Columbus – Nashville 7:1 (kon.) | Ottawa – Montreal 5:4 (kon.) | Toronto – Detroit 1:2 (kon.)
Florida – Tampa 2:3 (kon.) | Chicago – Dallas 4:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 5:1 (kon.)
Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 4:0 (kon.)
Washington – NY Islanders 6:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Detroit Red Wings
Neděle 04.10.2015, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    V zámořské NHL se pomalu a jistě schyluje k začátku regulérní sezóny. Celky dávají na poslední zápasy to nejlepší, co mají ve svých řadách. V jednom ze zápasů se proti sobě postaví celky Toronta a Detroitu. Jde o jedny z nejambicióznějších celků v celé NHL.
     
    Detroit Red Wings svůj tým před sezónou ještě o něco posílil a je připraven se vrátit na vrchol celé NHL. Příprava Red Wings je zatím hodně povedená. Povedlo se jim porazit týmy jako je Boston Bruins, dvakrát Pittsbugh, přičemž vždy vyhráli debaklem. První utkání skončilo 6:1, za necelý týden vyhráli rudokřídelníci 7:2. Prohry přišly jen v prodlouženís Blackhawks a Bruins. Naposledy se jim povedlo před necelými čtyřiadvaceti hodiny porazit Maple Leafs.
     
    Toronto Maple Leafs střádá po další neúspěšné sezóně plány na úspěch. Celek posílala řada zvučných jmen, a to nejen do pole. Měnilo se i obsazenstvo realizačního týmu. na straně Maple Leafs příprava začala skvěle, ale poté šlo vše dolů. V prvních dvou duelech si poradili s Ottawou a Canadiens. To bylo z výher ale vše. Následovaly dvě prohry se Sabres a po jedné s Canadiens a Red Wings.
     
    3.10, 01:00
    Detroit Red Wings 4:2 Toronto Maple Leafs
    3. Abdelkader (Zetterberg, Ericsson), 6. Miller (Cleary, Lashoff), 44. Zetterberg (Nyqist, Green), 59. Richards – 2. van Riemsdyk (Winnik, Marinčin), 40. Arcobello (Rielly, Kapanen)

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Bibeau (Bernier) – Hunwick, Harrington, Rielly, Polák, Gardiner, Marinčin – Parentau, Spalling, Pánik, Lupul, van Riemsdyk, Matthias, Holland, Boyes, Acrobello, Grabner, Kadri, Komaroc

    Detroit Red Wings: Mrázek (Paterson) – Quincey, Smith, Sproul, Oullet, Jensen, Lashoff – Pulkkinen, Miele, Jurčo – Glendening, Nosek, Mantha – Callahan, Athanasiou, Bertuzzi – Ferraro, Andresson, Cleary.
     
    Krásné ráno přeji všem hokejovým závislákům! Za pár minut se rozeběhne utkání mezi Detroitem a Torontem. Souboj těchto celků vždy znamená něco více. Přecijen jde o jeden z nejtradičnějších soubojů vůbec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Michael Grabner se hned vydal za branku Petra Mrázka, kde jednoho z hráčů podržel. Domácí útočník jde na trestnou lavici.
     
    00:56
    Hostům se zatím nepovedlo s pukem nic zajímavého udělat. Následně se gumového projektilu ujali domácí a poslali jej za branku českého mladíka.
     
    01:24
    Přesilovka hned z úvodu dnešního utkání pro hosty není tím pravým ořechovým. Detroitu se vůbec nedaří.
     
    02:21
    Michael Grabner se dostává na led, což znamená konec přesilové hry rudých křídel. Následně se k zákroku dostal Bernier.
     
    03:03
    Detroit je ale aktivní na puku. Domácí se k němu zatím moc nedostali.
     
    03:39
    Jake Gardiner se dostával do velmi solidní pozice. Z mezikruží už mohl střílet, ale udělal ještě kličku. Ta se mu vymstila, bránící hráč jej tělem pozastavil a puk mu odebral.
     
    04:43
    Rýsovala se velká šance pro domácí. Brad Boyes unikal společně s Kadrim do úniku. Prvně jmenovaný předával kanadskému hokejistovi puk, ale ten jej z dobré pozice minul.
     
    05:22
    Skvělý zákrok pro Petra Mrázka! Nejdříve vyrazil střelu od modr čáry a poradil si také s následnou dorážkou. Puk mířil do odkryté branky, ale český brankář puk skvěle vytěsnil!
     
    06:09
    Petr Mrázek si následně připsal již lehčí zákrok. Po této akci se hra přerušuje a následuje komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat před brankou Red Wings.
     
    06:13
    Hned po buly se odhodlal ke střele od modré čáry Jake Gardiner. Střela domácího obránce byla ukrytá, ale Mrázek jí pohotovým zákrokem zneškodnil.
     
    06:55
    Toronto bylo v útočném pásmu i nadále aktivní, ale branku se jim vstřelit nepovedlo. Detroit nakonec puk vyvezl z pásma.
     
    07:39
    Do rychlého útoku se dostali hosté, ale těm se nepovedlo přechod do útočného pásma. Následně si ale puk opět vybojovali.
     
    08:19
    Štěstí pokoušel Tyler Bertuzzi, jenž se technickou střelou zápěstím pokoušel trefit levý růžek Bernierovi branky, ale minul.
     
    09:14
    Na druhé straně k vidění střela dnes aktivního Jake Gardinera. Ten ovšem ani nyní proti Mrázkovi neuspěl.
     
    09:34
    Peter Holland vybojoval za brankou puk pro Matthiase a dojel si před branku. Následně mu stejný hráč puk poslal, ale domácí forvard poslal puk bekhendem jen nad branku Petra Mrázka!
     
    10:51
    Jonathan Bernier musel aktuálně řešit nájezd do něj, který byl ovšem dle pravidel čistý. Následovala střela od modré čáry, která byla pro Berniera snadným soustem.
     
    11:00
    Po buly, které se vhazovalo po levici Berniera, se píská zakázané uvolnění domácímu celku. Hra se tedy vrátí tam, kde před minulým písknutím skončila.
     
    11:24
    Petr Mrázek vyrážel další tvrdou střelu od modré čáry. Sice na ní moc neviděl, ale přesto se mu povedlo skvěle zakročit.
     
    11:52
    Po necelé minutě se hra opět přerušuje. Nyní poté, co střela domácích hokejistů skončila po teči v ochranné síti za brankou.
     
    12:32
    Detroit se pokoušel zahrozit střelou od modré čáry, ale tam nenaděla Bernierovi velké problémy.
     
    12:41
    Před brankou Berniera se do sebe lehce pustil Kadri s Callhanem. Druhý jmenovaný měl z hlavy sundanou helmu, ale celá akce skončila jen u strkanice.
     
    13:38
    Jeden z domácích to tedy zkoušel po pravé straně, odkud se mu ale nepovedlo být nějak zvlášť nebezpečný. Skvěl zakročila obrana.
     
    15:00
    Hrálo se na obě strany. Nejdříve se hostům nepovedlo přejít útočné pásmo, následně se domácí dostávali dopředu, ale jejich akce byla přerušena odpískáním zakázaného uvolnění.
     
    16:10
    Domácí aktuálně kombinují po celém kluzišti a puk se jim moc hostům nechce půjčit.
     
    16:41
    Morgan Rielly se odhodlal ke střele z levé strany, která ovšem skončila jen zákrokem pro Mrázka. K následné dorážce se prodíral Joffrey Lupul, ale tomu se nepovedlo puk ideálně trefit.
     
    17:38
    Red Wings se nyní jen bezzubě brání a puky vyhazují ze svého pásma. Toronto si vytvořilo menší útočný tlak.
     
    18:30
    Rozeběhlo se posledních devadesát sekund v první třetině. Stále čekáme na úvodní branku střetnutí.
     
    19:18
    Michael Grabner si najel do útočného pásma a pokoušel se překonat Mrázka střelou tahem. Puk ale branku českého brankáře ani neohrozil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodních dvacet minut, které nám žádnou branku nenabídli. Aktivnějším celkem byli domácí, ale ti svoje snažení nezakončili v brankový efekt. Druhá třetina začně přibližně v 02:02.

    Střely na branku: 7:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Do prvního útoku se hned prodrali domácí. Přihrávka před branku z pravé strany byla ovšem zblokována.
     
    21:07
    Shawn Matthias se dostával za obranu Red Wings a pohlednou kličkou se zbavoval obránce. Puk mu ovšem nakonec ujel a skončil u Mrázka.
     
    22:03
    Daniel Cleary se dostal až za branku Berniera a následně přihrával na své spoluhráče. Těm se ale nepovedlo svou akci zakončit.
     
    23:06
    První přesilovka pro domácí. Dvouminutovým trestem za držení je potrestán Jensen.
     
    24:12
    Velké šance měli Boyes a van Riemsdyk. První jmenovaný střílel a ten druhý dorážel, ale Mrázek podává skvělý výkon a všechny střely kryje!
     
    24:31
    Následovala další otočka kolem branky a zakončení mezi Mrázkovo betony, ale i nyní zůstal český brankář nepřekonán.
     
    25:06
    Jensen se na trestné lavici určitě zapotil. Nicméně jeho celek to bez něj zvládl. Pokračuje se vyrovnanou hrou pěti proti pěti.
     
    26:07
    Detroit dělá v rozehrávce hodně velké chyby a domácí se dostávají stále do šancí. Jde vidět, že Detroit nasadil spíše náhradníky.
     
    26:57
    Individuální akci zakončoval Nazem Kadri. Ten se prodral před Mrázka, ale bekhendem zblízka jej nepřekonal!
     
    27:40
    Detroitu se opravdu v této periodě nedaří něco kloudného vymyslet. Hraje se na jednu branku, ale stav je stále nerozhodný.
     
    28:20
    Na ledě se nyní strhla větší mela do které se zapojili všichni hráči, co byli v tu dobu na ledě. Vše začalo tvrdým hitem Parentaua.
     
    28:20
    P.A. Parenteau je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení. Přesilovka pro hosty.
     
    29:20
    V první minutě přesilové hry se hostům nepovedlo vymyslet vůbec nic. Sice byli celou dobu v útoku, ale zakončit se jim nepovedlo.
     
    29:58
    A mohl přijít trest. Po pravé straně se až před branku prodral Leo Komarov, ale jeho střela zápěstím skončila mimo branku.
     
    30:20
    Každopádně je Parenteau na ledě a Toronto bez újmy přežilo druhé oslabené v utkání.
     
    31:32
    Následně prověřoval pozornost Petra Mrázka technickou střelou van Riemsdyk, ale ani on si na českého brankáře zatím nepřišel.
     
    32:45
    Ani další střela od modré čáry k Mrázkovi neprošla. Jsme za polovinou utkání a stále žádné branky. Dočkáme se dneska vůbec?
     
    33:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ano, dočkáme! Tyler Bertuzzi předal puk na hokejku ANDREASE ATHANASIOUSE, jenž se rychlostí prodral mezi dva obránce a svižnou střelou otevřel skóre! Asistence: Tyler Bertuzzi, Anthony Mantha.
    Andreas ATHANASIOU - 0:1
     
    34:50
    Detroit udeřil z ničeho nic. Pro domácí to je lehce frustrující, když jsou lepším celkem, ale do vedení se dostali hosté. Red Wings vyhodili na další zakázané uvolnění.
     
    35:32
    Před brankou se snažil tečovat střelu od modré čáry Richard Pánik. To se mu sice povedlo, ale puk skončil jen v ochranné síti.
     
    36:43
    A hosté hrají v klidu. Jen puky nahazují. Více nejspíše v této části zápasu nevyprodukují.
     
    37:37
    Pohledná akce domácích. Morgan Rielly dostal puk do jízdy a následně jej po kličce poslal před branku, kde jej ovšem nikdo nezasáhl.
     
    38:03
    Aktuálně byl velký tlak i na branku Berniera. Před ní byl opět aktivní Athanasiou, ale tomu se nepovedlo přidat druhou branku. Každopádně Bernier musel řešit minimálně dvě gólovky.
     
    38:54
    Toronto jde do čtyř. Vyloučeným hráčem je van Riemsdyk za držení.
     
    39:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přesilovka Detroitu je svižně využitá. Do přečíslení tří na jednoho se dostali rudokřídelnící. Andreas Athanasiou posílal puk na pravou stranu, kde byl ANTHONY MANTHA, který střelou o tyčku dal druhou branku svého týmu i své lajny! Asistence: Andreas Athanasiou, Xavier Oullet.
    Anthony MANTHA - 0:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Toronto bylo sice opět lepším celkem, ale hosté využívají své šance, kterých sice není moc, ale branky z toho padají. Skóre otevřel Andreas Athanasiou, kterého v poslední minutě druhé třetiny napodobil kolega z útoku, Anthony Mantha.

    Střely na branku: 21:13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hned na začátek třetí třetiny přichází snížení. James van Riemsdyk našel před brankou dobře postaveného BRADA BOYESE, od kterého se puk odrazil za záda překvapeného Mrázka! Asistence: James van Riemsdyk, Scott Harrington.
    Brad BOYES - 1:2
     
    41:27
    Toronto je na koni a žene se za vyrovnávací brankou v tomto utkání. Šťastná branka je nejspíše hodně nakopla.
     
    42:54
    Toronto kombinuje na své polovině a postupnými přihrávky se pokouší dostat se k Mrázkovi.
     
    43:56
    Aktuálně vidíme urputný souboj o puk. Sledujeme hodně bojovný výkon hráčů, kteří chtějí zabojovat o základní sestavu v regulérní sezóně.
     
    44:55
    Red Wings nahodili jen puk na brankáře Berniera a odjeli střídat. Aktivní hra Maple Leafs se lehce uklidnila.
     
    45:53
    Tomáš Nosek dostával puk zadovkou mezi kruhy, ale černý neposedný projektil si špatně zpracoval, a proto nemohl akci dotáhnout do zdárného konce.
     
    46:42
    Obrovská šance, která zůstala jen tristně nevyužita. Van Riemsdyk dával puk před prázdnou branku, kde jej nedokázal usměrnit do klece Nazem Kadri.
     
    47:38
    Další příležitost domácích. Michael Grabner v úniku dvou hráčů na jednoho posouval na Richard Pánika, který byl tísněn a proto nezakončil ideálně.
     
    48:17
    Po další akci se za brankou Petra Mrázka spustila obrovská potyčka. Nejaktivnější dvojicí byla šarvátka mezi Hollandem a Manthou, která skončila remízou. Budou se rozdávat tresty.
     
    48:17
    Peter Holland a Anthony Mantha si odsedí pětiminutové tresty na trestné lavici. Oba jsou potrestáni za šarvátku. Richard Pánik navíc dostává dvě minuty za krosček a Tyler Bertuzzi potrestán za hrubost.
     
    48:52
    Obléhání Mrázkovo branky bylo zakončeno střelou z mezikruží. Střela skončila jen nad brankou hostujícího brankáře.
     
    50:01
    Po dalším přerušení hry se píská komerční přestávka. Domácí mají na vyrovnání už jen polovinu třetiny.
     
    51:20
    Toronto je aktivní v útočném pásmu, ale beze střelby se branky nemohou dočkat.
     
    51:44
    Jonathan Bernier řešil nebezpečnou akci po střele Nicka Jensena a následné dorážky. Obě střely se mu ale povedly zastavit.
     
    52:52
    Hodně vtipná situace za brankou Berniera. Morgan Reilly byl faulován a Bernier se vydal na střídačku. Puk se kolem něj motal a málem skončil v brance.
     
    53:14
    Daniel Cleary dostává dvouminutový trest za krosček.
     
    53:50
    Torontu se ovšem nedaří vůbec kombinovat. Nyní jejich nepovedené přihrávky skončily až na zakázaném uvolnění.
     
    54:21
    Brad Boyes se v roli falešného obránce odhodlal k hodně tvrdé střele, ale Mrázek byl na svém místě.
     
    55:12
    Ve výborné pozici byl Joffrey Lupul. Když se k němu puk dostal, tak se domácí útočník soustředil na svou střelu, připravil si jí a zamířil k levé tyčce a tu nakonec také trefil!
     
    55:20
    Daniel Cleary je na ledě. Hosté jen se štěstím přežili toto oslabení. Toronto mělo na svém kontě pár brankových příležítostí, ale pokaždé zasáhl Mrázek. Po komerční pauze pokračujeme.
     
    55:52
    Nahozený puk od modré čáry vypadl těsně před Mrázkem, který dokázal zareagovat a puk viděl. Nakonec ale byl vystřelen jen vedle jeho branky.
     
    56:40
    Detroit aktuálně brání v pěti lidech a čeká na nějaký protiútok. Rudokřídelníci jsou blízko k dalšímu vítězství v přípravě.
     
    57:50
    Maple Leafs jsou aktivní v útočném pásmu a každou chvilkou se pokusí o hru bez brankáře.
     
    58:20
    Jonathan Bernier odjel na střídačku, Maple Leafs v šesti hráčích na ledě!
     
    58:43
    Petr Mrázek nadvakrát zneškodnil další snažení domácích hokejistů. Toronto si bere oddechový čas.
     
    58:53
    Petr Mrázek dalším neskutečným zákrokem vymazal domácí. Joffrey Lupul dostával přihrávku před branku, odkud se mu ovšem nepovedlo skórovat!
     
    59:05
    Toronto nyní předvedlo hodně rychlý přechod do pásma, což bylo vyhodnoceno jako zakázané uvolnění. Bernier se musí vrátit do klece.
     
    59:29
    Domácí se sice dostali do útočného pásma, ale to následně po individuální chybě ztratili.
     
    59:56
    V posledních sekundách se ještě píská ofsajd pro Maple Leafs. Nejspíše je hotovo, snaha Leafs přišal vniveč.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi poslední přípravné utkání obou celků. Další zápasy budou už jen v rámci základní části NHL. Red Wings se ujalo vedení ve druhé třetině zásluhou Athanasioua a Manthy. Se startem třetí třetiny přišlo šťastné snížení, ale na vyrovnání se domácí nezmohli. Skvělé utkání odchytal český brankář Petr Mrázek.

    Střely na branku: 29:15
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (DET) – 28 zákroků, 96% úspěšnost
    Tomáš Jurčo (DET) – 0+0, čas na ledě 15:04
    Tomáš Nosek (DET) – 0+0, čas na ledě 17:34

    Richard Pánik (TOR) – 0+0, čas na ledě 10:47
    Roman Polák (TOR) – 0+0, čas na ledě 18:11
    Martin Marinčin (TOR) - čas na ledě 17:15
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andreas Athanasiou (DET) – 1+1, 3 střely, čas na ledě 13:26
    2. Petr Mrázek (DET) – 28 zákroků, 96,6% úspěšnost
    3. Brad Boyes (TOR) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 19:32
     
    V prodloužení tří proti třem se nikdo neprosadil. Tímto se s vámi tedy loučím a přeji dobrou noc, respektivě dobré ráno. (03:52:32)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 41. Boyes (Riemsdyk, Harrington) – 34. Athanasiou (Bertuzzi, Mantha), 40. Mantha (Athanasiou, Oullet)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Bibeau) – Hunwick, Harrington, Rielly, Polák, Gardiner, Marinčin – Parentau, Spalling, Pánik, Lupul, van Riemsdyk, Matthias, Holland, Boyes, Acrobello, Grabner, Kadri, Komaroc
    Detroit Red Wings: Mrázek (Paterson) – Quincey, Smith, Sproul, Oullet, Jensen, Lashoff – Pulkkinen, Miele, Jurčo – Glendening, Nosek, Mantha – Callahan, Athanasiou, Bertuzzi – Ferraro, Andresson, Cleary
    bahis siteleri