Buffalo – Montreal 2:7 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:5 (kon.) | Winnipeg – Tampa 3:4 (po pr.)
Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Edmonton – Washington 4:7 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:0 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:7 (0:1, 2:3, 0:3)
Montreal Canadiens
Sobota 24.10.2015, 01:05 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemné ráno přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitního hokeje! NHL nám dnes nabízí několik dalších zápasů, my se v tomto online přenosu společně zaměříme na utkání mezi Buffalem Sabres a dosud neporaženým týmem Montrealu Canadiens! Přeji příjemnou zábavu!
     
    Buffalo Sabres

    Buffalo zatím odehrálo šest utkání, v nichž dokázalo zvítězit pouze ve dvou případech. Naposledy se tak stalo právě v minulém duelu proti Torontu, když Šavle těsně před koncem vyrovnaly na 1:1 a následně si lépe poradily se samostatnými nájezdy. Včerejší trénink vynechalo hned šest hráčů základní sestavy, kouč Dan Bylsma však prohlásil, že za tímto rozhodnutím nestála žádná zranění, nýbrž pouze odpočinek oné šestice. V brance by se měl kvůli trvajícímu zranění brankářské jedničky Lehnera opět představit Chad Johnson.
    Dokáže Montreal přemoci Buffalo, a svou letošní sérii bez prohry tak prodloužit už na osm utkání?

     
    Montreal Canadiens

    Habs zažívají nejlepší vstup do sezony ve své velice bohaté historii, na první porážku čekají už sedm utkání. Druhý start v NHL si dnes připíše mladý brankář Mike Condon, který si 11. října svou premiéru proti Ottawě zpříjemnil vychytaným vítězstvím 3:1. V nedělním derby proti Torontu by však měl opět prostor dostat Carey Price. V poli by se, podle slov trenéra Therriena, měla představit stejná sestava, která bude bojovat o vyrovnání devět let starého rekordu – osm zápasů v řadě totiž Montreal naposledy vyhrál v sezoně 2005/2006.
    Trošku z jiného soudku - co zatím říkáte na výkony nestárnoucí legendy Jaromíra Jágra?

    Jaromír Jágr to tam v nové sezoně zatím sype (y)

    Posted by NHL.cz on 23. říjen 2015
     
    Poslední vzájemný zápas

    4.2. 2015 Montreal Canadiens:Buffalo Sabres 2:3

    Branky a nahrávky: 9. Prust (Desharnais), 45. Desharnais (Weise, Pacioretty) – 6. Stafford (Hodgson, Myers), 15. Moulson (Zadorov, Mitchell), 20. Gionta
     
    Češi a Slováci v akci

    Tomáš Plekanec (MTL) – 7 zápasů, 6 bodů (5+1)
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 7 zápasů, 3 body (2+1)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Johnson (Ullmark) – Gorges, Ristolainen, Weber, Franson, McCabe, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – Ennis, Eichel, Gionta "C" – Moulson, Girgensons, Foligno – Deslauriers, Larsson, McGinn. Trenér: Dan Bylsma

    Montreal Canadiens: Condon (Price) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Gilbert – Pacioretty "C", Plekanwc, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Sjomin – Fleischmann, Desharnais, Weise – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Francis Charron – David Brisebois, Steve Miller.
     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu! Začátek utkání, které by mělo odstartovat za necelou čtvrthodinku, se kvapíkovým tempem blíží. V sestavách obou týmů nenajdeme žádná překvapení, trenéři dnes do boje vyšlou stejné hráče jako v předchozích mačích. Speciální nádech bude mít toto střetnutí pro obránce Habs Toma Gilberta, jenž si připíše už svůj šestistý start v NHL!
     
    Hráči obou mužstev už jsou na ledové ploše, zbývá pouze odehrát kanadskou a americkou státní hymnu, po nichž budeme moci začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním buly lepší O'Reilly, domácí začínají svou první útočnou akci utkání!
     
    00:21
    To byla dobrá šance pro Buffalo! 2 na 1 se řítili Kane a O'Reilly, zakončení na sebe nakonec vzal první jmenovaný, Condon musel puk vytěsnit ramenem.
     
    00:42
    A poprvé se puku dotkne i Chad Johnson, ovšem střela Paciorettyho ho nijak výrazně ohrozit nedokázala.
     
    01:21
    Jack Eichel zavezl puk do útočné třetiny Habs, ovšem svou ranou mezi betony Condona nepřekvapil. Následná dorážka Ennise se také neujala.
     
    01:38
    Jamie McGinn si u mantinelu počíhal na Gilberta a tvrdým, ovšem čistým hitem ho poslal k zemi. Pěkný hokejový moment!
     
    02:15
    Desharnais zpracoval puk po pasu od Petryho, následně ještě hledal lépe postaveného Tomáše Fleischmanna, jehož pokus ale neměl gólové parametry.
     
    03:06
    Pacioretty zabojoval a čistým zákrokem získal puk od Fransona, následně ho přiťukl Plekancovi, ten však proti dvojnásobné přesile o touš přišel.
     
    03:39
    Kane zavezl puk do útočného pásma, obtočil se s ním okolo branky a následně mezi kruhy našel O'Reillyho, ovšem ten nedokázal seřídit svá mířidla přesně.
     
    04:32
    Jack Eichel se chtěl odhodlat k dalšímu sólu, skvělým obranným zákrokem ho ale od puku odzbrojil defenzivní specialista Torrey Mitchell.
     
    04:43
    Ihned po vhazování od modré pálil Beaulieu, po jehož ráně se puk od mantinelu odrazil do prostoru brankoviště, Johnson se ale nenechal překvapit.
     
    05:03
    Alexandr Sjomin sekl unikajícího Foligna – Buffalo si zahraje první přesilovou hru dnešního klání.
     
    05:07
    Habs vyhráli buly a Jemelin puk nekompromisně poslal přes všechny čáry. Sabres musí začít zase od píky.
     
    05:36
    Reinhart našel volného Fransona, který ranou z první trefil jen připraveného Condona, hosté se následně opět osvobozují.
     
    06:13
    Domácí zaspali v obraně a na Johnsona se sám řítil Tomáš Plekanec, ovšem tváří v tvář brankáře Šavlí prostřelit nedokázal!
     
    06:49
    Boj o puk u levého mantinelu nakonec lépe vyzněl pro Petryho, který jej vyváží pryč z obranného pásma – Montreal může vystřídat a je jasné, že tuhle přesilovku přežije bez úhony.
     
    07:06
    Hosté už jsou kompletní. Po Girgensonově ráně, kterou tečoval jeden z obránců Canadiens, se puk odporoučel mimo hrací plochu – následuje dnešní první komerční brejk.
     
    07:22
    Domácí nebyli daleko od vstřelení první branky! Po Pysykově ráně vyrazil Condon kotouč jen k volnému Tyleru Ennisovi, který se nijak nerozmýšlel a z první napálil tyč montrealské svatyně!
     
    08:01
    Hosté se vydali do přečíslení 3 proti 2, na jehož konci z prostoru mezi kruhy pálil Dale Weise, ale Johnson vytasil svůj pravý beton a přispal si povedený zásah.
     
    08:30
    Na pozoru se musí mít i Mike Condon. Girgensons pálil dvakrát po sobě, v druhém případě brankář Montrealu chvíli nevěděl, kde má puk, ovšem nakonec prekérní situaci dokázal vyřešit.
     
    08:49
    V rohu kluziště byl Flynn jasně podražen Pysykem, sudí však zůstává naprosto klidný.
     
    09:24
    Jake McCabe čeká s pukem na holi za brankou na čerstvé spoluhráče. Nyní předal puk Moulsonovi, který přispěchá s dalším ofenzivním snažením Buffala.
     
    10:01
    Z protiakce zahrozil Alexandr Sjomin, jenž se šikovně odpoutal od svého strážce, ale ranou na bližší tyč Johnsona nepřekvapil.
     
    10:31
    Subban se zbavil Kanea a následně lehkou nabídkou na teč vyzval ke skórování kolegu Markova, Johnson ale na drobnou změnu směru touše dokázal zareagovat.
     
    10:35
    Plekanec vyhrál buly směrem na Subbana, který chvíli váhal, nakonec mu ale kotouč vrátil, ovšem do rány českého centra na poslední chvíli vložil hůl pozorný Eichel.
     
    10:59
    A právě dvojka letošního draftu přispěchala s protiakcí, která ale končí neslavně – po ráně mladého Američana si povedený zákrok lapačkou připisuje Mike Condon.
     
    11:18
    Girgensons si troufl na sprinterský souboj se zkušeným Gilbertem, ten ho však od kotouče nemilosrdně odtlačil a získal ho zpět do držení Habs.
     
    11:48
    Girgensons si nyní trochu protáhl střídání. Jeho dotírání na rozehrávku Jemelina se nakonec vyplatilo, lotyšský forvard se náhle zjevil před Condonem, ten si však opět počínal bezchybně.
     
    12:08
    A další zákrok musí vytáhnout brankářská dvojka Montrealu. Kaneovo nahození bylo ukryté, Condon si však puk i tak našel a vyrazil jej do ochranné sítě. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    12:56
    Po kratší odmlce mohli zaútočit i hosté, po Gallagherově pasu se však puk Paciorettymu zamotal mezi bruslemi.
     
    13:25
    Až nyní musí Chad Johnson zasahovat – před Petrym se otevřelo moře volného prostoru, brankář Buffala ale po jeho bombě puk vyrazil.
     
    13:38
    Další rána od Jeffa Petryho, který nyní těžil z pasu od Jemelina, ovšem mezi tři tyče puk nedokázal usměrnit.
     
    14:10
    Johnson musí opět dávat pozor, Desharnais zavezl puk do útočné třetiny, kde jej přenechal Fleischmannovi, jemuž ale střela nesedla.
     
    14:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Fleischmann vybojoval puk ve střední třetině a vyslal Subbana s DALEM WEISEM do přečíslení 2 proti 1. Útočník Montrealu nahrál svému kolegovi, který mu touš ihned vrátil a sedmadvacetiletý Kanaďan už bez problému trefil z více jak poloviny odkrytou svatyni Šavlí! Asistence: P.K. Subban, Tomáš Fleischmann.
    Dale WEISE - 0:1
     
    15:37
    Mohlo být bleskurychle srovnáno! Ristolainen parádním pasem našel Evandera Kanea, jenž se z úhlu sám řítil na Condona, ovšem po jeho dělovce puk jen prosvištěl těsně okolo pravé tyče branky Habs!
     
    15:59
    Gorges si v kombinaci neporozuměl s O'Reillym, puk míří na zakázané uvolnění. Sabres si však mohou odpočinout, na programu je totiž další komerční přestávka.
     
    16:14
    Rasmus Ristolainen nedokázal puk zadržet před přechodem přes modrou čáru, sudí si toho všiml a odpískal ofsajd.
     
    16:34
    Torrey Mitchell na útočné modré přenechal puk Beauliemu, který ranou z první pořádně protáhl Johnsona, ten však podržel svůj tým.
     
    17:17
    Weise si za brankou zpracoval puk, následně byl ale tvrdě zbourán Markem Pysykem, který uklidňuje hru a vyčkává na čerstvé spoluhráče.
     
    17:54
    Domácí teď měli k dispozici přečíslení 3 na 2, naložili s ním ale mizerně – Foligno byl netrpělivý a do útočné třetiny vjel dříve než s pukem jedoucí Zemgus Girgensons. Pískán ofsajd.
     
    18:28
    Eller v rohu kluziště našel Galcheynuka, který se po řadě povedených manévru zbavil Webera. Následně přiťukl puk na Subbana, jenž ho přenechal Markovovi, proti jehož dělovce se musel Johnson vytáhnout povedeným zásahem lapačkou.
     
    19:00
    Eichel se díky drzé kličce parádně obtočil okolo Petryho, jeho zakončení na bližší tyč ale Condona nepřekvapilo. Dorážet ještě mohl Ristolainen, ale kus černé pryže mu přeskočil přes čepel.
     
    19:34
    Volný puk se došoural až k Mikeu Weberovi, jehož rána se však mezi povedené počítat nedala.
     
    19:53
    Fantastický Condon. Obrana Habs už se zřejmě viděla v šatně, čehož využil Eichel, který v přečíslení 2 proti 1 nabil Evanderu Kaneovi, ale brankář Montrealu se dokázal skvěle přemístit a puk vytěsnil mimo tři tyče!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství je za námi! Zatím se rozhodně nenudíme, k vidění byla řada šancí, mírně aktivnějším týmem jsou domácí Šavle, ovšem paradoxně je to dosud neporažený Montreal, kdo vede o jednu branku. O tu se po rychlém brejku postaral Dale Weise. Habs zatím drží dobře chytající Condon, který předvedl pár velice povedených zákroků, proti Ennisově bombě mu dokonce musela pomoci tyč! Druhá třetina začne zhruba ve 2:02!
     
    Hráči obou týmu se vrací zpět na ledovou plochu. Doufejme, že nám druhá třetina, která začne za chvíli, nabídne stejně pohlednou podívanou jako ta předchozí!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na úvodním buly byl tentokráte lepší Plekanec, který se následně dostal i ke střele, ale Johnson byl na svém místě.
     
    20:29
    Po levé straně se utrhl Eichel, ale jeho rána neměla gólové parametry – Condon ani nemusel zasahovat.
     
    20:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Parádní vstup Montrealu do prostředního dějství! Plekanec nahrál BRENDANU GALLAGHEROVI, který se natlačil před branku a nadvakrát dokázal došťourat kotouč za záda Chada Johnsona! Asistence: Tomáš Plekanec, P.K. Subban.
    Brendan GALLAGHER - 0:2
     
    21:16
    Znovu Eichel, jehož ránu ale nyní zablokoval Markov, od jehož výstroje se kotouč odrazil mimo hrací plochu. Vhazování po levici Mikea Condona.
     
    21:45
    Moulson nedosáhl na puk po pasu od Ristolainena – sudí píská zakázané uvolnění.
     
    22:03
    Matt Moulson se kupředu vydal zcela osamocen, ovšem už mu scházely síly, proto přišlo jen nahození a vpuštění čerstvých sil na ledovou plochu.
     
    22:27
    Puk je po sérii odrazů opět v hledišti – hra se postěhuje před Chada Johnsona.
     
    22:39
    Brendan Gallagher je hladový i nadále, do jeho rány však na poslední okamžik vložil hůl Ristolainen a puk znovu míří do ochranné sítě.
     
    22:59
    Gallagher vybojoval touš za brankou a dostal ho na modrou čáru k Subbanovi, jehož rána byla velice tvrdá, o čemž svědčí zlomení hole Tylera Ennise, která se letícímu kusu černé pryže připletla do cesty.
     
    23:42
    Fleischmann byl sám proti trojnásobné přesile, i tak ale dokázal vystřelit, ovšem Johnsnon mohl zůstat klidný a následně i rozehrát.
     
    24:26
    Přečíslení domácích 3 proti 2 nic světoborného nepřineslo. Kane hledal v druhé vlně najíždějícího O'Reillyho , tomu však touš odebral vracející se Plekanec.
     
    24:49
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí dávají kontaktní gól a jsou opět ve hře! Reinhart šikovnou zadovkou zpoza branky našel MATTA MOULSONA, který přesnou ranou k tyči nedal Condonovi šanci zasáhnout! Asistence: Sam Reinhart, Cody Franson.
    Matt MOULSON - 1:2
     
    25:30
    Girgensons našlápl ve středním pásmu a přebruslil laxního Petryho, Condon proti střele lotyšského útočníka nezasáhl úplně jistě, ale, co je důležité, puk vyrazil.
     
    26:16
    Eichel zavezl puk do útočné třetiny, následně efektivní zadovkou našel Ristolainena, který však branku netrefil.
     
    26:47
    Subban měl teď před sebou hodně prostoru, ale ke střele se nakonec nedostal, puk mu od hole vypíchl vracející se Foligno.
     
    27:35
    Na hodně unaveného Subbana nyní nepříjemně doléhal hbitý Moulson, zadák Montrealu si však s touto prekérní situací celkem v klidu poradil.
     
    28:16
    Ennis bleskurychle změnil směr své jízdy a našel před brankou kapitána Šavlí Briana Giontu, tomu však kotouč odskočil od hokejky, čehož ihned využil důrazný Beaulieu.
     
    28:30
    Kane byl příliš aktivní a v útočné třetině byl dříve než puk – pískáno ofsajdové postavení bývalého hráče Winnipegu. Následuje komerční pauza.
     
    28:45
    Plekanec opět ukázal jak geniálním hokejistou je! Obdržel puk od Paciorettyho, zvedl hlavu a famózním pasem skrze brankoviště našel Gallaghera, jemuž ale kotouč v klíčový okamžik přeskočil přes hůl!
     
    29:07
    Obrovský závar před Condonem! Celé to začal opět Moulson, který se obtočil kolem branky, ale Condona nepřekonal. Puk se ale odrazil ke Girgensonsovi, jemuž ale v zakončení zabránil důrazný Plekanec, který dokázal, jak platným hráčem pro Canadiens je!
     
    29:34
    Kane to teď nemyslel ale vůbec zle! Počkal si na najíždějícího Ryana O'Reillyho, následně ho nabídkou na teč vyzval ke skórování, puk si to však namířil kousek nad horní tyč Condonovy branky!
     
    30:01
    Smith-Pelly využil mezery v obraně Buffala a řítil se z úhlu na Johnsonovu branku. Chvíli váhal, nakonec se rozhodl pro táhlou střelu, po níž kotouč zamířil těsně vedle.
     
    30:59
    Buffalo má dobrou šanci na vyrovnání! Na trestnou lavici totiž míří Tomáš Fleischmann, jenž si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    31:04
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí bleskurychle, už po pěti vteřinách, využívají početní převahu! Po vyhraném buly se mezi kruhy procpal Franson, který následně nabil na pravou stranu volnému RYANU O'REILLYMU a ten našel skulinku mezi betony přesouvajícího se Condona! Asistence: Cody Franson.
    Ryan O'REILLY - 2:2
     
    31:33
    Výborně to nyní udělal Eichel, který zatlačil na Petryho a obral ho u puk. Americký talent nakonec před brankou našel Ennise, ale nyní se Condon prezentoval skvělým zákrokem!
     
    32:22
    Domácí dobrou půlminutku motali hlavy svému soupeři, vše ale nepřesnou přihrávkou utnul Evander Kane. S protiakcí mohl přispěchat Gallagher, ale byl na vše sám, proto kotouč pouze nahodil.
     
    33:08
    Subban se vydal na ofenzivní výlet, přenechal kotouč Fleischmannovi, který přihrávkou přes celou šíři kluziště hledal Weise, ten však na touš o chloupek nedosáhl.
     
    33:27
    Ihned po vhazování to od modré čáry zkusil Andrej Markov, ale po jeho střele kus černé pryže končí v připravené lapačce Chada Johsnona.
     
    33:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav nám příliš dlouho nevydržel! Po vyhraném vhazování se ke střele odhodlal Subban, puk však ještě lehce tečoval TORREY MITCHELL a Johnson na tuto změnu směru nedokázal včas zareagovat. Asistence: P.K. Subban, Andrej Markov.
    Torrey MITCHELL - 2:3
     
    33:58
    Po Deslauriersově teči se touš zvedl vysoko do vzduchu, kde ho lapačkou jako první našel Condon. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    34:08
    Vyrovnání nebylo daleko! Ennise sice zastavil důrazný Jemelin, puk se ale odrazil ke Kaneovi, který překvapivou dělovkou pořádně vystrašil Condona!
     
    34:31
    Tlak Sabres ještě nějakou chvíli pokračoval, na konci akce domácích se ukrytým nahozením prezentoval Rasmus Ristolainen, ovšem Condon si puk našel a ponechal ho ve svém držení. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    34:53
    Pacioretty posunul kotouč na Gallaghera, který se proháčkoval až do útočné třetiny, kde se jeho rána ale neujala.
     
    35:33
    Foligno vybojoval puk za brankou, posunul jej na Fransona, který po modré nahrál Weberovi, jehož nahození však pro Condona bylo snadným soustem.
     
    36:13
    Petry neměl komu nahrát, a tak jen nahodil kotouč na Johnsona a následoval své spoluhráče na střídačku.
     
    36:35
    Condon se nyní sám ujal rozehrávky a nutno poznamenat, že to neprovedl úplně dobře. Našel nehlídaného Eichela, který nabil mezi kruhy stojícímu Kaneovi, ale brankář Montrealu se proti jeho ráně stihl přesunout a mohl si tak zhluboka oddychnout.
     
    37:27
    Deslauriers a McGinn se dlouho a statečně byli proti přesile, nakonec je ale trojice hostujících borců o puk připravila.
     
    38:00
    Eller měl před sebou spoustu prostoru, nevšiml si však za sebou jedoucího Eichela, který se výborně vrátil a obral dánského útočníka o kotouč.
     
    38:18
    První přesilová hra pro Montreal. Na lavici hříchu usedá Tyler Ennis – dvě minuty, hrubost. Hodně přísné vyloučení.
     
    38:22
    Montreal právě vstřelil branku!
    Další bleskurychle využitá přesilovka! Plekanec vyhrál buly a puk se dostal na modrou čáru k ANDREJI MARKOVOVI, který si sjel mezi kruhy a přesnou ranou mezi betony překonal Johnsona! Asistence: Tomáš Plekanec.
    Andrej MARKOV - 2:4
     
    39:00
    Moulson v ofsajdu. Do konce druhé třetiny zbývá jedna minutka. Dokáží domácí ještě snížit?
     
    39:11
    Další komplikace pro Šavle! Josh Gorges natlačil Gallaghera do brankoviště a odsedí si dvouminutový trest za nedovolené bránění. Využije Montreal i tuto přesilovku?
     
    39:42
    Habs se ale nedaří usadit v útočném pásmu, Fransonovi už se potřetí v krátkém časovém sledu podařilo kotouč vyhodit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V druhé třetině se s góly na obou stranách roztrhl pytel. Nejprve se už po pětačtyřiceti odehraných vteřinách prosadil Gallagher, Buffalu se však díky brankám Moulsona a O'Reillyho podařilo srovnat. Stav 2:2 ale vydržel pouze dvě a půl minuty, když se po Subbanově ráně šikovnou tečí prezentoval Mitchell. Dvoubrankové vedení Habs vrátil Markov, jenž bleskurychle, už po čtyřech vteřinách, využil nabídnutou přesilovku, Třetí třetina, který začne přibližně ve 3:01, bude jistě napínavá. Sledujte náš přenos a o nic nepřijdete!
     
    Třetí třetina začne každým okamžikem! Dokáží Sabres ještě zdramatizovat průběh utkání? V úvodu si ještě budou muset poradit s přesilovou hrou svého soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Domácí vyhráli buly a Gorges ihned vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    40:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka v podání Habs! Markov dostal hodně prostoru, našel mezi kruhy volného Maxe Paciorettyho, po jehož pokusu vyrazil Johnson touš k BRENDANU GALLAGHEROVI, který už se nemýlil a vstřelil svou druhou branku v utkání! Asistence: Max Pacioretty, Andrej Markov.
    Brendan GALLAGHER - 2:5
     
    41:03
    Fantastický Condon! McCabe našel úplně volného Girgensonse, před kterým zívala úplně prázdná branka, ale gólman Canadiens se stihl přemístit a s trochou štěstí zabránit kontaktní brance Buffala!
     
    41:50
    Ristolainen našel Ennise, který se však proti zodpovědně se vracejícímu Jemelinovi nedokázal prosadit a o kotouč přišel.
     
    42:28
    Gallagher teď nepříjemně dotíral na Gorgese, ten si ale puk zkušeně pokryl a zakládá další akci Šavlí.
     
    42:54
    Bude se vylučovat, tentokráte ale na straně hostí. Subban jasně podrazil O'Reillyho – sudí obránci Habs zcela správně uděluje dvě trestné minuty.
     
    43:07
    Franson teď možná zbytečně nahodil kotouč, místo přihrávky na nehlídaného Reinharta. Condon si letící kotouč našel a v pohodě zasáhl.
     
    43:25
    Teď měl strážce montrealské svatyně trochu štěstí. Kaneovo nahození tečoval O'Reilly a myslím, že Condon ani netušil, jak vlastně puk vytěsnil mimo tři tyče.
     
    43:54
    První přesilovkové komando Buffala odešlo střídat, na ledě zůstal pouze Evander Kane, který přešel přes Mitchella a následnou střelou přes clonícího Petryho donutil Condona k vydařenému zákroku.
     
    44:25
    Gionta nepřihrál vůbec přesně – Jemelin vyhrazuje přes všechny čáry a Montreal může vystřídat.
     
    44:54
    Hosté v plném počtu.
     
    45:01
    Petryho nahození doputovalo až k Johnsonovi, který před dotírajícím Subbanem, jenž naskočil z trestné lavice, radši schoval kotouč pod lapačkou.
     
    45:15
    Reinhart trefil Sjomina do hrudi, od níž se touš odrazil na střídačku Buffala. Bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    45:38
    Eller nedosáhl na Gilbertův pas a následně nezvládl přebruslit McCabea, tudíž je pískáno zakázané uvolnění.
     
    45:51
    Petry teď předvedl ukázkovou hrubici, když nechal puk za sebou. Toho využil Sam Reinhart, který bekhendovým pokusem orazítkoval tyč!
     
    46:30
    Weise chtěl nahrát Markovovi, ale jeho záměr přečetl Kane, od jehož hole se kotouč nakonec odrazil mimo obranné pásmo Buffala.
     
    47:10
    Weise se ocitl v ideální střelecké pozici, nakonec ale zvolil přihrávku na Fleischmanna, který o kotouč proti přesile přišel.
     
    47:40
    Cody Franson v předbrankovém prostoru několikrát krosčekoval Desharnaise, nakonec sudímu došla trpělivost a obránce Buffala si za tento prohřešek proti pravidlům odsedí dvě minuty za hrubost. Přesilovka Montrealu začne ale až po komerční přestávce.
     
    47:49
    Ihned po vhazování Subban nabil Markovovi, který bombou z první branku těsně minul!
     
    48:08
    Další rána ruského veterána! Tentokráte puk nepříjemně zasáhl Gallaghera někam do oblasti stehna. Bolestivá situace, ale hostující útočník by měl být v pořádku.
     
    48:29
    Subban natáhl k další bombě, ale Johnson předvedl povedený reflexivní zákrok. Puk se dostal k McCabeovi, který osvobozuje Buffalo a spolu s ostatními odchází střídat.
     
    49:23
    Ve vlastním oslabení se do úniku vydal Larsson, ovšem prostor mezi třemi tyčemi nedokázal trefit. Tuto početní převahu hosté využít nedokážou.
     
    50:24
    Condon šikovně rozehrál na Desharnaise, který se však proti důrazné dvojici beků ve složení Franson – Weber prosadit nedokázal.
     
    51:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    První lajna Montrealu přidává další branku! Mezírky v obraně Buffala využil Markov, který našel mezi kruhy volného MAXE PACIORETTYHO a hostující kapitán prostřelil dezorientovaného Johnsona. Asistence: Andrej Markov, Tomáš Plekanec.
    Max PACIORETTY - 2:6
     
    51:33
    Nathan Beaulieu si v souboji s Folignem počínal nedovoleně a dostává dvě trestné minuty za držení hole.
     
    51:41
    Mitchell byl na buly úspěšnější než Eichel a vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    52:11
    Na domácích je vidět značná zakřiknutost z průběhu utkání. Jejich kombinace jsou nepřesné, což nyní potvrdil Ennis, který zbytečně vjel do pásma dříve než s pukem hrající Kane – jasný ofsajd.
     
    52:54
    Domácím se podařilo na chvíli usadit v útočném pásmu, Ristolainenova rána byla zblokována vysoko nad branku, za níž puk našel Subban a opět jej vyhodil.
     
    53:33
    Beaulieu naskakuje zpět na ledovou plochu, hosté jsou opět kompletní.
     
    54:00
    Plekanec opět zapracoval v defenzivní činnosti a poté vyslal na steč Gallaghera, který se zleva prodral až před Johnsona, ovšem jeho bekhendová rána nezamířila mezi tři tyče.
     
    54:45
    Jemelinův pas na Flynna byl riskantní a poměrně nepřesný – pískán icing, hra se přesune před Mikea Condona.
     
    54:58
    Jamie McGinn se otočil za brankou a nahrál najíždějícímu Deslauriersovi, který však ranou z první trefil připraveného Condona.
     
    55:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Dnešní večer patří Andreji Markovovi, který si připisuje už pátý bod v tomto duelu! Zkušený ruský zadák obdržel puk těsně před modrou čárou, jeho tvrdou ránu ještě lehce tečoval DALE WEISE, a Johnson tak musí lovit puk ze své branky už posedmé. Asistence: Andrej Markov, David Desharnais.
    Dale WEISE - 2:7
     
    56:10
    Před Kanem zívala úplně prázdná brána, avšak Condona na brakové čáře zastoupil obětavý Beaulieu. Tohle by útočník Kaneových kvalit měl proměňovat!
     
    57:01
    Po řadě nepřesností na obou stranách se puk dostal až k Torreymu Mitchellovi, který si to drze střihl do útočného pásma, jeho dělovku ale Johnson dokázal zkrotit.
     
    57:19
    Johnson musí znovu zasahovat, ihned po buly jeho pozornost prověřil Alex Galcheynuk, tentokráte byl brankář Šavlí na svém místě.
     
    57:35
    Ve středu kluziště došlo ke střetu mezi Mitchellem a Moulsonem. Domnívám se, že hostující hráč se nyní dopustil faulu, ale sudí nechává hru plynout.
     
    58:23
    Utkání už se pouze dohrává, Sabres už nemají síly ani chuť na nějaké útočení. Hosté v klidu kontrolují komfortní náskok.
     
    59:00
    Běží poslední minuta dnešního utkání!
     
    59:40
    V samotném závěru to ještě zkoušel Gionta, Condon ale jeho ránu dokázal vytěsnit nad branku. Následná dorážka Johana Larssona se také s úspěchem nesetkala.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Habs poráží Buffalo vysoko 7:2, a připisují si tak už osmou výhru v řadě na začátku nového ročníku NHL! Zápas to byl pohledný, první třetina byla vyrovnaná, v té druhé se Buffalu podařilo smazat dvoubrankový náskok soupeře, poté však Montreal naplno převzal zápasové otěže. Ve třetí třetině jsme viděli celkem tři góly, nejprve se v přesilové hře prosadil Gallagher, v dvaapadesáté minutě se trefil i kapitán Pacioretty a sedmý hřebíček do rakvičky Sabres přidal díky šikovné teči Dale Weise. Utkání patřilo první formaci Canadiens, která se díky patnácti bodům (!) výrazným způsobem zasloužila o dnešní vysoké vítězství hostů!
     
    Do First Niagara Center si na dnešní utkání našlo cestu 18 214 diváků!
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+3, čas na ledě 16:16
    Tomáš Fleischmann (MTL) 0+1, čas na ledě 16:58
     
    Hvězdy utkání

    1. Andrej Markov (MTL) 1+4
    2. Brendan Gallagher (MTL) 2+0
    3. P.K. Subban (MTL) 0+3
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost, přeji Vám pěkný víkend a někdy znovu u NHL se budu těšit na počtenou! (03:59:53)

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 25. Moulson (Reinhart, Franson), 32. O'Reilly (Franson) – 15. Weise (Subban, Fleischmann), 21. Gallagher (Plekanec, Subban), 34. Mitchell (Subban, Markov), 39. Markov (Plekanec), 41. Gallagher (Pacioretty, Markov), 52. Pacioretty (Markov, Plekanec), 56. Weise (Markov, Desharnais)


    Buffalo Sabres: Johnson (Ullmark) – Gorges, Ristolainen, Weber, Franson, McCabe, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – Ennis, Eichel, Gionta "C" – Moulson, Girgensons, Foligno – Deslauriers, Larsson, McGinn. Trenér: Dan Bylsma
    Montreal Canadiens: Condon (Price) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Gilbert – Pacioretty "C", Plekanwc, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Sjomin – Fleischmann, Desharnais, Weise – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Francis Charron – David Brisebois, Steve Miller

    Diváci: 18 214
    bahis siteleri