Ottawa – Calgary 5:4 (2:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 1:3 (kon.) | San Jose – Nashville 1:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 29.10.2015, 01:05 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny příznivce nejlepší hokejové ligy světa, která má dnes na programu tři utkání! V tomto online přenosu se společně zaměříme na třaskavý souboj mezi Crosbyho Pittsburghem Penguins a Wasingtonem Capitals v čele s Alexandrem Ovečkinem! Máme se rozhodně na co těšit, začínáme jednu hodinu po půlnoci!
     
    Washington Capitals

    Tým z hlavního města USA vstoupil do nového ročníku velice povedeně, po sedmi utkáních mají Capitals na svém kontě šest výher, jedinou porážku jim zatím uštědřilo San Jose. Naposledy se Washington představil v noci z pátku na sobotu, kdy v Edmontonu zvítězil poměrem 7:4, o což se lvím podílem zasloužil mladý Rus Jevgenij Kuzněcov, jenž k hattricku přidal ještě dvě asistence a stal se první hvězdou utkání.

    Včerejší trénink domácích kvůli nemoci vynechal Justin Williams, ale trenér Barry Trotz se nechal slyšet, že se zkušeným křídelníkem do dnešního mače počítá. Mezi třemi tyčemi by se měl představit Braden Holtby, jasná brankářská jednička klubu.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Jevgenij Kuzněcov – 11 bodů (3+8)
    2. John Carlson – 10 bodů (2+8)
    3. Alexandr Ovečkin – 9 bodů (5+4)
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci si zatím vedou průměrně, z osmi odehraných zápasů vyhráli čtyřikrát, naposledy si plný bodový zisk odvezli z Nashvillu, kde vítězství v prodloužení zařídila hlavní letní posila Phil Kessel. Výsledky nemá Pittsburgh špatné, všichni fanoušci však musí být trošku zklamáni z předváděné hry týmu. Penguins, v jejichž útoku najdeme kromě již zmiňovaného Kessela ještě Crosbyho, Malkina, Hornqvista nebo Kunitze, byl před sezonou považován za ofenzivní mašinu, která bude kosit jednoho soupeře za druhým.

    Zatím ale svěřenci trenéra Johnstona směrem dopředu tápou, v průměru totiž střílejí pouze 1,63 gólu na zápas, což je opravdu velice málo. Toto číslo řadí Pittsburgh do pozice druhého nejméně skórujícího týmu, hůř si vede pouze trápící se Anaheim.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Jevgenij Malkin – 7 bodů (3+4)
    2. Kris Letang – 4 body (1+3)
    3. Phil Kessel – 4 body (3+1)
     
    Češi a Slováci v akci

    V tomto střetnutí se nepředstaví žádný český a ani slovenský hokejista.
     
    Poslední vzájemné utkání

    25.2. 2015 Washington Capitals:Pittsburgh Penguins 3:4

    Branky a nahrávky: 20. Carlson (Chimera, Fehr), 45. Brouwer (Chimera, Alzner), 57. Ovečkin (Carlson, Brouwer) – 8. Hornqvist (Malkin, Perron), 19. Sutter, 24. Crosby (Malkin, Kunitz), 48. Kunitz (Comeau, Malkin)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu! Začátek utkání se nezadržitelně blíží, odstartovat bychom měli zhruba za dvacet minutek. V sestavě domácích k žádnému překvapení nedošlo, opět se můžeme těšit na spolupráci kapitána Ovečkina s talentovaným Jevgenijem Kuzněcovem, který má famózní formu. Tučňákům se zpět do akce vrací Beau Bennett, který kvůli neznámému zranění vynechal posledních pět mačů. Speciální bude toto utkání proKrise Letanga, osmadvacetiletý zadák dnes odehraje zápas s pořadovým číslem 500!
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orpik "A", Carlson, Niskanen, Alzner, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Kuzněcov, Oshie – Johansson, Bäckström "A", Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Laich, Stephenson, Burakovsky

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Cole, Scuderi, Määttä, Lovejoy, Dumoulin – Dupuis, Crosby "C", Hörnqvist – Perron, Malkin "A", Kessel – Kunitz "A", Bonino, Sprong – Porter, Cullen, Bennett

    Rozhodčí: Frederick L’Ecuyer, Ian Walsh – Greg Devorski, Mark Shewchyk.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni na ledové ploše. Nejprve nás však čeká americká státní hymna, po které už ale budeme moci začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Začínáme! Na úvodním buly byl úspěšnější hostující Crosby, Pittsburgh zahajuje první akci dnešního mače!
     
    00:21
    První střelu dnešního utkání má na svědomí Dupuis, ale do jeho rány vložil hůl důsledný Orpik – puk zamířil do ochranné sítě, vhazovat se bude po Holtbyho pravici.
     
    00:39
    To byl velice povedený hit! Chimera si vybruslil proti Scuderimu a tvrdým, ovšem čistým zákrokem ho poslal k zemi!
     
    01:11
    Malkin se vydal směrem kupředu, poté ještě hledal ve druhé vlně najíždějícího Kessela, ale jeho záměr přečetl Niskanen.
     
    01:44
    Holtby si připisuje první zákrok dnešního utkání, lapačkou musel zasáhnout proti povedené ráně Daniela Spronga.
     
    02:25
    Orpik dlouhým pasem hledal Kuzněcova, ten se však při zpracování zapotácel a upadl na led. Sudí poněkud přísně píská zakázané uvolnění.
     
    02:33
    Další práce pro Holtbyho. Po zmatcích v mezikruží se touš odrazil ke Coleovi, jehož nahození ale brankáře Caps nemohlo překvapit.
     
    02:52
    Burakovsky nechal puk za sebou, čehož hodlal využít Bennett, jenž se zpoza branky natlačil před Holtbyho, ten však nadvakrát dokázal zasáhnout.
     
    03:35
    Määttä se pod tlakem pokusil o vyhození kotouče, Carlson se snažil puk udržet před modrou čarou, ale nepodařilo se mu to – pískán ofsajd.
     
    03:58
    Svou první dobrou možnost si připravili i domácí. Oshie zpoza branky hledal Kuzněcova, který se však ke střele díky důraznému Letangovi nedostal!
     
    04:35
    Obrovská šance pro Capitals! Ovečkin parádně našel Oshieho, který stál sám proti Fleurymu, ale tváří v tvář gólmanovi Pittsburghu branku přestřelil!
     
    04:57
    S protiakcí přispěchal rychlík Kessel, který následně nahrál Dupuisovi, jehož rána nenadělala Holtbymu starosti.
     
    05:20
    Na hřišti se začíná jiskřit! Hörnqvist teď velice tvrdým zákrokem atakoval Beaglea, ten je lehce otřesený, ale pokračuje ve hře.
     
    06:09
    První vyloučení utkání! Määttä byl tvrdě sražen Chandlerem Stephensonem, který odchází na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za faul loktem.
     
    06:12
    Ihned po buly se snažil vystřelit Sidney Crosby, byl však okamžitě napadán Laichem, který puk srazil do ochranné sítě.
     
    06:24
    Pozor, hosté budou hrát dvojnásobnou přesilovku! Orpik tvrdě přišpendlil Kessela na mantinel a odpyká si dvě minuty za naražení na hrazení. Velmi zbytečný zákrok.
     
    06:43
    Malkin nahrál Crosbymu, který to zkusil ranou z první, ale Holtby se famózně přesunul a předvedl parádní zákrok!
     
    07:14
    Niskanen vystihl Malkinovu přihrávku a vyhodil touš přes všechny čáry. On a jeho dva spoluhráči mohou vystřídat.
     
    07:47
    Opět Malkin, ale jeho rána také nebyla přesná. Puk se navíc po hrazení dostal mimo útočnou třetinu Pens.
     
    08:09
    Domácí už jsou ve čtyřech.
     
    08:28
    Další vyloučení na domácí straně! Za katr usedá Karl Alzner – dvě minuty, hra vysokou holí.
     
    08:45
    Crosby pasem naslepo hledal někoho ze svých spoluhráčů v předbrankovém prostoru, ovšem jeho pas byl nepřesný – domácí se osvobozují.
     
    09:28
    Kessel přiťukl na Letanga, jenž se ale s pukem dostal už mimo útočnou třetinu. Puk o kousek překročil modrou čáru – čárový sudí píská ofsajd.
     
    10:02
    Perron zvedl hlavu a našel před brankou stojícího Nicka Bonina, jemuž ale rána úplně nevyšla a puk prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Pittsburghu se v přesilovce zatím nedaří...
     
    10:21
    Sidney Crosby to vzal na sebe, ale jeho pokus mířený na bližší tyč byl snadno čitelný a Holtby si připsal velice jednoduchý zásah!
     
    10:30
    Závar před Holtbym způsobil svou tvrdou ranou Sprong, puk poskakoval po brankovišti, ale Holtby jej nakonec s pomocí obránců našel a schoval pod lapačkou.
     
    11:21
    Domácí toho zatím směrem dopředu moc nepředvedli, ovšem samozřejmě musíme vzít v potaz, že hráli hned třikrát v oslabení. Carlsonův pas byl pro Kuzněcova příliš dlouhý – icing.
     
    11:46
    Kuzněcov se odhodlal k odvážné sóloakci, prosmýkl se po levé straně kluziště a štiplavou ranou donutil Fleuryho k dobrému zákroku.
     
    12:24
    Kessel si protáhl střídání a už mu chyběly síly, proto Scuderiho pas jen protečoval dál a odešel na střídačku.
     
    12:48
    Matt Niskanen se nijak nerozmýšlel a vyslal tvrdou ránu na Fleuryho, ten si ovšem letící touš našel a vyrazil do rohu kluziště. Tlak domácích stále pokračuje.
     
    13:01
    A končí až nyní. Caps motali hlavy obráncům soupeře, nakonec se do zakončení dostal Jason Chimera, který ale ani nadvakrát pozorného Fleuryho prostřelit nedokázal.
     
    13:18
    Hosté se vydali do přečíslení 3 proti 2, Bonino hledal najíždějícího Spronga, toho však od kotouče odstavil důrazný obránce Orlov.
     
    13:48
    Tohle může Orpika mrzet. Před zadákem Caps se otevřelo moře volného prostoru na střelu, ale Orpikovi kotouč přeskočil přes hůl a zamířil až za modrou čáru.
     
    14:06
    Hosté zahráli na zakázané uvolnění. Po buly se o vyhození pokusil Crosby, puk byl ale tečován a dopadl na hostující střídačku.
     
    14:27
    Kessel zavezl puk do útočné třetiny, kde nabil Perronovi a ten ranou z první jen o kousek minul pravou tyč Holtbyho pokladnice!
     
    14:49
    Jason Chimera byl v útočném pásmu o kousek dříve než s pukem jedoucí Wilson – sudí to zaznamenal a píská ofsajd. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    14:54
    Ovečkin našel na modré stojícího Karla Alznera, který přízemním pokusem protáhl Fleuryho, ten si ale poradil a pravým betonem touš vyrazil.
     
    15:34
    Letang za účelem získání pásma nahodil touš na Holtbyho. Kus černé pryže nepříjemně poskakoval, ale brankář Washingtonu jej dokázal zkrotit a před dotírajícím Cullenem ho raději ponechal ve své lapačce.
     
    15:48
    Nick Bonino v osobním souboji přetlačil Chorneyho a dostal se až před branku, kde bekhendem zkoušel prostřelit Holtbyho, ten byl ovšem připraven.
     
    16:21
    Määttä podklouzl za brankou a nabídl dobrou šanci Oshiemu. Americký šikula zkoušel najít mezírku mezi Fleuryho betony, brankář Pens ale stihl nohy k sobě secvaknout včas.
     
    16:50
    To byla obrovská šance Washingtonu! Stephenson si to namířil směrem do brankoviště, položil si Fleuryho, ale dotlačit puk za ležícího brankáře Pens nedokázal!
     
    17:40
    Kessel obkroužil celé útočné pásmo, nakonec přenechal touš Letangovi, který ukrytou ranou málem překvapil Holtbyho, ten ale na poslední chvíli stihl zasáhnout.
     
    18:29
    Lovejoy ve snaze nahodit puk poslal kus černé pryže mimo mantinely – vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    18:38
    Dumoulinovo vyhození bylo nepovedené. Na modré čáře puk zastihl Carlson, jehož nahození však nemělo gólové parametry a Fleury si připsal pohodový zákrok lapačkou.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:09
    Kuzněcov byl příliš rychlý a v přejezdu útočné modré předstihl s pukem jedoucího Ovečkina – ofsajd.
     
    19:51
    Hosté už nechtějí inkasovat. Scuderi vysokým obloučkem posílá puk na Holtbyho, první třetinu dohraje s pukem za vlastní brankou obránce Chorney.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství je za námi, branku jsme zatím neviděli. Hosté měli k dispozici přesilovku 5 proti 3, v níž však jen předvedli své ofenzivní trápení ze začátku sezony. Washington si vypracoval méně šancí, ovšem Fleury se i tak měl co ohánět. Největší příležitost měl na konci sedmnácté minuty Stephenson, jenž ale nedokázal puk usměrnit za ležícího brankáře Pens. Druhá třetina začne přibližně ve 2:06.
     
    Aktéři dnešního zápasu jsou zpět na ledové ploše, druhá perioda začne každým okamžikem!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Buly lépe vyšlo Crosbymu, ke střele se ihned dral Hörnqvist, ale puk mu vypíchl Orlov.
     
    20:32
    Do tandemu se vydali Wilson s Beaglem, druhý jmenovaný ale nezvládl pas na svého kolegu a jejich akce tak končí neslavně.
     
    21:08
    U hrazení si na touš počkal Justin Williams a následně vyslal takový propagační pokus na Fleuryho, který puk bez problému vyrazil.
     
    21:34
    Dumoulin dlouhým pasem hledal Bonina, který na kotouč ale dosáhnout nezvládl – pískáno zakázané uvolnění Pens.
     
    21:43
    Sprong se vydal sám proti přesile, o puk však přišel hned v prvním souboji s důrazným Orpikem, jenž se s mladým útočníkem hostí vůbec nemazlil.
     
    22:28
    Kuzněcov našel volného Oshieho, který ještě zadovkou hledal Ovečkina, ten však byl u puku o kousek později než vracející se Kessel.
     
    23:13
    Ve druhé třetině hrají oba celky zatím velice nepřesně. Domácí se mohli vydat do přečíslení 3 proti 2, ale Williamse zradilo zpracování a puk mu odjel od hole, čehož využil pozorný Rob Scuderi.
     
    23:48
    Scuderi pod tlakem vyhodil pouze na další zakázané uvolnění. Hra se opět postěhuje před Marca-André Fleuryho.
     
    24:03
    A další icing Pittsburghu. Pětice hostujících borců už musí být hodně unavená. Dokáží toho Caps využít?
     
    24:33
    Ovečkin tvrdě srazil Bonina a vyslal na steč Kuzněcova, který si troufl na sprinterský souboj s Letangem, ten ale hru dobře přečetl a ruského mladíka obral o kotouč.
     
    25:05
    Bäckström zavezl touš do útočné třetiny, ovšem jeho pas nebyl přesný. Do protiakce se mohli vrhnout Crosby s Dupuisem, druhý jmenovaný se ale puku velmi zbytečně zbavil.
     
    25:23
    Po hlušší pasáži hry tu máme konečně střelecký pokus. Laich přenechal touš na modré stojícímu Carlsonovi, jehož dělovku Fleury vyrazil do rohu kluziště.
     
    26:04
    Määttä ukázal, že je velice dobrým bruslařem, když několika povedenými manévry oklamal Stephensona. Následné nahození finského zadáka v dresu Pens si ale Holtby pohlídal.
     
    26:58
    Dvojice Beagle – Wilson nebezpečně napadala rozehrávku obránců soupeře. Tísněný Dumoulin si ale s prekérní situací nakonec poradil.
     
    27:21
    Domácí si zahrají první přesilovou hru! Za sekání na trestnou lavici míří obránce Kris Letang. Jak si Ovečkinova parta s touto příležitostí poradí?
     
    27:38
    Bäckström v rohu vybojoval puk, přenesl jej na modrou čáru ke Carlsonovi, který jedovatým projektilem pořádně protáhl Fleuryho.
     
    28:03
    Nicklas Bäckström famózním pasem našel Oshieho, který však z bezprostřední blízkosti mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Fleury.
     
    28:32
    Scuderi vybojoval kotouč a zvládl jej i vyhodit mimo obranné pásmo Tučňáků.
     
    28:54
    Další bomba z hole Johna Carlsona. Puk tentokráte nemířil mezi tři tyče, ovšem nebezpečně prosvištěl kolem břevna Fleuryho pokladnice!
     
    29:21
    Hosté v plném počtu.
     
    29:29
    Williams pálil z první, ale do jeho střely vložil hůl obránce Määttä. Puk zamířil do ochranné sítě, tým z hlavního města USA zůstane ve Fleuryho bezprostřední blízkosti.
     
    29:40
    Pittsburgh je směrem dopředu v dosavadním průběhu druhé periody zatím hodně marný. Další nepřesný pas je příčinou dalšího zakázaného uvolnění. Fleury se bude opět muset mít na pozoru.
     
    29:59
    Beagle vyhrál vhazování a puk přiťukl Niskanenovi, po jehož dělovce se kus černé pryže od zadního mantinelu odrazil před branku, kde číhal Wilson, ale bekhendovým pokusem nechal pouze vyniknout Fleuryho.
     
    30:35
    Perron výborně napadal rozehru Caps a nakonec touš dokázal vybojovat. Otočil se s ním na místě a našel Kessela, který si však svá mířidla neseřídil vůbec přesně.
     
    30:53
    Domácí si zahrají další přesilovku. Vyloučen je David Perron, jenž si odpyká dvouminutový trest za napadení.
     
    31:06
    Carlosn lehkou žabkou nabil do typické pozice Alexandru Ovečkinovi, který vypálil jako z kanónu, ale Fleury se včas stihl přesunout a zasáhnout.
     
    31:25
    Bonino vyhrál buly a ihned po něm puk vyhodil přes všechny čáry.
     
    31:42
    Bäckström opět prokázal svou genialitu! Parádním pasem našel Johanssona, který puk lehce tečoval, avšak Fleury si s touto změnou směru letu puku poradil a předvedl skvělý zákrok!
     
    32:46
    Hosté se znovu osvobozují. Ani tato přesilovka gólem neskončí.
     
    33:18
    Niskanen se odhodlal k bombě od modré čáry, Fleury toho sice přes clonícího Williamse příliš neviděl, ale nakonec se štěstím dokázal letící kotouč zastavit.
     
    33:35
    Hosté zaváhali v rozehrávce, čehož se jal využít Brooks Laich, ale z prostoru mezi kruhy vypálil těsně vedle!
     
    34:17
    Pittsburgh se opět jen zbavuje kotouče, Niskanen ale puk ještě stihne – icing se tedy pískat nebude.
     
    34:40
    Crosby našel na modré čáře stojícího Colea, jehož nahození ale k Holtbymu ani nedoletělo, dobře ho totiž zablokoval obětavý Brooks Orpik.
     
    35:21
    Chyby v rozehrávce se nyní nevyhnul ani Orlov, který našel přesně hokejku Patrica Hörnqvista. Švédský křídelník se vynořil před Holtbym, jenž musel po dlouhé době řešit vážnější situaci.
     
    35:55
    V závěru druhého dějství sledujeme hokej plný nepřesností na obou stranách. Především pak hosté jsou při přechodu směrem kupředu doslova bezzubí.
     
    36:38
    Niskanen při pokusu vyhodit kotouč trefil jen Spronga, který chvíli motal hlavy obráncům Capitals. Nakonec ještě našel lépe postaveného Cullena, proti jehož ráně se ale Holtby přitiskl k tyči co to šlo a puk za svá záda nepustil. Na programu je komerční brejk.
     
    36:56
    Orpikovo vysoké vyhození nakonec doputovalo až za Fleuryho svatyni – icing Capitals.
     
    37:28
    Ve střední třetině se střetli Williams s Colem, vzájemný souboj vyzněl lépe pro domácího forvarda, který svého oponenta nekompromisně poslal k zemi, za což si vysloužil hlasitý potlesk z ochozů Verizon Center.
     
    38:08
    Williams zasáhl letící kotouč vysokou holí, poté se jej ihned dotkl – sudí píská a hra se přesouvá před svatyni gólmana Holtbyho.
     
    38:18
    Hra je velmi rozkouskovaná. Nyní došlo k ofsajdovému postavení Daniela Spronga, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    38:38
    A další ofsajd Pittsburghu. Opravdu to nevypadá, že by tým z Pensylvánie dnes měl svou střeleckou nemohoucnost nějakým způsobem prolomit.
     
    38:58
    Oshie velice tvrdě zboural chybujícího Letanga, vpřed se mohl vydat Alexandr Ovečkin, ale trefil jen před sebou stojícího Colea.
     
    39:39
    Wilson zřejmě stále viděl volný kotouč ve Fleuryho brankovišti, a proto do brankáře Pens neustále šťoural a snažil se kus černé pryže dostat za brankovou čáru. Po přerušení hry se strhla hromadná mela, v níž se nejvíce angažovali právě Wilson společně s hostujícím Colem. Uvidíme, zda sudí rozdají nějaké tresty.
     
    39:39
    Vylučovat se bude na obou stranách a potrestáni budou právě Ian Cole a Tom Wilson. Oba kohouti si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    39:54
    Bonino se v samotném závěru ještě vydal na ofenzivní výlet, těsně po přechodu přes útočnou modrou puk přenechal Lovejoyovi, který z dobré pozice branku přestřelil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ani druhá třetina, v níž se hrál výrazně méně atraktivní hokej než v té předchozí, nám gól nenabídla. Jasně lepším celkem byli domácí, kteří si však své jediné vážnější šance vypracovali při přesilových hrách. Daleko od vstřelení první branky nebyl po pokusu od modré čáry Carlson, největší příležitost však měl Marcus Johansson, ovšem Fleury je zatím bezchybný. Třetí třetina, ve které se, doufejme, nějaké branky už dočkáme, započne přibližně ve 3:05.
     
    Třetí perioda odstartuje za malou chvíli. Sledujte náš přenos a o nic nepřijdete!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Na buly byl opět lepší Sidney Crosby, oba týmy hrají ve čtyřech, na šance tak budou mít více prostoru!
     
    40:31
    No a už to mohlo být 1:0 pro Pens! Mezi kruhy dostal ideální pas David Perron, ale z velmi nadějné pozice branku o chloupek minul!
     
    41:09
    Malkin se rozjel jako tank a Holtbyho zkusil překvapit táhlou střelou přes clonícího Alznera – brankář Caps byl připraven.
     
    41:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Když jste v dobré formě, štěstí se zákonitě přiklání na vaší stranu! Názorným příkladem budiž úvodní gól dnešního mače. JEVGENIJ KUZNĚCOV přejel s pukem na holi celé kluziště, jeho nenápadná střela zasáhla nohu couvajícího zadáka Scuderiho, od níž se kus černé pryže odrazil za záda bezmocného Fleuryho. Asistence: Karl Alzner.
    Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    41:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vedení Caps vydrželo pouhopouhých čtyřiadvacet vteřin! Domácí hokejisté zaváhali při návratu, BEAU BENNETT dostal ideální pas na útočné modré, řítil se sám na Holtbyho, kterého nakonec nadvakrát dokázal překonat – 1:1! Asistence: Nick Bonino, Olli Määttä.
    Beau BENNETT - 1:1
     
    43:00
    Niskanenovo nahození si Fleury našel a puk schoval ve své lapačce. Rychle ho z ní ale vyklepal a s protiakcí se řítí Cullen.
     
    43:38
    Burakovsky hledal před brankou volného Laicha, který ale na touš o kousek nedosáhl. Škoda pro Washington.
     
    43:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins otáčí vývoj utkání! Perron zavezl kotouč do útočné třetiny, kde ho přenechal Malkinovi, který přihávkou skrze brankoviště našel nikým neatakovaného PHILA KESSELA a ten už měl jednoduchou práci. Asistence: Jevgenij Malkin, David Perron.
    Phil KESSEL - 1:2
     
    44:21
    Domácí mohli hned vyrovnat. Mezi kruhy se zjevil zcela volný Bäckström, ovšem Fleury proti jeho dobře umístěné ráně předvedl parádní zákrok a puk vytěsnil mimo tři tyče.
     
    45:02
    Icing domácích. Hra se postěhuje před Holtbyho.
     
    45:46
    Aktivní Perron opět zabojoval a znovu vybojoval kotouč do držení hostujícího celku. Následně se puk dostal k Philu Kesselovi, do jehož rány se ale obětavě vrhl Orpik.
     
    46:08
    Chorney vyrobil obrovskou minelu, z níž mohl těžit Matt Cullen, který se ranou z první pokusil o moment překvapení, ale Holtby zareagoval včas.
     
    46:56
    Bennett se vřítil do útočného pásma, přenechal puk dnes zatím neviditelnému Kunitzovi, do jehož pokusu ale vložil hůl Alzner a puk si to poté namířil do ochranné sítě. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    47:05
    Carlson sestřelil Perrona a domácí se vydali směrem vpřed! Na konci jejich akce střílel Ovečkin, poté vznikl před Fleurym závar nemalých rozměrů, ovšem ani trojice hráčů Washingtonu nedokázala puk došťourat za záda brankáře Pens!
     
    47:41
    Tlak pokračoval, následně ho dokázal utnout Nick Bonino, ovšem pouze za cenu vyhození přes všechny čáry. Hra se tedy opět postěhuje před Fleuryho.
     
    48:26
    Ovečkin šikovnou žabičkou našel Kuzněcova, který velice prudkou přihrávkou ke skórování vyzval T.J. Oshieho, ten však letící puk netrefil.
     
    48:46
    Bonino chyboval a nabídl dobrou šanci pro Toma Wilsona, následně se ale americký útočník hájící dres Pittsburghu poctivě vrátil a kotouč vybojoval zpět.
     
    49:30
    Další chyba hostí. Tentokráte se ji dopustil Lovejoy, těžit z toho mohl Burakovsky, jenž jen těsně minul branku Pittsburghu! Fleury měl obrovské štěstí, přes clonícího Laicha vůbec nic neviděl.
     
    49:45
    Šance pro Washington! Domácí si zahrají přesilovku, na trestné lavici si dvě minuty odsedí Ian Cole, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    50:17
    Bäckström vybojoval kotouč a nahrál na modrou čáru Carlsonovi, který to zkusil z první, ale tentokráte nemířil přesně.
     
    50:53
    Scuderi famózně zabojoval, obral o puk Oshieho a následně jej vyhodil. Hosté mohou vystřídat.
     
    51:20
    Další přesilovková tutovka pro Marcuse Johanssona! Švédský útočník měl před sebou téměř prázdnou branku, ale znovu si vylámal zuby na fantastickém Fleurym!
     
    51:45
    Hosté v plném počtu.
     
    52:12
    Crosby nabral rychlost a vřítil se do útočné třetiny, kde však neuspěl v souboji s Alznerem, který ale puk následně poslal jen k Dumoulinovi, jehož rána se mezi povedené počítat nedala.
     
    52:48
    Dnešní utkání sleduje 18 506 diváků – ve Verizon Center je vyprodáno!
     
    53:15
    Bäckström připravil parádní pozici pro Dmitrije Orlova, který však ideální střelecký moment doslova prováhal a o puk přišel.
     
    54:08
    Kunitz využil chyby Niskanena a našel Daniela Spronga, jenž ale trefil jen před sebou stojícího Orpika.
     
    54:36
    Přečíslení 3 na 2 nevyřešili domácí vůbec marně! Kuzněcov nabil z druhé vlny najíždějícímu Ovečkinovi, který tvrdou bombou donutil Fleuryho k povedenému zásahu.
     
    55:23
    Chimera si poradil se dvěma protihráči a dostal se až před branku Pens, kde však dobrou práci s holí předvedl Marc-André Fleury, který tak zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    56:04
    Hra se už poměrně dlouho nepřerušovala. Domácím se krátí čas.. Dokáží s nepříznivým vývojem tohoto klání ještě něco udělat?
     
    56:47
    Tučňáci už pouze vyhazují puky do středního pásma, domácím se zatím nedaří natrvalo usadit ve Fleuryho bezprostřední blízkosti.
     
    57:22
    A hosté si troufli i zahrozit směrem dopředu. Kessel se proháčkoval přes dva protihráče, nakonec ale ztroskotal na pozorném Alznerovi.
     
    58:12
    Holtby spěchá na střídačku, domácí jsou v šesti!
     
    58:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tento tah se ale Washingtonu nevyplácí! Ovečkinův pas byl velice nepřesný, puku se ujal NICK BONINO a z vlastního obranného pásma jej poslal do odkryté klece Capitals! Bez asistence.
    Nick BONINO - 1:3
     
    58:43
    Kunitz pošetřil několik cenných vteřinek. Domácí už jsou ale opět u kotouče a Holtby opět míří na střídačku.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí periody!
     
    59:32
    Kuzněcov se sám vrhl do útočného pásma, proti dvojici protihráčů se však utopil ve vlastních kličkách. Hosté však vyhazují pouze na zakázané uvolnění, načež si Barry Trotz vybírá oddechový čas.
     
    59:48
    Beagle vyhrál důležité buly a posunul touš na Johna Carlsona, který však ranou z první branku soupeře minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, Pittsburgh vítězí na půdě Capitals 3:1 a připisuje si tak velice cenné dva bodíky do tabulky NHL! Dvě třetiny jsme sledovali nepříliš oku lahodící hokejovou podívanou, s brankami se roztrhl pytel až ve třetím dějství. Nejprve se po šťastné a lehce tečované střele prosadil domácí Jevgenij Kuzněcov, hosté na tuto branku odpověděli už za čtyřiadvacet vteřin, kdy se o vyrovnání zařídil Beau Bennett. Následně se Pittsburgh dostal do vedení, o což se po Malkinově pasu zasloužil Phil Kessel, definitivní pojistku na vítězství Tučňáků přidal v samotném závěru střelou do prázdné branky Nick Bonino.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Marc-André Fleury (PIT) 33 zákroků, úspěšnost 97,1 %
    2. Phil Kessel (PIT) 1+0
    3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního mače nezasáhl ani jeden z českých, či slovenských hokejistů.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších přenosů z nejlepší hokejové ligy světa se budu těšit na počtenou! (03:58:53)

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 42. Kuzněcov (Alzner) – 42. Bennett (Bonino, Määttä), 44. Kessel (Malkin, Perron), 59. Bonino


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orpik "A", Carlson, Niskanen, Alzner, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Kuzněcov, Oshie – Johansson, Bäckström "A", Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Laich, Stephenson, Burakovsky
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Cole, Scuderi, Määttä, Lovejoy, Dumoulin – Dupuis, Crosby "C", Hörnqvist – Perron, Malkin "A", Kessel – Kunitz "A", Bonino, Sprong – Porter, Cullen, Bennett

    Rozhodčí: Frederick L’Ecuyer, Ian Walsh – Greg Devorski, Mark Shewchyk

    Diváci: 18 506 (vyprodáno)
    bahis siteleri