    47:45
    Košice sa okamžite usadili v pásme súpera, kde roztočili presilovkový kolotoč, všetko to ale bolo bez presnejšieho streleckého zakončenia.
     
    48:30
    Aj to dalo šancu hosťom možnosť puk vyhodiť a prestriedať.
     
    48:35
    Suja sa teraz ocitol s pukom za bránkou Svobodu, odkiaľ si puk okamžite "hádzal" pred bránkovisko, tam ale zahral podľa arbitra Konca vysokou hokejkou.
     
    49:10
    Košičania strávili posledné sekundy presilovky v útočnom pásme, k zakončeniu sa ale už nedostali.
     
    49:18
    Košice dali gól!
    Moje tvrdenie dlho netrvalo, niekoľko sekúnd po tom. čo sa Huna vrátil na ľad sa do puku pri modrej čiare poriadne oprel EDUARD ŠEDIVÝ, Svoboda teraz nemal šancu zasiahnuť.
    49:18 Eduard ŠEDIVÝ - 3:0
     
    50:05
    Košice vyhrali následné buly, po krátkych oťukávačkach v strede klziska ho zaviezli do vlastného pásam, kde počkajú na kompletné prestriedanie svojej päťky.
     
    50:45
    Košice mohli vyhrávať už 4:0. Po prečíslení dvoch proti jednému sa do puku oprel Lapšanský, Svoboda reflexívne vymrštil tuku a drží Poprad v hre.
     
    50:57
    Košice dali gól!
    Košičania majú zápas plne vo svojej moci, potvrdil to aj skúsený RICHARD JENČÍK, ktorý teraz z hranice ľavého kruhu prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Tomáš Hrnka, Radek Philipp.
    50:57 Richard JENČÍK - 4:0
     
    52:00
    Poprad to teraz bude mať už len veľmi ťažké. Jeho hráči sa ale stále nevzdávajú a sú odhodlaní s výsledkom niečo urobiť.
     
    52:30
    Proti je ale napádajúca trojica domácich hokejistov, ktorá úspešne znemožňuje rozohrávku súpera.
     
    53:21
    Navyše, domáci hráči sa stále dokážu zaujímavým spôsobom natlačiť do zakončenia. Jedno z takých prezentoval aj Češík, ktorý po ľade Svobodu neprekonal.
     
    53:32
    Poprad bude hrať presilovú hru.
     
    53:37
    Bartoš (KOS) si odsedí na trestnej lavici dve minúty po tom, čo sa dopustil hákovania.
     
    54:03
    Poprad dal gól!
    Bartoš sa na trestnej lavici napokon dlho neohrial. Postaral sa o to RICHARD RAPÁČ, ktorý šikovne tečoval strelu od modrej čiary a prekonal tak Melicherčíka. Asistencie: Radoslav Suchý, Ľuboš Bartečko.
    54:03 Richard RAPÁČ - 4:1
     
    55:12
    Následný pokus o rýchly protiútok Košíc končí len zakázaným uvoľnením, domáci sa budú musieť vysporiadať s vhadzovaním po ľavici Melicherčíka.
     
    55:40
    Domáci hráči túto situáciu bez väčších problémov ustáli, puk následne vyviezli až do pásma súpera, hneď po tom odišli striedať.
     
    56:00
    Poprad sa snažil vymyslieť umnú kombináciu v obrannom pásme domácich, to sa jeho hráčom ale nepodarilo. Takmer okamžite po vhodenom buly totiž letel ďaleko od Melicherčíka.
     
    56:30
    Pred Svobodom ho hokejisti Košíc stihli dokorčuľovať, následná snaha o pridanie 5. gólu už bola bezúspešná.
     
    56:50
    Boltun oslabí Košice na dve minúty, previnil sa seknutím.
     
    56:55
    Košice puk dokázali okamžite vyhodiť do stredného pásma. Poprad bude musieť založiť útočnú akciu odtiaľ.
     
    57:20
    Aj ďalšie snaženie ale domáci využili na vyhodenie puku, ten smeroval tentokrát až k Svobodovi, ktorý si teraz zahral za vlastnou bránkou.
     
    57:50
    Košice zvládajú toto oslabenie do týchto chvíľ výborne. Poprad sa s pukom ešte ani len nedostal pred Melicherčíka.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú dve minúty.
     
    58:24
    Až teraz si Melicherčík musel na svoje konto pripísať zákrok, nešlo ale o vážnejšiu strelu, domáci gólman preto puk ukryť vo svojej lapačke problém nemal.
     
    59:00
    Košice medzičasom na ľade s päticou korčuliarov.
     
    59:12
    Košice dali gól!
    A je definitívne rozhodnuté. RICHARD LELKEŠ ťažil z toho, že v obrannom pásme sa hráči súpera nenachádzali, v samostatnom úniku si tak Svobodu vychutnal. Asistencia: Matej Češík.
    59:12 Richard LELKEŠ - 5:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa východniarske derby medzi HC Košice a HK Poprad, v ktorom si majster so svojim súperom dokázal poradiť pomerom 5:1. Na svoje konto si tak pripíše tri body, naopak, chlapci spod Tatier odídu zo stretnutia bez bodového zisku.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok víkendu. (19:07:37)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 27. Šoltés (Bortňák), 34. Suja (Bartánus), 50. Šedivý, 51. jenčík (Hrnka, Philipp), 60. Lelkeš (Češík) – 55. Rapáč (Suchý, Bartečko)


    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Šedivý, Philipp, Dudáš, Slovák, Štrbák (C), Cebák, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Lapšanský, Češík, Lelkeš – Jenčík, Bartoš (A), Hrnka – Bortňák, Boltun, Šoltés, Hričina
    HK Poprad: Svoboda (Kostúr) – Gaborčík, Suchý, Kasík, Malina, Ťavoda, Dinda, Pitka – Hvila, Paukovček, Bartečko – Ru. Huna, Rusnák, Bajaruns – B. Rapáč, Síkela, R. Rapáč – Števuliak, Štrauch, Török

    Rozhodčí: D. Konc, Novák – Korba, Rovenský
    bahis siteleri