Detroit – St. Louis 1:2 (kon.) | Colorado – Buffalo 2:1 (kon.) | Anaheim – Minnesota 3:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 21.01.2016, 02:10 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Síly na ledě se vyrovnají. Alexander Steen (STL) vyloučena na dvě minuty za hákování. Buly se odehraje před Elliottem a domácí mají úplně poslední možnost na vyrovnání, mají na to však pouhé čtyři vteřiny
     
    59:02
    Velká nepříjemnost pro domácí. Dylan Larkin (DET) je vyloučen na dvě minuty za hákování a Detroit bude dohrávat v oslabení.
     
    58:05
    Mrázek znovu míří ze hřiště, domácí jsou před Elliotem s jedním mužem v poli navíc!
     
    A je tomu skutečně tak, domácí se radují, Mrázek se vrací do branky a o dramatickou zápletku zřejmě nebude nouze!
     
    Hosté si ještě vyžádali challenge, ale nemyslím si, že by v uznání branky mělo cokoliv bránit!
    57:47 Henrik ZETTERBERG - 1:2
     
    57:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpět ve hře! HENRIK ZETTERBERG se nejprve pokusil zakončit z pravého kruhu, jeho ránu však dokázali hosté zblokovat. O pár chvil později měl domácí borec šanci na reparát ze stejného místa a ten již střelou mezi Elliottovy betony dokázal využít ke snížení náskoku St. Louis! Asistence: Mike Green.
     
    56:43
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Steen – 2 min., faul loktem). Domácí mají jednu z posledních šancí na snížení a to v přesilové hře krátce před koncem třetí třetiny.
    52:13 Dmitrij JAŠKIN - 0:2
     
    52:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté trpělivě čekali na svou šanci a když přišla, neváhali ji využít! Backes nastartoval ve středním pásmu DMITRIJE JAŠKINA, ten za to vzal a středem se kolem domácí obrany prokličkoval až před Mrázka, kterého potupil parádním forhendovým blafákem! Asistence: David Backes, Alex Pietrangelo.
     
    45:44
    A ještě jednou souboj Tarasenka s Mrázkem a opět končí úspěšně pro českého brankáře, který si poradil se střelou ruského hráče z levého kruhu a předvedl parádní semafor!
     
    45:22
    Tutovka i na druhé straně, kde si za obranu hostů sjel Quincey, dostal přihrávku a pokusil se Elliotta překonat blafákem do backhandu, hostující gólman ale dokázal betonem utěsnit prostor u levé tyče své branky!
     
    45:07
    Velká chyba v domácí rozehrávce, jenže potrestána není! Domácí však mohou děkovat jen a pouze Petru Mrázkovi, který si poradil s osamoceným Tarasenkem, který z pravého kruhu mířil na bližší tyč, lapačka českého gólmana ale byla proti!
     
    35:32
    Hosté se na dvě přihrávky dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které se rozhodl vyřešit sám střelou Vladimir Tarasenka, jenž mířil mezi betony českého gólmana, ten ale jeho úmysl vystihl a následně si Mrázek poradil i s nechtěnou "dorážkou" jednoho ze svých spoluhráčů operujícího před brankou!
     
    34:21
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Backes – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Justin Abdelkader – 2 min., sekání).
     
    33:16
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jori Lehterä – 2 min., hákování).
     
    33:16
    Další parádní zákrok v podání Briana Elliotta! Larkin hledal mezi kruhy DeKeysera, k tomu se sice puk nedostal přímou cestou, ale odrazem od brusle jednoho z bránících hráčů nakonec ano. Jenže v cestě stál znovu pohotový Elliott, který si poradil se střelou po ledě letící k pravé tyči!
     
    30:11
    Jenže teď už bylo před Elliottem pořádně horko! Zetterberg nejprve z mezikruží trefil pouze dobře stojícího Elliotta, dorážka Greena šla mimo, jenže to nejtěžší přišlo pro brankáře hostů o pár vteřin později ,kdy na brankové čáře zastavil pokus Nyquista!
     
    29:00
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Berglund – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:58
    Dlouho to vypadalo, že si Mrázek ani nesáhne na puk v tomto oslabení, jenže těsně před vypršením trestu Pulkkinena přišel těžký zákrok. Hosté nahazovali puk na branku z levé strany, před ní se ještě k teči dostal Steen, pohotový Mrázek ale dokázal puk zastavit!
     
    25:59
    Domácí teď napadali rozehrávku hostů za jejich brankou až příliš důrazně. Teemu Pulkkinen (DET) si pomohl faulem, dvě minuty za vysokou hůl.
     
    18:30
    Domácí mohli vzápětí vyrovnat, ale co teď neproměnil Pavel Dacjuk, o tom se bude ruskému útočníkovi Detroitu asi ještě dlouho zdát! Elliott nejprve vyrazil střelu domácího borce před sebe, tam se k puku dostal právě Dacjuk, který udělal kličku do levé strany a už zakončoval do zcela volné branky hostů, trefil však pouze levou tyč!
    18:01 Ty RATTIE - 0:1
     
    18:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Backes pokračoval v dobré práci v okolí domácího brankoviště a znovu vybojoval puk. Toho se na modré čáře ujal Pietrangelo, nahodil jej na branku a před ní jej za Mrázkova záda tečoval TY RATTIE! Asistence: Alex Pietrangelo, David Backes.
     
    15:46
    Green si najel z pozice obránce až před hostující branku a dostal krásnou přihrávku vzduchem přímo na hůl, jeho pohotové zakončení ale dokázal zastavit Elliott!
     
    13:06
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tomáš Jurčo – 2 min., krosček).
     
    00:57
    Velká šance hned v samotném úvodu pro domácí poté, co hosté chybovali při rozehrávce před vlastní brankou a k volnému puku se dostal zcela osamocený Nyquist, jehož tvrdá rána ale skončila jen na zadním hrazení!

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 58. Zetterberg (Green) – 19. Rattie (Pietrangelo, Backes), 53. Jaškin (Backes, Pietrangelo)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Ericsson, Marčenko "A", DeKeyser, Quincey, Smith, Green – Abdelkader, Zetterberg "C", Nyquist – Larkin, Dacjuk "A", Andersson– Richards, Sheahan, Pulkkinen – Helm, Glendening, Jurčo.
    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Benoit, Shattenkirk, Edmundson, Reaves – Steen "A", Stastny, Brouwer – Fabbri, Lehterä, Tarasenko – Berglund, Backes "C", Rattie – Jaškin, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: Kowal, Pochmara – Kovachik, Mach
    bahis siteleri