Pittsburgh – Detroit 6:3 (kon.) | NY Islanders – Washington 2:3 (po pr.) | Toronto – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 4:2 (kon.) | Tampa – Winnipeg 6:5 (2:1 po s.n.) | Florida – San Jose 1:2 (1:2 po s.n.)
Nashville – Boston 2:0 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Edmonton – Minnesota 2:5 (kon.)
Arizona – Dallas 6:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 19.02.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Za důrazné protesty dostává desetiminutový trest Kris Versteeg (CAR). Na skóre to už ale samozřejmě nic nezmění.
    59:59 Mark STONE - 4:2
     
    59:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Erik Karlsson dokázal o mantinel vyhodit kotouč do středního pásma a MARK STONE si dojel pro pohodový gól do prázdné brány! Hosté jsou sice velmi naštvaní, neboť všemu předcházelo sekání Phaneufa, ale ještě předtím se stejného přestupku dopustil i Lindholm a rozhodčí tak byli stejně spravedliví na obou stranách. Asistence: Erik Karlsson, Craig Anderson
     
    59:04
    Po ztrátě hostů se k puku dostal Erik Karlsson a domácí kapitán mohl rozhodnout! To by však musel proměnit zcela volnou střelu od vlastní modré čáry do prázdné brány! Zakázané uvolnění a hosté si berou timeout.
     
    57:11
    Eddie Läck míří při přerušení na střídačku a Carolina to zkouší už nyní v šesti!
     
    53:48
    Z přečíslení tří na dva hosté vyprodukovali jedovatou střelu, kterou Anderson zastavil, ale poté se ještě k rychlému obtočení kolem brány dostal Eric Staal. Hostující kapitán si na domácího brankáře nepřišel ani tentokrát.
     
    47:36
    Fatální hrubky se dopustil Anderson, který se snažil rozehrát puk, ale místo toho trefil jen Jordana Staala! Ten okamžitě zakončoval do odkryté brány, ale rána mu nesedla a Anderson zasáhl hokejkou. K dalšímu pokusu se však dostal Skinner, jenž si rychle srovnal puk a zakončoval z úhlu. I tuto střelu dokázal zastavit domácí brankář, který tak zachránil to, co sám pokazil.
     
    45:15
    Potrestána hráčská lavice Caroliny! Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Jeff Skinner (CAR).
    43:50 Cody CECI - 3:2
     
    43:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali pod tlak a Ottawa jde znovu do vedení! Díky výbornému napadání Smithe se puk dostal k Pageauovi, který nabíjel Cecimu na modrou čáru. Zpomalená střela jen tak plachtila vzduchem směrem k Läckovi a zdálo se, že si gól připsal Chris Neil, jenž se snažil tečovat kotouč. Nakonec je však branka připsaná domácímu hráči s číslem 5, kterým je CODY CECI! Asistence: Jean-Gabriel Pageau
     
    40:23
    Do velké šance se hned na začátku třetí třetiny dostal Eric Staal! Hostující útočník využil kombinace svých spoluhráčů a zakončoval z blízkosti Andersonovy svatyně. Naštěstí pro domácího brankáře šla střela jen do padajícího Karlssona!
    38:17 Riley NASH - 2:2
     
    38:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nyní už ale nestačil ani Craig Anderson a v závěru třetiny je znovu vyrovnáno. Carolině se podařilo výborně rozhodit obrannou čtveřici Sens a na konci akce měl obrovské množství času i prostoru RILEY NASH, který si najel do skvělé pozice a přesnou ránou vyrovnal. Asistence: Elias Lindholm, Victor Rask
     
    37:35
    Po souboji v rohu kluziště získali puk hosté a jeden z nich vymyslel rychlou přihrávku na zcela volného Lindholma. Švédský útočník rychle zakončoval, ale Anderson byl podobně rychle na ledě a pohotové zakončení zastavil.
     
    37:02
    Eric Staal se dral do nadějné šance, Cody Ceci (OTT) ho nešikovně zasáhl vysokou holí a je z toho dvouminutový trest pro domácího beka.
     
    33:16
    Domácí si zahrají třetí přesilovou hru. Za hákování vůči Nicku Paulovi je dvěma minutami na lavici hanby potrestán Jay McClement (CAR).
     
    29:55
    A na druhé straně mohlo dojít k navýšení skóre! Rychlý útok Ottawy zakončoval Mike Hoffman, který měl dostatek prostoru, ale svou rychlou ránu poslal jen do břevna!
    25:39 Zack SMITH - 2:1
     
    25:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Oproti domácímu gólmanovi však dobře postaven nebyl Eddie Läck a Ottawa si bere zpátky jednogólové vedení! Karlsson rychle rozehrál kotouč z vlastního pásma a o mantinel se puk přes Neila dostal k ZACKU SMITHOVI, který se rozjel a zkusil štěstí zakončením z levé strany. Hostující gólman nebyl v ideálním postavení a kotouč mu mezi vzdálenější rukou a těle proskotačil do brány. Asistence: Chris Neil, Erik Karlsson
     
    22:05
    Carolina se ubránila i v druhém oslabení zápasu a rázem se dostala do šance. Okamžitě z trestné lavice totiž do úniku naskočil Di Giuseppe, který si však na Andersona zakončením mezi betony nepřišel!
     
    20:00
    Ještě přichází jedno vyloučení. Na začátku druhé třetiny si rovnou na trestnou lavici sedne Phillip Di Giuseppe (CAR), který zasáhl vysokou holí Pageaua.
    19:37 Jordan STAAL - 1:1
     
    19:37
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vítězně z onoho souboje u mantinelu vyšli hosté a po přechodu do útočného pásma je zničehonic vyrovnáno! Velmi rozhozená obrana Sens se shlukla hodně blízko svého brankáře a prostor na střelu se tak nabídl Nordströmovi. Ten vyslal zajímavý svižný pokus zápěstím a před Andersonem v souboji s Neilem ještě tuto střelu dokázal tečovat JORDAN STAAL. Hostující hráč jemně změnil dráhu letu a nedal domácímu gólmanovi sebemenší šanci. Asistence: Joakim Nordström, John-Michael Liles
     
    12:36
    Andrej Nestrašil (CAR) si u zadního mantinelu počínal velmi neopatrně, hokejkou zasáhl Phaneufovu tvář a míří na lavici hanby. Dvě trestné minuty pro českého útočníka.
     
    11:16
    Hosté pokračují v tlaku a Eric Staal mohl vyrovnat. Ze stejné pozice jako před chvílí šla jeho střela do ramene domácího brankáře a následně přes břevno nad bránu Craiga Andersona.
     
    09:03
    Je tady první vyloučení zápasu. Po souboji za bránou Craiga Andersona dostává dvouminutový trest Erik Karlsson (OTT), který se provinil hákováním.
     
    07:57
    Po zbytečné chybě hostů se mohlo domácím dýchat ještě lépe! Zibanejad totiž získal puk a předl ho Ryanu Dzingelovi, který se rázem zjevil v tutovce, avšak sám před Läckem neuspěl!
    07:36 Alex CHIASSON - 1:0
     
    07:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí potvrzují výborný nástup do utkání a jejich aktivita je odměněna gólem! Několik nevýrazných střeleckých pokusů sice Läck znovu pochytal, ale poté se dostal kotouč na hůl Lazara, který našel výborně postaveného ALEXE CHIASSONA, jenž se z mezikruží nemýlil. Asistence: Curtis Lazar, Nick Paul

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. Chiasson (Lazar, Paul), 26. Smith (Neil, Karlsson), 44. Ceci (Pageau), 60. Stone (Karlsson, Anderson) – 20. J. Staal (Nordström, Liles), 39. Nash (Lindholm, Rask)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Wiercioch – Ryan, Turris, Dzingel – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Neil, Lazar, Paul
    Carolina Hurricanes: Läck (Ward) – Hainsey, Slavin, Pesce, Liles, Jordán, Hanifin – Di Giuseppe, E. Staal, Versteeg – Nestrašl, J. Staal, Nordström – Lindholm, Rask, Skinner – Nash, McClement, Terry

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Greg Kimmerly – Michel Cormier, Matt MacPherson

    Diváci: 16.994
    bahis siteleri