Arnhem – Nijmegen 1:0 (kon.) | Zwolle – Ajax 0:2 (kon.) | Groningen – Den Haag 2:1 (kon.)
Utrecht – Heracles 4:2 (kon.) | Eindhoven – Alkmaar 3:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
3:0 (3:0)
AZ Alkmaar
Neděle 29.11.2015, 16:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem příznivcům nizozemského fotbalu. Nizozemská Eredivisie má o tomto víkendu na programu 14. kolo, v jehož rámci se spolu střetne PSV Eindhoven a AZ Alkmaar. Výkop utkání je naplánován na 16:45
     
    AZ Alkmaar

    AZ Alkmaar nezažívá po loňském třetím místě vůbec povedený podzim. Ve třinácti utkáním zvítězil Alkmaar pouze pětkrát a se ziskem osmnácti bodů mu patří až devátá příčka. Podobně je na tom AZ i v Evropské lize, kde se bez šance na postup krčí na posledním místě skupiny. V druhé nejprestižnější soutěži zvítězil Alkmaar pouze jedinkrát. Ve čtvrtek podlehl na domácí půdě Partizanu Bělehrad 1:2. V domácí soutěži přišlo po zbytečných ztrátách zlepšení. V posledních dvou kolech Alkmaar zvítězil nejprve na půdě silného Vitesse a minulý týden porazil před vlastními fanoušky 3:1 Heerenveen.
     
    PSV Eindhoven

    PSV se jako každý rok drží na špičce tabulky Eredivisie a velmi srdnatě bojuje i v nejprestižnější evropské soutěži. Ve středu uhrálo PSV bezbrankovou remízu na Old Trafford a stále si drží šanci na postup do jarní fáze Ligy mistrů. V domácí soutěži zatím drží třetí příčku se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Ajax. Po sérii tří vítězství v řadě přišlo minulý týden zaváhání na půdě trápícího se Tilburgu, kde sice PSV od desáté minuty vedlo, ale nakonec muselo být rádo alespoň za bod. Po odchodu Memphise Depaye do Manchesteru United se PSV spoléhá hlavně na Luuka de Jonga, který již v letošním ročníku vstřelil jedenáct branek!
    PSV zaznamenalo v týdnu velký úspěch, když dokázalo na Old Trafford remizovat se slavným Manchesterem United 0:0!

     
    Vzájemná utkání

    Zápasy mezi PSV a AZ patří v Holandsku k těm nejsledovanějším. Poslední tří klání opanovali fotbalisté PSV Eindhoven. V tom úplně posledním zvítězili v únoru na půdě AZ 2:4!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper, Hendrix, Guardado – Pereiro, L. de Jong (C), Locadia.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Schaars, Maher, S. Poulsen, Jozefzoon, Bergwijn.

    AZ Alkmaar: Coutinho – M. Johansson, Gouweleeuw (C), Luckassen, Brezančić – Ortiz – van Overeem, Souza – El Hamdaoui, Henriksen, V. Janssen.
    Náhradníci: Rochet – Hupperts, Tanković, B. Rienstra, Mühren, T. Haye, Efmorfidis.

    Rozhodčí: Liesveld – de Vries, Hoekstra.
     
    Hráči se již srocují v tunelu. Alkmaar nastoupí k dnešnímu utkání v modrých dresech, zatímco PSV bude hrát ve své tradiční bílo-červené sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    PSV zahájilo výkopem první půli. Dlouhá přihrávka okamžitě mířila na de Jonga. Nejlepší střelec domácích byl dobře střežen.
     
    2
    Pereiro si pustil míč do běhu, snažil se ošálit obránce a ten ho jen poslal k zemi. PSV rozehraje standardní situaci z nadějné pozice.
     
    3
    Po Guardadově centru na přední tyč se nejvýše vyšplhal Brezančić. PSV rozehraje rohový kop.
     
    4
    PSV právě vstřelilo branku!
    PSV jde do vedení! Na centr od rohového praporku si naběhl jeden z domácích ,který svou hlavičku otřel o DERRICKA LUCKASSENA. Pro stopera AZ začíná utkání hodně smolně.
    4. Derrick LUCKASSEN - 1:0
     
    6
    Hosté se snažili rychle odpovědět. Dlouhou přihrávku přiklepl před rozběhnutým Henriksenem Bruma až k Zoetovi.
     
    7
    Před branku Alkmaaru mířil další nebezpečný centr. Luuk de Jong však zůstal statický a neudělal potřebné dva kroky.
     
    8
    Hendrix srdnatě bojoval o míč u levé postranní čáry. Nakonec se obráncům Alkmaaru povedlo vybojoval autové vhazování.
     
    9
    Úvod zápasu jednoznačně patří PSV. Domácí fotbalisté zatím nepouštějí Alkmaar na vlastní polovinu. Hosté budou jen vhazovat před vlastním vápnem.
     
    10
    Nyní se už Alkmaar prokombinoval na polovinu soupeře. Henriksen si však nedokázal tělem pokrýt míč a Moreno jej o něj bez problémů připravil.
     
    11
    Henriksen si dobře naběhl na dlouhou přihrávku a přiklepl míč pod sebe, kde si nabíhal Ortiz. Středopolař Alkmaaru místo střely jen odevzdal míč domácím.
     
    12
    Pereiro si chtěl narazit míč s Hendrixem, ale po hlavičce druhého jmenovaného už nezastihl míč na hrací ploše. Alkmaar bude vhazovat.
     
    13
    Locadia skvěle napadal rozehrávku Alkmaaru a dokonce připravil Johanssona o míč. Poté si ale neporozuměl s de Jongem a celou situaci tím zazdil.
     
    14
    Arias si naběhl k pokutovému území, udělal si prostor k přihrávce pod sebe, na kterou si naběhl Locadia. Jeho střela byla sice razantní, ale postrádala přesnost.
     
    15
    PSV právě vstřelilo branku!
    PSV navyšuje svůj náskok! Brenet potáhl míč až na hranici malého vápna, odkud odcentroval do míst, kde stál nehlídaný LUUK DE JONG, který prudkou hlavičkou nedal Coutinhovi šanci!
    15. Luuk de Jong - 2:0
     
    16
    Domácí nepolevují v aktivitě ani po druhé vstřelené brance a stále nepůjčují hostům míč. Brenet naopak rozjíždí další akci.
     
    17
    Po delší době se hosté dostali na polovinu PSV. El Hamdaoui v tísni vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    18
    Už se zdálo, že Locadia poběží sám na Coutinha. Obrovskou šanci PSV však zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    19
    Brenet hraje zatím ve velké pohodě. Levý bek PSV si troufl na kličku ve vlastním pokutovém území a elegantním způsobem vyvezl míč až na polovinu hřiště.
     
    20
    Luckassen hledal dlouhou přihrávkou rozběhnutého Henriksena. Míč však na vlhkém trávníku uskočil až k brankáři Zoetovi.
     
    21
    Luuk de Jong přehnal důraz v souboji o míč a rukama poslal otáčejícího se Johanssona na trávník. Rozhodčí vše viděl a píská faul.
     
    22
    Souza dýchal na záda pomalejšímu Ariasovi. Domácí obránce si s dotírajícím soupeřem elegantně poradil a ještě stačil konstruktivně rozehrát.
     
    23
    Standardní situaci z nějakých třiceti metrů rozehrával Guardado. Jeho prudkou střelu přizvedla čtyřčlenná zeď na rohový kop.
     
    24
    Po rohovém kopu se odražený míč dostal k Locadiovi. Ten byl celou situací hodně překvapen a už se s míčem nedokázal otočit.
     
    26
    Aktivní Brenet znovu posílal centr do pokutového území. Tentokrát mu míč před nohou mírně poskočil a zamířil si to daleko za brankovou čáru.
     
    27
    Hosté se snaží zahrozit pomocí dlouhých přihrávek. Rozběhnutý van Overeem by musel být o mnoho rychlejší, aby dlouhý pas chytil.
     
    28
    Konečně se Alkmaar dostal i k zakončení. Zoet si nejprve poradil s prudkou střelou Henriksena a poté zneškodnil i Ortizovu dorážku.
     
    29
    Coutinho vyrazil pro míč daleko z branky a před Locadiou jej ještě stačil chytil v pokutovém území. Domácí příznivci si však myslí, že už byl mimo něj a žádají pokutový kop.
     
    30
    Locadia potáhl míč takřka přes polovinu hřiště, ale přihrával jen na de Jonga, u kterého zrovna stáli dva obránci. Luckassen míč nekompromisně odpálil z vlastní poloviny.
     
    31
    Héctor Moreno pronesl několik výtek směrem k hlavnímu rozhodčímu a ten mu dává jasně najevo, že příště se to bez žluté karty neobejde.
     
    32
    Alkmaar zahrával rohový kop. Krátký centr doletěl jen k přední tyči, kde jej nikým neatakován odhlavičkoval Bruma.
     
    33
    Na druhé straně dostal krásnou přihrávku Locadia a řítil se sám na Coutinha. Brankář Alkmaaru tentokrát svůj tým podržel a vyrazil míč nad branku!
    33. Fantastický zákrok Coutinha proti Locadiovi
     
    34
    Z rohového kopu sice nebezpečí nepřišlo, ale míč se odrazil k volnému Hendrixovi, který svou jedovatou střelu poslal jen do Ortize.
     
    35
    K centru z pravé strany se dostal Arias. Jeho nadýchaný míč nejprve podskočil Luuk de Jong a před nabíhajícím Locadiou odhlavičkoval Gouweleeuw.
     
    36
    Na druhé straně se po standardní situaci dostal k hlavičce právě Gouweleeuw. V záklonu však z hranice malého vápna nezamířil přesně.
     
    37
    De Jong se po krásné kolmé přihrávce ocitl v pokutovém území. Nejlepší střelec PSV chtěl ještě vyšperkovat situaci pro Pereira, ale jeho přihrávka pod sebe se mu vůbec nepovedla.
     
    38
    Po dalším nadýchaném centru s zakončení dral Hendrix. Záložníkovi PSV chybělo k takřka jisté gólové hlavičce několik centimetrů.
     
    39
    Bruma zaváhal při rozehrávce a namazal míč Ortizovi. Chybu svého spoluhráče však včasným skluzem napravil Hendrix.
     
    40
    Po nepřesné kombinaci hostů se míč dostal až brankovou čáru. Zoet si dává s rozehrávkou pořádně na čas, což se hostům vůbec nelíbí.
     
    41
    PSV právě vstřelilo branku!
    Pereiro se nadvakrát dostal do pokutového území, svým přízemním centrem nasadil jesličky Gouweleeuwovi. LUUK DE JONG už měl poté před sebou prázdnou branku a nikým neatakován přidal svůj druhý gól v utkání.
    41. Luuk de Jong - 3:0
     
    43
    PSV tři vstřelené branky nestačí! Po de Jongově hlavičce se míč odrazil k Locadiovi, který svou střelu otřel o nohu Luckassena a div, že míč nezapadl k zadní tyči.
     
    44
    Hosté se hodně trápí, což potvrzuje i zpackaná přihrávka Luckassena. Stoper AZ zahnal svého kolegu ze stoperské dvojice až k autové čáře.
     
    45
    Pereiro si navedl míč na levačkou a technickým pokusem jen o kousek minul zadní tyč Coutinhovy branky!
    45. Pereirův technický obstřel
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! PSV v něm jednoznačně kralovalo a zaslouženě vstřelilo tři branky! Již ve čtvrté minutě si nešťastně srazil míč do sítě Luckassen. Další dvě branky přidal zatím famózí de Jong! Alkmaar se v útoku hodně trápí a na větší příležitost zatím čeká.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Celso Ortiz, přichází Ben Rienstra.
     
    47
    Alkmaar rozehrával rohový kop. Na prudký centr si však vyskočil jen dobře postavený Bruma, který odvrátil i další centr.
     
    47
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Guus Hupperts.
     
    48
    Hosté vstoupili do druhé půle mnohem aktivněji než do poločasu prvního. Rienstra si nepohlídal zpracování a o míč přišel.
     
    49
    Bruma zahrál na nervy domácím příznivcům, když nepřihrával svému brankáři úplně s jistotou. Henriksen se k míči včas nedostal.
     
    50
    Hosté zahrávali další rohový kop. Pro míč, který se točil do branky, si vyšel Zoet a s jistotou jej vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    51
    Luuk de Jong se dlouho usilovně rval o míč se dvěma obránci Alkmaaru. Nakonec se mu míč zamotal mezi nohama a hosté ho k zakončení nepustili.
     
    52
    PSV dostalo možnost exekuce přímého kopu z dobré pozice. Do míče se opřel Locadia, ale mířil jen do zdi. Poté se míč dostal ke Guardadovi, ale tomu pro změnu zkazil radost ofsajd.
     
    53
    Arias si troufl na souboj s třemi soupeři. Dva sice obešel, ale v souboji s třetím si pomohl rukama.
     
    54
    Tlak Alkmaaru poněkud ochabl. Na dlouhý pas za obranu si naběhl de Jong, ale v tísni si nedokázal míč zpracovat. PSV rozehraje alespoň rohový kop.
     
    55
    Tentokrát z rohového kopu nebezpečí pro branku AZ nepřišlo. Luckassen okamžitě hledal Henriksena, ale přihrávka doputovala až k Zoetovi.
     
    56
    Pereiro chtěl přenést míč na druhou stranu hřiště, kde byl Locadia. Ten však nemohl příliš prudkou přihrávku zastihnout na hrací ploše.
     
    57
    Na kolmou přihrávku si k čáře sbíhal Janssen. Před rozběhnutým záložníkem AZ raději odkopl míč do autu Arias.
     
    58
    Hendrix posílal de Jonga do rychlého protiútoku. Gouweleeuw celou situaci dobře přečetl, předskočil de Jonga a ještě stihl rozehrát.
     
    59
    Alkmaar sevřel PSV před pokutové území. Všechny přihrávky hostů však zatím létají daleko od Zoetovy branky.
     
    60
    Je tady další pohroma pro AZ Alkmaar! Luckassen se ohnal loktem po de Jongovi. Rozhodčí vše dobře viděl a bez váhání vytahuje červenou kartu!
    60. Červená karta
     
    61
    De Jong poté pronesl několik neslušných slov a vidí kartu žlutou.
     
    62
    Na hřišt se pořádně přiostřuje! Pröpper tvrdě zajel do protihráče a může být rád, že rovněž neodchází pod sprchy.
     
    63
    Hupperts napřáhl z velké dálky a tvrdou střelou těsně nad zemí donutil Zoeta k dobrému zákroku.
     
    65
    Hosté se i přes početní nevýhodu vydali do útoku. Janssenovu přihrávku vystihl Moreno, ale následnou přihrávkou našel jen v ofsajdu stojícího de Jonga.
     
    66
    De Jong se hnal na branku Alkmaaru. Místo přímého postupu si míč potáhl do středu hřiště a po souboji s Gouweleeuwem upadl. Stoper Alkmaaru však zasáhl míč.
     
    67
    Hosté zahrávali rohový kop. Po Brumově hlavičce si celou situaci mohou zopakovat.
     
    68
    Tentokrát už to bylo lepší. Na centr do malého vápna si rybičkou naskočil Janssen, ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    69
    Na druhé straně kombinovali domácí v pokutovém území. Ke střele se nakonec odhodlal Pereiro a div, že si Gouweleeuw nesrazil míč do vlastní branky.
     
    70
    Hosté se i v deseti dostali do slušné šance. El Hamdaoui mohl s míčem ještě postupovat, ale zvolil střelu. Míč ohrozil spíše diváky za brankou.
     
    70
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Steven Bergwijn.
     
    71
    Diváci se musí bavit hitparádou střeleckých pokusů z velké vzdálenosti. Štěstí vyzkoušel i Guardado, ale ani jeho dělovka netrefila zařízení.
     
    72
    Hupperts se odhodlal k velkému sólu, obešel dva protihráče a chtěl najít rozběhnutého Brezančiče. Přihrávka se mu však vůbec nepovedla.
     
    72
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Davy Pröpper, přichází Adam Maher.
     
    73
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Vincent Janssen, přichází Thom Haye.
     
    74
    Bergwijn poslal k zemi Johanssona a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    75
    Po delší době o sobě dal vědět Brenet. Nejprve si řekl o míč do nohy. Poté vyzkoušel efektní kličku, ale ta se mu nepovedla dle jeho představ.
     
    76
    Znovu byl v hlavní roli Brenet. Nyní zvolil centr do pokutového území a vracející se Gouweleeuw raději odkopl míč na rohový kop.
     
    77
    Rohový kop se domácím vůbec nepodařil. Míč sice ještě udržel Hendrix, ale ani on nenašel nikoho ze spoluhráčů v pokutovém území.
     
    78
    A právě Hendrix napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho dělovka proletěla zhruba o metr vlevo Coutinhovy branky.
     
    79
    Bergwijn poslal parádní přihrávku vnějším nártem do pokutového území. Locadiovi chyběly dva kroky k tomu, aby mohl zakončovat.
     
    80
    Brenet dnes baví diváky na stadionu! Levý obránce PSV dokázal zpracovat těžkou přihrávku přes celou šíři hřiště a ještě si poradil s dotírajícím obráncem.
     
    81
    Hupperts vybídl kolmou přihrávkou k odcentrování Henriksena. Tomu se centr příliš nepovedl a Bruma míč bez problémů odhlavičkoval mimo vápno.
     
    82
    Hendrix se elegantně patičkou zbavil obránce, přihrál do kraje Ariasovi, který přenesl hru na druhou stranu. Brenet však nedokázal nacentrovat přesně.
     
    83
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jorrit Hendrix, přichází Stijn Schaars.
     
    84
    PSV už nikám nespěchá, domácí drží míč na svých kopačkách a kombinují na polovině soupeře. Alkmaar už na dnešní zápas rezignoval.
     
    85
    Stadion se už radoval ze čtvrté branky PSV, ale dorážející Locadia stál v době střely v ofsajdové pozici a podruhé přišel o gólovou radost.
     
    86
    Luuk de Jong narážel patičkou právě Locadiovi. Před rozběhnutým Locadiou odkopl míč do zámezí Gouweleeuw.
     
    87
    PSV ještě dostalo možnost rozehrávky přímého kopu. Do míče se opřel Locadia a parádní střelou protáhl brankáře Alkmaaru!
    87. Locadiův přímý kop
     
    88
    Brenet si znovu pohrál s obranou Alkmaaru. Nyní si míč předkopl příliš daleko a ve snaze píchnout jej do pokutového území fauloval.
     
    89
    Na druhé straně se kolem postranní čáry rozběhl Haye. Přes vracejícího se Breneta nedokázal odcentrovat, ale vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    90
    Locadia si v přehnaném nasazení vyšlápl na Johanssona a vidí žlutou kartu.
     
    90
    Nastavují se 2 minuty!
     
    90+1
    Johansson zůstává po zákroku Locadii ležet na trávníku. Hlavní rozhodčí už volá zdravotníky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! PSV Eindhoven poráží AZ Alkmaar 3:0 a upevňuje si třetí pozici v tabulce. O svém triumfu rozhodli domácí již v první půli. V úvodu utkání otevřel skóre vlastní brankou Luckassen. PSV bylo nadále aktivnější a svůj tlak zužitkovalo dalšími dvěma brankami, které vsítil de Jong. Ve druhé půli byli sice hosté aktivnější, ale jejich tlak zastavil zbytečným zkratem znovu Luckassen, který se musel poroučet předčasně. PSV si poté svůj náskok už bez problémů uhlídalo a dotáhlo se na rozdíl jediného bodu na druhý Feynoord.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 12:9.
     
    Z mé strany je to vše. Pěkný zbytek dne. (18:44:21)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. Luckassen (vla.), 15. L. de Jong, 41. L. de Jong

    Karty:   61. L. de Jong (PSV), 62. D. Pröpper (PSV), 74. Bergwijn (PSV), 90. Locadia (PSV)   60. Luckassen (ALK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 12:9.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper (72. Maher), Hendrix (83. Schaars), Guardado – Pereiro (70. Bergwijn), L. de Jong (C), Locadia.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Schaars, Maher, S. Poulsen, Jozefzoon, Bergwijn.

    AZ Alkmaar: Coutinho – M. Johansson, Gouweleeuw (C), Luckassen, Brezančić – Ortiz (46. B. Rienstra) – van Overeem (47. Hupperts), Souza – El Hamdaoui, Henriksen, V. Janssen (73. T. Haye).
    Náhradníci: Rochet – Hupperts, Tanković, B. Rienstra, Mühren, T. Haye, Efmorfidis.

    Rozhodčí: Liesveld – de Vries, Hoekstra
    bahis siteleri