Genk – Club Brugge 3:2 (kon.) | Anderlecht – Standard 3:3 (kon.) | Charleroi – Waasland-Beveren 2:3 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
3:3 (1:2)
Standard Lutych
Neděle 28.02.2016, 18:00Belgická Jupiler Pro League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní divoké utkání je u konce! RSC Anderlecht v domácím prostředí nepředvedl dobrý výkon, a nakonec se Standardem Lutych remízoval 3:3!

    Hostující Standard vstoupil velmi dobře do dnešního utkání, a hned ve druhé minutě měl šanci Edmilson, avšak Proto zasáhl. Následně jsme se dočkali úvodní branky v tomto utkání, to když se z rychlého protiútoku prosadil Matías Suárez! Lutych však přispěchal s velmi rychlou odpovědí, prosadil se Ivan Santini! Standard Lutych pokračoval v skvělém výkonu, a po několika nevyužitých šancí se dočkal ve 31. minutě, kdy se prosadil Miloš Kosanović.

    Anderlecht vstoupil do druhého poločasu aktivněji, a hned po desíti minutách vyrovnal zásluhou Stefana Okaky! Lutych to však nepoložilo, a v 66. minutě poslal hosty opět do vedení krásnou střelou Edmilson Junior! Poslední slovo v dnešním zápase však měli opět domácí, neboť o vyrovnání se postaral mladý Dude Lukebakio, který se prosadil po třech minutách na hřišti!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:55:28)
    Mladý Dodi Lukebakio dokázal srovnat na 3:3 tři minuty po svém příchodu na hřiště

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dánský stoper Scholz musel absolvovat ostrý souboj se Stefanem Okakou, po kterém inkasoval úder do obličeje. Hra je přerušena, a dopředu může zamířit domácí celek!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Edmilson Junior dostal na levé křídlo přihrávku od Dosseviho, avšak brazilský křídelník se nacházel v těsném ofsajdu, což správně postřehl pomezní rozhodčí.
     
    90
    V samotném závěru dnešního zápasu ještě Standard kombinuje na útočné polovině, a pokouší se najít cestu před branku Silvia Prota. Obrana Anderlechtu však pracuje velmi dobře!
     
    88
    Hostující Lutych se dočkal vedoucí branky, avšak hlavičkující Edmilson Junior se nacházel v jasném ofsajdu, čehož si všiml i hlavní rozhodčí!
    87. Nebezpečná standardní situace Kosanoviće
     
    87
    Následné nebezpečné standardní situace se ujal Miloš Kosanović, který vyslal velmi povedenou střelu, avšak Silvio Proto byl na svém místě včas, a dokázal míč vyrazit!
     
    86
    Teď se však ke slovu dostává také hostující celek, který se dokázal přesunout na útočnou polovinu, a střídající Dompé navíc vybojoval standardní situaci poblíž vápna!
     
    85
    Anderlecht pokračoval v nebezpečné kombinaci na útočné polovině. Následně se dostal k míči na hranici vápna střídající Lukebakio, který si udělal prostor, avšak jeho následná technická rána mířila mimo!
     
    84
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Filip Đuričić, přichází Sylla.
    83. Ránu Tielemanse zastavilo břevno
     
    83
    A Anderlecht již mohl být ve vedení! Do středu hřiště dostal přihrávku domácí Tielemans, který se opřel do míče. Jeho střelu lehce tečoval Víctor Valdés, a míč tečoval břevno, a od něj se odrazil do zámezí!
     
    82
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Eyong Enoh, přichází Jean-Luc Dompe.
     
    81
    Na levé straně operoval s míčem Lukebakio, který si udělal prostor na centr, a ten propadl až k Okakovi, který se opřel do míče z voleje, avšak jeho pokus směřoval nad branku!
     
    80
    Domácí celek opět postupoval do zajímavé šance, nicméně závěrečný centr, který měl najít ve vápně Okaku, nebyl přesný, a u míče je znovu Standard.
     
    78
    A Anderlecht se teď propracoval k velké šance, ze které se mohl dostat do vedení! Na hranici pokutového území si vzal míč Stefano Okaka, který si udělal prostor, a vyslal přízemní střelu. Ta však mířila doprostřed branky, kde byl připravneý Valdés!

    Jan Havlovic

    Branky: 14. Suárez, 55. Okaka, 74. Lukebakio – 16. Santini, 31. Kosanović, 66. Edmilson Junior

    Karty:   38. Deschacht (AND), 54. Mbodji (AND), 77. Defour (AND) – 54. Valdés (STA), 62. Edmilson (STA), 73. Fai (STA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:5.
    RSC Anderlecht: Proto – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner (71. Lukebakio) – Defour, Badji (71. Tielemans) – Suárez, Đuričić (84. Sylla), Acheampong – Okaka
    Náhradníci: Nuytinck, Idrissa Sylla, Tielemans, Dendoncker, Roef, Lukebakio, Ezekiel

    Standard Lutych: Valdés – Fai, Scholz, Kosanović, Fiore – Enoh (82. Dompé), Trebel – Dossevi, Badibanga (71. Brüls), Edmilson Junior – Santini (76. Tetteh)
    Náhradníci: Maniatis, Dompé, Tetten, Brüls, Andrade, Hubert, Arslanagic

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Vanyzere, Nijssen (vš. Belgie)
    thejrc.org