Florko Košice – Košice 5:11 (kon.) | Nižná – Žilina 4:7 (kon.) | Sabinov – Prešov 6:9 (kon.)
Lido Bratislava – Hurikán Bratislava 3:5 (kon.) | M-Šport Trenčín – ŠK 1. FBC Trenčín 2:4 (kon.) | Skalica – Záhorská Bystrica 6:3 (kon.)
konec
FbO Florko Košice
5:11 (2:2, 2:4, 1:5)
ATU Košice
sk Neděle 28.02.2016, 14:00Slovenská Salming extraliga mužů
     
    Veľké košické derby sa skončilo jasným víťazstvom ATU Košice. Hostia o svojom triumfe rozhodli najmä v tretej tretine, ktorú vyhrali jasne 5:1. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (16:09:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    ATU Košice dali gól!
    Hostia napokon presilovku využili a pridali tak zrejme gólovú bodku tomuto zápasu. Postaral sa o to MICHAL KROČKO. Asistencia: Jozef Halás.
     
    59:30
    Stredom pálil Szabó a z ľavej strany od žrde zakončoval aj hosťujúci kapitán Pelegrin, ale domáci tím oba pokusy obetavo zblokoval.
     
    59:14
    ATU je aktívne a drí loptičku na svojich hokejkách. Hostia sa ešte pokúsia vylepšiť svoj náskok.
     
    58:52
    Domáci tím sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolenú vzdialenosť Jakub Blaško.
     
    58:20
    Domáci Blaško si v strede palubovky spracoval krížnu prihrávku a rýchlo pálil, avšak jeho pokus skončil vedľa pravej žrde.
     
    57:33
    Medzičasom sa nám začala posledná trojminútovka tohto zápasu. O víťazovi je už rozhodnuté, pred vyraďovacou časťou sa víťazne naladia hráč ATU Košice.
     
    57:33
    Medzičasom sa nám začala posledná trojminútovka tohto zápasu. O víťazovi je už rozhodnuté, pred vyraďovacou časťou sa víťazne naladia hráč ATU Košice.
     
    56:47
    Derby nám napokon po gólovo chudobnejšom úvode prináša poriadnu porciu presných zásahov. Sledujeme veľký boj z obochs trán, psychicky navrch však teraz majú hostia.
     
    56:16
    ATU Košice dali gól!
    Brankár Konečný sa teraz v súperovej akcii poriadne "vykúpal". Domáci gólman sa nestihol presunúť na pravú stranu svojej bránky, kam nekompromisne zakončil MICHAL HOSTINSKÝ. Asistencia: Patrik Pelegrin.
     
    55:58
    Rýchly protiútok hostí sa skončil iba strelou mimo bránky. Rozohrávať bude Florko.
     
    55:05
    Oba fanúšikovské tábory aj naďalej povzbudzjú svoje tímy a atmosféra veľkého košického derby je skutočne výborná. Na hracej ploche je už zrejme rozhodnuté, ale určtie nemôžeme predbiehať. Ostáva posledná päťminútovka.
     
    54:40
    Desiatku v domácej sieti chcel zavŕšiť Chudina, ale loptičku vo veľkom zmútku pred bránkou nedokázal vybojovať. Florko teraz neinkasovalo.
     
    54:05
    ATU Košice dali gól!
    PATRIK PELEGRIN sa vzápätí presadil opäť a ATU tak pravdepodobne definitívne potvrdzuje svoje víťazstvo. Asistencia: Michal Pažák.
     
    53:34
    ATU Košice dali gól!
    Hostia udreli ôsmykrát v zápase. Postaral sa o to ich kapitán PATRIK PELEGRÍN, ktorý prudko vystrelil do hornej časti bránky. Asistencia: Michal Dudovič.
     
    52:56
    Florko však rozhodne nemá v úmysle vzdať sa. Domáci florbalisti si prevzali loptu a postupnými krokmi sa pokúsia opäť znížiť.
     
    52:20
    Hosťujúci hráči si z nepremeneného trestného strieľania ťažkú hlavu nerobia a pokúšajú sa útočiť aj naďalej.
     
    51:50
    Samuel Kerekeš zakončival po zemi bekhendom, ale mieril iba vedľa ľavej žrde domácej bránky. Skóre sa po trestnom strieľaní meniť nebude.
     
    51:50
    ATU získalo trestné strieľanie!
     
    51:22
    ATU pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite. Spoza obrany to teraz strelecky skúsil Kerekeš, ale brankár Florka jeho ranu rukami vyrazil.
     
    50:02
    Začala sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Domáci tím na svojho súpera stráca už dva góly, hostia tak majú dobre nakročené za víťazstvom.
     
    49:49
    ATU Košice dali gól!
    Hostia sa presunuli pred bránku, kde sa JOZEF HALÁS obtočil okolo svojej osi a zvýšil na 7:5 zo svojho pohľadu. Asistencia: Adrián Szabó.
    Aktuálny pohľad na hraciu plochu
     
    47:40
    Szabó bol aktívny opäť, tentokrát pálil stredom ihriska, ale domáci gólman ostal pozorný. Skóre sa nemení. Florko prehráva tesne 5:6.
     
    47:18
    Hosťujúci Szabó sa pokúsil zrýchliť po pravej strane pri mantineli, ale napokon bol výborne pokrytý a prihráčvať nedokázal.
     
    46:47
    Derby je skutočne vybičované a plné emócií. Strata domáceho tímu je veľmi tesná, takže o víťazovi zatiaľ rozhodnuté určite nie je.
     
    46:12
    ATU sa snaží útočiť. Pažák operoval pred bránkou, ale napokon dostal prudký hit telo a skončil v mantineli. Vylučovať sa nebude.
     
    45:01
    BLaško výborne zabojoval pri mantineli a nechal sa tam obesekávať, napokon pre Florko vybojoval aspoň loptičku.
     
    44:38
    Hostia si v plnom počte prevzali loptičku a presunuli sa do útoku. Kerekeš tam chcel z ľavej strany prihrávač pred bránku, avšak tam sa skvele zoskupili domáci.
     
    43:58
    Vylúčený Ferenc je už napokon späť na hracej ploche. ATU sa dokázalo ubrániť.
     
    43:48
    Florko stále ostáva v útoku, avšak hostia sa výborne bránia a k strele už svojho súpera nepúšťajú. Presilovka domáceho tímu sa kráti.
     
    43:05
    DOmáci tím sa však do ofenzívy vrátil a takmer sa mu podarilo skórovať! Z ľavej strany pálil spoza Pelegriniho Blaško, ale gólman ATU skvele zasiahol ľavou rukou a loptičku vytesnil.
     
    42:29
    Hostia začali oslabenie veľmi dobre a loptičku vyhodili na opačnú polovic palubovky.
     
    41:58
    ATU sa bude brániť! Za hru na zemi odchádza na trestnú lavicu na dve minúty Martin Ferenc.
     
    41:50
    Domáci tím dokázal rýcho skórovať a aj naďalej ostáva v útoku. Pre ATU ide o veľmi nepríjemnú situáciu, jednogólový náskok je teraz veľmi zradný.
     
    41:04
    Florko Košice dali gól!
    Domáci sa nenehcali zastaviť a vrátili sa do ofenzvy. Tam si loptičku vypýtal MATÚŠ VAŠÍČEK a prudkou ranou do pravého vinkla znížil na rozdiel jeidného presného zásahu! Asistencia: Jakub Blaško.
     
    40:07
    Domáci tím síce vyhral buly, ale hostia loptičku vybojovali späť a iba ju posunuli pred bránku súpera. Hráči ATU sa nemusia nikam ezhlavo náhliť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    ROzhodcovia odchádzajú do šatní
     
    Druhá tretina je minulosťou.Tentokrát sme videli až šesť presných zásahov, pričom o štyri z nich sa postarali hostia. Tí teda pred záverečnou dvadsaťminútovkou vedú rozdielom dvoch presných zásahov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Vylúčený Chudina je už späť medzi svojimi spoluhráčmi. ATU oslabenie neubránilo.
     
    39:35
    Florko Košice dali gól!
    Jakub Blaško to zobral na seba ešte raz a tentokrát už loptička do siete padla! Stalo sa tak po prudkej strele Blaška spoza obrany, ktorú ešte tečoval PAVOL DUGAS. Asistencia: Jakub Blaško.
     
    39:20
    Blaško si chcel prikryť loptičku a dostať sa s ňou až pred bránku, ale bol zastavený. Domáci tím to teraz zrejme až príliš prešpekuloval.
     
    38:47
    ATU zvládlo získať lotpičku a vyodiť ju až k bránke súpera. Domáci budú musieť začínať od začiatku.
     
    38:36
    ATU sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza Michal Chudina.
     
    38:09
    Hráči ATU sa napokon dopustili nedovoleného zákroku a museli sa stiahnuť pred svojho gólmana, no hostia to aj napriek veľkej snahe nevedia využiť.
     
    37:58
    Medzičasom sa nám začala už posledná trojminútovka tejto tretiny. Hosťujúci hráči budú loptičku rozohrávať spoza svojej bránky.
     
    36:57
    Derby v metropole východu prináša skutočne veľmi bojovný florbal. Aj naďalej sledujeme aktívny prístup z oboch strán, na palubovke pracujú aj emócie.
     
    36:13
    ATU Košice dali gól!
    Vzápätí však gólovo reaguje aj ATU. ADRIÁN SZABÓ sa presunul pred bránku a prudko pálil, na čo gólman Florka nestihol zareagovať.
     
    35:36
    Florko Košice dali gól!
    Veľká snaha sa napokon FLorku vyplatila. Po súvislom tlaku znižuje na rozdiel dvoch gólov MAREK KRIVDA. Asistencia: Pavol Dugas.
     
    33:40
    Domáci chceli reagovať! Vašíček našiel prudkou krížnou pruhrávkou Kešeláka, avšak ten v rýchlosti nesthol zakončiť medzi tri žrde. Skóre sa nemení.
     
    33:00
    Florbalisti ATU bojujú skutočne vytrvalo a sú psychicky na koni. Domáci tím doťahuje trojólovú stratu, čo je v derby pomerne probematické.
     
    32:04
    Hostia sú dvomi zlepenými gólmi jednoznačne povzbudení a pokračujú vo svojej ofenzívnej snahe. Domáci tím sa musí brániť.
     
    32:04
    Hostia sú dvomi zlepenými gólmi jednoznačne povzbudení a pokračujú vo svojej ofenzívnej snahe. Domáci tím sa musí brániť.
     
    31:22
    ATU Košice dali gól!
    Hostia vzápätí pridávajú aj druhý gól! Prvýkrát v zápase sa presadil KAMIL NAVRÁTIL. Asistencia: Samuel Kerekeš.
     
    30:23
    ATU Košice dali gól!
    Hosťujúci florbalisti si dokázali udržať chladné hlavy a z vypätej situácie vyťažili gól. Postaral sa oň MICHAL KROČKO. Asistencia: Adrián Szabó.
     
    29:47
    Domáci Kátlovský bojoval v rohu útoku pri mantineli, ale proti dvojici obrancov hostí napokon o loptičku prišiel a nedokázal zakončiť.
     
    29:08
    Emócie a vypätie sú naozaj obrovské. Hráči nechávajú v závere základnej časti na palubovke všetko, v prestížnom derby chce totiž vyhrať úplne každý!
     
    28:49
    Domáci Blaško napokon zahrával loptičku spred bránky spoza obrany prudkou strelou, avšak hostia jeho pokus obetavo zrazili.
     
    28:30
    Domáci vytvorili na súpera obrovksý tlak a takmer sa im podarilo skórovať. Hra je veľmi rýchla a takmer sa neprerušuje.
     
    27:05
    Domáci tím sa nasťahoval do útoku, ale loptička napokon po veľkej bojovnosti skončila iba mimo hracej plochy. Rozhodca Vrba musí hru na pár sekúnd upokojiť, emócie v derby sú totiž obrovské.
     
    26:59
    Podobne tvrdo teraz sapoza obrany ATU pálil aj Brunacký, no jeho pokus bol zblokovaný. Florko pridáva na aktivite a robí súperovi problémy.
     
    25:57
    Domáci Vrábeľ to teraz skúsil strelou spoza obrany súpera, ale nebol presný a Palko zasahovať nemusel.
     
    25:56
    Aj naďalej sledujeme veľmi tuhý boj o každý centimeter palubovky. Loptička lieta zo strany na stranu, aktuálne však bez nebezpečnejšej situácie pre bránkou.
     
    25:08
    Domáci chceli podniknúť ďalšiu ofenzívnu akciu, ale Halás ich v strede poľa vynikajúco zastavil a nedovolil im vniknúť do útoku.
     
    24:40
    Domáci Vrábeľ si teraz loptičku vypýtal na ľavej strane a poprti mantineli sa dostal až do útoku, ale tam bol tesne bránený a vystreliť nedokázal.
     
    23:30
    Domáci tím sa pokúša rýchlo otriasť a bojuje aj naďalej. Atmosféra v hale je stále vynikajúca, zastúpenie tu majú fanúšikovia oboch tímov.
     
    22:50
    ATU Košice dali gól!
    Hostia si pozbierali loptičku za svojou bránkou, bleskovo sa presunuli do útoku a JOZEF HALÁS zavesil do Konečného siete. Asistencia: Adrián Szabó.
     
    22:20
    Domáci Očkaják si teraz vytrpel veľmi tvrdý súboj v útoku pri mantineli, ale o loptičku napokon pršiel a cez mantinel dokonca aj prepadol. Vylučovať sa však nebude.
     
    21:58
    Hostia sa ale pohodlne ubránili, presunuli sa do útoku a už aj oslavovali gól, ale lotpčika napokon za čiaru zrejme neprešla. Rozhodca hráčom ešte situáciu vysvetľuje, pokračovať však budeme za stavu 2:2.
     
    21:40
    Domáci Kátlovský získal loptičku a pokúšal sa ju dostať do útoku popri ľavom mentineli. Napokon sa mu podarilo vybojovať menší faul a bude rozohrvať.
     
    20:45
    Hostia tak založili útočnú akciu spoza svojej bránky. Loptičku dostal pred súperovu svätyňu /eôegrín a prudko pálil, no v rýchlosti mieril iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    20:06
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali domáci hráči. Tí chceli loptičku ihneď poslať do útoku, no nevyšlo im to a prišli o ňu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina veľkého košického derby je minulosťou. Videli sme v nej veľmi bojovný výkon na oboch stranách, pričom vedenia 2:0 sa najskôr ujali hostia, ale následne zabralo domáce Florko a stav vyrovnalo. Pred druhou dvadsaťminútovkou tak začíname v podstate od nuly.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:42.
    Hostia odchádzajú do šatní
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    Tak napokon nie! Hostia musia zahrať smerom dopredu, pretože domáci tím je psychicky povzbudený vyrovnaním a vysoko napáda rozohrávku súpera. Sledujeme veľký boj o každý centimeter palubovky.
     
    19:05
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. Lopta je v defenzíve ATU a všetko nasvedčuje tomu, že ju tam už hostia podržia.
     
    18:56
    ATU si prevzalo loptičku a pokúša sa útočiť. Chudina našiel v strede ihriska na pravej strane spoluhráča, ktorý chcel ešte prihrávať Šefčíkovi, ale na posledného menovaného už lopta neprešla.
     
    17:08
    Gólman Konečný povybehol zo svojej bránky a chcel zneškodniť pokus súpera, ale loptičku nedokázal udržať. Našťastie pre Florko mu potom pomohla defenzíva, ktorá hostí vytlačila k mantinelu.
     
    17:00
    Domáci tím v ostatných minútach poraidne pridal a musíme uznať, že vyrovnanie si zaslúžil. Za stavu 2:2 tak tri minúty pred prestávkou začíname v podstate od začiatku.
     
    16:38
    Hostia prišli o dvojgólový náskok a pokúšajú sa reagovať na opačnej polovici palubovky. Chudina z pravej strany pálil priamo na Konečného, ale ten jeho pokus jasne videl a pohotovo ho zneškodnil.
     
    16:07
    Florko Košice dali gól!
    Tak toto bol presný zásah z kategórie šťastných! MOJMÍR KEŠELÁK to skúsil nahodením z ľavej strany priamo pred bránku, kde sa loptička poodrážala až k ľavej nohe hosťujúceho brankára Palka. Asistencia: Jakub Blaško.
     
    15:14
    Pred nami je posledná päťminútovka prvej tretiny. Hráči ATU sa po menšom útlme pozviechali a opäť sa presunuli do ofenzívy, kde robia súperovi nepríjemné problémy.
     
    14:59
    Hráči Florka sa opäť natlačili až k bránke súpera. Tentokrát sa im to podarilo po pravej strane, ale popri tom si počínali nedovolene a o loptičku prišli.
     
    13:58
    Vojna si zbehol z pravej ťrdi hosťujúcej bránky, kam smerovala aj loptička, ale tvrdý súboj telom napokon nezvládol a zakončiť nedokázal.
     
    13:34
    Florko stále útočí. Po strele spoza defenzívy ešte loptičku pred bránkou tečoval Vašíček, ale nemieril presne a ani nebezpečne.
     
    12:30
    Sledujeme veľmi zaujímavé košické derby. Loptička lieta z jednej strany palubovky na druhú a v skvelej atmosfére sa už hra začína opäť vyrovnávať.
     
    11:48
    Zápas tak po kontaktnom góle domácich nabral úplne iný spád a domáci tím pridáva na svojej aktivite. Hostia boli v prvej desaťminútovke aktívnejší, teraz sa však musia brániť.
     
    11:12
    Florko Košice dali gól!
    LUKÁŠ BLAŠKO nezaváhal a svoj pokus chladnokrvne premenil. Domáci tím znižuje na rozdiel jediného gólu.
     
    11:12
    Domáci tím získal trestné strieľanie!
     
    10:55
    Domáci tím chce ihneď reagovať, ale zatiaľ sa mu to nedarí. Bol to zrejme Vašíček, kt pálil spoza obrany, no jeho pokus sa neujal.
     
    10:35
    ATU Košice dali gól!
    Hostia okamžite zvyšujú svoj náskok! Po veľmi rýchlom prechode pred bránku teraz kapitán ATU posunul loptičku na ADRIÁNA SZABA, ktorý bleskovo prepálil gólmana. Asistencia: Patrik Pelegrin.
     
    09:40
    Hostia teda dokázali zúžitkovať svoju streleckú i hernú prevahu a ujali sa vedenia. Musíme ale uznať, že Florko nehrá zle, ale dnes sa v útoku zatiaľ nedokáže presadiť.
     
    09:24
    ATU Košice dali gól!
    Hostia napokon využívajú svoju útočnú aktivitu a ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to PATRIK PELEGRIN strelou zo stredu spred bránky, na čo Konečný medzi tromi žďami už nestiholzareagovať. Asistencia: Michal Pažák.
     
    08:58
    Na opačnej polovici palubovky sa pokúsili presadiť aj domáci hráči. T9 sa natlačili až priamo pred gólmana, kde však vznikla neprehľadná situácia plná strkaníc.
     
    07:55
    Ďalšia veľká šanca domáceho tímu! Bol v nej Navrátil, ktorý dostal prihrávku za obrau a prudko pálil, avšak brankár proti nemu dobre vybehol a vychytal ho.
     
    06:45
    Domáci tím je od úvodu pod tlakom súpera, hostia sú zatiaľ strelecky aktívnejší. To ale zatiaľ nikomu nič nezaručuje, skóre je stále bezgólové.
     
    06:02
    Kerekeš si počkal na spoluhráčov a z vlastnej defenzívy zbehol do útoku. Loptičku si držal pevne na hokejke a napokon aj sám vystrelil, brankár domácich však pokus dobre videl.
     
    05:33
    Hostia ešte držali útok, ale potrebovali prestriedať, a tak Kerekeš zahral loptičku radšej iba do bezpečia k svojej bránke.
     
    04:56
    Prvá päťminútovka duelu je za nami. Sledujeme veľký boj na oboch stranách, hrá sa v skvelej atmosfére, ale na úvodný presný zásah iba čakáme.
     
    03:59
    Hostia ale v útoku ostali a Halás sa s loptičkou dostal až priamo pred bránku súpera. Skúšal to aj strelecky, ale mal blokovanú hokejku a nebezpečnejšie nevypálil.
     
    03:17
    Hostia sa dostali do ďalšej zaujímavej šance! Bol v nej Pažák, ktorý sa pred bránkou naťahoval po loptičke, ale napokon k nemu neposkočila.
     
    02:33
    ATU je v úvode jasne aktívnejšie, ale domáca defenzíva je skutočne pozorná. Sledujeme bojovnú hru, zatiaľ bez gólov.
     
    02:01
    Hosťom sa napokon podarilo dostať sa do vyloženej príležitosti! Bol v nej Pelegrín, ktorý pálil z tiesnenej pozície z ľavej strany, ale gólman Florka si s tým poradil.
     
    01:20
    Domáci tím zatlačil súpera do jeho obrany, ale nedokázal presnejšie vystreliť. Loptička lieta od úvodu zápasu po celej palubovke.
     
    00:55
    Domáci tím výborne vysoko forčekuje. Kátlovský teraz zahnal súperov až za ich bránku a na nebezpečnejšiu akciu si teda ešte počkáme.
     
    00:13
    Duel sa začal výherným buly pre hosťujúci tím. Kapitán Pelegrín chcel loptičku stredom ihriska dostať až pred bránku súpera, ale napodarilo sa mu to.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Domáci tím pred zápasom
     
    Úvodné zostavy:

    FbO Florko Košice: Timko,F. Konečný – Vašíček, J. Blaško, V. Blaško, D. Konečný, Dugas, Kešelák, Brunacký, Vrábeľ, Kátlovský, Očkaják, Frankovič, Vojna, Kopčák, Meliš, Krivda, Tomčo (C)

    ATU Košice: Palko, Koval – P. Dudovič, M. Dudovič, Šefčík, Pelegrín (C), Pažák, Kerekeš, Daru, Knutelský. Talarovič, Hostinský, Szabó, Kročko, Halas, Chudina, Lehel Németh, Ferenc, Navrátil

    Rozhodca: Vrba, Klosík.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Blaško (TS), 17. Kešelák (Blaško), 36. Krivda (Dugas), 40. Dugas (Blaško), 42. Vašíček (Blaško) – 10. Pelegrin (Pažák), 11. Szabó (Pelegrin), 23. Halás (Szabó), 31. Kročko (Szabó), 32. Navrátil (Kerekeš), 37. Szabó, 50. Halás (Szabó), 54. Pelegrín (Dudovič), 55. Patrik (Pažák), 57. Hostinský (Pelegrin), 60. Kročko (Halás)


    FbO Florko Košice: F. Konečný (Timko) – Vašíček, J. Blaško, V. Blaško, D. Konečný, Dugas, Kešelák, Brunacký, Vrábeľ, Kátlovský, Očkaják, Frankovič, Vojna, Kopčák, Meliš, Krivda, Tomčo (C)
    ATU Košice: Palko (Koval) – P. Dudovič, M. Dudovič, Šefčík, Pelegrín (C), Pažák, Kerekeš, Daru, Knutelský. Talarovič, Hostinský, Szabó, Kročko, Halas, Chudina, Lehel Németh, Ferenc, Navrátil

    Rozhodčí: Vrba, Klosík
    bahis siteleri