Real Sociedad – Granada 3:0 (kon.) | Sevilla – Las Palmas 2:0 (kon.) | Eibar – Levante 2:0 (kon.)
Getafe – Atlético 0:1 (kon.) | Barcelona – Celta Vigo 6:1 (kon.)
konec
Getafe CF
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Neděle 14.02.2016, 18:15 • Coliseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno, Atlético Madrid dokázalo v utkání čtyřiadvacátého kola Primera División vyzrát na houževnaté Getafe a díky nejtěsnější možné výhře 1:0 se vrátilo na druhé místo tabulky!

    O vítězství Simeoneho party rozhodl už ve druhé minutě velezkušený Fernando Torres, který si počíhal na Carrascův centr a z bezprostřední blízkosti vyzrál na Guaitu.

    Domácí byli po inkasovaném gólu psychicky hodně dole a Atleti si vytvářeli další a další šance, žádné už ale využít nedokázali a po změně stran převzalo iniciativu Getafe. Svěřenci Frana Escribáho sice měli územní převahu a dokázali si vytvořit několik pološancí, Jan Oblak byl po celé utkání prakticky bez práce.

    To je z mé strany protentokrát vše. Loučí se s vámi Vojtěch Balon a přeji hezký zbytek nedělního večera! (20:14:39)
    Jediný gól vstřelil už ve druhé minutě Fernando Torres.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    To se jim ale nedaří, jelikož Gabi bez větších problémů drží míč poblíž půlící čáry. Do konce již zbývá jen zhruba minuta.
     
    90+2
    Z následného rohového kopu už pro Guaitu žádné nebezpečí nepramenilo, domácí by se ale měli rychle dostat na útočnou polovinu, pokud dnes chtějí pomýšlet na bod.
     
    90+1
    Tak teď se domácí příznivci hodně, opravdu hodně zlobí na pomezního rozhodčího, který pustil ofsajdem smrdící náběh Correy do pokutového území. Ángel Correa ale ve skvělé palebné pozici zvolil přihrávku, čímž celou akci zkazil!
     
    90
    Sudí Mateu nastavil nad rámec základní hrací doby hned čtyři minuty!
     
    88
    Kombinace střídajících hráčů mezi Stefanem Šćepovićem a Wandersonem úspěch neslavila, dalekonosný projektil druhého jmenovaného totiž trefil jen bránícího Diega Godína. Jak příznačné, že?
     
    87
    Svěřenci Frana Escribáho upínají veškeré své zbylé síly do útoku a ženou se kupředu, ale napadající hráči Atlética jim v tom zle zatápějí.
     
    86
    Střídající Ángel Correa si jako tank proklestil cestu až k půlící čáře, kde přenechal míč Óliveru Torresovi, jenž byl ale faulován a daleko se nedostal.
     
    85
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Ángel Correa.
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Pedro León, přichází Bernard Mensah.
     
    83
    Domácí si posléze vybojovali další roh. Leónův centr dokázal Santiago Vergini hlavou tečovat, do míče ale nedokázal dostatečně trknout, a Oblak tak nemusel zasahovat.
     
    82
    Wandersonův centr do pokutového území skončil jen u hasiče Godína, troufám si říct, že uruguayský stoper Atlética je dnes nejlepším hráčem na hřišti.
     
    80
    Diego Godín to poněkud přehnal s důrazem v souboji se Stefanem Šćepovićem, střídající forvard Getafe tak vybojoval rozehrávku pro svůj tým.
     
    79
    Vicente Guaita ale centr na vzdálenější tyč vystihl a ukryl míč ve své náruči, aby okamžitě poté vyslal do protiútoku Karima Yodu.
     
    78
    Zdá se, že domácím postupně začínají odcházet síly. Saúl Ñíguez si teď na brankové linii vcelku pohodlně došel pro rohový kop pro Atlético.
     
    76
    Nový muž na hřišti Maciel Wanderson si z hvědného Filipeho Luíse udělal komparzistu a vydal se do protiútoku, v klíčový moment ale uklouzl a o míč přišel.
     
    75
    Na konci rychlé kombinační akce celku z madridského předměstí stál Juan Rodríguez, jehož přízemní projektil zpoza šestnáctky byl ale hodně nepřesný a Oblak byl i tentokrát bez práce.
     
    74
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Maciel Wanderson.
     
    73
    Necelých dvacet minut před koncem zápasu se na hřišti nic převratného neděje, sledujeme hlušší a rozkouskovanou pasáž hry.
     
    72
    Po povedené pasáži v podání Getafe se hra znovu uklidnila a diváci, kteří před několika minutami vycítili šanci zase utichli.
     
    70
    Aktivně hrající Saúl Ñíguez se dostal k hlavičce zády k soupeřově brance, Vicente Guaita to ale vůbec nečekal a nakonec byl asi hodně rád, že míč nemířil mezi tři tyče!
     
    69
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Álvaro Vázquez, přichází Stefan Šćepović.
     
    69
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Oblaka nepramenilo, centr Pedra Leóna od rohového praporku totiž nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    68
    Víctor po Leónově pasu vypálil a jeho nepříliš přesný pokus zpoza pokutového území José Giménez pro jistotu ztečoval do zámezí, domácí tak budou zahrávat další rohový kop.
     
    67
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná, po faulu na Pedra Leóna budou mít domácí spoustu času na rozehrávku ze středového kruhu.
     
    66
    Svůj debut ve španělské lize prožije Matías Kranevitter, který střídá autora zatím jediného gólu zápasu Fernanda Torrese.
     
    65
    Hostující kapitán Gabi nehezky zajel do Sarabii, za což si vysloužil žluté napomenutí.
     
    63
    Domácím zbývá na vyrovnání zhruba půlhodina, defenzíva sešikovaná Diegem Simeonem ale zatím funguje jako švýcarské hodinky a svého hostitele k ničemu nepouští.
     
    62
    Juan Cala šikovně obral Atlético o míč, ale jeho následná přihrávka na Moisése Gómeze už tak povedená nebyla a na druhou stranu už peláší Gabi.
     
    61
    Centr z pravé strany madridská defenzíva odhlavičkovala do bezpečí a do rychlého protiútoku se vydali oba Torresové. Óliver Torres přenechal míč Fernandovi, El Niño si ale ukousl příliš velké sousto a ocitl se proti trojnásobné přesile.
     
    60
    To platí i o minutu později, napadající hráči v červenobílém ale vytlačili domácí blíž k půlící čáře. Jan Oblak na svůj první pořádný zákrok stále čeká.
     
    59
    Asi svou nejlepší pasáž zápasu teď hrají svěřenci Frana Escribáho, Getafe má nyní jednoznačnou územní převahu a kombinuje na polovině soupeře.
     
    57
    Antoine Griezmann ale poté oslovil Kokeho, který už se ke střele dostal, ta však nebyla vůbec, ale vůbec povedená.
     
    56
    Fernando Torres se pokusil uvolnil rozběhnutého Griezmanna, ten ale jeho záměr nepochopil a k míči se dostal až v momentě, kdy nebyl ve střelecké pozici.
     
    55
    Akci Karima Yody dotáhl do konce Álvaro Vázquez, který vypálil zpoza hranice pokutového území, ale Oblakovu svatyni vysoko přestřelil.
     
    54
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Ferreira-Carrasco, přichází Óliver Torres.
     
    53
    Rána pro hosty. Yannick Ferreira-Carrasco zůstal ležet bezvládně na trávníku a zdá se, že zápas pro něj skončil. Belgický legionář stále nemůže došlápnout na pravou nohu.
     
    51
    Na sebe to vzal Moisés Gómez a podařilo se mu vybojovat rohový kop, nezvyklá akce domácích tak nakonec slaví alespoň dílčí úspěch.
     
    50
    Getafští si posílají balon zleva doprava a zase zpátky, ale nepostupují přitom dopředu. Tudy cesta za vyrovnáním nepovede...
     
    49
    Z následného rohového kopu žádné nebezpečí pro Guaitu nepramenilo, Carrasco byl ale následně faulován Damiánem Suárezem.
     
    48
    Ekvilibrista Griezmann uvolnil Yannicka Ferreiru-Carrasca, který si to namířil přímo do pokutového území, ale na poslední chvíli mu padl pod nohy Santiago Vergini a čistým způsobem zachránil Getafe!
     
    47
    V úvodu druhé půle zatím nesledujeme příliš atraktivní fotbal, ani jednomu týmu se totiž nedaří kloudně rozehrát.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Její začátek zcela jednoznačně patřil fotbalistům Atlética, kteří se sotva po odehrané minutě ujali vedení díky Fernandu Torresovi. El Niño pak měl ještě další dvě dobré příležitosti, obě ale spálil. Hostující gólman Jan Oblak byl zatím téměř bez práce, změní se to po změně stran? Moudřejší budeme v 19:16.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu nastavil sudí Mateu jednu minutu!
     
    45
    Pedro León to vzal na sebe a zkusil z uctivé vzdálenosti vypálit, domácí kapitán ale napálil balon přímo do zdi, a Oblak tak byl i tentokrát bez práce.
     
    44
    V závěru první půle se nám začíná přiostřovat, Koke teď zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl unikajícího Sarabiu k zemi, za což vidí žlutou kartu.
     
    42
    No jo, máš tam bebíčko. Filipe Luís po nějaké době pochopil, že si za své teatrální vystoupení faul nevykoleduje a nakonec se neochotně zvedl.
     
    41
    Ježkovy voči, to snad ne. Filipe Luís se teď chytl za obličej, jako kdyby jej knokautoval Mike Tyson, nicméně ruka Pedra Leóna se hostujícího zadáka ani nedotkla. Ach to simulování, to je bolístka fotbalu...
     
    40
    Pedru Leónovi vytekly nervy a domácí kapitán vidí za svůj zbytečný zákrok na útočné polovině žlutou kartu.
     
    39
    Santiago Vergini poté vybojoval autové vhazování pro Getafe, celek z jižního předměstí Madridu postupně zakládá další útočnou akci.
     
    38
    Aktivně hrající Yannick Ferreira-Carrasco poslal do vápna nadýchaný bochánek z levé strany, ale jeho nepřesný centr nikoho v červenobílém nenašel.
     
    37
    Yannick Ferreira-Carrasco s Torresem si to mašírovali do dalšího rychlého protiútoku, nicméně Juan Rodríguez v klíčové chvíli předvedl skvělý obranný zákrok a vysekal modré z nejhoršího.
     
    35
    Moisés Gómez se pokusil po ronaldovsku vymíchat Juanfrana Torrese, ale to se mu nepodařilo a zadák Atlética bez problémů odvrátil míč do bezpečí.
     
    34
    Víctor Rodríguez trochu přidal pádu v souboji s Gabim a rozhodčí mu neskočil na špek, což se příznivcům Getafe samozřejmě vůbec nepozdává.
     
    33
    Užuž se zdálo, že zkušený Fernando Torres uteče domácím zadákům a dostane se do další tutovky, bývalý útočník Liverpoolu či Chelsea ale neměl dostatečnou rychlost a pro jistotu zařadil zpátečku.
     
    32
    Pablo Sarabia nehezky zajel do Godína a sudí Mateu mu po několikasekundovém váhání nakonec udělil žlutou kartu.
     
    31
    Madridští už drahnou minutu v kuse kombinují na polovině hřiště a nikam se neženou, pokud dnes domácí chtějí pomýšlet na úspěch, budou muset zabrat.
     
    29
    Už ve třetí šanci se dnes ocitl Fernando Torres, jenž stál na konci přímočaré akce Atlética a ocitl se úplně sám před vyběhnuvším Guaitou, jehož ale ve skluzu překonat nedokázal!
     
    28
    Getafským to nakonec vyšlo a po levé straně utekl Moisés Gómez, jenž přesprintoval Giméneze a poté naservíroval přesnou přihrávku Víctorovi, jenž však o balon rychle přišel.
     
    27
    Carrascova kolmice adresovaná Antoineovi Griezmannovi postrádala přesnost, a pumlíč se tak stal snadnou kořistí Santiaga Verginiho, kterému se ale pod tlakem nepodařilo dopravit míč do bezpečí.
     
    26
    Nyní se to pokusil změnit Filipe Luís, který si vyměnil míč se Saúlem Ñíguezem a bez váhání ho poslal do pokutového území, tam ale nikdo v červenobílém nebyl.
     
    25
    Polovina první půle je za námi. Hra se v posledních minutách uklidnila, ani jeden tým se nikam nežene a balon se stěhuje ze strany na stranu bez většího efektu.
     
    23
    Zatím neviditelný Antoine Griezmann teď přenechal míč Torresovi, který se o něj ale nepovedeným zpracováním připravil. Na druhou stranu už míří Karim Yoda.
     
    22
    Karim Yoda to zkusil individuálně, daleko se ale neprobil, jelikož pozorný José Giménez zkušeně odvrátil balon do bezpečí.
     
    21
    Damián Suárez na pravé straně hřiště oslovil Sarabiu, který se ale lekl červenobílé hradby před sebou a pro jistotu zařadil zpátečku. Ani domácí se nyní nikam neženou.
     
    20
    Celek z jihomadridského předměstí se v posledních minutách zvedá a po sérii šancí červenobílých sledujeme vyrovnaný fotbal. To už je dvacet minut hry za námi.
     
    19
    Fotbalisté Atlética se postupně usadili na polovině soupeře a dostali se ke své typické kombinaci, jenže Diego Godín vyrobil školáckou minelu a doslova daroval míč soupeři.
     
    18
    Damián Suárez si počíhal na okamžik, kdy si unikající Saúl Ñíguez předkopne míč a dokonale toho využil k tomu, aby dopravil pumlíč do bezpečí. Svěřenci Diega Simeoneho budou mít k dispozici vhazování.
     
    17
    Víctor se vydal napadat rozehrávku favorita, v souboji s Diegem Godínem si však pomohl faulem, a Jan Oblak tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    16
    Pablo Sarabia se na pravé straně hřiště zbavil Luíse a po vzoru Arjena Robbena si naběhl na střed hřiště, odkud vypálil, jeho nepříliš prudký projektil byl ale zblokován.
     
    15
    Yannick Ferreira-Carrasco to zkusil z levé strany a Vicente Guaita jeho pokus vyboxoval jen před sebe. K dorážce se ještě pokusil prodrat Koke, ale chyběly mu centimetry!
     
    14
    Panenko skákavá, tohle se dává! Fernando Torres měl na kopačce svůj druhý gól v zápase, řítil se totiž úplně sám na Guaitu. Tváří v tvář domácímu gólmanovi ale selhal a poslal míč do reklamního panelu!
     
    13
    Nejdřív to tady na Coliseum Alfonso Pérez nevypadalo na příliš valnou návštěvu, v průběhu první desetiminutovky se ale tribuny solidně zaplnily.
     
    12
    Pedro León upadl v souboji s Giménezem, nicméně píšťalka sudího Mateua k nevoli příznivců Getafe mlčí.
     
    11
    Protiútok ale svěřencům Diega Simeoneho nevyšel podle představ, míč totiž doletěl až k Vicentemu Guaitovi, jenž má spoustu času na rozehrávku a vůbec s ní nespěchá.
     
    10
    I tentokrát se Atlético ubránilo, hosté navíc díky přímočarému odkopu Josého Giméneze mohou vyrazit do protiakce. U míče je Koke.
     
    9
    Rohový kop se bude opakovat, Juanfran totiž odhlavičkoval balon zpět do zámezí.
     
    8
    To nebylo ze strany Getafe vůbec špatné! Pablo Sarabia se po jednoduché kombinační akci s Yodou dostal ke střele z hranice pokutového území, kterou ale Oblak vyškrábl na roh!
     
    6
    Domácí proti oslabenému soupeři kombinují na polovině hřiště, s míčem na kopačce nyní kouzlí Santiago Vergini.
     
    5
    Kapitán Atlética s bolestivou grimasou v obličeji kulhá ze hřiště, tak se nechme překvapit, zdali se bude moci vrátit do akce. Držíme palce.
     
    4
    No a Gabi se stále nezvedá a hra je přerušena, zdá se, že se jedná o problém s kotníkem a v zámezí už se rozcvičují Óliver Torres a Matías Kranevitter.
     
    3
    Gabi zůstal ležet na trávníku a sudí sice nepřerušil hru, s hostujícím středopolařem to nevypadá vůbec dobře.
    2. Fernando TORRES - 0:1
     
    2
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, hosté se po jednašedesáti sekundách ujímají vedení! Yannick Ferreira-Carrasco prchl po levém křídle a naservíroval parádní centr přímo "pod nos" FERNANDU TORRESOVI, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil, a načal tak druhou stovku vstřelených gólů za Atlético!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Cala, Vergini, Yoda – Juan Rodríguez – León, Víctor, Sarabia, Moisés Gómez – Á. Vázquez.
    Náhradníci: Megyeri – Velázquez, Šćepović, B. Mensah, Medrán, Vigaray, Wanderson.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Koke, Gabi, Ñíguez, Ferreira-Carrasco – F. Torres, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Kranevitter, Ó. Torres, Gámez, Á. Correa, Lucas Hernández, Vietto.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Núñez.
     
    ATLÉTICO MADRID

    To Atlético je stále ve hře o mistrovský titul, na vedoucí Barcelonu však ztrácí tři body s tím, že Messi a spol. navíc mají zápas k dobru. Městský rival atletů Real Madrid navíc včera porazil Athletic Bilbao, a vystřídal tak Atlético na druhé příčce tabulky. Pokud ale svěřenci Diega Simeoneho zvítězí, na stříbrnou pozici se vrátí. Madridští se oklepali z dva týdny staré porážky 1:2 v Barceloně a v minulém kole udolali kousavý Eibar 3:1.
     
    GETAFE CF

    Celek z města nedaleko Madridu po třech výhrách v řadě třikrát po sobě svým soupeřům podlehl a propadl se na třinácté místo tabulky. V minulém kole Getafští schytali výprask 0:3 od Málagy, která se díky tomu posunula do horní poloviny tabulky. Náskok svěřenců Frana Escribáho na sestupové příčky je momentálně pětibodový.
     
    Hezký den! Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z duelu čtyřiadvacátého kola španělské Primera División, v rámci nějž se od 18:15 utkají Getafe CF a Atlético Madrid. Buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    Vojtěch Balon

    Branky: 2. F. Torres (Ferreira-Carrasco)

    Karty:   32. Sarabia (GET), 40. León (GET) – 44. Koke (ATM), 65. Gabi (ATM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:5. Fauly: 11:9.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Cala, Vergini, Yoda – Juan Rodríguez – León (84. B. Mensah), Víctor, Sarabia, Moisés Gómez (74. Wanderson) – Á. Vázquez (69. Šćepović).
    Náhradníci: Megyeri – Velázquez, Šćepović, B. Mensah, Medrán, Vigaray, Wanderson.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Koke, Gabi, Ñíguez, Ferreira-Carrasco (54. Ó. Torres) – F. Torres (66. Kranevitter), Griezmann (85. Á. Correa).
    Náhradníci: Moyà – Kranevitter, Ó. Torres, Gámez, Á. Correa, Lucas Hernández, Vietto.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Núñez
    bahis siteleri