AC Milán – Janov 2:1 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 0:0 (kon.) | Udinese – Bologna 0:1 (kon.)
Palermo – Turín 1:3 (kon.) | Fiorentina – Inter 2:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
2:1 (0:1)
Inter Milán
Neděle 14.02.2016, 20:45 • Stadio Artemio Franchi, Firenze • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! ACF Fiorentina nakonec zvládla domácí utkání s Interem Milán, který nakonec porazila 2:1!

    Do dnešního zápasu vstoupila velmi dobře Fiorentina, a hned v deváté minutě měl velkou šanci Bernardeschi. Hned poté se v šanci objevil také Kalinič, jehož pokus však vykopl z brankové čáry Alex Telles. Ve 26. minutě se dočkal Inter, který byl do té doby hodně málo aktivní. Palacio našel před brankou Marcelo Brozoviće, který poslal míč pod břevno!

    Domácí vstoupili i do druhého poločasu velmi aktivně, a v 60. minutě se trefil Borja Valero, který srovnal na 1:1! V závěru dostal druhou žlutou kartu Alex Telles, a krátkou přesilovou hru dokázala Fiorentina využít! V první nastavené minutě se trefil Khouma Babacar, který rozhodl o vítězství svého týmu!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:47:44)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Červenou kartu si vysloužil také Kondogbia, který přímo před hlavním rozhodčím zatleskal, a Paolo Mazzoleni nemohl rozhodnout jinak, než udělit červenou kartu!
     
    90+5
    Domácí Zárate u postranní čáry zdržoval hru, což naštvalo hostující hráče. Zárate následně vyjel po Murillovi, a Paolo Mazzoleni mu uděluje žlutou kartu!
     
    90+3
    Inter se ještě pokouší v posledních sekundách o vyrovnání, nicméně to vypadá, že si domácí celek své vedení již pohlídá!
     
    90+2
    Do zajímavé šance se ještě hnal Nikola Kalinič, který po následném souboji s Kondogbiou spadl, avšak hlavní rozhodčí nechává hru plynout.
    90+1. Khouma BABACAR - 2:1
     
    90+1
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Tak, to je těžká rána pro hostující Inter, který přichází o bod v první nastavené minutě! Zároveň v domácím týmu propuká velká euforie! Do pokutového území naběhl Zárate, který vyslla přízemní střelu, kterou Handanovič vyrazil do klubka hráčku, kde se nejlépe zorientoval KHOUMA BABACAR, a dostal míč do sítě!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Fiorentina v samotném závěru utkání kombinovala na útočné polovině, nicméně dobře napadající Brozović obral o míč Borju Valera. Jeho následná přihrávka našla za obranou Icardiho, ten však vybíhal z ofsajdu.
     
    89
    Dlouhý nákop brankáře Handanoviče hledal na útočné polovině Maura Icardiho, který se nakonec nedostal k míči díky Astorimu. Domácí hráč však fauloval, a Inter zůstane u míče.
     
    88
    Bernardeschi se pokoušel projít po pravé straně do vápna, avšak proti byl střídající D´Ambrosio, který postup domácího hráče dokázal čistým způsobem zastavit.
     
    87
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Tino Costa.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Khouma Babacar.
     
    86
    Hostující Inter i v oslabení kontroloval hru na útočné polovině. Následná přihrávka Nagatoma měla za obranou najít Icardiho, nicméně ten zaspal při náběhu, a neměl šanci míč stihnout.
     
    85
    Z následné standardní situace vybojovala Fiorentina rohový kop, kterého se ujal Iličić. Slovinský reprezentant však ve vápně našel pouze rukavice brankáře Handanoviče.
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Rodrigo Palacio, přichází Danilo D'Ambrosio.
    82. Červená karta po 2. žluté
     
    82
    Komplikace pro hostující tým! Alex Telles nedokázal na pravé straně ubránit Bernardeschiho, kterého poslal k zemi, a dostává žlutou kartu. Od Paola Mazzoleniho to bylo poměrně přísné rozhodnutí ...
     
    81
    Fiorentina postupovala do rychlého protiútoku, nicméně rozhozené obrany Interu nedokázali využít. Zárate přeběhl z levé straně až na pravou, a nakonec byl jeho centr odvrácen na roh!

    Jan Havlovic

    Branky: 60. Valero, 90+1. Babacar – 26. Brozović (Palacio)

    Karty:   47. Alonso (FIO), 74. N. Kalinič (FIO) – 11. Medel (INM), 11. Telles (INM), 28. Palacio (INM)   82. Telles (INM)   90+5. Zárate (FIO) – 90+7. Kondogbia (INM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 13:14.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Roncaglia, Gonzalo Rodríguez, Astori – Bernardeschi, Valero, Vecino (87. Costa), Alonso – Iličić (87. Babacar), Tello (58. Zárate) – N. Kalinič.
    Náhradníci: Lezzerini, Sepe – Zárate, Błaszczykowski, Costa, Kone, Tomović, Pasqual, Babacar.

    Inter Milán: Handanovič – Nagatomo, Miranda, Murillo, Telles – Brozović, Medel, Kondogbia – Éder (71. Perišič), Icardi, Palacio (84. D'Ambrosio).
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Biabiany, Gnoukouri, Perišič, Jovetić, Santon, Ljajić, Jesus, D'Ambrosio, Manaj.

    Rozhodčí: Paolo Mazzoleni – Costanzo, Passeri (vš. Itálie)
    thejrc.org