Detroit – St. Louis 1:2 (kon.) | Colorado – Buffalo 2:1 (kon.) | Anaheim – Minnesota 3:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 21.01.2016, 02:10 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Přeji krásné hokejové chvíle a vítám Vás u našeho textového přenosu z NHL, v němž se zaměříme na zápas Detroit Red Wings – St. Louis Blues.
     
    Detroit Red Wings

    Hokejisté Detroitu se momentálně drží na druhém místě Atlantické divize a mají sezónu velmi dobře rozehranou.

    Red Wings v minulém zápase ztratili obránce Niklase Kronwalla, který bude svému týmu chybět kolem čtyř týdnů.

    V minulém zápase Detroit prohrál s Flyers 1:2 po samostatných nájezdech.
    Pavel Dacjuk má velice dobrou formu.

     
    St. Louis Blues

    St. Louis se v tabulce nachází na třetím místě Centrální divize a na čtvrtou Minnesotu má poměrně velký náskok.

    Hokejisté St. Louis vyhráli ve dvou posledních zápasech, v tom posledním na domácím ledě proti Pittsbughu 5:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Ericsson, Marčenko "A", DeKeyser, Quincey, Smith, Green – Abdelkader, Zetterberg "C", Nyquist – Larkin, Dacjuk "A", Andersson– Richards, Sheahan, Pulkkinen – Helm, Glendening, Jurčo.

    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Benoit, Shattenkirk, Edmundson, Reaves – Steen "A", Stastny, Brouwer – Fabbri, Lehterä, Tarasenko – Berglund, Backes "C", Rattie – Jaškin, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: Kowal, Pochmara – Kovachik, Mach.
     
    V Jou Louis Areně už se vše pomalu schyluje k úvodnímu vhazování, utkání mezi Detroitem a St. Louis může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    Velká šance hned v samotném úvodu pro domácí poté, co hosté chybovali při rozehrávce před vlastní brankou a k volnému puku se dostal zcela osamocený Nyquist, jehož tvrdá rána ale skončila jen na zadním hrazení!
     
    01:05
    Elliot zasahuje jen o pár chvil později, když ve své rukavici ukryl pokus Henrika Zetterberga.
     
    01:47
    Larkin si vzal kotouč na levém křídle a udělal s ním dvě kolečka kolem hostující branky, než se rozhodl pokusit se jej zasunout k levé tyči, ale tam dobře zasáhl pohotový Elliott.
     
    02:34
    Domácí začal pěkně zostra a další střelu na Elliotta vyslal Smith, hostující gólman ale zatím odolává náporu Detroitu.
     
    03:10
    Zkusil to tvrdou ranou od modré i obránce Marčenko, jeho ránu ale dokázali hosté srazit mimo svou branku.
     
    03:48
    Hosté se poprvé v zápase dostali do útočného pásma, Shattenkirk se pokusil nahodit puk na Mrázka od modré čáry, jeho lehká střela ale byla zablokována domácí obranou.
     
    04:12
    Dacjuk napřáhl ke tvrdé střele na pravé kruhu, hosté ale opět srazili pokus domácího hokejisty mimo nebezpečí.
     
    04:57
    Hostující obrana zatím nepůsobí příliš pevným dojmem a navíc jsou hosté dost nedůrazní. Po další chybě St. Louis před Elliottem pálil Richards, trefil však pouze betony hostujícího brankáře.
     
    05:11
    První těžký zákrok pro Petra Mrázka. V českém souboji ale dokázal vychytat Jaškina, který tvrdě vypálil z levé strany a trefil rameno domácího gólmana.
     
    06:24
    Už se ale znovu hraje na druhé straně, kde to zkusil zprava Justin Abdelkader, minul však hostující klec.
     
    06:29
    Elliott se ale přeci jen nakonec dotkne kotouče, který se k němu dostal po odrazu od zadního mantinelu. Brankář St. Louis přerušuje hru a ta bude pokračovat po krátké komerční přestávce.
     
    06:56
    Brouwer vybojoval kotouč v útočném pásmu, proti přesile domácích hokejistů ale neměl zcela osamocen žádnou šanci na úspěch.
     
    07:38
    Hosté se pokusili urychlit hru dlouhou přihrávkou až na Fabbriho, ten sice převzal puk, jenže celou akci následně zbrzdil při čekání na své spoluhráče a na samotný závěr byl ještě domácími hokejisty odzbrojen.
     
    08:50
    Další ztráta hostů ve vlastním pásmu. Richards to zkusil příklepem z pravé strany, znovu však minul zařízení. Těch chyb St. Louis při zakládání útoku je ale až příliš mnoho.
     
    09:04
    Domácí ještě zůstali před Elliottem a k zakončení se dostal Glendening, jehož backhandovou ránu dokázal Elliott vyrazit.
     
    10:00
    Polovina první třetiny je minulostí a hosté vyslali na Petra Mrázka jediný střelecký pokus.
     
    10:25
    Tak až teď musel český gólman znovu zasáhnout. Steen byl s pukem ve třetině znovu sám a tak se pokusil z levého kruhu vypálit přes obránce. Nepříjemný pokus hostujícího forwarda ale Mrázek s přehledem vyrazil pravým betonem do rohu.
     
    10:43
    Následná snaha hostů o přechod do útočného pásma končí ofsajdovým postavením jednoho z hráčů v bílém dresu. Hra je přerušena a na řadu přichází reklamní pauza.
     
    11:16
    Další těžký zákrok pro Mrázka, který musel zastavit další tvrdou střelu hostů, tentokrát v podání Brouwera střílejícího po ledě zpoza kruhů,
     
    11:56
    Larkin měl dostatek prostoru na levém křídle a tak s pukem postupoval dál útočným pásmem. Místo očekávané přihrávky na střed ale zvolil překvapivé řešení v podobně střely z nulového úhlu, se kterou měl Elliott menší potíže.
     
    12:19
    Elliott musí být ve střehu i nadále, nyní totiž jeho pozornost prověřil Richards, který dnes pálí doslova ostošest, ale ani teď se nedokázal přes gólmana hostí prosadit.
     
    13:06
    Jurčo nepříjemně poslal Upsahalla přímo proti hrazení a to se neobešlo bez patřičné odezvy hostí.
     
    13:06
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tomáš Jurčo – 2 min., krosček).
     
    13:15
    Buly před Mrázkem ovládli domácí hráči, kteří ihned poslali kotouč na opačný konec ledové plochy.
     
    13:44
    Shattenkirk dostal nabito na modrou čáru, jeho pumelici ale zblokoval jeden z bránících hráčů Detroitu. Domácí následně vyhazují a oba týmy střídají.
     
    14:16
    Hostům se příliš nedaří udržet se v obranném pásmu svého soupeře a již poněkolikáté musí začít až od vlastní branky.
     
    14:22
    Offside zastavil hosty v rozletu. Následné buly ve střední zóně znovu patří rudým křídlům a Marčenko poté posílá puk až za Elliottovu klec.
     
    15:06
    Domácí v plném počtu.
     
    15:12
    Ve chvíli, kdy skočil Jurčo zpět na led z trestné lavice, posílá Ericsson puk přes všechny čáry na icing. Vhazovat se tedy bude před českým brankářem v rudém dresu Detroitu.
     
    15:46
    Green si najel z pozice obránce až před hostující branku a dostal krásnou přihrávku vzduchem přímo na hůl, jeho pohotové zakončení ale dokázal zastavit Elliott!
     
    16:52
    Mrázek si po delší době sáhl na kotouč. Nejednalo se však o nic těžkého, když vyrážečkou odrazil nahozený kotouč od modré čáry, který vypustil Scottie Upshall.
     
    17:30
    Mrázek trochu zaváhal při hře holí v okolí svého brankoviště a nechtěně namazal Backesovi, ten ale naštěstí pro českého brankáře nedokázal najít volného spoluhráče před brankou.
     
    18:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Backes pokračoval v dobré práci v okolí domácího brankoviště a znovu vybojoval puk. Toho se na modré čáře ujal Pietrangelo, nahodil jej na branku a před ní jej za Mrázkova záda tečoval TY RATTIE! Asistence: Alex Pietrangelo, David Backes.
    18:01 Ty RATTIE - 0:1
     
    18:30
    Domácí mohli vzápětí vyrovnat, ale co teď neproměnil Pavel Dacjuk, o tom se bude ruskému útočníkovi Detroitu asi ještě dlouho zdát! Elliott nejprve vyrazil střelu domácího borce před sebe, tam se k puku dostal právě Dacjuk, který udělal kličku do levé strany a už zakončoval do zcela volné branky hostů, trefil však pouze levou tyč!
     
    18:55
    Nepříjemné chvilky pro Petra Mrázka mohly vzápětí pokračovat, Tvrdou ránu Pietrangela od modré čáry ale dokázal domácí gólman betonem vyrazit.
     
    19:50
    Deset vteřin před koncem první třetiny to ještě z nulového úhlu zkusil obránce Smith, jeho střela z levé strany ale skončila jen na Elliottových chráničích.
     
    19:56
    Tak ještě jeden zákrok pro brankáře hostů. Ten přichází po vyhraném buly domácích, po kterém střílel Green, trefil však jen maskovaného muže v hostující brance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodních dvacet minut utkání mezi Detroitem a St. Louis je minulostí a lépe se odchází do šaten hostujícím hráčům. Ti se sice v první třetině nedostali příliš do hry, přesto se však dokázali ujmout vedení v zápase, když se šikovnou tečí prosadil v 19. minutě Ty Rattie. Domácím hráčům nebyla nic platná ani střelecká převaha, hosty drží ve hře o cenné body z Joe Louis Areny spolehlivě chytající Brian Elliott.
     
    Statistiky utkání po první třetině

    Střely na branku: 11 – 7
    Vhazování: 9 – 5
    Vyloučení: 1 – 0
    Hity: 4 – 9
    Zblokované střely: 4 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 03:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Hosté začali nepřesnou rozehrávkou přes všechny čáry, Mrázek jen zkontroloval puk v jeho brankovišti a hra se po zakázaném uvolnění přesune před Elliottovou klec.
     
    20:51
    Podobně si ale vedli i domácí hokejisté. Ericsson přihrával o mantinel na Zetterberga, ale ani on nedokázal převzít prudký pas od svého spoluhráče. Buly před brankou Red Wings bude následovat.
     
    21:00
    Domácí se ale před Elliotta přeci jen rychle dostali. Hostující gólman totiž raději přikryl kotouč nahozený na jeho branku z obranného pásma Detroitu a přerušil hru.
     
    21:07
    Buly pro domácí a Elliott měl nyní pořádnou porci štěstí, když se kotouč mezi kruhy nečekaně odrazil ke Quincemu, který byl poněkud zaskočen vzniklou šancí a trefil pouze beton hostujícího gólmana!
     
    21:46
    Dnes střelecky velice pilný Pietrangelo si připisuje další čárku na svůj účet, Mrázkův chránič byl ale opět proti.
     
    22:10
    Icing hostů stěhuje hru před Elliotta.
     
    22:35
    Domácí se ale v pásmu nedokázali prosadit a naopak se museli rychle vracet. Situaci dva na dva řešil střelou z pravé strany Steen, tu ale dokázal Green zblokovat.
     
    23:15
    Dva dobré zákroky pro Petra Mrázka. Ten nejprve vyrazil střelu Fabbriho z pravé strany, následně si poradil i s nepříjemným pokusem Bouwmeestera z levého kruhu.
     
    23:52
    A znovu Pietrangelo, toho si dnes bude Mrázek dobře pamatovat. Další vzájemný souboj těchto dvou borců opět vyzněl lépe pro české barvy.
     
    24:30
    Domácí opět vyvezli puk před Elliotta, ale ani teď se k zakončení nedostali a opět musí zařadit zpátečku.
     
    25:02
    Hosté jsou směrem vpřed v úvodu druhé části o mnoho nebezpečnější. Edmundson sice od modré čáry minul domácí klec, ale i tak bylo před Mrázkem pořádně rušno.
     
    25:07
    Akce hostů následně ještě pokračovala a po střele Shattenkirka už musel český brankář zasahovat, vedl si však na výbornou.
     
    25:59
    Domácí teď napadali rozehrávku hostů za jejich brankou až příliš důrazně. Teemu Pulkkinen (DET) si pomohl faulem, dvě minuty za vysokou hůl.
     
    26:10
    Detroitu se daří na vhazování a nyní to jeho hráči znovu potvrdili. Získaný puk následně rychle míří až k Elliottově brance.
     
    26:25
    Ani v této početní převaze se hostům příliš nedaří zavézt puk do pásma. Nyní jsou zastaveni již na modré čáře, odpískán je offside.
     
    26:45
    A jen o pár vteřin později si bluesmani vedli naprosto stejně, jejich akce tak opět končí již ve středním pásmu.
     
    26:52
    A do třetice postavení mimo hru v podání hostujícího týmu.
     
    26:58
    Lehterä našel parádním pasem z rohu kluziště před brankou Brouwera, ten ale zaváhal a vůbec se neodhodlal vystřelit.
     
    27:25
    Domácí navíc vybojovali kotouč a okamžitě jej posílají na druhý konec hřiště.
     
    27:58
    Dlouho to vypadalo, že si Mrázek ani nesáhne na puk v tomto oslabení, jenže těsně před vypršením trestu Pulkkinena přišel těžký zákrok. Hosté nahazovali puk na branku z levé strany, před ní se ještě k teči dostal Steen, pohotový Mrázek ale dokázal puk zastavit!
     
    27:59
    Domácí v plném počtu.
     
    28:29
    Oslabení Detroitu skončilo a domácí druhá pětka se hned vydala na zteč soupeřovy branky. Vzniklý závar v jejím okolí po Dacjukově zakončení ale s přehledem vyřešil Brian Elliott.
     
    28:44
    Poměr střel na branku se ve druhé třetině otočil a jsou to hosté, kteří převzali iniciativu. Berglund nyní donutil Mrázka k dalšímu zákroku poté, co se dostal k odraženému puku mezi kruhy a poslal jej na branku.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Berglund – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:43
    Domácí hrají první přesilovou hru, jenže zatím se jim "daří" asi tolik, jako hostům před malou chvílí.
     
    30:11
    Jenže teď už bylo před Elliottem pořádně horko! Zetterberg nejprve z mezikruží trefil pouze dobře stojícího Elliotta, dorážka Greena šla mimo, jenže to nejtěžší přišlo pro brankáře hostů o pár vteřin později ,kdy na brankové čáře zastavil pokus Nyquista!
     
    30:45
    Hostům se nyní v krátké době podařilo dvakrát za sebou vybojovat puk a vyhodit ho z pásma.
     
    31:00
    Hosté v plném počtu.
     
    31:25
    Domácí se početní výhodě dostali do potřebného tempa a vytváří si mírný tlak. Elliott však prozatím odolává.
     
    31:49
    Další přerušení hry má na svědomí druhá formace Detroitu, která si nevedla dobře při pokusu zavézt puk do útočné třetiny a na modré čáře se provinila proti pravidlu o ofsajdu. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    32:40
    Dacjuk se dostal dobrým napadáním ke kotouči kousek od hostující branky, jeho zadovka ale nenašla adresáta a domácí se sami vyhazují z pásma.
     
    33:16
    Další parádní zákrok v podání Briana Elliotta! Larkin hledal mezi kruhy DeKeysera, k tomu se sice puk nedostal přímou cestou, ale odrazem od brusle jednoho z bránících hráčů nakonec ano. Jenže v cestě stál znovu pohotový Elliott, který si poradil se střelou po ledě letící k pravé tyči!
     
    33:16
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jori Lehterä – 2 min., hákování).
     
    34:06
    Dacjuk se pokusil o zakončení z pravého kruhu, minul však hostující klec a hosté následně vyhazují.
     
    34:21
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Backes – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Justin Abdelkader – 2 min., sekání).
     
    34:45
    Po vzájemném vyloučení na obou stranách pokračuje přesilová hra Detroitu, tomu se ale stále nedaří udržet se s pukem v útočném pásmu.
     
    35:16
    Hosté v plném počtu.
     
    35:21
    DeKeyser se krátce po skončení přesilové hry dostal ke střele, po které zasahuje Elliott a přerušuje dění na ledové ploše.
     
    35:32
    Hosté se na dvě přihrávky dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které se rozhodl vyřešit sám střelou Vladimir Tarasenka, jenž mířil mezi betony českého gólmana, ten ale jeho úmysl vystihl a následně si Mrázek poradil i s nechtěnou "dorážkou" jednoho ze svých spoluhráčů operujícího před brankou!
     
    36:16
    Steen se pokusil trefit domácí klec, minul však a Mrázek nyní nemusel zasahovat.
     
    36:25
    Naprosto stejně si jen o pár sekund později vedl Zetterberg, takže i Elliott zůstal pro tuto chvíli bez práce.
     
    37:30
    Nyní už ale opět hosté. Dvakrát se pokusil propálit hradbu těl před sebou obránce Bouwmeester od modré čáry, ale ani jednou se mu to nepovedlo, pokaždé dokázali domácí hráči jeho střelu zblokovat.
     
    37:56
    Další pokus Tarasenka, který dostal možná až příliš času a prostoru na pravém křídle a dobře mířil do protipohybu českého gólmana, ten ale ještě dokázal proti střele hostujícího hokejisty vytasit svou vyrážečku!
     
    38:30
    Richards se pokusil střílet zpoza kruhů, ale i hosté dobře blokují střelecké pokusy svého soupeře.
     
    38:49
    Domácí vyhráli buly před Elliottem a ke střele od modré se odhodlal obránce Green, jeho pokus ještě před brankou tečoval Abdelkader, kotouč ale skončil jen na betonech brankáře St. Louis.
     
    39:00
    Jedna minuta chybí do konce druhé třetiny.
     
    39:57
    Těsně před koncem se k odraženému puku v prostoru pravého kruhu dostal Quincey a tvrdou ranou naposledy v této třetině vyzkoušel Elliota, ten ale opět perfektně zasáhl a vyrazil kotouč betony do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut hry mají oba celky za sebou a hosté i nadále vedou rozdílem jediné branky, o kterou se v závěru první třetiny postaral Ty Rattie. Utkání zatím vládnou oba brankáři, jak Petr Mrázek, tak i Brian Elliott si na své konto připsali několik těžkých zákroků a hlavně jim mohou jejich spoluhráči děkovat za to, že je ještě drží ve hře o body z tohoto duelu.
     
    Statistiky utkání po druhé třetině

    Střely na branku: 20 – 16
    Vhazování: 24 – 10
    Vyloučení: 3 – 3
    Hity: 10 – 22
    Zblokované střely: 6 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 03:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Elitní formace Detroitu dlouho drží pásmo, zatím se však nemůže dostat k zakončení a to hlavně proto, že je hosté drží pouze u hrazení.
     
    41:15
    Hosté velice pozorně brání a když je třeba, prostě jen odpálí puk ven ze třetiny.
     
    41:36
    Sheahan se dostal k prvnímu střeleckému pokusu domácích v této třetině, když se pokusil zády k brance vypálit z hodně ostrého úhlu, puk však po jeho pokusu jen proletěl brankovištěm.
     
    42:30
    Hosté se dostali do pásma a mohli zaútočit ve třech proti dvěma, dobrou práci ale odvedl Mrázek, který přečetl hru a odpálil puk před Tarasenkem.
     
    43:25
    Stále čekáme na první přerušení v posledním dějství hry. Domácí se snaží útočit, hosté ale dobře brání střední pásmo a tak to rudá křídla nemají vůbec jednoduché.
     
    44:06
    Až nyní čas stojí, děje se tak po backhandu Stastneho od pravého hrazení, od kterého puk vyletěl do ochranné sítě za brankou Red Wings.
     
    44:26
    Klička před modrou, to prostě skoro ve všech případech končí offsidem a nejinak je tomu i teď, když se pokusil zavézt kotouč do pásma obránce Smith.
     
    44:36
    Nyní už se ale domácí před Elliotta přeci jen podívají a nestálo je to mnoho sil. Hosté posílají puk přes všechny čáry na icing a vhazovat se bude před hostující brankou.
     
    45:07
    Velká chyba v domácí rozehrávce, jenže potrestána není! Domácí však mohou děkovat jen a pouze Petru Mrázkovi, který si poradil s osamoceným Tarasenkem, který z pravého kruhu mířil na bližší tyč, lapačka českého gólmana ale byla proti!
     
    45:22
    Tutovka i na druhé straně, kde si za obranu hostů sjel Quincey, dostal přihrávku a pokusil se Elliotta překonat blafákem do backhandu, hostující gólman ale dokázal betonem utěsnit prostor u levé tyče své branky!
     
    45:44
    A ještě jednou souboj Tarasenka s Mrázkem a opět končí úspěšně pro českého brankáře, který si poradil se střelou ruského hráče z levého kruhu a předvedl parádní semafor!
     
    46:06
    Další přerušení hry v krátké době znamená reklamní přestávku, po které bude utkání znovu pokračovat.
     
    46:17
    Elliottovu pozornost vyzkoušel Zetterberg, brankář hostů stále drží čistý štít.
     
    47:13
    Berglund uháněl do přečíslení ještě s jedním ze spoluhráčů, dobře zvolil přihrávku na za druhé vlny najetého Backese, tu však parádním obranným zákrokem přerušil obránce Smith.
     
    48:14
    DeKeyser se už chystal poslat puk na hostující branku od modré čáry, v cestě však stál Lehterä, který ho zastavil a domácí jsou následně vyhnáni až do středního pásma.
     
    48:51
    Málo, velice málo střel, jsme zatím viděli ve třetí třetině. Defenziva hostů pracuje na jedničku dvakrát podtrženou a když už selže, v cestě stojí bezchybný Elliott.
     
    49:30
    Jurčo dostal možnost zakončit zpoza kruhů, jeho prudký příklep ale odrazil Elliott betonem do rohu kluziště a následně neuspěl se svou snahou ani Zetterberg.
     
    50:18
    Marčenko s Zetterbegem si nerozuměli při přechodu modré čáry a proti domácím je pískáno postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    50:40
    Čároví sudí nejprve odpustili domácím zcela jasný offside, následně však již pískat musejí, Ericsson nahazovat puk do pásma až za červenou čarou. Je pískáno zakázané uvolněné a buly bude vhozeno před Mrázkovou brankou.
     
    51:10
    Ne, hosté se v této části zápasu opravdu nikam netlačí a stále mají na svém kontě jediný střelecký pokus ve třetí třetině.
     
    51:15
    To domácí útočit musí, jenže nedaří se jim najít recept na Elliotta, který navíc nyní zasahovat nemusel, protože rána Nyquista letěla nad jeho branku.
     
    51:44
    Zetterberg sice už mířil o něco lépe, jenže Elliott je jako neprůstřelná zeď.
     
    52:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté trpělivě čekali na svou šanci a když přišla, neváhali ji využít! Backes nastartoval ve středním pásmu DMITRIJE JAŠKINA, ten za to vzal a středem se kolem domácí obrany prokličkoval až před Mrázka, kterého potupil parádním forhendovým blafákem! Asistence: David Backes, Alex Pietrangelo.
    52:13 Dmitrij JAŠKIN - 0:2
     
    52:39
    Quincey to zkusil tvrdou střelou, ale ani tou proti Elliottovi neuspěl.
     
    53:39
    Domácí mají puk na svých holích, začít však musí znovu až od vlastní branky a čas neúprosně letí..
     
    54:00
    Ericsson se pokusil zakončit od modré čáry, ale když nezasahuje Elliott, činí tak za něj jeho spoluhráči, nyní se o zblokování střely postaral Alexander Steen.
     
    54:48
    Hra se pomalu začíná kouskovat a to určitě více vyhovuje hostům. Nyní se nehraje kvůli jejich ofsajdovému postavení, vhazuje se však na míle daleko od Elliottovy svatyně.
     
    55:01
    To už neplatí pro tuto chvíli, hosté raději pod tlakem odehráli puk na zakázané uvolnění, buly se odehraje přímo před jejich brankou.
     
    55:26
    Green vypálil tvrdě z levého kruhu, Elliott sice kotouč nedokázal udržet, odrazil jej však daleko od své branky.
     
    56:08
    Domácí drží kotouč před brankou soupeře, ale dlouho se nemohli dostat k zakončení. Jako blesk z čistého nebe pak zapůsobila rána Ericssona, kterou ale, jak jinak, dokázal Elliott vyrazit.
     
    56:43
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Steen – 2 min., faul loktem). Domácí mají jednu z posledních šancí na snížení a to v přesilové hře krátce před koncem třetí třetiny.
     
    56:57
    Buly se sice hostům dnes příliš nevede, nyní jej ale v důležité chvíli dokázali vyhrát a poslat puk až za branku Detroitu.
     
    57:40
    Mrázek mizí na střídačku, domácí v šesti!
     
    57:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpět ve hře! HENRIK ZETTERBERG se nejprve pokusil zakončit z pravého kruhu, jeho ránu však dokázali hosté zblokovat. O pár chvil později měl domácí borec šanci na reparát ze stejného místa a ten již střelou mezi Elliottovy betony dokázal využít ke snížení náskoku St. Louis! Asistence: Mike Green.
    57:47 Henrik ZETTERBERG - 1:2
     
    Hosté si ještě vyžádali challenge, ale nemyslím si, že by v uznání branky mělo cokoliv bránit!
     
    A je tomu skutečně tak, domácí se radují, Mrázek se vrací do branky a o dramatickou zápletku zřejmě nebude nouze!
     
    58:05
    Mrázek znovu míří ze hřiště, domácí jsou před Elliotem s jedním mužem v poli navíc!
     
    58:15
    Velký závar před Elliottem, toho ale Nyquist nedokázal překonat!
     
    58:42
    Eliott na chvíli uklidňuje svůj tým, když drží puk na své hrudi po střele Larkina z levého kruhu.
     
    59:02
    Larkin se pokusil tečovat puk před brankou, jeho pokus ale míří mimo hostující klec.
     
    59:02
    Velká nepříjemnost pro domácí. Dylan Larkin (DET) je vyloučen na dvě minuty za hákování a Detroit bude dohrávat v oslabení.
     
    59:09
    Hosté výjimečně vyhráli buly a hned toho málem využili, střelu Pietrangela od modré ale lapil brankář Mrázek do své výstroje.
     
    59:21
    Domácí tentokrát uspěli při vhazování a hned se hnali vstříc soupeřově brance, jenže rána jednoho z domácích hráčů z pozice před kruhy byla sražena do ochranné sítě za brankou.
     
    59:26
    Buly v útočném pásmu patří domácím, jenže Green následně těsně neudržel puk na modré a je pískán offside.
     
    59:56
    Síly na ledě se vyrovnají. Alexander Steen (STL) vyloučena na dvě minuty za hákování. Buly se odehraje před Elliottem a domácí mají úplně poslední možnost na vyrovnání, mají na to však pouhé čtyři vteřiny
     
    59:58
    Domácí vyhráli buly, střeluZetterberga zpoza pravého kruhu ale obětavě zastavil svým tělem Stastny.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ze St. Louis si dnes odváží z Joe Louis Areny všechny body za výhru 2:1, o kterou se brankami zasloužili Ty Rattie a Dmitrij Jaškin, za domácí pak v samotném závěru již jen snižoval Henrik Zetterberg. St. Louis se dnes prezentovalo výborným taktickým výkonem založeným na obraně středního pásma a navíc podpořeným skvěle chytajícím Elliottem. Domácí, i přes velkou střeleckou převahu ve třetí části, nakonec odchází z ledu se svěšenými hlavami.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 30 – 20
    Vhazování: 36 – 21
    Vyloučení: 4 – 5
    Využití: 1 – 0
    Hity: 13 – 30
    Zblokované střely: 6 – 15
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Jurčo (DET) 0+0, 0 střel, čas na ledě 09:45
    Petr Mrázek (DET) 58 minut, 18 zákroků, 2 ink. góly, 90,0%

    Dmitrij Jaškin (STL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 08:21
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Pietrangelo (STL) 0+2
    2. Alexander Steen (STL) 0+0
    3. Petr Mrázek (DET) 18 zák., 2 ink. góly, 90,0%
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek dnešní noci či příjemné probuzení do nového dne. Nashledanou. (04:46:42)
    Tarasenko se postavil proti oblíbenému hráči, Dacjukovi

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 58. Zetterberg (Green) – 19. Rattie (Pietrangelo, Backes), 53. Jaškin (Backes, Pietrangelo)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Ericsson, Marčenko "A", DeKeyser, Quincey, Smith, Green – Abdelkader, Zetterberg "C", Nyquist – Larkin, Dacjuk "A", Andersson– Richards, Sheahan, Pulkkinen – Helm, Glendening, Jurčo.
    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Benoit, Shattenkirk, Edmundson, Reaves – Steen "A", Stastny, Brouwer – Fabbri, Lehterä, Tarasenko – Berglund, Backes "C", Rattie – Jaškin, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: Kowal, Pochmara – Kovachik, Mach
    bahis siteleri