Island – Lotyšsko 2:2 (kon.) | Kazachstán – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Itálie 1:3 (kon.)
Norsko – Malta 2:0 (kon.) | Česko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Belgie 1:4 (kon.)
Bosna – Wales 2:0 (kon.) | Izrael – Kypr 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
konec
Island
2:2 (2:0)
Lotyšsko
Sobota 10.10.2015, 18:00 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    78
    Další žlutou kartu v dnešním utkání dostává domácí stoper Ragnar Sigurðsson, který se ve středu hřiště prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Valerisem Šabalou. Střelec zatím poslední branky byl ošetřován, nicméně by měl pokračovat ve hře!
     
    75
    Johann Guðmundsson dostal povedenou přihrávku od Bjarnasona, a mohl postupovat vpřed. Jeho postup však zastavil nedovoleným zákrokem Vitalijs Maksimenko, který dostává od hlavního rozhodčího "pouze" žlutou kartu! Mohla však přijít klidně i červená!
     
    57
    Další žlutou kartu dnešního utkání dostává hostující Igors Tarasovs, který si počínal nedovoleně v souboji s Sigurðssonem. Lotyšský záložník se hlavnímu rozhodčímu ještě pokoušel jeho rozhodnutí rozmluvit, marně.
     
    23
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává Alfreo Finngogason, který se nestíhal vracet do obrany, a tak poslal ostrým skluzem k zemi Aleksanderse Caunu!

    Jan Havlovic

    Branky: 5. Sigþórsson (G.Þ. Sigurðsson), 27. G.Þ. Sigurðsson – 49. Cauņa (Višņakovs), 68. Šabala (Rakels)

    Karty:   23. Finnbogason (ISL), 78. R. Sigurðsson (ISL) – 57. Tarasovs (LAT), 75. Maksimenko (LAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:20.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason (18. Ottesen), R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, G.Þ. Sigurðsson, Hallfreðsson, Bjarnason – Finnbogason (65. Guðjohnsen), Sigþórsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Böðvarsson, Jónsson, Gíslason, Bjarnason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson, Eyjólfsson.

    Lotyšsko: Vaņins – Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko – Tarasovs (77. Laizāns) – Rakels, Zjuzins (85. Ikaunieks), Cauņa, Višņakovs (65. Karašausks) – Šabala.
    Náhradníci: Šteinbors, Ikstens – Kurakins, Jagodinskis, Višņakovs, Freimanis, Ikaunieks, Kamešs, Laizāns, Karašausks, Fertovs, Kozlovs.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Dančenko (vš. Rusko)
    bahis siteleri