Kärpät – Rauma 2:2 (kon.) | Frölunda – Davos 1:1 (kon.)
konec
Kärpät Oulu
2:2 (0:0, 1:1, 1:1)
Lukko Rauma
Úterý 19.01.2016, 17:30 • Oulun Energia Areena, Oulu (kapacita: 6.614) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše, ale nezapomeňte sledovat také odvetu druhého semifinále Ligy mistrů, ve kterém bude švýcarský Davos stahovat pětigólovou ztrátu, kterou si po domácím zápase se švédskou Frölundou přivezl do Göteborgu. (19:44:03)
     
    Utkání je u konce a domácí Kärpät slaví postup do finále Ligy mistrů. Do třetí třetiny týmy vstupovaly za vyrovnaného stavu, ale ten už ve 42. minutě narušila branka Markuse Nutivaary, která nakonec znamenala postup domácího celku. Hostům se totiž podařilo pouze snížit, když si gól připsal Janne Lahti. V souboji o titul se tedy představí aktuálně nejlepší finský tým – Kärpät Oulu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Aaltonenova střela do prázdné brány sice byla sražena, ale tohle už domácí zvládnou a po loňském semifinále se letos dostanou ještě dál!
     
    59:27
    Jenže hosté se ne a ne dostat k pořádné kombinaci a nyní puk končí ve středním pásmu. Domácí jsou blízko vytouženému finále.
     
    58:43
    Dlouhé nahození hostů končí u Aittokallia, který puk nedokázal vyhodit z pásma Kärpätu. Lukko rozjíždí závěrečný tlak.
     
    58:36
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a Lukko nutně potřebuje jednu branku. Především kvůli tomu si hosté berou oddechový čas.
     
    57:31
    Jenže z útoku hostů nic nebylo a tak se do šance dostal Kärpät. Přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe Ikonen, který pálil z pravé strany, avšak místo gólu byl k vidění pouze zákrok Zapolskio.
     
    56:58
    Hosté nahazují kotouč od červené čáry a okamžitě se odhodlávají k napadání. Za bránou Lukko nakonec získává kotouč.
     
    56:19
    Sebastian Aho výborně napadal a získal kotouč do své moci. V souboji byl sice zřejmě podražen, ale takové sporné fauly už rozhodčí pískat nebudou.
     
    55:44
    Obránce Virtanen si sjel z druhé vlny, ale poté trefil v dobré pozici jen připraveného brankáře Kärpätu.
     
    55:12
    Střílená přihrávka Piitulainena končí v síti nad bránou Aittokallia. Lukko může pokračovat v tlaku, neboť se bude vhazovat před domácím brankářem.
    54:23 Janne LAHTI - 2:2
     
    54:23
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Tak máme tady ještě drama! Krátce po střídání se Lahtimu podařilo bekhendem zakončit solidní šanci, Aittokallio zasáhl, ale jeden z dojíždějících beků srazil puk bruslí do sítě vlastního gólmana. Za střelce branky označen JANNE LAHTI. Bez asistence.
     
    54:02
    Další dva střelecké pokusy hostujících hráčů byly poměrně hodně nepřesné a puk nakonec mizí ve středním pásmu.
     
    53:35
    Nahození Janneho Niskaly bylo zablokováno a kotouč končí v ochranné síti. Následuje buly po pravici Aittokallia.
     
    53:21
    Sraženou střelu Asplunda sice mohl vyhodit jeden z domácích, ale hostující bek Niskala kotouč zachytil na modré čáře. Kärpät zůstává sevřen ve vlastní pásmu.
     
    52:43
    A Lukko dostává početní výhodu. Za hákování je potrestán Esa Pirnes (OUL).
     
    52:13
    Niskala se hodně elegantně vymanil z tlaku soupeře a hosté se dostávají k rychlému protiútoku.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 27. Pyörälä (Aho, Nutivaara), 42. Nutivaara (Puljujärvi, Laatikainen) – 32. Koivisto (Asplund, Lahti), 55. Lahti


    Kärpät Oulu: Aittokallio (Lehtonen) – Masuhr, Kukkonen, Laatikainen, Nutivaara, Pentikainen, Hakanpaa – Niemi, Ikonen, Mäenalanen – Pyörälä, Aho, Puljujärvi – Huml, Aaltonen, Junttila – Kestila, Kalapudas, Keranen – Pirnes, Piispanen
    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Virtanen, Niskala, M.Koivisto, Ahonen, Hyvärinen, Brookbank, Jaatinen, Tommila – Vahalahti, Nurmi, Gagnon – Lahti, T.Koivisto, Asplund – Piitulainen, Suuronen, Lähteenmäki – Sipilainen, Riska, Lahde

    Rozhodčí: Gordon Schukies (GER), Marcus Vinnerborg (SWE) – Jani Pesonen, Hannu Sormunen (oba FIN)
    12.01.2016
    Rauma - Kärpät 2:3

    Branky a nahrávky: 10. Koivisto (Lahti, Ahonen), 11. Virtanen – 15. Kukkonen (Nutivaara, Pirnes), 45. Keränen (Nutivaara, Maenalanen), 54. Aaltonen (Puljujärvi, Laatikainen)

    bahis siteleri