Žilina – Zvolen 2:1 (kon.) | Banská Bystrica – Skalica 3:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.)
Košice – Poprad 5:1 (kon.) | Piešťany – Martin 5:2 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
HK Poprad
sk Neděle 27.09.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:12 Richard LELKEŠ - 5:1
     
    59:12
    Košice dali gól!
    A je definitívne rozhodnuté. RICHARD LELKEŠ ťažil z toho, že v obrannom pásme sa hráči súpera nenachádzali, v samostatnom úniku si tak Svobodu vychutnal. Asistencia: Matej Češík.
     
    56:50
    Boltun oslabí Košice na dve minúty, previnil sa seknutím.
    54:03 Richard RAPÁČ - 4:1
     
    54:03
    Poprad dal gól!
    Bartoš sa na trestnej lavici napokon dlho neohrial. Postaral sa o to RICHARD RAPÁČ, ktorý šikovne tečoval strelu od modrej čiary a prekonal tak Melicherčíka. Asistencie: Radoslav Suchý, Ľuboš Bartečko.
     
    53:37
    Bartoš (KOS) si odsedí na trestnej lavici dve minúty po tom, čo sa dopustil hákovania.
    50:57 Richard JENČÍK - 4:0
     
    50:57
    Košice dali gól!
    Košičania majú zápas plne vo svojej moci, potvrdil to aj skúsený RICHARD JENČÍK, ktorý teraz z hranice ľavého kruhu prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Tomáš Hrnka, Radek Philipp.
     
    50:45
    Košice mohli vyhrávať už 4:0. Po prečíslení dvoch proti jednému sa do puku oprel Lapšanský, Svoboda reflexívne vymrštil tuku a drží Poprad v hre.
    49:18 Eduard ŠEDIVÝ - 3:0
     
    49:18
    Košice dali gól!
    Moje tvrdenie dlho netrvalo, niekoľko sekúnd po tom. čo sa Huna vrátil na ľad sa do puku pri modrej čiare poriadne oprel EDUARD ŠEDIVÝ, Svoboda teraz nemal šancu zasiahnuť.
     
    47:16
    Rudolf Huna (POP) teraz podrazil súpera a odsedí si trest v trvaní dvoch minút.
     
    38:20
    Poprad by sa chcel vrátiť do zápasu gólom a robí všetko pre to, aby sa mu to podarilo! Huna a Rusnák teraz dostlai pred domácou bránkou priveľa priestoru a pokúšali sa spod Melicherčíka vyškriabať puk, no napokon im to nevyšlo.
    35:32
     
    35:32
    Košičania mohli vyhrávať trojgólovým rozdielom! Šoltés potiahol puk proti jedinému obrancovi, posunul ho na pravú stranu Bortňákovi, no ten v rýchlosti mieril iba do betónov popradského gólmana.
    33:46 Jakub SUJA - 2:0
     
    33:46
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti napokon využívajú svoj veľký presilovkový tlak a zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! Pri pravej žrdi ostal nepokrytý JAKUB SUJA, ktorý inkasoval prihrávku od Bartánusa a na dvakrát ju pretlačil za čiaru. Asistencia: Marek Bartánus.
     
    31:51
    Poprad sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Ján Ťavoda.
     
    29:14
    Poprad sa bude prvýkrát v zápase brániť! Na tresntú lavicu odchádza Branislav Rapáč, ktorý hákoval domáceho Jenčíka.
    26:58 Dávid ŠOLTÉS - 1:0
     
    26:58
    Košice dali gól!

    Domáci napokon využívajú svoju aktivitu a ujímajú sa vedenia! Bortňák poslal z ľavého kruhu dobrú prirhávku priamo pred bránku, kam si nakorčuľoval nepokrytý DÁVID ŠOLTÉS, ktorý už so zakončením nemohol mať problém. Asistencia: Dalibor Bortňák.
     
    21:30
    Popradčania začali aktívne a ihneď sa mohli ujať vedenia! Od modrej čiary prudko pálil Suchý, pričom jeho pokus ešte tečoval Richard Rapáč, no Melciherčík puk inštintkívne vyrazil betónom.
     
    21:07
    Máme tu prvé vylúčenie zápasu, brániť sa budú Košice! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za napadnutie obranca Martin Dudáš.
     
    15:20
    Oceliari ešte pokračujú v obrovskom tlaku na popradskú bránku. Spoza kruhov to strelecky skúsil Bortňák, ale jeho pokus mieril iba do brankára.
     
    15:02
    Košičania ešte pokračovali vo svojej aktivite a dokonca nastrelili aj konštrukciu bránky! Poprad sa puk snažil všemožne poslať preč od Svobodu, hostia ho iba vystrelili do vzduchu, odkiaľ padol iba do bránkoviska a Popradčania mali veľké šťastie, že si ho nik z nich nešťastne nezrazil za čiaru.
    14:50 Hrnkov nebezpečný pokus.
     
    14:50
    Obrovská šanca Košíc na otvárací gól! Pred bránkou Svobodu bol Hrnka, ktorý zakončoval bekhendom z otočky, ale jeho pokus prešiel celým bránkoviskom bez akéhokoľvek zásahu.
     
    12:12
    Domáci hokejisti sa mohli ujať vedenia! Puk si na hokejku vzal Bartoš, ktorý si naviazal aj obrancu a spoza neho pálil, ale Svoboda tento pokus v rýchlosti zneškodnil ramenom.
     
    09:37
    Poprad to opäť urobil veľmi dobre a druhýkrát v zápase sa dostal do zaujímavej pozície! Na modrej čiare si na prihrávku počkal Török, ktorý sa následne posunul dopredu a z uhla vypálil, ale Melicherčík jeho pokus vyrazil.
     
    05:22
    Rovnako nebezpečnú situáciu sme teraz videli aj na opačnej polovici klziska. Tam si puk potiahol domáci Bortňák, ale za Svobodu ho nedostal. Popradský gólman chcel rozohrávať, no videl blížiaceho sa Šoltésa, takže hru následne pre istotu prerušil.
    04:36 Rudolf Huna nevyužil svoju príležitosť.
     
    04:36
    Poprad mohol vyhrávať! Na modrej čiare dostal výbornú prihrávku dobre čakajúci Rudof Huna, ktorý si spracoval puk a ihneď si to namieril na bránku. Odtiaľ to skúsil aj strelecky, ale zoči-voči Melicherčíkovi mieril iba do jeho etónu.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 27. Šoltés (Bortňák), 34. Suja (Bartánus), 50. Šedivý, 51. jenčík (Hrnka, Philipp), 60. Lelkeš (Češík) – 55. Rapáč (Suchý, Bartečko)


    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Šedivý, Philipp, Dudáš, Slovák, Štrbák (C), Cebák, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Lapšanský, Češík, Lelkeš – Jenčík, Bartoš (A), Hrnka – Bortňák, Boltun, Šoltés, Hričina
    HK Poprad: Svoboda (Kostúr) – Gaborčík, Suchý, Kasík, Malina, Ťavoda, Dinda, Pitka – Hvila, Paukovček, Bartečko – Ru. Huna, Rusnák, Bajaruns – B. Rapáč, Síkela, R. Rapáč – Števuliak, Štrauch, Török

    Rozhodčí: D. Konc, Novák – Korba, Rovenský
    bahis siteleri