NY Islanders – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:2 (kon.)
Carolina – Washington 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:6 (kon.) | Nashville – Montreal 5:1 (kon.)
Colorado – Toronto 4:7 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 3:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
4:7 (1:2, 2:1, 1:4)
Toronto Maple Leafs
Úterý 22.12.2015, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Zvedne se Toronto ode dna? Hokejisté tradičního klubu National Hockey League nadále zůstávají na dně Atlantické divize, ze kterého se snaží dýchat na záda Buffalu Sabres. Javorové listy by ale potřebovaly sérii utkání, na které by se mohly chytit. V předchozím klání Toronto uspělo na výbornou, když si doma jednoznačným výsledkem 5:0 poradilo s Los Angeles Kings. Ještě předtím ovšem Maple Leafs padli v prodloužení se San Jose Sharks i Tampa Bay Lightning, teď však mají možnost se dostat do hry. Bodování týmu vede centr Leo Komarov (13 + 8), zároveň nejlepší střelec kabiny. Leafs to tentokráte mají o to těžší, že nastoupí na kluzišti rozjetého Colorada.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Že by se v Coloradu blýskalo po špatném úvodu sezóny na lepší časy? Ještě je příliš brzo hodnotit, avšak faktem zůstává, že Avalanche zvítězili šestkrát z posledních sedmi utkání. V nesmírně náročné Centrální divizi Laviny sice stále zůstávají na předposlední pozici, ale poctivou hrou se klidně mohou začít šplhat tabulkou. Naposledy si parta pod vedením Patricka Roye užila vítězství 5:1 nad kanadským mančaftem Edmonton Oilers. A co je možná pro fanoušky Colorada nejdůležitější, jejich oblíbenci v posledních čtyřech případech dostali jen tři branky, což je výborný výsledek. A velkou zásluhu si na tom připisuje výborný gólman Semjon Varlamov. Bodování týmu nadále vede mladý dravec Nathan MacKinnon (10 + 19), na jehož příspěvky se může Colorado spolehnout.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu už jednou v rámci této sezóny potkaly. Bylo to zhruba v polovině listopadu, když Avalanche zavítali do Kanady. Toronto Maple Leafs si s Lavinami poradili poměrem 5:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Polák (TOR) (0 + 7)
    Martin Marinčin (TOR) (0 + 0)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém se proti sobě postaví celky z opačných konferencí. Rozjetí Colorado Avalanche přivítají Toronto Maple Leafs.
    Staňte se fanoušky stránky NHL.cz.

    Máte rádi NHL? Staňte se fanoušky NHL.cz a nic vám neuteče! (y) :-)

    Zveřejnil(a) Hokej dne 20. prosinec 2015
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vítejte u dnešního zápasu, za chvíli začneme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první se dnes kotouč na buly zmocnili domácí muži, ti hned mířili s pukem za vlastní branku, kde jej rozehrál Varlamov.
     
    00:29
    Rielly už měl počíháno na dobrou rozehru směrem k brance Avalanche, ale o kus černé gumy přišel ve středním pásmu.
     
    01:09
    Znovu Semjon Varlamov a jeho rozehrávka za svou klecí, teď mu ale kotouč ujel z hole k pravému mantinelu.
     
    01:40
    Zatím se hraje bez přerušení, nyní před klecí Toronta. Ale ke střele zatím nedochází, domácí barvy si až moc přihrávaly.
     
    02:15
    Až teď halou zazněl hvizd rozhodčího, hráčům v bílých trikotech odpískáno zakázané uvolnění.
     
    02:27
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Stejně jako v předchozím domácím utkání, také dnes zahajují Colorado Avalanche duel velmi rychle vstřelenou branku a ujímají se vedení. Přitom se jednalo teprve o první větší šanci zápasu nejen z hokejek Lavin, ale první příležitost vůbec. Hostující obrana už si nestačila pohlídat volné hráče, k odraženému kotouči před brankoviště se pak poměrně snadno dostal hokejista jménem JACK SKILLE, jenž před sebou měl alespoň z poloviny odkrytou svatyni Berniera, už do ní neměl problém poslat touš. To byl rychlý úvod. Asistence: Erik Johnson, Cody McLeod.
    02:27 Jack SKILLE - 1:0
     
    03:28
    Avalanche navíc pokračují v aktivním napadání a hře v útočném pásmu, jen tak se nechtějí vzdát moci nad kotoučem.
     
    04:18
    Obrana Maple Leafs si zatím příliš neví rady s ofenzivou soka, Jarome Ignila teď dostal až příliš prostoru na to, aby si mohl vykličkovat od mantinelu.
     
    04:48
    A hned další šance na zakončení pro Iginlu zakončit, nyní ovšem útočník domácího týmu netrefil kotouč tak dobře, jak by si asi představoval.
     
    05:45
    To bylo střídání ze strany Colorada. Přestože se domácí nedostali do vyložené šance, více jak minutu drželi Toronto pod tlakem a nepustili jej z jeho třetiny. Hosté potřebují nějaký aktivní impuls.
     
    06:20
    Znovu domácí za klecí Berniera, ale teď už se kanadskému celku povedlo poslat kotouč alespoň do střední třetiny, přestože se tam na puk nedostal.
     
    06:58
    Nathan MacKinnon si dělal zálusk na šanci u pravého mantinelu v pásmu, tam byl ale nakonec o malý kousíček dříve soupeř.
     
    07:30
    Vyhození přes všechny čáry Toronta, ale zakázané uvolnění se nepíská, takže hra pokračuje.
     
    08:03
    Maple Leafs stále čekají na svou první střelu na branku, a to jsme už skoro v polovině úvodní části.
     
    08:14
    Zakázané uvolnění Colorada, je tu tak šance získat pásmo pro hostující partu.
     
    08:40
    Až nyní první střela od jednoho z obránců Toronta, Varlamov ji celkem s klidem vyrazil do rohu, i když před ním nebezpečně poskočila.
     
    08:58
    Uvidíme i první vyloučení zápasu. Jake Gardiner (TOR) inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty za vysokou hokejku, je tu tak přesilovka pro Colorado Avalanche.
     
    09:08
    Maple Leafs se ovšem daří hned na úvod oslabení osvobodit vyhozením přes všechny čáry, Avalanche se musejí vracet zpátky do pásma.
     
    09:50
    Už to s domácí rozehrávkou puku kolem klece Berniera vypadalo mnohem nadějněji, přesto Laviny o touš znovu přišly. Pak odpískáno postavení mimo hru.
     
    10:16
    Už jen necelá minuta do konce prvního vyloučení zápasu, zatím to vypadá, že by Toronto mohlo početní nevýhodu zvládnout, další jeho vyhození.
     
    11:04
    Hosté jsou v plném počtu, tohle oslabení zvládli celkem s klidem, už se zase mohou začít soustředit na přechod středního pásma.
     
    11:30
    To se jim teď také povedlo a trojice hráčů v bílém už si dělala zálusk na šanci. Místo toho hra přerušena a my uvidíme komerční přestávku.
     
    11:44
    Leafs vyhráli buly a hned se zkusili zaměřit na střelu. Ta sice od jednoho z jejich beků přišla, ale nakonec vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    12:20
    Phaneuf a jeho nakonec nezdařilý pokus o přechod modré čáry a útočnou šanci. Defenzivní práce domácích je zatím poměrně kvalitní.
     
    12:59
    Ale početní výhodu si v první třetině zahrají také Toronto Maple Leafs. Dvě minuty za podražení totiž od hlavního arbitra zápasu dostane domácí jedinec Francois Beauchemin (COL). Šance pro Leafs.
     
    13:10
    Semjon Varlamov si hned připisuje první vážnější zákrok v zápase vůbec, bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    13:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, možná trochu překvapivá trefa, kterou v přesilovce zaznamenávají hokejisté z kanadské organizace. Od začátku přesilovky Toronto prakticky nepřišlo o pozici na kotouči, teď to přišlo hráčům v bílých trikotech k duhu. A možná i samotné publikum v hale je vyrovnáním výsledku zaskočeno. Puk nádherně poslal do sítě Semjona Varlamova o horní tyčku LEO KOMAROV, jenž nedal domácímu ochránci svatyně moc šancí na úspěšný zákrok. Tohle může být pro hosty důležitý zásah, navíc v přesilovce. Asistence: Jake Gardiner, Nazem Kadri.
    13:34 Leo KOMAROV - 1:1
     
    14:11
    Ještě jedna komerční pauza v první třetině, pak už budeme pokračovat.
     
    14:18
    Hostům už se povedlo vyrovnat, i díky dobré přesilovce, počet střel na branku. Teď Maple Leafs navíc vypadají na ledové ploše mnohem více sebevědomě.
     
    14:58
    Nazem Kadri vzal zodpovědnost na sebe a zkusil to sám přes modrou čáru. Ale jeho následný pokus o střelu zápěstím mířil hodně vysoko.
     
    15:48
    Avalanche najednou mají daleko větší problém dostat se do pásma a aktivnějším celkem je aktuálně Toronto. Hosté se však nemohou zatím dostat do zakončení.
     
    16:50
    Další nepříjemnost pro domácí mužstvo, za hákování musí do boxu trestoměřičů Blake Comeau (COL), teď je tu další možnost pro Toronto na úspěšné zakončení první třetiny.
     
    17:03
    Laviny na úvod oslabení vyhazují puk daleko od své branky, nemusí se tak obávat o tlak soupeře v prvních vteřinách přesilovky.
     
    17:42
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Kdo by to na začátku první třetiny čekal? Zdálo se, že se v úvodních dvaceti minutách Toronto jen těžko dostane ke slovu na kotouči, ale opak je pravdou, hosté zatím výborně využívají přesilové hry a rozebírají při nich domácí obranou. Teď i s trochou štěstí, ale přeci jen Maple Leafs sehráli akci až do prázdné branky, kdy už Semjon Varlamov nestačil reagovat. Snadnou pozici na zakončení získal autor druhé hostující branky JOFFREY LUPUL, jenž následně mohl slavit devátou trefu v sezóně. Asistence: Leo Komarov, Jake Gardiner.
    17:42 Joffrey LUPUL - 1:2
     
    18:40
    Dobrá rozehrávka hostů z vlastního pásma, ale teď se do šance nedostali, obrana Lavin byla zavčas na svém místě.
     
    19:13
    Ohlášena poslední minuta první třetině, do třetiny soka se přesunuje Colorado, s cílem zkusil vstřelit branku do kabiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou poměrně divácky koukatelnou první třetinu, padly v ní celkem tři branky, uvidíme, jak se bude střelcům dařit v další pasáži utkání. Pokračujeme po přestávce mezi třetinami.
     
    Střely na branku v první třetině

    Colorado Avalanche: 7

    Toronto Maple Leafs: 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na prvním buly ve druhé třetině si nechali lépe dařit domácí hráči, ti také hned zkusili založit útok.
     
    20:20
    Už se Colorado dokonce dostalo do pásma soupeře, ale tam se příliš dlouho neudrželo, Maple Leafs zatím pozorní před vlastní klecí.
     
    20:50
    Bernier a jeho důležitý a výborný zákrok proti jednomu z domácích útočníků, který zasouval kus černé gumy do skoro prázdné klece. Málem bylo vyrovnáno.
     
    21:07
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jenže teď už vyrovnáno opravdu je a Bernier na tuhle šanci neměl moc velkou šanci dosáhnout. Již v utkání proti Edmonton Oilers Colorado ukázalo, jak výborně si umí počínat po situaci na vhazování. A teď to Laviny opět předvedly, když ihned po buly poslaly kus černé gumy směrem k brance Toronto. Tam už byl připravený na zakončení JOHN MITCHELL, jenž pouze nasměroval touš za zadá hostujícího ochránce svatyně. Máme tu čtvrtý gól zápasu a útočná podívaná pokračuje ve velkém stylu. Asistence: Alex Tanguay, Jarome Iginla.
    21:07 John MITCHELL - 2:2
     
    21:41
    Vhazování před brankou Varlamova, který teď musí dávat pozor.
     
    22:07
    Je tu hned další šance pro Colorado, Brad Boyes (TOR) musí jít pykat dvě minuty za vysokou hokejku, takže si domácí mužstvo zahraje dvě minuty přesilovku.
     
    22:30
    Vypadalo to na nadějnou rozehrávku, ale Toronto se přeci jen okamžitě osvobozuje. Hosté tak mohou v klidu vystřídat svou formaci.
     
    22:47
    Semjon Varlamov si musel dokonce při přesilovce svého týmu připsat zákrok lapačkou. Přestože se nejednalo o nic složitého.
     
    25:03
    Už jen poslední vteřiny z vyloučení Toronta, tohle by mohlo být pro hosty už dobré.
     
    25:32
    Hned po skončení oslabení se hostující barvy pokusily vytvořit si šanci, ale rána Phaneufa letěla až moc vysoko nad úroveň horní tyčky.
     
    25:40
    Zakázané uvolnění Colorado Avalanche, hra se přesune před Semjona Varlamova.
     
    26:08
    Maple Leafs se snaží velmi často hodně jednoduše získat pásmo nahozením o mantinel, to teď učinil český obránce Roman Polák. Ale nikdo další z hráčů Toronta se ke kotouči nedostal.
     
    26:41
    Postavení mimo hru Colorada, další buly proběhne po komerční přestávce ve středním pásmu.
     
    26:58
    Celá útočná formace Colorada si dělala zálusk na přečíslení obrany soupeře, ale Toronto znovu poctivě zamířilo pomoci svému brankáři.
     
    27:25
    Rázem mají domácí hráči daleko větší problém přecházet přes modrou čáru, teď museli puk zavézt znovu až za vlastní branku.
     
    27:37
    Vhazování před domácí klecí, špatná rozehrávka Lavina pramenila v jejich zakázané uvolnění.
     
    28:08
    A zakázané uvolnění také na druhé straně barikády, sledujeme hodně kouskovanou část zápasu.
     
    28:30
    Comeau hledal spoluhráče na pravé straně, ale ten pouze přestřelil a puk končí mimo hrací plochu. Budeme sledovat buly ve středním pásmu.
     
    28:45
    Po delší časové odmlce pokus o střelu také z torontských hokejek. Nazem Kadri ovšem střelou zápěstím trefil pouze mantinel za klecí Semjona Varlamova.
     
    29:20
    Barrie poslal puk na Nicka Holdena, druhý jmenovaný následně vypálil pořádnou pecku. Ale tu si Bernier dobře pohlídal a zastavil ji.
     
    29:36
    A hned další zásah pro brankáře Toronta, ten se teď rozhodně nenudí a má spoustu práce s tím, co střelci Colorada vymyslí.
     
    30:06
    Semjon Varlamov si zahrál s pukem za brankou, ale hned musel zpátky do klece, aby si nezavinil trable. Toronto si snaží vykřesat pozici na střelu.
     
    30:30
    Nahození směrem ke kleci Colorada končí dotekem ochranné sítě. Budeme sledovat buly v obranné třetině Avalanche, ale až po konci komerční pauzy.
     
    30:48
    Colorado málem udělalo chybu v rozehrávce, který ho mohla stát problémy. Ale Bozak vystihl kotouč až na poslední chvíli, takže z toho šance pro Leafs nepramenila.
     
    31:55
    Přestože se trenér Colorada Patrick Roy zlobí, jsou tu dvě minuty vyloučení pro domácího hokejistu a přesilová hra pro Toronto. Dvě minuty za držení dostává Alex Tanguay (COL).
     
    32:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je tohle vůbec možné? Třetí přesilová hra Toronta v zápase a třetí využitá! Tak tomu se říká produktivita v početních výhodách. A věřte, že ani teď k tomu hostující hokejisté nepotřebovali mnoho času, jen několik vteřinek pobytu v útočném pásmu. Druhou branku zápasu si zároveň po přesném zásahu připisuje LEO KOMAROV, jenž překvapil Semjona Varlamova velmi podobným způsobem jako v prvním případě. Uvidíme, jak bude Colorado reagovat, znovu jsou domácí hráči nuceni dotahovat skóre. Asistence: Peter Holland, Jake Gardiner.
    32:03 Leo KOMAROV - 2:3
     
    33:40
    Colorado se ovšem snaží nepolevovat a tlačí se směrem k Bernierovi, ten ovšem nemá v poslední době tolik práce.
     
    34:17
    Kus černé gumy končí na domácí střídačce, budeme pokračovat po konci komerční pauzy.
     
    34:45
    Toronto se sice dostalo jen těsně za modrou čáru, ale přeci jen se mu podařilo puk nahodit směrem na branku. Avalanche jsou teď trochu v útlumu.
     
    35:00
    Postavení mimo hru z pozice domácího mužstva.
     
    35:18
    Matt Duchene a John Mitchell dobře zakombinovali v útočném pásmu, ale víc než nahrávky nestačili provést. V pásmu ale zůstanou, Toronto vyhazuje na icing.
     
    35:38
    Tysonu Barriemu se málem podařilo zaskočit Jonathana Berniera, když si po buly vybruslil sám před branku. Ale gólman Leafs teď drží svůj tým.
     
    36:08
    Söderberg neměl moc prostoru u levého mantinelu, ale přeci jen se mu povedlo s kotoučem protáhnou až za branku. Neměl ovšem v dané chvíli komu nahrát.
     
    36:28
    Bernier má další zásah do statistik, pak se ještě strhla za jeho klecí menší strkanice, ale vše bude v pořádku a v klidu.
     
    37:06
    Nathan MacKinnon byl při veliké šanci faulovaný, když unikal skoro sám na branku. Na dvě minuty za sekání si tak míří sednout hostující jedinec. Konkrétně je penalizován Matt Hunwick (TOR). Příležitost pro Avalanche.
     
    37:28
    Obránci Avalanche dobře rozehrávají kotouč od modré čáry, dokonce došlo i ke střele od Beauchemina, ale obrana Torontoa výborně blokuje.
     
    37:58
    Už je puk ve středním pásmu, najednou se do šance dostalo i Toronto a Varlamov si trošku nečekaně musel připsat zákrok vyrážečkou.
     
    38:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak se zdá, že mužstva půjdou o druhé přestávce do kabiny za vyrovnaného stavu. A asi nikoho nepřekvapí, že opět sledujeme trefu v přesilové hře, protože přesně z této herní disciplíny dnes padá spoustu gólů. Už se pomalu začínalo zdát, že Avalanche budou marně toužit po využití početní výhody, ale v jejím závěru se k radosti domácího publika prosadil ERIK JOHNSON. Je jisté, že průběh třetí třetiny bude hodně zajímavý, fanoušci se určitě hokejem mezi Avalanche a Maple Leafs nenudí. Asistence: Gabriel Landeskog, Tyson Barrie.
    38:43 Erik JOHNSON - 3:3
     
    39:41
    Ještě jedno buly ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Stejně jako v první třetině, i v té druhé padly dohromady tři branky, akorát v opačném poměru. Nadále sledujeme krásný útočný hokej plný šancí a branek, uvidíme, jak nás bude bavit závěrečná dvacetiminutovka.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Colorado Avalanche: 14

    Toronto Maple Leafs: 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hosté se snažili hned po buly rychle rozehrát, ale puk končí pouze na zakázaném uvolnění.
     
    40:25
    Také Nazem Kadri si dělal slibnou naději na útok na klec Varlamova, ale nikoho zrovna neměl po ruce. Ofsajd Toronta.
     
    40:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Pokračujeme v gólové předvánoční nadílce, znovu je to Toronto Maple Leafs, kdo se dostává hned v úvodní minutě třetí třetiny do vedení. Teď se ale musí domácí obrana kárat, protože nechala před Varlamovem úplně nepokryté hráče. A jedním z nich byl dobře připravený TYLER BOZAK, který zároveň projevil důraz a chuť dotlačit puk až za brankovou čáru. Avalanche před sebou mají znovu stejnou výzvu jako ve druhé periodě, tedy hnát se za vyrovnáním. Asistence: James van Riemsdyk, Pierre-Alexandre Parenteau.
    40:49 Tyler BOZAK - 3:4
     
    41:52
    Vhazování před domácím brankářem, proběhne za několik okamžiků.
     
    42:01
    Čeká nás první vyloučení ve třetí třetině, přesilovku si zahrají Avalanche. Střelec dvou branek Toronta Leo Komarov (TOR) je rozhodčím poslán za katr na dvě minuty za sekání. Šance na vyrovnání pro domácí.
     
    42:15
    Ale do výborné šance se dostal Grabner ve vlastním oslabení, lapačka Varlamova musela proti jeho ráně vyletět pořádně vysoko.
     
    42:58
    Colorado zatím nehraje tuhle přesilovku nejlépe, nemůže se usadit v pásmu, tím pádem se ještě nedostalo do zakončení.
     
    43:22
    O něco lépe už si vedl Erik Johnson, jenž nahazoval kotouč alespoň z dálky, ale Torontu teď bránění oslabení funguje na jedničku s hvězdičkou.
     
    44:10
    Už se znovu hraje znovu v pěti a opět si připisuje zásah Semjon Varlamov, před ním se také za chvíli bude kotouč vhazovat.
     
    44:50
    Coloradu už sice nehraje přesilovku, ale přeci jen o něco málo zvýšilo svou aktivitu a důraz na soupeřově polovině. Jonathan Bernier ale doposud neměl tolik práce.
     
    45:14
    Zakázané uvolnění Toronto Maple Leafs.
     
    45:17
    Znovu nám dobře známá střela Colorada hned po buly, kterou Avalanche často předvádí. Tentokráte se snažil překvapit Berniera Erik Johnson.
     
    45:30
    A další rána, nyní od modré čáry, kde se snažil nahazovat aktivním způsobem Tyson Barrie, ale nikdo před klecí touš netečoval.
     
    45:43
    Hodně se nyní přerušuje, na druhé straně raději přidržel touš v lapačce Semjon Varlamov, buly po jeho levé ruce.
     
    46:09
    James van Riemsdyk a jeho střela z otočky. Na tu ale domácí brankář dobře viděl, uvidíme komerční přestávku, po které hned budeme pokračovat.
     
    46:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase se dostávají hosté do vedení o dvě branky, to už by mohl být pro Colorado problém. Avšak znovu se jednalo o individuální chybu, vracející se hráči Lavin byli příliš pozdě u unikajícího TYLERA BOZAKA. Ten se zároveň po Komarovovi stává druhým dvoubrankovým střelcem večera za Maple Leafs. Bozak měl dost času na to, aby si rozmyslel, jak bude zakončovat. A volil očividně správnou možnost, Varlamova celkem sebevědomě prostřelil. Tato branka může hostům dodat hodně klidu na hokejky. Bez asistence.
    46:47 Tyler BOZAK - 3:5
     
    47:58
    Avalanche se ale rozhodně nevzdávají, Nathan MacKinnon zapříčinil pořádný vítr kolem branky Jonathana Berniera.
     
    48:56
    Hra přerušna za brankou Jonathana Berniera, nejspíše nějaký technický problém, vhazovat kotouč by se měl v obranné třetině kanadského klubu
     
    49:18
    Nahrávka před branku na Matta Duchena nevyšla, hraje tak opět Toronto, alespoň se snaží dostat co nejdále od své klece.
     
    50:03
    Domácí nyní měli několik okamžiků problém s tím, aby zkrotili aktivního Kadriho za brankou Varlamova. Ten se nakonec nedostal do zakončení, přesto byl nebezpečný.
     
    50:17
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    50:34
    Puk má ve své náruči gólman Varlamov, v zápase budeme pokračovat hned po konci komerční přestávky.
     
    50:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Šestý zásah Toronta v zápase a vypadá to, že kanadský celek si v posledních dnech a hodinách střelecky hodně věří. Je pravda, že nyní měli domácí i trochu smůlu, především jejich brankář. Ale nahození od modré čáry v podání jednoho z obránců, které tečoval do sítě hráč jménem JAMES VAN RIEMSDYK, přeci jen zamířilo až za brankovou čáru. Semjon Varlamov se chystal na zákrok, ale kus černé gumy možná těsně před brankovištěm ještě malinko změnil směr, právě díky teči. Teď už to bude mít Colorado hodně těžké. Asistence: Jake Gardiner, Dion Phaneuf.
    50:40 James VAN RIEMSDYK - 3:6
     
    52:02
    Střelu od modré čáry má Jonathan Bernier v náruči, bude se za malý moment vhazovat před jeho zraky.
     
    52:50
    Johnson to zkoušel sám přes modrou čáru, pak pálil Comeau. Ale s tímhle brankář Toronta neměl vůbec problémy.
     
    53:50
    Blake Comeau si připisuje další ránu na branku, ale také tento pokus nebyl moc nebezpečný a Bernier si jej v pohodě pohlídal.
     
    54:20
    Johnson a Landeskog si vyměnili puk ve středním pásmu, na modrou čáru se ovšem stačili zavčas vrátit obránci Toronta, ti teď v pohodě brání.
     
    54:50
    Matt Duchene se snažil protáhnout mezi dvě muži v bílem, ale nakonec byl o kus černé gumy obrán.
     
    55:14
    Jak má Patrick Roy ve zvyku, rád riskuje. A tak i při ztrátě tří branek odvolává brankáře Semjona Varlamova, Colorado tedy v šesti a s prázdnou klecí.
     
    55:30
    Ještě jedna komerční pauza, pak hned pokračujeme ve zbytku základní hrací doby.
     
    55:52
    Colorado se drží v pásmu, první střela ale Jonathna Berniera nepřekvapila, vyrazil ji v klidu do rohu.
     
    56:20
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nejdříve sice domácí Colorado Avalanche tlačili na branku soupeře a vypadalo to, že by se snad mohli prosadit. Jenže brzy přišli o výhodu útočného pásma, což byla voda na mlýn pro Toronto. A co víc, máme tu hattrick, protože kus černé gumy dopravil do odkryté branky Colorada TYLER BOZAK, který navíc dokázal všechny tři branky nastřílet ve třetí třetině. Uvidíme ještě do konce zápasu nějakou branku? Asistence: James van Riemsdyk.
    56:20 Tyler BOZAK - 3:7
     
    57:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Odpověď na otázku je tady, Colorado přidává čtvrtý korálek na svůj gólový řetízek, přestože do vyrovnání má stále daleko. Dnes je to večer dvougólových střelců, protože se ze své oblíbené pozice prosazuje JACK SKILLE, jenž na začátku dnešního duelu otevíral skóre utkání. Jeho branka teď situaci zásadně nemění, ale minimálně dodává malé sebevědomí na hokejky domácího mužstva. To je tedy dnes pořádná přestřelka. Asistence: Zach Redmond, Nick Holden.
    57:31 Jack SKILLE - 4:7
     
    58:20
    Jonathan Bernier a jeho pohodový zákrok, bude se vhazovat v pásmu Maple Leafs.
     
    58:48
    Kotouč za brankou Varlamova, kde je o něj sváděn boj. Ale jde vidět, že Toronto už tolik nikam spěchat nepotřebuje.
     
    59:03
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby, ještě alespoň jedno vhazování před domácí svatyní.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou další zápas, ve kterém se fanoušci Colorada rozhodně nenudili. Po nedávné přestřelce s Edmonton Oilers je tu další vysoký výsledek. Tentokráte ale k neduhu domácích hráčů, kteří sice jako první v zápase vedli, ale postupně utkání ztráceli pod rukama a pouze dotahovali. Ve třetí periodě padlo celkem pět branek, čtyři z toho dopravili za záda Semjona Varlamova hosté z Toronta. A hattrick si navíc během jedné dvacetiminutovky stačil připsat hokejista Maple Leafs Tyler Bozak. Několik dvoubrankových střelců a jeden autor hattricku, to je dnešní předvánoční počin. Po pohledném zápase se s vámi loučím a přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 28

    Toronto Maple Leafs: 22
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Polák (TOR) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 22:28)
    Martin Marinčin (TOR) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 9:57)
     
    Tři hvězdy utkání

    Tyler Bozak (TOR) (3 + 0)
    Leo Komarov (TOR) (2 + 1)
    Jake Gardiner (TOR) (0 + 4) (05:59:17)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 3. Skille (Johnson, McLeod), 22. Mitchell (Tanguay, Iginla), 39. Johnson (Landeskog, Barrie), 58. Skille (Redmond, Holden.) – 14. Komarov (Gardiner, Kadri), 18. Lupul (Komarov, Gardiner), 33. Komarov (Holland, Gardiner), 41. Bozak (van Riemsdyk, Parenteau), 47. Bozak, 51. van Riemsdyk (Gardiner, Phaneuf), 57. Bozak (van Riemsdyk)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Berra) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Guenin, Redmond – Landeskog, MacKinnon, Duchene – Martinsen, Söderberg, Comeau – Tanguay, Mitchell, Iginla – McLeod, Grigorenko, Skille
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Bibeau) – Gardiner, Phaneuf, Hunwick, Rielly, Marinčin, Polák – van Riemsdyk, Bozak, Parenteau – Grabner, Kadri, Komarov – Winnik, Holland, Lupul – Matthias, Froese, Boyes

    Rozhodčí: Chmielewski, Charron – Cameron, Galloway

    Diváci: 16 084
    bahis siteleri