Toljatti – Spartak Moskva 1:2 (kon.) | Kazaň – Petrohrad 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Vladivostok 5:1 (kon.)
Čerepovec – Chabarovsk 1:4 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Riga – Soči 1:2 (kon.)
HC Slovan – Minsk 4:1 (kon.) | Záhřeb – N.Novgorod 2:1 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 24.11.2015, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Ve šlágru dnešního programu KHL porazil finský Jokerit Helsinky vedoucí celek celé soutěže, Lokomotiv Jaroslavl, poměrem 3:1!

    První třetina nabídla dle očekávání hokej velmi vysoké kvalitiy. Do samotného utkání vstoupil lépe domácí celek, který se dostal již ve čtvrté minutě do vedení, když se trefil Jesse Joensuu! O navýšení skóre se mohl postarat Hagman, kterému však zakončení nevyšlo. V závěru třetiny Jokerit vstřelil druhou branku, a opět u toho byla druhá lajna! Brandon Kozun vystřelil z levé strany, a kotouč se po zásahu Murygina doklouzal za brankovou čáru!

    Druhá třetina bohužel žádné branky nenabídla! Bylo k vidění hned několik vyloučení, a oba týmy měly možnosti k dosažení branky! Před Murygina se na začátku třetiny dostal Lajunen, kterému však nesedlo zakončení. Brandon Kozun zase nechal vyniknout Murygina, který dokázal lapit ostrou střelu! V závěru promarnil velkou šanbci Jormakka, kterému nesedlo zakončení při situaci dva na jednoho!

    Ve třetí třetině se Lokomotivu dlouho nedařilo vstřelit snižující branku, až v 56. minutě se krásnou střelou prosadil Sergej Konkov! V závěru to Jaroslavl zkoušela bez brankáře, nicméně vítězství domácího celku potvrdil Niko Kapanen gólem do prázdné branky!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jiří Novotný (JAR) – 0+0, žádná střela, TOI – 15:56

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:39:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Lokomotiv ještě zkouší kombinovat v útočném pásmu, nicméně domácí si již závěru zápasu pohlídají!
    Niko KAPANEN - 3:1
     
    58:57
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Lokomotiv odvolal svého brankáře, avšak domácí Jokerit toho dokázal velmi rychle využít! Za brankou Jokeritu chyboval Emil Galimov, který poslal nepřesnou přihrávku, tu vystihl NIKO KAPANEN, který vyslal kotouč odrazem o mantinel do útočného pásma, a ten se doklouzal až do branky! Bez asistence.
     
    58:27
    Velkou šanci měl hostující Ilja Ljubuškin, který dostal přihrávku na hranici levého kruhu. Jeho ránu však dokázal Helenius vyrazit, a zachránil svůj tým!
     
    57:59
    Finský celek momentálně skvěle brání modrou čáru, a hostující tým se nemůže dostat do útočného pásma!
     
    57:34
    Druhá formace Jaroslavle, která byla v dnešním utkání velmi aktivní se dokázala dostat do útočného pásma, nicméně Jokerit se zanedlouho dostal ke kotouči.
     
    56:36
    Jokerit se rázem probudil, a zjistil, že musí být také aktivní, jinak o dnešní výhru přijde! Momentálně finský celek rozehrává z vlastní poloviny.
     
    55:59
    Domácí celek však mohl velmi rychle odpovědět! Do útočného pásma zatáhl kotouč Kulda, který našel lépe postaveného Jormakku. Jeho střela však mířila nad branku Lokomotivu!
    Sergej KONKOV - 2:1
     
    55:23
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak závěr dnešního utkání bude ještě pořádné drama, hosté totiž snižují na rozdíl jediné branky! Po nepřesné střele Kronwalla se kotouč dostal na levou stranu, kde se nacházel SERGEJ KONKOV. Ruský útočník si vybruslil do středu, a přesnou střelou k tyči snižuje na 1:2! Asistence: Patrick Hersley
     
    55:01
    Lokomotiv se po vyhození obránce Lajunena dokázal vrátit do útočného pásma, a momentálně kombinuje na levé straně!
     
    54:29
    Teď však přichází lehká komplikace pro Jokerit! Na trestnou lavici odchází Peter Regin, který si pomohl v souboji s Konkovem faulem!
     
    53:51
    Lokomotiv se dostal do kombinace v útočném pásmu, nicméně hráči Jokeritu skvěle přistupují, a nedávají svému soupeři příliš prostoru!
     
    53:16
    Hodně ostrý souboj v útočném pásmu absolvoval obránce Pavel Koledov, kterého ostře poslal na mantinel Kozun! Ruský obránce odchází s bolestivou grimasou na střídačku!
     
    52:33
    Pöysti chyboval ve středním pásmu, a nabídl kotouč Enlundovi. Finský útočník dostal kotouč na Kontiolu, o kterého se postaral Larsen!
     
    52:06
    Obránce Staffan Kronwall nahodil kotouč za branku, za který šel útočník Mosaljov. O něj se však postaral domácí obránce Jesper Jensen!
     
    51:26
    Domácí Jokerit zatím zvládá třeti třetinu velmi dobře, a svého soupeře do velký šanci příliš nepouští! Lokomotiv tak necelých devět minut před koncem stále ztrácí dvě branky!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 4. Joensuu (Regin, Kozun), 18. Kozun (Regin, Jaakola), 59. Kapanen – 56. Konkov (Hersley)


    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Kulda, Lajunen (A), Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtämää Kapanen (C), Jormakka, Hagman – Joensuu, Regin, Kozun – Rita, Wirtanen (A), Olimb – Mäki, Sallinen, Pöysti
    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Krasotkin) – Kronwall (C), Hersley, Gavrikov, Ljubuškin, Grigorjev, Gorochov, Koledov – Apalkov (A), Kontiola, Mosaljov – Loktionov, Novotný (A), Averin – Galimov, Kartajev, Enlund – Konkov, Korškov, Polunin – Kraskovskij

    Rozhodčí: Buturlin, Soin – Gorděnko, Tomilov
    thejrc.org